TULTA! NETTIRAAMATTUKOULU
www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi

ALKUUN | ILMOITTAUDU | OPETUS | KOKOUKSIA | RUKOUSPYYNNÖT | KYS/VAST | HERÄTYKSESTÄ | PELASTUS

5/1999

HENGELLISEN JOHTAJAN SYDÄN

1. SINUT ON KUTSUTTU JOHTAMAA HERÄTYSTÄ!
2. MIKÄ TEKI JUUDASTA JOHTAJAN VELJIENSÄ KESKELLÄ?
3. PYHÄN HENGEN JOHTAJUUS ON PALVELEMISTA
4. VIIKON TEHTÄVÄ


SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

1. SINUT ON KUTSUTTU JOHTAMAAN HERÄTYSTÄ!

Aivan oikein! Jeesus tarvitsee valtavan armeijan Hänelle kuuliaisia ja uskollisia taistelijoita ja palvelijoita voidakseen saattaa sadonkorjuunsa täydelliseen päätökseen tässä maailmanajassa. Eloa on paljon, mutta työmiehiä on vähän. Jeesus kutsuu viinitarhaansa paljon uusia työntekijöitä vielä yhdennellätoistakin hetkellä!

Pyhän Hengen vuodatus on vasta alkamassa. Jos alat nyt valmistaa sydäntäsi, sinusta tulee edelläkävijä tulevassa herätyksessä. Jumalan valtakunnan johtajuus lähtee Jeesukselle antautuneesta ja puhdistetusta sydämestä. Tällaista sydäntä kuninkaitten Kuningas ja Herrain Herra voi käyttää taivasten valtakunnan tavoitteiden toteuttamisessa. Sen tähden todellinen koetuksesi on sinun sydämesi, eivätkä olosuhteesi tai puutteesi. Pyhän Hengen voitelu tekee sinusta johtajan. Jos olet tullut kuuliaiseksi Jumalalle, sinuun on tullut Hänen johtajuutensa ja arvovaltansa, vaikka luonnollinen asemasi olisi maailman silmissä millainen tahansa!

Pyhä Henki haluaa mullistaa ajatuksemme johtamisesta. Vaikka Jumalan valtakunnan johtajuus ei ole tämän maailman mielen mukaista, sen kautta tapahtuu kaikki tämän maailman mullistava muutos ja uuden luominen. Väkivaltaa, pakottamista, viettelemistä ja monia muita pimeyden keinoja käyttävä turmeltunut sielunvihollisen johtamisjärjestelmä on tuomittu tuhoutumaan. Herroina hallitsevilla ei ole tulevaisuutta Jumalan valtakunnassa. Ihmisen kyvyt ja ominaisuudet kalpenevat Pyhän Hengen voitelun ja ominaisuuksien rinnalla. Pyhä Henki polttaa pois vallanhimon ja oman edun tavoittelun johtamisen motiivina seurakunnassaan ja asettaa tilalle Jeesuksen esikuvan mukaisen johtamistavan.

Johtamiskoulussasi joudut käymään lävitse täydellisen tyhjentymisen. Sinun täytyy tulla tuntemaan oma mahdottomuutesi, jotta suostuisit Jeesuksen ohjaukseen ja toimintatapaan. Vasta sitten, kun todella alat epäillä omia kykyjäsi Jeesuksen antamaa tehtävää toteuttamaan, olet oikeassa asemassa ja tullut siihen päteväksi! Tämän vuoksi ota nöyränä vastaan kaikki se koulutus ja valmennus, jota Herra on sinulle antanut ja vielä antaa.

Kun sydämesi on täysin Jeesukselle antautunut, et enää etsi johtajuutta vaan mahdollisuutta palvella Jumalan mielen mukaisesti. Et enää kritisoi johtajia, vaan etsit Jumalan mielen mukaisen ratkaisun tuodaksesi elämää kuoleman tilalle. Kun ihmiset yrittävät korottaa ja antaa kunniaa sinulle, olet pelossa ja vavistuksessa, ettet vain riistäisi kunniaa Jumalalta ja johtaisi itseäsi turmioon.

Jumalan valtakunnan johtajuudelle kuuliaiseksi tulleena et voi enää olla osallisena vääryyden harjoittamisessa. Et voi olla alamainen vääristyneelle ja turmeltuneelle johtajuudelle samalla kertaa, kun olet alamainen Jeesukselle. Pyhän Hengen voitelun ja johtajuuden vastaanottaminen merkitsee erottautumista pois sellaisesta toiminnasta, joka on ristiriidassa Jumalan antaman suunnan kanssa. Tässä sinä joudut itse ratkaisemaan paikkasi Jumalan ja ihmisten edessä. Kukaan ihminen ei välttämättä ymmärrä tilannettasi. Vain Jeesus voi sinulle opettaa oikean tien.

2. MIKÄ TEKI JUUDASTA JOHTAJAN VELJIENSÄ KESKELLÄ?

Jaakob ja hänen poikansa joutuivat elämänsä vaikeimpaan ja tuskallisimpaan ratkaisutilanteeseen. Joosef oli ottanut Simeonin panttivangiksi ja vaati myös Benjaminin luokseen, ennen kuin hän oli paljastava salaisuutensa. Tämä valintatilanne repi auki kaikki ne haavat, jotka olivat syntyneet veljien pettäessä isänsä Jaakobin ja hyljätessä Joosefin avuttomana oman onnensa nojaan.

Jaakob oli tarrautunut Benjaminiin ikään kuin Joosefin korvikkeena, sillä olihan myös Benjamin syntynyt Jaakobin rakkaimmasta vaimosta Raakelista, kuten Joosefkin. Koko Jaakobin perhe oli nälkäkuoleman partaalla. Veljesten vanhin Ruuben lupasi Jaakobille takuuksi Benjaminista kaksi omaa poikaansa, mutta tämäkään ei tehoa, ei murra Jaakobin katkeruutta ja ahdistusta. Mutta sitten Juuda tekee jotain, mikä ratkaisee tilanteen:

1. Moos. 43:8-9: Ja Juuda sanoi isällensä Israelille: "Anna nuorukaisen seurata minun mukanani, niin me nousemme ja lähdemme matkalle, että jäisimme eloon, sekä me että sinä ja vaimomme ja lapsemme, emmekä kuolisi. MINÄ VASTAAN HÄNESTÄ; MINUN KÄDESTÄNI SAAT VAATIA HÄNET. Jos en tuo häntä takaisin sinun luoksesi ja aseta häntä eteesi, niin minä olen syyllinen sinun edessäsi kaiken elinaikani.

Juuda antaa oman elämänsä pantiksi Benjaminin turvallisuuden takaamiseksi. Tätä rakkauden tekoa Jaakob ei voi vastustaa, vaan hän suostuu siihen, että Benjamin saa myös lähteä veljien mukana Egyptiin, jotta perhekunta pelastuisi nälkäkuolemasta.

Juudan sydämessä oli muitakin piirteitä, jotka erottivat hänet veljiensä joukosta. Hän ei halunnut alun alkaenkaan yhtyä Joosefin murhaan veljiensä rinnalla, vaan sai aikaan ehdotuksellaan Joosefille mahdollisuuden pelastumiseen. Juuda ei ollut mukana Sikemin tuhoamisessa. Langetessaan omassa elämässään Taamarin kanssa hän tunnusti syntinsä ja otti vastuun teostaan.

Kohdatessaan veljensä Joosef vielä kerran asetti nämä koetukselle, jossa Benjaminia uhkasi rangaistus. Nyt Juuda joutui lunastamaan isälleen Jaakobille antamansa lupauksen. Hän nousi veljiensä keskuudesta ja kertoi millä ehdoilla Jaakob oli luovuttanut Benjaminin veljien matkaan. Viimeisenä vetoomuksenaan hän sanoi:

1. Moos. 44:33-34: Ja JÄÄKÖÖN SIIS PALVELIJASI HERRALLENI ORJAKSI NUORUKAISEN SIJAAN, ja nuorukainen menköön kotiin veljiensä kanssa. Sillä kuinka minä voisin mennä kotiin isäni luo, jollei nuorukainen olisi kanssani? En voisi nähdä sitä surkeutta, joka tulisi isäni osaksi."

Nähtyään, että veljiensä keskuudesta nousi Juuda, joka antoi oman elämänsä alttiiksi Benjaminin puolesta, Joosef ei voinut enää pidättää salaisuuttaan. Murhan henki oli väistynyt ja tilalle oli tullut oman henkensä alttiiksi asettava uhrautuva rakkaus. Joosef murtui täysin eikä voinut enää hillitä itseään vaan paljasti totuuden.

Hyvä ystäväni, tässä on avain herätyksen syntymiselle. Silloin, kun seurakunnassa syntyy Juudan kaltainen sydän, Jeesus ei voi pidättää ilmestymistään! Kun seurakunnassa uskovat alkavat ottaa mukaansa heikommat, suojella ja auttaa heitä, alkaa todellinen Jeesuksen ilmestyminen.

Tästä lähtien Juuda oli johtaja veljiensä keskuudessa. Jaakobin siunaus osoittaa, kuinka syvällinen ja ratkaiseva, jopa iankaikkinen vaikutus tällä oli:

1. Moos. 49:8-12: Juuda, sinua sinun veljesi ylistävät; sinun kätesi on vihollistesi niskassa, sinua kumartavat isäsi pojat. Juuda on nuori leijona; saaliilta olet, poikani, noussut. Hän on asettunut makaamaan, hän lepää kuin leijona, kuin naarasleijona - kuka uskaltaa häntä häiritä? EI SIIRRY VALTIKKA POIS JUUDALTA EIKÄ HALLITSIJANSAUVA HÄNEN POLVIENSA VÄLISTÄ, KUNNES TULEE HÄN, JONKA SE ON JA JOTA KANSAT TOTTELEVAT. Hän sitoo aasinsa viinipuuhun, viiniköynnökseen aasinsa varsan; hän huuhtoo vaatteensa viinissä, viittansa rypäleen veressä. Hänen silmänsä ovat viinistä sameat, hänen hampaansa valkeat maidosta.

Jaakobin siunauksessa Juudalle avaimena on JUMALAN RAKKAUS. Tämä siunaus on myös profeetallinen ilmoitus Jeesuksen, kuninkaitten Kuninkaan, ilmestymisestä. Viinipuu on kuva Jeesuksesta: kaikki päättyy ja kiinnittyy Häneen. Viini on rakkauden hedelmä. Tuleva Messias on oleva rakkauden Jumala, Hänen koko olemuksensa on imeytetty rakkauteen. Hänen silmänsä eivät hehku vihasta, vaan ne katsovat rakkauden läpi. Hän peittää synnin, Hän antaa rakkauden vihan sijaan, armon tuomion sijaan!

3. PYHÄN HENGEN JOHTAJUUS ON PALVELEMISTA

Jokainen henkilö, joka ryhtyy johtamaan isompaa tai pienempää joukkoa, asettuu tilanteeseen, jossa hän tarvitsee Jumalalta tulevia kykyjä ja ominaisuuksia onnistuakseen tehtävässään. Ei ole esivaltaa muuten kuin Jumalalta. Tämän takia Jumala halusi antaa kaikille Israelin kuninkaille ja profeetoille oman voitelunsa ja varustuksensa, jotta he kykenisivät toteuttamaan johtamistyötään menestyksellisesti.

Luonnollinen, näkyvä maailma etsii johtajaksi asetettavasta määrättyjä ominaisuuksia, jotka osoittaisivat hänen kykenevyytensä tehtävään. Helpoimmin mitattavat ominaisuudet ovat henkilön tiedot, taidot ja kokemus. Erittäin vaikea alue on henkilön luonteenominaisuuksien arviointi.  Maallisen johtajuuden arvioinnin hengellisin ulottuvuus päätyy usein ehdokkaan "karisman" arvioimiseen. Johtamista arvioivat asiantuntijat tietävät, että jokaisella henkilöllä on oma "karismansa", jota ei voida kovinkaan helposti konkretisoida. Karisma ei ole luonnetta tai kykyjä, vaan se jokin aineeton, vaikeasti tavoitettava ja käsitettävä ominaisuus, joka toisella johtajalla on ja toisella ei. Kuitenkin vasta karisma tekee henkilöstä todellisen ja kykenevän johtajan! Tämä asia voidaan kyllä hyvin ymmärtää hengellisesti, sillä kysymyshän on johtajan voitelusta! "Karisma" tarkoittaa suomeksi Pyhän Hengen armolahjaa, mutta sitä käytetään paljon tätä merkitystä sisäistämättä! Jumala antaa erilaisia voiteluja, toisia maallisiin johtamistehtäviin, ja toisia hengellisiin johtamistehtäviin.

Jeesus asetti johtajille aivan uuden vallankumouksellisen johtamistavan. Jeesus on meille esikuva uuden liiton johtajasta ja taivasten valtakunnan johtamistavasta.

Matt. 20:25-28: Mutta Jeesus kutsui heidät tykönsä ja sanoi: "Te tiedätte, että kansojen ruhtinaat herroina niitä hallitsevat, ja että mahtavat käyttävät valtaansa niitä kohtaan. Näin älköön olko teillä keskenänne, vaan joka teidän keskuudessanne tahtoo suureksi tulla, se olkoon teidän palvelijanne, ja joka teidän keskuudessanne tahtoo olla ensimmäinen, se olkoon teidän orjanne; niinkuin ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi monen edestä."

Tämä uusi johtamistapa merkitsee muun muassa:

1) Johtajan motivaationa on Jumalan rakkaus ihmisiin, joita hänen tulee johtaa. Hän on valmis uhraamaan itsensä vastuulleen annettujen ihmisten puolesta.

2) Johtaja ei etsi asemaa, valtaa tai kunniaa, vaan hän etsii mahdollisuutta palvella johdossaan olevia ihmisiä. Hän ei vastaanota kunniaa itselleen, vaan antaa kunnian Jumalalle.

3) Johtaja ei alista, vaan hän nostaa, rohkaisee ja varustaa, kasvattaen ja rohkaisten esiin kunkin henkilökohtaista voitelua. Hän ei anna vahvojen sortaa heikkoja, vaan hän etsii heikot, joita hän vahvistaa. Hän palauttaa eksyneet, parantaa sairaat ja vapauttaa vangitut.

4) Johtaja ei pakota, vaadi tai sido alaisiaan millään tavalla. Hän etsii Jumalalta päämäärän, voitelun ja suunnan ja kutsuu mukaansa ne, jotka tätä päämäärää rakastavat. Johtajalla ei ole omia päämääriä, vaan Jeesuksen päämäärät ovat hänenkin päämääränsä.

5) Johtaja elää itse niinkuin kuin opettaa muita elämään. Johtajan viisaus, korkea moraali, elämän puhtaus ja heikkoja puolustava asenne herättävät arvostuksen ja kunnioituksen.

6) Johtaja tunnistaa Pyhän Hengen voitelun alaisissaan. Hän asettaa tehtäviin voitelun ja kypsyyden mukaan, ei omien etujensa tai asemansa turvaamisen mukaan.

7) Johtaja ei sido ketään itseensä, vaan auttaa jokaista lähimmäistään kiinnittymään Jeesukseen ja kasvamaan Hänen suunnitelmassaan. Tällainen johtaja kasvattaa uusia johtajia ja kasvaa itse yhä uusiin tehtäviin.

Jos katsot tarkasti tämän maailman johtajia ja heidän arviointiaan julkisuudessa, huomaat, että itseasiassa yllämainittuja johtamisominaisuuksia aletaan arvostaa ja peräänkuuluttaa yhä enemmän. Itsevaltiaat diktaattorit, moraalittomat ja näkökyvyttömät johtajat ovat yhä lisääntyvän kritiikin ja halveksunnan kohteena! Kivet ovat alkaneet huutaa Jumalan valtakunnan mukaisen johtajuuden ilmestymiseksi!

4. VIIKON TEHTÄVÄ

Jumala katsoo sinua Jeesuksen sovitustyön kautta. Jos olet asettanut kaiken elämässäsi Jeesuksen pelastuksen varaan, Jumala näkee sinut vanhurskaana ja puhdistettuna. Niin kauan kuin suuntasi on Jeesukseen, Pyhä Henki myös käytännössä toteuttaa tätä päämäärää, puhdistaen ja uudistaen sinua lisää Jeesuksen kuvan kaltaiseksi.

Luovu nyt omatekoisesta mielikuvasta itsestäsi, ja anna Pyhän Hengen kirkastaa Jumalan näkökulma elämästäsi Jeesuksen yhteydessä. Jumala haluaa sinun saavuttavan elämässäsi kaikkein suurimman siunauksen ja tyydytyksen. Tämä voi tapahtua kytkeytymällä Jeesuksen yhteyteen ja Hänen suunnitelmaansa. Pyhän Hengen voitelu on sinun ylläsi ja Jeesus kutsuu sinua eteenpäin!

Hes. 2:1-2: Ja hän sanoi minulle: "Ihmislapsi, nouse jaloillesi, niin minä puhuttelen sinua." Niin minuun tuli henki, kun hän puhui minulle, ja se nosti minut jaloilleni, ja minä kuulin hänen puhuvan minulle.

Jeesus tahtoo, että sinä nouset jo tässä näkyvässä maailmassa siihen asemaan, jonka Hän on sinulle valmistanut. Nouse synnin orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen! Nouse ihmismielipiteitten, uskonnollisen hallinnan ja orjuuden alta Pyhän Hengen voimaan ja jumalalliseen kutsumukseesi. Anna Pyhän Hengen voiman tulla sinuun, niin saat voiman, kyvyn ja varustuksen. Kun otat oman vastuusi, Herra alkaa puhua sinulle!

Jos Pyhä Henki puhuu sinulle tämän kautta ja haluat vastaanottaa uuden voitelun, voit rukoilla vaikka näin:

"Jeesus, tunnustan sydämeni kovuuden ja itsekkyyteni. Haluan muuttua Sinun kaltaisuuteesi ja vastaanottaa Sinun rakkautesi ja voitelusi. Annan kaiken tähänastisen elämäni sinun veresi puhdistettavaksi. Haluan kasvaa yhä läheisempään yhteyteen sinun kanssasi. Täytä minut Pyhällä Hengelläsi, puhdista minut, muuta minut, tee minut kykeneväksi palvelemaan Sinua tahtosi mukaan. Kiitos Jeesus, että kuulet minua. Minä nousen ja otan Sinun siunauksesi ja voitelusi vastaan. Amen."

Rakkaudella siunaten
Seppo ja Marja

SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

TULTA! | www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi