TULTA! NETTIRAAMATTUKOULU
www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi

ALKUUN | ILMOITTAUDU | OPETUS | KOKOUKSIA | RUKOUSPYYNNÖT | KYS/VAST | HERÄTYKSESTÄ | PELASTUS

6/1999

UUTISIA

1. KIITOS!
2. MITÄ IHMETTÄ SUNDERLANDISSA NYT TAPAHTUU?
3. JUMALAN ILMESTYMINEN TEKSASISSA, USA:SSA


SISÄLLYLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

1. KIITOS!

Kiitos kaikille teille, jotka olette mukana rukouksin, rohkaisevin kirjein, taloudellisin panoksin ja muuten innostuneet myötävaikuttamaan nettiraamattukoulumme toimintaan. Olemme iloisia siitä, että lähes päivittäin joukkoomme tulee lisää herätyksestä innostuneita ystäviä. Postituslistallamme on yli 60 osoitetta ja niiden kautta postia menee myös monien aktiivisten ystävien omille raamattu- ja rukouspiireille. Tutki sinäkin, olisivatko nämä nettiraamattukoulutekstit sinullekin virikkeenä aloittaa oma kotipiiri herätyksen eteenpäin viemiseksi!

Esirukousrengas:

Muutamat ystävämme ovat alustavasti ilmoittaneet olevansa valmiit olemaan mukana postituksemme sisällä toimivassa esirukousrenkaassa. Nyt esitämme sinulle "virallisen" kutsun tulla mukaan, jos koet siihen kutsumusta ja kehotusta. Ilmoita vaan sähköpostiosoitteesi meille, niin julkaisemme tämän osoitelistan aika ajoin postimme yhteydessä. Tarkoitus on sitten, että näihin osoitteisiin voi jokainen teistä lähettää omia esirukousaiheitaan suoraan ja jatkaa esirukouskirjeenvaihtoa niin halutessaan suoraan keskenään.

Vie viestiä eteenpäin!

Emme varsinaisesti mainosta nettiraamattukouluamme, vaan uskomme, että tieto tästä mahdollisuudesta leviää parhaiten henkilökohtaisten kontaktien kautta. Jos olet itse kokenut postimme rohkaisevan ja kannustavan sinua eteenpäin uskonelämässäsi, kerro tästä mahdollisuudesta sähköpostiystävillesi! Uskomme, että tämä joukko on vasta pieni alku sille, mitä Herra haluaa internetin kautta maassamme vaikuttaa. Meitä kiinnostaa todella nähdä internetin mahdollisuudet uskovien yhteen kokoamisessa herätyksen rintamaan! Henkilökohtaisesti toivomme, että voisimme vähitellen panostaa koko kapasiteettimme tähän työhön ja saada siitä myös taloudellisen toimeentulon. Uskomme, että Herra on myös valmistamassa muita uusia resursseja vahvistamaan työtämme.

Paikalliset kokoontumiset

Olemme sinun käytettävissäsi myös maantieteellisesti ulottuvillamme olevissa paikallisissa kokouksissa mahdollisuuksiemme mukaan. Erityisesti haluamme tulla tapaamaan sinua ja ryhmääsi henkilökohtaisesti seuraavissa tilanteissa:

1) Jos sinulla on ympärilläsi joukko, joka on innostunut herätyksestä, mutta et tiedä mitään elävää/uudistunutta hengellistä yhteyttä paikkakunnallasi.
2) Jos jo pidät paikallisia kokouksia, mutta haluaisit vierailijan tilaisuuteesi.
3) Jos haluat kutsua koolle joukon pelastumaan ja kohtaamaan uudella tavalla Jeesusta.

Ota vaan rohkeasti yhteyttä meihin!

Rakkaudella siunaten
Seppo ja Marja

2. MITÄ IHMETTÄ SUNDERLANDISSA NYT TAPAHTUU?

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

Vuonna 1994 Pyhän Hengen tuore tuuli alkoi puhaltaa nuoren seurakunnan yllä Sunderlandissa Englannissa. Palattuaan vierailultaan John ja Carol Arnott'in seurakuntaan Torontossa pastorit Ken ja Lois Gott kokivat uskomattoman Jumalan ilmestymisen omassa seurakunnassaan, ja se veti satoja tuhansia vierailijoita heidän jokailtaisiin uudistuskokouksiinsa ja vuosittaisiin konferensseihinsa.

Sen seurauksena Ken ja Lois aivan kuin lingottiin kansainväliseen palvelustyöhön, nimeltään "Revival Now!" (suom. Herätys Nyt!), jonka tehtävänä on levittää herätyksen tulia kaikkialle maailmaan. Heidän konferenssinsa ovat vetäneet suuria joukkoja, minne tahansa he ovat  menneetkin.

Mutta vuonna 1998 Jumala kutsui heitä peruuttamaan kiihkeän matkaohjelmansa ja maailman laajuisen palvelunsa sen vuoksi, että heidän piti alkaa valmistella ja rakentaa Koillis-Englantia sadonkorjuuta varten. Tämän vahvisti selvästi  taivaallisissa valmisteltu tapaaaminen pastori Cesar Castellanos'in kanssa. Cesar on pannut alulle Bogotassa, Colombiassa, seurakunnan, jonka uskotaan olevan nopeimmin kasvava maailmassa (se perustuu soluseurakuntamalliin). Hän puhui heidän elämäänsä ilman pienintäkään epäilystä, että oli aika valmistautua rakentamaan omalla alueellaan sitä silmälläpitäen, että Jumalan uskomaton ilmestyminen saa aikaan sadonkorjuun.

Siitä lähtien he ovat nähneet Jumalan tekevän ihmeitä, kuten tuovan paikallisia seurakuntia, jotka olivat luopuneet uudistuksesta, takaisin yhteyteen ikään kuin yhdeksi suureksi seurakunnaksi: Metro-seurakunnaksi, jossa on jo yli 700 jäsentä ja joka yhä kasvaa. Ken ja Lois yhdessä erittäin voidellun pastoritiimin kanssa ottavat soluseurakuntamallin juurruttamisen hyvin vakavasti. Tämä edellyttää kaikkien jäsenten perinpohjaista valmentamista, jonka avulla heistä tulee solun johtajia, jotka ovat kykeneviä kasvattamaan solun jäseniä! Tämä sisältää sen, että ollaan valmiit jakamaan Kenin ja Loisin intohimoinen sydämenasenne herätystä kohtaan, alkaen pastoreista ja ulottuen jokaiseen kasvavaan solujohtajaan, jotka vuorostaan tulevat levittämään sen paikalisesti alueella.

Kaikki tämä on alusta lähtien suojattu runsaalla rukouksella ja esirukouksella. Metro-seurakunnan sydämessä olevan Rukoustornin kautta ihmiset joka puolelta Englantia ja jotkut jopa muistakin maista, tulevat viettämään aikaa Jumalan läsnäolossa. Cindy Jacobs, joka kuuluu Generals of Intercession-järjestöön, oli virallisesti vihkimässä sen. Rukoushuoneessa on todella aistein tunnistettava Jumalan läsnäolo ja siellä rukoillaan keskeytyksettä herätyksen puolesta.

Voit siis varmaan ymmärtää, että Sunderlandin leirissä on valtavasti jännitystä! Jumala on valmistamassa uuden viinileilin vuodattaakseen seuraavan armonsa aallon. Mutta jo nyt on tapahtunut uskomattomia parantumisia ja ne alkoivat samalla viikolla kun kultahampaat ilmestyivät Torontossa! Kahdeksan henkeä parantui ihmeen kautta pitkäaikaisista sairauksista; joukossa oli nuoren pojan pahanlaatuinen aivokasvain. Lääkärit olivat hämmästyneitä, kun tuo pahanlaatuinen kasvain alkoi pienentyä kestävän rukouksen seurauksena. Eräs pastorin vaimo sai takaisin hajuaistinsa oltuaan hyvin pitkään kykenemätön haistamaan yhtään mitään.

Monet todellisiksi vahvistetut profeetat sanovat, että tällä hetkellä taivaissa valmistellaan Jumalan aaltoa, joka tulee asettamaan ihmeet ja merkit jälleen seurakuntaan, jotta sadat tuhannet pelastuisivat saatanan otteesta. Ihmeet ja merkit, enkelivierailut, yliluonnolliset parantumiset - kaikki nämä tulevat yhä toistuvammiksi sitä mukaa kun maailma rientää Lopullista päivää kohti.

3. JUMALAN ILMESTYMINEN TEKSASISSA, USA:SSA

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

Jumalan ihmeellinen läsnäolo

Pastori Richard Heard on johtanut Christian Tabernacle-seurakunnan, Houstonissa, jäsenmäärän kasvuun 250:stä 3000:een. Vuoden 1995 aikana Houstonin Christian Tabernacle'ssa oli ollut vahva kaipaus oppia tuntemaan Kristus läheisesti. Elokuussa 1996 Hector Giminez Argentiinasta vieraili ja palveli suurella voimalla ja monia merkittäviä parantumisia tapahtui. Tietoisuus Jumalan läsnäolosta ja kirkkaudesta kasvoi ja kun evankelista Tommy Tenney'n piti puhua aamukokouksessa lokakuun  20. päivänä, Jumalan ilmestyminen räjäytti seurakunnan. "Saimme ennen kokemattoman  kosketuksen Herralta ja kaipasimme lisää. Seurakuntamme on rukoillut useita vuosia herätystä. Mutta tällä kertaa kutsuimme erityisen rukouskokouksen seuraavana iltana (maanantai-illaksi) ja meillä oli sellainen Hengen liikehdintä, että minusta tuntui, että meidän piti saada Tommy Tenney palaamaan seuraavaksikin viikonlopuksi, jonka hän tekikin. Hän peruutti kaikki muut kokouksensa ja tuli takaisin seuraavaksi viikonlopuksi ja jälleen Herra liikkui voimallisesti. Alkoi voimakkaat ajat, johon kuului parannuksentekoa, evankeliumin julistusta ja parantumisia tämän Jumalan vierailu seurauksena. Yhä edelleen ihmisiä tulee uskoon, usein 30-40 henkeä kokousta kohden."

"Lokakuun 20. päivänä valmistauduin esittelemään evankelista Tommy Tenney'n seurakunnalle ja siinä samassa Jumalan valtava läsnäolo oli auditoriumissa. Pyhä Henki oli osoittanut jo useamman viikon ajan minulle 2.Aik.7:14:ää. Kävelin korokkeelle ja avasin raamattuni ja luin 2.Aik.7:14 ja sanoin ihmisille, että 'minusta tuntui, että Pyhä Henki puhuu, että meidän tulisi etsiä Hänen kasvojaan eikä Hänen käsiään. Monet ihmiset etsivät ilmiöitä ja jotain Jumalalta ilman, että todella etsisivät Häntä itseään'. Kun lopetin Herran Henki tuli päälleni todella suurella voimalla. En ole antautunut ilmiöille ja olenkin sanonut ihmisille seurakunnassamme, 'Jos joskus näette minun kaatuvan se johtuu siitä, että Jumala on painanut minut alas. Minä en kaadu kohteliaisuudesta eikä kukaan voi työntää minua nurin'."

"Tunsin Jumalan Voiman tulevan päälleni sellaisella voimalla, että tartuin saarnatuoliin etten olisi kaatunut ja se oli virhe. Välittömästi sinkouduin useita metrejä toiseen suuntaan ja ihmisistä näytti kuin joku olisi heittänyt minut korokkeen poikki. Saarnatuoli, jota olin pitänyt tukenani, kaatui ja minä olin Voiman alla puolitoista tuntia ...  melkein epäröin kertoa teille tätä ...  kirjaimellisesti en pystynyt liikkumaan. Olen kuullut ihmisten kertovan olleensa naulattuina lattiaan ja muita vastaavan kaltaisia asioita. Mutta ollakseni rehellinen - tulen klassisesta helluntailaistaustasta - ja olen nähnyt aitoja Jumalan liikkeitä mutta myös paljon kummallisuuksia. Kun jotain tämän kaltaista on tapahtunut jollekin, jonka luotettavuutta tai tasapainoisuutta en  entuudestaan ole tiennyt, niin olen jättänyt sen huomioimatta. Minulla on todella ollut taipumus mitätöidä ilmiöt kunnes olen ollut varma, että se on tapahtunut luotettavalle henkilölle. - Mutta nyt en itse pystynyt liikkumaan. Ja minä näin Jumalan Kirkkauden ilmestyvän... näin näyn mutten nähnyt itse Herraa. Minä näin Hänen Kirkkautensa .... oli paksuja pilviä, tummia pilviä, joilla oli kullanvaaleat reunat ja noista pilvista ... niistä syntyi valoa, joka tuli kohti ja meni lävitseni aivan sähkön kaltaisesti ... ja sitä jatkui puolitoista tuntia.

Saatoin tuntea Hänen Kirkkautensa - kirjaimellisesti sykkivä tunne - aivan kuin Jumalan Läsnäolon kirkkaus olisi liehuttanut minua. Ja yhä vieläkin minun on todella vaikea kertoa siitä... Näin myös enkelten ilmestymisiä ja kirkkaus ympäröi heitäkin enkä todella tiennyt kuinka kauan olin muissa maailmoissa. Muut sanoivat se kestäneen puolitoista tuntia. Minulle kerrottiin myöhemmin, että samanaikaisesti joka puolella rakennusta ihmiset olivat kaatuneet Jumalan Läsnäolon vaikutuksesta. Tämä ei ole sellaista, mitä tapahtuu runsaasti meidän seurakunnassamme, mutta nyt ihmisiä makasi joka puolella; myös alttarilla.

Meillä on tavallisesti kolme kokousta sunnuntaisin. Kun toiseen kokoukseen tulevat  ihmiset saapuivat eteiseen ja astuivat käytäville, jotka johtavat auditoriumiin he alkoivat itkeä. Jumalan kirkkaus oli niin valtava - he tulivat käytäville, mutta he eivät pysähtyneet vaan kulkivat eteenpäin suoraan alttarille - ihmisiä oli pitkällään joka puolella salia. Ihmiset kokivat kaikenlaisia enkelivierailuja. Meidän seurakuntaamme kuuluu ammatti-ihmisiä - lääkäreitä ja professoreita.

Kun tunsin, että Jumalan Kirkkaus nousi ja yritin kohottautua - en pystynyt. Oli kuin jokainen sähköinen mekanismi ruumiissani olisi ollut oikosulussa. En pystynyt saamaan käsiäni tai jalkojani toimimaan käskyni mukaan. Olin ikään kuin halvaantunut. Kun vihdoin kykenin hitaasti nostamaan yhden sormistani eräs pastoreistamme näki minut. Viittasin häntä tulemaan ja hän tuli muutaman muun pastorin kanssa ja he kantoivat minut toimistoon ja laskivat alas siellä."

Saarnatuoli, johon olin tukeutunut ja joka oli valmistettu avaruusaikakauden muovista oli kaatunut ja särkynyt. Eräs seurakuntamme liikemies otti yhteyttä muovin tuottajaan ja he sanoivat sen kestävyyden olevan 57000 naulaa(1 naula = 454 g) neliötuumaa(1 tuuma = 2,54 cm) kohti, mutta he sanoivat tämän lujuuden rakenteensa vuoksi olevan jopa kaksinkertainen eli noin 114000 naulaa neliötuumaa kohti. Voisit pudottaa sen kymmenkerroksisen rakennuksen katolta eikä tuon kaltaista tuhoa tapahtuisi.

Tunsin että Pyhä Henki halusi tuon tapahtuman kautta osoittaa minulle kaksi asiaa. Ennen kaikkea sen, ettei hän halua seurakuntansa olevan vain pulpetin takaa johdettu kaksikastinen järjestelmä, joka jakautuu papistoon ja maallikkoihin. Hän tulee palauttamaan seurakuntansa takaisin siihen alkuperäiseen palvelutehtävään, johon Hän alunperin on meidät kutsunutkin, ja jota olin jo vuosia saarnannut (mutta tiedättehän kuinka sitten käy - ihmiset juuttuvat omiin asioihinsa). Toiseksi Hän oli muuttamassa palvelujärjestyksen täällä seurakunnassamme ja me olimme siirtymässä toiselle tasolle. Oli ikään kuin vanha saarnatuoli ei enää olisi ollut kelvollinen siihen, mitä Jumala oli tekemässä. Ja ystävät, tämähän se perimmäinen tarkoitus taitaakin ollakin.

Meillä oli tuona päivänä yksi kokous, joka kirjaimellisesti ei koskaan loppunut. Se jatkui läpi koko päivän aina 2:een yöllä alettuaan aamulla kello 8:30. Päätimme kokoontua myös seuraavana iltana. Koska en halunnut esittää mitään ennalta oletettuja asioita me jatkoimme ilmoittamalla kokouksissa aina vain seuravaan illan kerrallaan. Vasta viikon edetessä aloin nähdä, että Jumala ilmeisesti oli tekemässä jotain laaja-alaisempaa. Sitten jätimme maanantai- ja tiistai-illat väliin ja lisäsimme kokoukset keskiviikosta sunnuntaihin. Jo nyt on tapahtunut lukuisia parantumisia. Tuona sunnuntaina evankelista ei puhunut lainkaan. Todellisuudessa, koko ensimmäisen viikon kuluessa hän puhui yhteensä ehkä 20 minuuttia. Täällä on ollut todella syvä Jumalan kutsu tehdä parannus. Kun ihmiset tulevat sisään he saman tien kaatuvat kasvoilleen. Joka puolella kirkkosalia matto on kyyneleiden tahraama koska ihmiset ovat saaneet Jumalan kosketuksen ja tehneet parannuksen.

Jumalan ilmestymiset

Täällä on esiintynyt enkelivierailuja. Koulussamme on opettajana eräs katolilainen tyttö. Hänen sisarensa on seurakuntamme jäsen ja täyttynyt Pyhällä Hengellä. Enkelivierailu tapahtui tämän katolilaisen opettajan luokassa niin, että opettaja ja oppilaat kaikki näkivät sen. Tämä pelästytti opettajan niin perusteellisesti, että hän lähti kotiinsa ja otti rukousnauhansa, jonka hän sitten toi ja jätti seurakuntamme saliin (hän siis luopui siitä).

Tiedämme, että neljä kasvainta on täydellisesti hävinnyt. Eräällä naisella oli kasvain joka oli halkaisijaltaan lähes 7 cm ja hän oli menossa leikkaukseen sen vuoksi. Se vain repesi, vetäytyi kasan, kuivui ja putosi pois. On ollut myös useita muita - kasvaimet ovat vain muuttuneet mustiksi ja pudonneet sekä jättäneet vain pienen vaalean arven. Nämä ovat olleet ulkoisia kasvaimia.

Eräällä miehellä oli sen kaltaisia nukkumishäiriöitä, että saattoi kulua päiviä ilman unta - joskus jopa viikkoja - ja hän parani hetkessä. Eräällä 30-vuotiaalla naisella  oli 25 vuoden ajan ollut ruuansulatushäiriöitä ja sen vuoksi ollut erityislääkehoidossa - myös hän parani siinä paikassa.

Kenenkään näitten päälle emme laittaneet käsiämme tai rukoilleet näitä asioita tapahtumaan. Emme edes tienneet näiden vaivojen olemassaolosta.  Ne vain alkoivat tapahtua... Jumala vain suvereenisesti liikkui eikä meillä ollut mitään osaa siinä.

Sunnuntai aamuna käytettiin tunti kastamiseen ja illalla taas puoli tuntia ja seuraavana sunnuntaina oli jälleen samanlaiset kastekokoukset - tuntuu kuin ne eivät enää loppuisikaan. Ihmiset viipyvät kokouksissa  joinakin iltoina aamukahteen ja tapahtuu kaikenkaltaisia enkelivierailuja ja parantumisia ja monen kaltaisia asioita. Kuten sanoin, meidän seurakuntamme ei aikaisemmin ole ollut ilmiöitten perään, mutta nyt joukossamme on ihmisiä, jotka Jumalan kosketuksen vaikutuksesta ovat olleet kuin juovuksissa jo 10 päivää.

Monet asiat ovat alkaneet henkilökuntamme keskuudesta ja sitten tulen tavalla levinneet muiden joukkoon. Meillä on ollut alttarikutsuja tilanteissa, jotka eivät edes ole olleet evankelioivia. Nyt on vallalla vahva esirukous ja parannuksen teko. Kerran oli kokous, jossa oli mukana paljon pelastumattomia ihmisiä. Kun evankelista oli  puhunut ehkä 10 tai 15 minuuttia ja esitti alttarikutsun niin useita satoja henkilöitä virtasi välittömästi eteen.

Ollakseni rehellinen, tämä on ollut kaikkein epäjärjestyksen alaisin tilanne, jonka koskaan olen kokenut, ja kuitenkin olen saarnannut evankelioimistilaisuuksissa 18 1/2 vuoden ajan. Tiedän, kuinka tulee järjestää evankeliointi tapahtumia, mutta minä en todellakaan tiedä, kuinka käsitellä Jumalan liikkumista...

Helluntailaisista taustoista tulevana voin jäljittää jotain historiastamme Azusa-kadulle asti. Olen usein lukenut pastori William Seymour'ista ja voin ymmärtää häntä miksi hän pani päänsä omenalaatikon sisään rukoillessaan. Mutta olen myös lukenut, että kun hän puhui, hän saattoi joskus panna päähänsä pussin, johon oli leikattu reiät silmien kohdalle ja vasta nyt ensi kerran ymmärsin miksi. Kun Jumala ilmestyy ei todellakaan ole mitään, miten itse voisit sitä avustaa.

Kaikki inhimillinen lisäys on itse asiassa vähennystä. Me olemme nyt mukana täysin meistä riippumatomassa Jumalan liikehdinnässä. William Seymour oli kotoisin Houstonista. Hän lähti tästä kaupungista, koska hän oli rasismin ja lahkohenkisyyden lannistama ja koska eräs Nazarene-seurakunnan naispastori, kutsui hänet Los Angeles'iin. Me uskomme: olemme saarnanneet ja opettaneet siitä omassa seurakunnassamme ja yhteistyökumppaneillemme sekä jakaneet sen lukuisien muitten kanssa tällä alueella, että Jumalalla on tässä kaupungissa täyttymätön  tehtäväalue. Heprealaiskirjeessä sanotaan, että kun Jumala kerran antaa lupauksensa jostain, se lupaus on voimassa niin kauan kunnes joku ottaa sen vastaan tai pyytää sitä itselleen lupauksen perusteella. Jesajassa sanotaan, että Hänen sanottu sanansa - joka on luova voima - ei koskaan palaa tyhjänä takaisin. Me uskomme, että Azusa-kadun vuodatuksen oli alunperin tarkoitettu tapahtuvan täällä ... Ja niin me olemme yrittäneet rohkaista meidän joukkojamme uskomaan yliluonnolliseen vierailuun ja nyt me olemme aivan täynnä innostusta.

Näen valtavaa nälkää Jumalan kansan keskuudessa. En todellakaan osaa sanoa kuinka tämä todella pääsi liikkeelle! Minulla ei ole aavistustakaan miksi, mutta aivan yhtäkkiä ihmisiä alkoi tulla tänne kaikkialta paikkakunnalta. Pastoreita lentää nyt luoksemme lukuisista osavaltioista. Vielä ei tule kovinkaan monia ihmisiä meidän kaupungistamme tai tämän alueen pastoreista - joitakin kyllä on jo tullut. En tiedä mihin Herra haluaa johtaa kaiken tämän. Kun Hänen läsnäolonsa on tullut näin lähelle, pelottaa asettaa mitään etusijalle sanoen "Haluan Sinun toimivan näin" -  sitä vain haluaa väistyä syrjään ja sanoa "Mitä ikinä vain haluat, Jumala!"

Olemme peruuttaneet kaikki aikaisemmin suunnitellut, ulospäin suuntautuvat aktiviteetit. Seurakunnassamme on 122 palvelijaa, jotka ovat avustaneet seurakuntamme kasvua. Näiden työntekijöiden tehtävänä on pääasiassa ollut saada ihmisiä tulemaan tänne ja sitten, kun he ovat pelastuneet, pysymään joukossamme ... Meillä on ollut tapana joka vuosi järjestää suuri pääsiäistapahtuma-esitys, joka on tuonut monia tuhansia ihmisiä katsomaan sitä. Mutta nyt kun henkilökuntamme kysyi "Järjestämmekö taas joulumusikaalin tai edes lasten historiallisen näytelmän?" minun piti keskustella heidän kanssaan. Kysyin heiltä: "Miksi me olemme tehneet nuo kaikki?" ja he vastasivat, "No, me haluamme ihmisten tulevan tänne, jotta he voisivat kohdata Jumalan." Sanoin: "Katsokaa, mitä tapahtuu koko ajan: Tänne tulee tulvimalla sellaisia ihmisiä, joita emme ole koskaan ennen nähneet tai edes kuulleetkaan heistä saati sitten, että olisimme aikaisemmin keskustelleet heidän kanssaan. Ja Jumala tekee sen sellaisella tavalla, joka on todella paljon, yliluonnollisempi kuin mihin me pystyisimme tai mitä me koskaan olemme saaneet aikaan. Meidän on peruutettava kaikki omat suunnitelmamme." Ja niin me olemme nyt kirjaimellisesti tehneet. Erityisesti se, ettei kukaan ole millään tavoin vastustanut tätä muutosta, on ihmetyttänyt minua.

Monia todella ihmeellisiä tapahtumia on sattunut ensimmäisestä sunnuntaista lähtien tähän asti. Useimmat fyysiset parantumiset ovat tapahtuneet ilman että kukaan on laskenut käsiään noiden ihmisten päälle. He ovat parantuneet vain ollessaan kokouksen aikana Jumalan läsnäolossa. Kerron teille muutamia niistä:

1. Ensimmäisenä sunnuntaina erään naisen syöpäkasvain vain putosi pois. Sen jälkeen monet ihmiset ovat tulleet pastorin luo, kertoen samanlaisista tapahtumista. Jotkut ovat parantuneet sisäelimissä olleista syöpäkasvaimista, minkä heidän lääkärinsä ovat vahvistaneet.

2. Viikko ennen kiitospäivää eräs jäsenistämme tuli erittäin sairaaksi ja hänet täytyi viedä sairaalaan. Hänellä oli vakavia vatsakipuja. Hänen paksusuolensa oli revennyt neljästä paikasta ja hänen vatsaontelonsa oli täysin tulehtunut. Lääkärit eivät uskoneet hänen enää lähtevän elävänä sairaalasta. Seurakunta rukoili ja hän parani niin paljon, että pääsi kotilomalle. Hänelle varattiin aika viikkoa ennen joulua leikkausta varten, jossa olisi poistettu kolme tuumaa paksusta suolesta. Hän meni takaisin sairaalaan leikkausta varten ja nukutettiin. Lääkärit ottivat uudet röntgenkuvat suolesta ennen leikkausta. Sitten ilman leikkauksen suorittamista he menivät tapaamaan miehen vaimoa, joka oli odotushuoneessa. Tullessaan he puistelivat päätään, mikä sai vaimon pelkäämään pahinta. Mutta he sanoivatkin, että uudet kuvat näyttivät täysin ehjän ja normaalin suolen: mitään leikkausta ei tarvita. Hänen miehensä oli kaikkein yllättynein herätessään nukutuksesta ilman mitään kipua tai viiltoa. Jumala oli parantanut hänet!

3. Kouluviranomaiset olivat lähettäneet erään 8-vuotiaan pojan erikoislääkärin tutkittavaksi, koska he epäilivät kuulovian olevan syynä hänen heikkoon koulumenestyksensä. Varhaislapsuudessa sairastetun taudin vuoksi toisen korvan kuulo oli alentunut 70% ja toistakin se oli vaurioittanut niin, että siinä oli vain 40% kuulokyky. He halusivat siirtää hänet erityisluokille ja opettaa hänelle viittomakielen. Hänelle oli jo varattuna aika koulun suositteleman spesialistin testeihin. Hänen äitinsä pyysi erästä nuorta miestä rukoilemaan hänen puolestaan rukouspalveluhetken aikana. Noin viikon kuluttua äidistä tuntui, että pojan vuorovaikutuksessa  oli tapahtunut muutos. Hän vei pojan erikoislääkärin tutkimuksiin ja pojan kuulon todettiin olevan täysin normaalin. Pastori Heard pyysi heitä todistamaan sunnuntain aamukokouksessa 8:30. Todistuksen jälkeen pastori Heard pyysi niitä, joilla oli kuulovaikeuksia tulemaan rukoiltaviksi ja äiti poikansa kanssa rukoili heidän puolestaan. 3:lla niistä, jotka tulivat eteen tuona aamuna, kuulo parani ennalleen!

4. Kaksi viikkoa sitten eräs mies, jonka pastori Heard tuntee, todisti että ihosyöpä oli pudonnut hänen  kasvoiltaan. Se oli vaivannut kahden vuoden ajan ja hänelle oli jo varattu aika leikkausta varten. Eräänä sunnuntaiaamuna pastori Heard ilmoitti tuntevansa, että syöpiä ja kasvaimia oli putoamassa pois. Seuraavana aamuna tämä mies oli tuntenut kutinaa ja ojentanut kätensä koskettaakseen tuota syöpä aluetta ja samassa se irtosi hänen käteensä. Tämän alta paljastunut iho oli vaalean punainen ja pehmeä.

SISÄLLYLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

TULTA! | www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi