TULTA! NETTIRAAMATTUKOULU
www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi

ALKUUN | ILMOITTAUDU | OPETUS | KOKOUKSIA | RUKOUSPYYNNÖT | KYS/VAST | HERÄTYKSESTÄ | PELASTUS

9/1999

PYHÄN HENGEN LAHJOJEN VIRITTÄMINEN PALAVIKSI

1. ANTAUDU JUMALAN KÄYTTÖÖN
2. JUMALAN VOIMAN ILMESTYMISEN LÄHTÖKOHTA
3. JUMALAN RAKKAUDEN TÄYTYY ENSIN MURTAA OMAN SYDÄMEMME
4. SYDÄMEN KOETUKSET
5. VIIKON TEHTÄVÄ
6. KRISTITYN MAAILMAN UUTISIA


SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

1. ANTAUDU JUMALAN KÄYTTÖÖN

1. Kor. 2:9: vaan, niinkuin kirjoitettu on: "mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat."

Sinä olet suuri Jumalan mahdollisuus! Voit Jeesuksen avulla tuoda ympäristöösi kaiken muuttavan Jumalan valtakunnan todellisuuden! Jeesus tarvitsee vain sinun sydämesi, joka täysin avautuu Hänelle ja Hänen rakkaudelleen. Kun Jeesus valtaa sydämesi, Hän tuo tullessaan kaikki taivaalliset lahjansa ja yliluonnolliset mahdollisuutensa elämääsi. Älä ollenkaan enää ajattele omia mahdollisuuksiasi, vaan antaudu Jeesukselle niin, että Hänen kirkkautensa valtaa kokonaan Pyhän Hengen temppelisi.

Kun olet palvelemassa lähimmäistäsi Pyhän Hengen voimassa sinä joudut myös itse Pyhän Hengen tulen kosketukseen. Voit julistaa ja palvella vain siinä, minkä olet omassa sydämessäsi hyväksynyt. Kohdatessasi sielunvihollisen voimia ja aikaansaannoksia sinun uskosi voi kestää vain silloin kun se perustuu Jeesukseen, herrain Herraan ja kuningasten Kuninkaaseen. Sinulla voi olla ihmisten suosituksia, päästötodistuksia raamattuinstituuteista, arvostettujen seurakuntien jäsenkirjoja, rahaa, valtaa tai ihmisviisautta, mutta mikään näistä ei auta sinua tässä tilanteessa. Sinulta voi myös puuttua kaikki tämä, mutta  niiden puuttuminen ei estä sinua, jos vain Jeesus saa täydessä vallassaan ja voimassaan elää sinun kanssasi ja vaikuttaa kauttasi!

Ennen Jumalan voiman ilmestymistä ihmisen oman voiman täytyy tulla pois pyyhityksi. Lihan mieli on aina Henkeä vastaan ja luonnollisen ajattelun tasolla jokainen ihminen haluaa aina säilyttää tai vaikuttaa jotain ns. omaansa, joka lopulta kuitenkin taistelee Jeesuksen läsnäoloa ja voitelua vastaan. Jumalan kunnia ja ihmiskunnia eivät voi ilmestyä samassa paikassa samaan aikaan. Pyhä Henki väistyy sieltä, missä korotetaan ihmistä. Missä Pyhän Hengen voima ilmestyy, siellä ihminen on luopunut ylpeydestään ja omasta arvokkuudestaan ja antaa tilan Jumalan kunnialle.

Antautumiseen tarvitaan vain oman sydämesi valinta ja päätös. Jeesus ei koskaan pakota ketään pelastumaan ja täyttymään Pyhällä Hengellä. Hän täyttää vain janoavat sielut voimallaan. Jeesus kuitenkin haluaa pelastaa sinut ja täyttää sinut enemmän ja suuremmalla voimalla kuin itse osaat kuvitellakaan! Tee sydämessäsi siunattu antautumisen päätös uudestaan ja uudestaan. Tee se joka päivä, anna jokaisen päivän olla uusi Jeesuksen ulottuvuuden ja kirkkauden ilmestymisen päivä. Tee antautumisen päätös juuri nyt! Anna tämän hetken olla uuden syvemmän Jeesuksen kohtaamisen hetki! Anna tämän hetken tulla elämäsi uudeksi ja muuttavaksi hetkeksi ja kokemukseksi, sillä Jeesus kutsuu sinua suurempaan voiteluun, voimaan ja kirkkauteen!

2. JUMALAN VOIMAN ILMESTYMISEN LÄHTÖKOHTA

Gal. 2:19-20: Sillä minä olen lain kautta kuollut pois laista, elääkseni Jumalalle. Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu, ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni.

Paavali kiteyttää tässä meidän uskon elämämme päämäärän:

1) MINÄ ELÄN, EN ENÄÄ MINÄ, VAAN KRISTUS MINUSSA
2) MINKÄ NYT ELÄN LIHASSA, SEN MINÄ ELÄN JUMALAN POJAN USKOSSA

Lihan mieli vastustaa myös uskoa. Silloin kun kuolemme itsellemme, pois himoistamme ja haluistamme, me pääsemme Taivasten valtakunnan elämään. Siinä elämässä emme ole enää oman tahdonvoimamme emmekä omatekoisen uskon oppimme varassa, vaan alamme elää JEESUKSEN USKON KALTAISESSA USKOSSA! Sillä kun Jeesus valtaa sydämemme, Hän valtaa meidänkin henkemme tällä yliluonnollisella uskollaan.

Jeesus itse sanoi tästä äärimmäisen yksinkertaiset sanat, joita usein siteerataan, mutta kuinka vaikea onkaan antaa niiden tulla omassa elämässä todeksi:

Luuk. 9:23-24: Ja hän sanoi kaikille: "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän pelastaa sen..."

Jokainen ihminen, joka on tosissaan koettanut soveltaa tätä sanaa omaan elämäänsä, on varmasti tullut tuntemaan mahdottomuutensa tämän kutsun edessä! Luonnollinen mieli ei voi kieltää itseään, vaan siihen tarvitaan Jumalan armo ja Pyhän Hengen voima. Luonnollinen ihminen ei halua ottaa vaivaa tai kärsimystä kannettavakseen, vaan haluaa aina minimoida kaiken rasituksen. Vain Pyhä Henki voi osoittaa, mikä on se elämän tie, joka toteuttaa Jeesuksen suunnitelmaa. Mutta kiitos Herralle, me jotka uskomme, olemme saaneet myös siunatun Pyhän Hengen, jonka avulla ja voimalla kykenemme astumaan tämän tien, joka merkitsee Jeesuksen seuraamista.

Kun katson omaa elämääni näiden sanojen valossa, joudun täydellisesti nöyrtymään ja tyhjentymään Jeesuksen kirkkauden edessä. Sillä kuka ihminen voi vastustaa syntiä, kuka voi voittaa pimeyden vallat millään alueella, paitsi Jeesus, Ihmisen Poika! Hän on tehnyt kaiken tämän edelläkävijänä, täydellisenä Pelastajana ja Lunastajana. Minun valtava, ainutlaatuinen mahdollisuuteni onkin nyt asettua Hänen armonsa ja rakkautensa varaan. Minä saan jokaisessa heikkouden hetkessä, epäonnistumisessa ja mahdottomuudessani jatkuvasti tulla rakkaan Mestarini, sieluni todellisen paimenen luokse ja turvautua täysin Hänen armoonsa. Pyhä Henki lohduttaa alati minun sieluani tällä yliluonnollisella taivaallisella todellisuudella, että minäkin saan liittyä yhä ehyemmin Jeesukseen ja tulla osalliseksi ja kanssaperilliseksi Hänestä itsestään! Uskon kautta ja Jumalan armosta minä pääsen täydellisesti osalliseksi pelastuksesta ja NIIN MINÄ VOIN ELÄÄ HÄNESSÄ JA HÄN MINUSSA!

3. JUMALAN RAKKAUDEN TÄYTYY ENSIN MURTAA OMA SYDÄMEMME

Joh. 13:34-35: "...Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut - että tekin niin rakastatte toisianne. Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus."

Vanhan liiton suurin ja ensimmäinen käsky kehoitti ihmisiä rakastamaan Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseään. Jeesus itse opetti, että tässä käskyssä on täytetty kaikki laki ja profeetat. Nyt Jeesus antaa uuden käskyn:

RAKASTAKAA TOISIANNE, NIIN KUIN MINÄ OLEN TEITÄ RAKASTANUT!

Ovatko nyt nämä kaksi käskyä erilaiset? Eivät, sillä molemmat käskyt ovat sama asia, ja ovat mahdollisia täyttää vain silloin, kun Jeesus on saanut sydämissä hallintavallan! Ilman Jeesuksen läsnäoloa sydämessä ihmisellä ei ole jumalallista, epäitsekästä agape-rakkautta. Muuttumaton, uudistumaton sydän ei voi koskaan tehdä mitään sellaista, minkä vain Jeesukselle antautunut, Pyhän Hengen uudistama sydän voi tehdä. Mikään todellinen rakkauden teko ei voi lähteä luonnollisesta mielestä, vaan tällaisen inspiraation täytyy tulla Pyhästä Hengestä ja Jumalasta, sillä JUMALA ON RAKKAUS.

Jumalan rakkauteen pyrkiminen murtaa meidän oman sydämemme ensin. Kun rehellisesti katsomme omaa elämäämme, huomaamme kuinka vähän meillä on todellista Jumalan rakkautta. Samalla huomaamme täydellisen mahdottomuutemme varustautua Jumalan rakkaudella, sillä synnin ja lihan valta on heti estämässä Jumalan rakkauden elämää ja virtaa meissä. Näin ollen olemme taas täysin riippuvaiset Jeesuksen pelastustyöstä ja Hänen muuttavasta voimastaan. Kiitos Herralle, sillä tässäkin Hän on kulkenut edellämme ja vuodattanut Pyhän Henkensä meihin muuttaakseen meidän sydämemme virtaamaan Jumalan rakkaudessa. Jumalan rakkaus vuodatetaan meihin Pyhän Hengen kautta. Vastaanottamalla lisää Pyhää Henkeä me vastaanotamme lisää Jumalan rakkautta.

Jeesuksen täydellisen rakkauden ja armon kohtaaminen omassa syntisessä ja mahdottomassa tilassamme muuttaa meidän sydämemme ja riisuu uskonnollisesta ylpeydestä ja kovuudesta. Armon ja rakkauden vastaanottaminen omalla kohdallamme on edellytyksenä sille, että kykenemme kohtaamaan lähimmäisiämme armolla ja rakkaudella! Tästä sydämen tilasta alkaa elämä Pyhän Hengen voimassa ja voitelussa!

4. SYDÄMEN KOETUKSET

Varmaan jokainen uskova on useasti ajatellut, että kunpa minullakin olisi tuollainen voitelu kuin tällä tai tuolla Jumalan palvelijalla. Voitelussa toimiva henkilöhän on edelleen täysin inhimillinen ihminen. Hänessä saattaa olla joitain jopa ärsyttäviä vajavuuden ominaisuuksia, mutta kuitenkin Jumala toimii ihmeellisellä tavalla hänen kauttaan. Kysyt ehkä, miksi en sitten minä voisi tehdä samaa?

Todellakin, kyllä sinäkin voit tehdä samaa! Voit ehkä tehdä jopa suurempiakin tekoja kuin hän, jota katselet! Jumala ei ole epäoikeudenmukainen eikä katso kenenkään ihmisen luonnollista varustusta, vaan Hän katsoo sydämeen. Päästäksesi määrättyyn voiteluun, sinun täytyy antautua sydämen syvälliseen muutokseen, mikä tekee mahdolliseksi virrata tässä voitelussa. Pyhän Hengen lahjat ja voiteluhan eivät koskaan tule omaksesi, vaan ne ovat Jeesuksessa. Mutta ne voivat myös asua ja virrata sinun kauttasi, siunaten monia ympärilläsi.

Jeesus rakastaa sitä, että rukoilet ja pyydät suurta voitelua! Mikään ei ole Hänelle mieluisampaa kuin vuodattaa valtavat siunauksen virrat elämäsi kautta. Jeesus myös kykenee viemään sinut siihen, mihin sydämesi halajaa. Edellytyksenä voitelun vastaanottamiselle on vain sydämesi ja ajatusmaailmasi muuttuminen ja uudistuminen Jeesuksen kaltaisuuteen. Pyhä Henki tekee sen kun janoat sitä ja sallit Hänen koskettaa syvimpiä ja arimpiakin alueita elämässäsi. Ole kärsivällinen, sillä inhimillisen vajavuutesi tähden tähän muutokseen tarvitaan aikaa ja Jumalan moninaista valmistavaa työtä.

Kun Pyhä Henki alkaa riisua sinua luonnollisesta voimastasi sinä saatat alkaa kapinoida ja vastustella tätä Jumalan työtä, jota ymmärryksesi ei voi käsittää. Kuitenkin se on Jumalasta ja täysin välttämätöntä, jotta tarpeellinen muutos elämässäsi voisi tapahtua ja sinä pääsisit yhdessä Jeesuksen kanssa siihen päämäärään, jota olet sydämessäsi rukoillut. Itse asiassa, sinun ja minun elämäni suurin koetus onkin, kykenemmekö elämään Jumalan rakkaudessa. Mikään muu ei ole niin elintärkeää kuin tämä! Voitelusi, uskosi ja rakkautesi koetus voi olla arkisessa elämässäsi lähempänä sinua kuin uskotkaan. Rakkauden olemassaolo tulee koetelluksi arkisissa teoissasi.

5. VIIKON TEHTÄVÄ

Rakkauden välittäminen ja palvelu ei voi tapahtua lain alaisuudessa tai vaatimuksesta, vaan se voi tapahtua vain armosta ja vapaasta valinnasta käsin. Sen tähden meidän täytyy nöyrtyä täyteen riippuvuuteen Pyhän Hengen vaikutuksesta ja johdatuksesta. Suorituskristillisyys tuottaa vain huonoa hedelmää. Mutta kun annamme Pyhän Hengen vaikutuksen elämässämme lisääntyä, Hänen läsnäolonsa tekee meidät todella aktiivisiksi ja palveluun kykeneviksi. Jumalan rakkaus alkaa vaatia meitä toimimaan lähimmäistemme hyväksi Pyhän Hengen voimassa ja niillä lahjoilla ja resursseilla mitä meillä on käytettävissämme.

Näin virität sinussa jo olevat Pyhän Hengen lahjat palaviksi:

1) Anna Pyhän Hengen puhdistaa sinut ja avata sydämesi näkemään lähellä olevien ihmisten tarpeita.

2) Anna sydämesi pehmetä, heltyä ja murtua kohtaamaan lähimmäistesi sydänten kuormia ja tuskia Jeesuksen rakkaudella.

3) Avaa oma sydämesi lähimmäisellesi. Kerro omista ongelmistasi ja murheistasi. Tunnusta omat kiusauksesi, syntisi ja heikkoutesi ja anna Jeesuksen koskettaa lisää omaa elämääsi.

4) Hillitse itsesi, aseta kuriin itsekkäät ja turmiolliset himosi, pyydä Jeesukselta lisää rakkautta sydämeesi, anna anteeksi, älä syytä äläkä tuomitse.

5) Ota vastaan jokainen, joka tulee sinun luoksesi apua pyytäen, anna tila sydämessäsi kaikkein heikoimmalle ja vaikeimmallekin ihmiselle.

6) Rakasta teossa, totuudessa ja puhtaudessa. Anna aikaasi, varojasi, rakkauden sanoja, katsetta, kosketusta, huolenpitoa, suojelua ja rohkaisua. Rukoile sairasten puolesta, käy katsomassa yksinäisiä, vahvista heikkoja, julista Jumalan armoa ja pelastusta sitä janoaville.

1. Kor. 13:4-7: Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa; kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii.

Jeesuksen rakkauden ja voiman läsnäoloon sinua siunaten
Seppo ja Marja

6. KRISTITYN MAAILMAN UUTISIA

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

KAMPUTSEA

Maalaisväestön yksinkertainen usko

Poy Plin oli juuri osallistunut 3-kuukautta kestäneelle seurakunnan istuttamiskurssille, kun hän päätti alkaa uuden seurakunnan Lom'issa, joka on Rattanakirin maakunnassa sijaitseva kylä, missä asuu Jarai-heimoon kuuluvia ihmisiä. Aikaisemmin vietnamilaisia kristityjä oli tullut rajan yli ja noin 200 henkeä oli silloin päättänyt tulla kristityiksi heidän työnsä seurauksena. Nyt Poy Plin'in työn kautta kylässä on yli 650  Jarai-ihmistä tullut kristityiksi. Toiset raportit kertovat eräästä äskettäin uskoon tulleesta kamputsealaisesta, joka hyvin lyhyen ajan kuluessa on tuonut monia toisia Jeesuksen yhteyteen. Eräs esimerkki on Kim, joka samana päivänä kun hänet kastettiin kastoi itsekin 60 muuta ihmistä. "Meitä on erityisellä tavalla koskettanut tämä yksinkertainen usko, joka näillä maalaiskristityillä on", kirjoitti eräs silminnäkijä.

Prostituoiduista tulee kristittyjä

Eräät soluryhmät, jotka kuuluvat "Living Hope in Christ"-seurakuntaan kokoontuvat Phnom Penh'in surullisen kuuluisalla 'punaisten lyhtyjen' alueella. Prostituoiduilla oli tapana säännöllisesti häiritä kristittyjen kokouksia laulamalla karaoke-lauluja. Nainen, joka johti ryhmiä, rukoili toisten kristittyjen kanssa ratkaisua tähän. Siitä lähtien jokaiseen solukokoukseen on tullut prostituoituja yhtyäkseen heidän lauluihinsa sen sijaan, että häiritsisivät niitä. Kaksi prostituoitua, jotka työskentelivät bordellissa, ovat päästäneet Jeesuksen elämäänsä, lopettaneet entisen työnsä ja liittyneet seurakuntaan.

ARGENTIINA

Lapset, lapset

Esther Ilnisky on  eräs ensimmäisistä ihmisistä, joka on tunnistanut lasten 'hengellisen potentiaalin' nykyisiä aikoina. 90-luvun alussa hän sai näyn miljoonasta lapsesta, jotka joka puolella maailmaa alkoivat rukoilla. Tämä tavoite saavutettiin jo kauan sitten, sen raportin mukaan, jonka Cheri Fuller kirjoitti amerikkalaisessa kristilliseen 'Charisma'-lehteen. "Kerrankin, eräs perhe tuli kirkkoon; vanhemmat pelastuivat ja kaikki lapset pian sen jälkeen. Mutta alunperin perheen 3-vuotias oli kertonut muulle perheelle Jeesuksesta, ja hän toi myös isovanhemmet seurakuntaan," kirjoittaa Normar Banffi, joka on lastenpastori 'Rey de Reyes'-seurakunnassa Buenos Aires'issa. "Lapset ovat niin tehokkaita evankelioimistyössä, että me otamme 8-vuotiaasta lähtien heitä mukaan kaduille evankelioimistiimeihin. Kun lapset kysyvät ihmisiltä, saavatko he rukoilla heidän puolestaan, aikuiset ovat hyvin avoimia", Banffi sanoo, "ja kun lapset rukoilevat monet kokevat Jumalan läsnäolon ja pelastuvat. (lähde; Cheri Fuller, Normar Banffi)

KESKI-AASIA

Halvaantunut mies parani - ja kieli-ihme sai aikaan yllättävän avoimuuden evankeliumille

"Pyhä Henki vain alkoi puhua kauttani paikallisella kielellä, vaikka itsessäni osaan sanoa vain viisi sanaa sillä!" Kim huudahti. Hän ja eräs toinen korealainen kristitty olivat tulleet rukoilemaan asukkaiden puolesta kylässä, joka sijaitsee eräässä pääosin islamilaisessa keski-aasialaisessa maassa. "Me emme voineet oikeastaan tehdä muuta kuin rukoilla, koska emme osanneet puhua paikallista kieltä - tai niin me ainakin luulimme," hän sanoi myöhemmin. Eräänä iltapäivänä heidät oli kutsuttu erään vanhan miehen taloon. Tämä makasi lattialla patjansa päällä ja oli kyvytön liikkumaan. Kim ehdotti hänen perheelleen, että hän haluaisi rukoilla miehen puolesta ja se sopi heille, sillä he olivat hyvin uskonnollisia ja kunnioittivat jokaista, joka rukoili Jumalaa ja oli myös uskonnollinen. Kim raportoi: "Mies alkoi kiemurrella ja sitten hän nousi ylös aivan kuin joku olisi katkaissut hänen kahleensa. Hän oli parantunut!" Kimin sydän hakkasi lujaa, ja hän tiesi, että jonkun oli selitettävä, mitä oli tapahtunut. Hän ajatteli itsekseen "Ehkäpä joku ymmärtää siltikin jotain kun sanon joukkoon korealaisia sanoja" ja hän alkoi puhua. Seuraavat 20 minuuttia hän selitti yhteyden joka liityi ihmeeseen ja Jumalaan, Hänen armoonsa ja Jeesuksen Kristuksen ylösnousemukseen - sujuvasti, paikallisella kielellä, jota hän ei ollut koskaan oppinut. Tämän seurauksena yli 40 henkeä päätti seurata Jeesusta.

SUDAN

Entinen imami aloittaa 'vankilaseurakuntia'

El-Fagi, joka on entinen imaami ja lakimies, joutui vankilaan maaliskuussa 1998, koska oli kääntynyt kristityksi. Hänestä on vähitellen tullut todellinen ongelma islamilaiselle hallitukselle: useat ihmiset ovat myös tulleet kristityiksi hänen todistuksensa seurauksena eikä hallitus oikein tiedä, mitä se tekisi hänelle. Tätä 'kristittyä imaamia' on siirretty vankilasta toiseen, mutta joka kerta tapahtuu sama asia: hän on kertonut kanssaan vangittuina oleville Jeesuksesta ja sitten perustanut 'vankilaseurakuntia' kaikkiin niihin vankiloihin, joissa hän on ollut, äskettäisten raporttien mukaan.

Muslimifakiiri suosittelee Jeesusta

Eräs musliminainen, joka  uskoi olevansa demonien vallassa, vieraili lukuisien poppamiesten ja fakiirien luona, mutta kukaan ei voinut auttaa häntä. Lopulta eräs fakiiri sanoi hänelle: "Mene noitten nuorten kristittyjen luo, jotka kantavat Raamattua kainalossaan. He voivat auttaa sinua." Nainen seurasi neuvoa ja meni kristittyjen kirkkoon ja pyysi siellä rukousta puolestaan. Hän vapautui täydellisesti kun kristityt rukoilivat hänen puolestaan Jeesuksen nimessä ja nyt hän on täysin muuttunut. Sekä hän itse että hänen miehensä ja lapsensa ovat kaikki päättäneet ryhtyä Jeesuksen seuraajiksi.

INTIA

Odottava äiti pelastui rukouksen kautta kuolemasta

"Jumala voi tehdä yliluonnollisia asioita tavallisten ihmisten kautta", sanoo David Mohan, joka on Madrasin suurimman (15000 jäsentä) helluntaiseurakunnan pastori Intiassa. "Vain muutama päivä sitten", hän kertoi minulle, "Rani, joka on jo vanhahko nainen, soitti minulle ja kertoi jotain todella innostavaa. Hän on vasta äskettäin tullut uskoon eikä osaa lukea eikä kirjoittaa. Kun hän oli ollut vierailulla eräässä hindukylässä, hän pani merkille outoa toimintaa ja sai tietää että eräs raskaana oleva nainen oli ilmeisesti kuollut pudottuaan kaivoon. Yritykset elvyttää hänet - mukaan luettuna kitkerän savun puhaltaminen hänen sieraimiinsa - olivat kaikki epäonnistuneet. Rani tunsi että hän saattaisi kyetä auttamaan, sillä hän oli kuullut kuinka Jeesus oli herättänyt ihmisiä kuolleista. Hieman epäröiden hän kysyi saisiko hän rukoilla. Kun hän sai luvan, laittoi hän kätensä elottoman naisen päälle ja pyysi Jeesusta koskettamaan häntä. Samalla kun hän teki näin, tuo odottava äiti avasi silmänsä, alkoi liikkua, yskäisi ja nousi istumaan. Tämän jälkeen suuri joukko kylän ihmisistä on myös päättänyt ryhtyä Jeesuksen seuraajiksi. (lähde: pastori D.Mohan, Newlife AOG church, fax +91-44-2351646)

SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

TULTA! | www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi