TULTA! NETTIRAAMATTUKOULU
www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi

ALKUUN | ILMOITTAUDU | OPETUS | KOKOUKSIA | RUKOUSPYYNNÖT | KYS/VAST | HERÄTYKSESTÄ | PELASTUS

10/1999

HERÄTYKSEN TULI POLTTAA!

1. HERÄTYKSEN TULI!
2. ILMESTYS TULIPATSAASTA
3. BENIN: VOODOO VAI KRISTILLISYYS?
4. TUHANSIA PELASTUNUT HERÄTYSKOKOUKSISSA MEKSIKO CITYSSÄ


SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

1. HERÄTYKSEN TULI!

Haluatko palaa Jumalan tulta, joka vie sinut ulottuvuuksiin, joita et ole voinut mielessäsi kuvitellakaan? Haluatko ja suostutko elämään sellaisessa Jumalan läsnäolossa, jossa synnillä ei ole enää sijaa? Haluaisitko tuntea, kokea ja välittää tätä yliluonnollista Jumalan kosketusta kaikkialla, missä liikut? Mitä sydämesi sanoo siitä elämänmuodosta, jossa valkeus, totuus, kirkkaus, ilo ja rauha vallitsevat?

Jeesus kutsuu sinua tähän nyt, sillä Pyhän Hengen voiman vuodatus on saamassa syvempiä ja väkevämpiä ulottuvuuksia kuin koskaan ennen. Nyt Jeesus kutsuu sinua sellaisen Jumalan voiman kosketuksessa elämiseen, jossa sairaat paranevat, riivaajat pakenevat, luonnonlait tulevat tälle voimalle alamaisiksi, ihmiset heräävät yötä päivää synnintuntoon, eivätkä saa sielulleen rauhaa ennen kuin kohtaavat Jeesuksen pelastajanaan ja niin edelleen. Pyhän Hengen tulen voima tulee järkyttämään ja muuttamaan tämän maailman. Jumala alkaa puhua suoraan taivaasta ja kaikkien epäilijäin ja epäuskoisten suut tukitaan!

Haluaisitko antaa kaiken elämässäsi, nykyisyytesi ja tulevaisuutesi, Jeesuksen suunnitelmaan? Haluaisitko kuluttaa koko elämäsi ja voimasi Jumalan valtakunnan työhön? Haluaisitko antautua Jeesuksen luonteen mukaiseen kiivauteen syntiä, sairautta ja kaikkia perkeleen tekoja kohtaan? Haluatko saada sellaisen ehdottomuuden sisimpääsi, joka ei etsi enää mitään muuta kuin täyttä voittoa Jeesuksen kautta olipa kysymys mistä tahansa pimeyden teosta?

Kun Pyhän Hengen tuli laskeutuu sydämeesi, siitä tulee Jumalan muuttava voima omaan ja ympärilläsi olevien ihmisten elämään. Sydämesi ei enää tyydy uskonnollisiin menoihin ja selityksiin, vaan etsit yhä suurempaa Jumalan ilmestymistä. Palava sydämesi ei tyydy vallitseviin olosuhteisiin, vaan etsii Herran avulla läpimurtoa, muutosta, uudistusta ja uutta Jeesuksen ilmestymistä.

Jumalan tuli tekee sinusta kauhistuksen uskonnolliselle maailmalle, sillä se ei voi enää ymmärtää Hengen toimintatapoja. Kompromissielämään tottunut on tullut niin sokeaksi ettei se näe enää niin kuin nähdä tulisi. Kompromissielämälle ei tahdo myöskään kelvata silmävoide, sillä se maksaisi parannuksenteon hinnan.

Mutta herätyksen tulen valtaamana et enää rakennakaan uskonnollisten järjestelmien, vaan Jeesuksen varaan. Kun Jumalan tuli valtaa sydämesi, mikään ei ole enää liian kallista luovutettavaksi pois, jotta Jeesus ilmestyisi. Tulen valtaama sydämesi on valmis palamaan loppuun Jumalan tulessa, päämääränä itse Jeesuksen Kristuksen kohtaaminen. Tulen voima todistaa Jumalan voiman, ja epäusko kukistuu ja uskon teot alkavat tulla ilmi.

Jos haluat vastaanottaa tämän tulen, sinä voit sen tehdä nyt rukoilemalla näin: "Jeesus, minä haluan syttyä Sinun tulestasi! Sytytä minut, tee minut palavaksi, aseta sisimpääni tuli taivaalliselta alttarilta! Anna minuun tulesi täysi voima, sillä en enää halua kompromissielämää!"

Rakkaudella siunaten
Seppo ja Marja

2. ILMESTYS TULIPATSAASTA

Seppo Välimäki 1.5.1995

Tulin erämaan reunaan, jossa paloi tuli, ikään kuin kapea tulenpatsas. Tämä tulenpatsas alkoi nousta samanvahvuisena korkeammalle. Kun se nousi, se muutti aineen olomuotoa ympärillään. Patsaan yläosa ulottui hyvin korkealle taivaalle, mutta on mahdotonta sanoa, oliko se satoja metrejä vai kilometrejä. Kun tulenpatsas kasvoi pituutta, sen yläosaan alkoi muodostua valkoisia hehkuvia kuplia. Tulessa oli valtava voima ja sen kosketuksessa ympäröivä aine muuttui toisenlaiseksi. Tulenpatsas oli ihmeellinen ja sitä ympäröi voimakas tulinen pyörre.

Ympärillä oli ihmisiä, jotka pitivät ilmiötä vaarallisena. Väkeä kokoontui ja pian tulenpatsaan ympärille alettiin rakentaa kuorta. Kuoren rakentaminen oli äärimmäisen vaarallinen tehtävä, mutta monta ihmistä oli sitä tekemässä ja monia kuoli siinä yrityksessä. Tulenpatsaan peittämistä pidettiin äärimäisen tärkeänä tehtävänä. Määrätyllä tavalla sitä pidettiin jopa kunnioitettavana ja urhoollisena ponnistuksena. Kun tulenpatsaan ympärille oli saatu torni jo hyvin korkealle, alkoi näyttää siltä, että torni kaatuu. Torni oli tehty ikäänkuin sileästä putkesta. Katsoin ylös ja se todellakin huojui niin, että lähdin juoksemaan pakoon tornin kaatumisen alta. Saavuin eräälle kukkulalle, jolla oli pieni talo. Samassa tornin suojakuoren jätteitä putosi lähelleni, mutta ne eivät aiheuttaneet vahinkoa. Tulenpatsas ei ollut kuitenkaan kaatunut.

Lähdin uudelleen katsomaan tulenpatsasta. Tulenpatsaan peittämistyö oli jälleen käynnistynyt. Nyt sitä rakennettiin ikään kuin roskatynnyreistä, jotka olivat päällekkäin hyvin hataran näköisesti. Rakennelmaa ei oltu saatu läheskään niin korkeaksi kuin ensimmäistä tornia. Kyhäelmä huojahteli ja tuli oli polttamassa suojakuoria. Katsoin sitä, ja sanoin hengessäni: "Ei tuo enää kauan kestä pystyssä!"

Unen selitys:

Tulenpatsas on Pyhä Henki, joka vuodatettiin yläsalissa 120 opetuslapsen päälle ja sen jälkeen lukemattomien muiden uskovien päälle. Tämä tulenpatsas on Pyhän Hengen läsnäolo maailmassa. Pyhällä Hengellä on pysyvä läsnäolo ja voima, mutta se ei ole vielä levinnyt niin kuin se tulee leviämään kohta. Maailma ympärillä tunnistaa tämän tulen vaikutuksen. Toiset etsivät sitä, mutta pimeyttä haluavat kokevat sen vaaralliseksi.

Luonnollinen, synnissä elävä ihminen pyrkii rajoittamaan ja estämään Pyhän Hengen vaikutusta. Tulen kosketus on aina yliluonnollinen, lihan voimasta riisuva Jumalan kosketus. Se on epämiellyttävä luonnolliselle mielelle ja lihalle.

Pyhän Hengen tulen voima on kuitenkin niin suuri, etteivät ihmisteot voi sitä estää tai peittää. Kaikki yritykset tulen rajoittamiseksi epäonnistuvat. Pyhän Hengen tuli murtautuu lävitse ja polttaa esteet. On hengenvaarallista alkaa rakentaa esteitä Pyhälle Hengelle.

Lunastustyönsä sinetiksi Jeesus vuodatti Pyhän Hengen, joka tuli kaikkien Häneen uskovien saataville. Hän sytytti tämän tulipatsaan, jonka läsnäoloon jokainen uskova voi tulla. Tämän tulen voima kauhistaa lihallista ihmistä, koska se kuluttaa loppuun synnin vallan.

Jeesuksen sovituksen kautta jokainen ihminen voi kuitenkin astua tähän tuleen ja syttyä sydämessään tästä tulesta. Kun tämä tulipatsas koskettaa ihmistä, hän muuttuu toiseksi kokonaan. Kaikki hengellinen elämä muuttuu, Jumalan voiman vaikutukset elämässä moninkertaistuvat ja niin edelleen. Tällaiseen Pyhän Hengen iankaikkiseen tuleen Jeesus upottaa ne, jotka sitä etsivät. Tämä tuli tulee kohtaamaan jokaisen ihmisen, tahtoipa hän sitä tai ei, mutta jokainen saa päättää suhtautumisestaan tähän tuleen.

3. BENIN: VOODOO VAI KRISTILLISYYS?

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

(Benin on tasavalta läntisessä Afrikassa, Guinean lahden rannikolla.)

Matthew Kerekeou, joka aikaisemmin oli kommunistinen diktaattori ja myöhemmin kääntyi kristityksi, valittiin Benin'in presidentiksi uudelleen vuonna 1996. Siitä lähtien maassa vallinnut tilanne, johon kuului vahva voodoo-traditio, on jatkuvasti muuttunut kristilliseen suuntaan. Tammikuussa Kerekeou'n kutsusta saksalaissyntyinen evankelista Reinhard Bonnke piti kokouksia Cotonou'ssa, maan pääkaupungissa (jossa on 500000  asukasta), joihin osallistui noin 600000 henkeä.

Eräässä maan lounaisosassa sijaitsevassa kylässä, missä voodoon harjoittajat olivat tyrannisoineet kristillisen seurakunnan jäseniä, enkelit vartioivat kirkkoa. Noin 15 miestä aseistautuneina viidakkoveitsillä tunkeutui eräänä sunnuntaina  kirkkoon, jossa he varoittivat kristittyjä enää tulemasta rakennukseen. Seuraavana sunnuntaina nämä väkivaltaiset voodoomiehet olivat jälleen paikalla, mutta tällä kertaa he odottelivat vähän matkan päässä kirkkorakennuksesta, eivätkä tulleet lähemmäksi. Heidän epäröintinsä syy paljastui vasta myöhemmin: "He näkivät kookkaita lihaksikkaita miehiä, jotka olivat pukeutuneet valkeisiin vaateisiin, vartioimassa rakennusta", kertoo Marti Roman, joka on 'American Independent Church Assemblies of God'-järjestön lähetyssaarnaajana maassa. "Uskon, että nämä olivat enkeleitä," hän sanoo.

AOG-yhteisöjen määrä tuplaantuu nykyisin kolmen - neljän vuoden kuluessa. Pastorit suuntautuvat erityisesti kyläläisiin ja lähettävät heidän keskuuteensa evankelioimistiimejä, jotka alkavat kotiseurakuntia. Heti kun tälläinen kotiseurakunta saavuttaa tietyn koon, he hankkivat kirkkorakennuksen. Nykyisin maassa on vähintäin 260 rekisteröityä AOG-yhteisöä, joilla jokaisella on 2 - 6 sateliittiseurakuntaa, Roman kertoo.

Jeesus on vahvempi kuin noituus

Akpome'ssa voodoon harjoittajat sallivat kristittyjen hankkia maata kirkonpaikaksi - ei kuitenkaan aivan vapaasti: he sijoittivat maaperään epäjumalan palvontahahmojaan. He uskoivat näiden vaikuttavan sen, ettei kirkkoa voitaisi koskaan rakentaa. Kristityt eivät kiinnittäneet noihin hahmoihin sen enempää huomiota; he yksinkertaisesti vain särkivät ja poistivat ne ja rakensivat kirkkonsa, paikallisten suureksi ihmeeksi, kertoo "Baptis Press'in" raportti. Toisessa kylässä eräs evankelista kieltäytyi osallistumasta voodoo-rituaaleihin, jonka vuoksi noitatohtorit kirosivat hänet. Kuitenkaan evankelistalle ei tapahtunut mitään. Suunnitelma taisi kimmota takaisin, sillä eräs noitatohtoreista kuoli mystisesti muutaman päivän sisällä. Kun kyläläiset kysyivät evankelistalta, mistä hän sai voimansa, hän kertoi heille: "Jeesukselta Kristukselta!" "Me haluamme oppia tuntemaan lisää tätä Jeesusta", he sanoivat hänelle.

4. TUHANSIA PELASTUNUT HERÄTYSKOKOUKSISSA  MEKSIKO CITYSSÄ

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

Lyhennelmä 'Neljänkymmenen illan herätyksen' toisesta viikosta, huhtikuun 12.-18. 1999, Wesley Campbell Mexico Cityssä.

"Aika on nyt! Neljäkymmentä herätyksen iltaa"
Kampanja "Tierra Prometida-Monte Maria", Mexico City, huhtikuun 7. - toukokuun 16.1999! Olkaa hyvät ja rukoilkaa lisää!

Koska tahti kovenee jatkuvasti joka päivä, olen päättänyt tehdä yhdistetyn lyhennelmäraportin koko toisesta viikosta aina 18. huhtikuuta asti. Joka aamu toisen viikon aikana olemme pitäneet evankelioivia herätyskokouksia useissa paikoissa eri puolella Mexico Cityä. Väkeä on ollut paikalla joka päivä 750'stä 1000'een. Nämä kokoukset on pidetty baseball-kentillä ja yhteiskunnallisissa kokoustiloissa levittääksemme muutoksen alttarikatoksen pölyisen maaperän ylle.  Vastaanotto on ollut fantastinen. Jokaisessa kokoussarjan kuutena aamukohtaamisessa on saarnannut Wesley Campbell'in, Carles Ndifon'in ja David Lee Pong'in tiimi.

Meksikon "Tanssijuhla-hallissa" tunnelma oli kaikkea sitä mitä, saattoi odottaa: seinät olivat kuin vaaleanpunaista- ja valkoista pilveä ja käytettävänä oli edustava baari kaikkine juomineen. Suuren salin yläpuolella oli parveke, jonne mahtui satoja henkilöitä, ja josta oli hyvä näkymä alakerran tapahtumiin. Tässä pyhäksi 'kääntyneessä' paikassa jenginuoret, huumeiden käyttäjät, homoseksuaalit ja köyhät tulivat kaikki eteen vastaanottaakseen Kristuksen elämäänsä. Tuntui siltä, että olisimme voineet esittää alttarikutsun jo viiden minuutin kuluttua kokouksen alusta ja jo silloin  pelastukseen vastaanottajien määrä olisi ollut valtava.

Seuraavan aamun kokous pidettiin autokorjaamon tiloissa, jossa lattialla oli mustia öljyläiskiä ja jonka keskeneräiset tiilirakennelmat peitettiin kangaskatoksin. Syy siihen, että olimme tällaisissa karkeissa oloissa, johtui siitä, että roomalaiskatoliset olivat vainonneet kokouksia ja tiistain tilaisuus oli ilmoitettu ja peruttu uudestaan ja uudestaan viime viikkojen aikana. Viime hetkellä kokoukselle oli löydetty uusi paikka ja se väkijoukko, joka oli valmistautunut häiritsemään Jumalan työtä, jäi hämillään seisomaan keppiensä ja mailojensa kanssa kerääntymispaikkaansa ja ihmettelemään, minne me olimme menneet. Tässä erityisessä kokouksessa ylistys kohosi sellaisiin korkeuksiin, että kaikki tiedostimme enkeleiden työskentelevän kanssamme.  Monet joukon keskuudessa alkoivat "vaipua Hengen alle" tuohon pölyiseen lattiaan, eivätkä päässeet nousemaan seuraavien puolen tunnin aikana. Tuona aamuna kaksikymmentä alkoholistia tuli eteen rukoiltaviksi ja tapahtui voimakas ja haltioitunut profetaalinen läpimurto. Tuota profetointia kesti seuraavat pari kolme tuntia.

Aivan koko viikon ajan tässä kaupungin osassa ja köyhässä ympäristössä ihmisiä tuli esiin yllättävän suurina määrinä. Iltakokouksissa "Tierra Prometida-Monte Maria'ssa" väkijoukon määrä kasvoi illasta riippuen  neljästä tuhannesta kymmeneen tuhanteen. Kun Charles Ndifon saapui paikalle tapahtui selvä kasvu sekä osallistujien että kiinnostuksen määrässä. Ihmiset olivat kuulleet parantumisista ja nyt he tulivat paikalle kokeakseen sitä myös itse. Älkää pettykö, mutta tapahtui niin paljon ihmeellisiä paranemisia tällä viikolla, että on aivan mahdotonta kirjata niitä kaikkia edes lyhyesti. Joitakin tulee tässä välittömästi mieleen tuosta iltakokouksesta:

Keskiviikkoiltana sen jälkeen kun tuntikausia oli saarnattu ja rukoiltu, eräs nuori kaveri tuli lavalle ja pyytämällä pyysi meitä rukoilemaan niin, että käyttäisimme hänen paitaansa rukousliinana, jonka hän voisi viedä sisarelleen, joka oli sairaalassa kuolemaisillaan leukemiaan. Lääkärit olivat antaneet hänelle enää vain päiviä aikaa elää eikä heillä ollut muuta toivoa. Ilman erityistä uskonvoitelua me ojensimme kätemme ja tartuimme pojan paitaan ja rukoilimme valtuuttavan rukouksen. Nuori mies vei sen torstaina sisarelleen. Perjantaina tämä velipoika tuli todistamaan, että sisar oli nyt päässyt sairaalasta ulos. Sitten lauantaina tämä tyttö tuli itse kokoukseen: istuen ensin kolme tuntia sateessa hän odotti päästäkseen todistamaan ja antamaan Jumalalle kunnian parantumisestaan. Eräs lääkäreistämme, Patric Yam, tutki hänet hänen todistuksensa jälkeen ja vahvisti veren muutoksen aiheuttamat parantumisen merkit hänen suussaan, yms. Patric sanoi "sen mukaan kun hän pystyy siinä tekemään diagnoosia tytössä on nähtävissä kaikki remission merkit."

Kerran eteen tuli eräs nainen, joka oli aivan villinä vihasta pastori Aurelio'ta kohtaan. Hänen vihansa johtui siitä tosiasiasta, että Aurelio toimittuaan katolilaisena pappina oli jättänyt roomalaiskatolisen kirkon. Vihassan hän kirosi pastori Aurelio'ta ja näytti aivan kuin hän olisi halunnut iskeä häntä nyrkillä. Lopulta avustajat saivat hänet rauhoittumaan. Myöhemmin kun kutsuttiin esiin niitä, jotka olivat sairaita ja tarvitsivat parantumista, sama nainen tuli esiin koska hänellä oli kasvain niskassaan. Charles kysyi häneltä halusiko hän parantua. Naisen tehtyä parannuksen ja pyydettyä Jeesusta tulemaan sydämeensä Charles rukoili hänen puolestaan ja heti tuo kasvain kutistui ja hävisi. Silmät ilonkyyneliä täynnä hän heti etsi pastori Aurelio'n ja halasi tätä itkien katumuksesta. Tämä oli todellinen kuva Jumalan armosta.

Eräänä iltana Charles Ndifon pyysi niitä, joilta puutui ruumiinosia tulemaan eteen. Ei siis niitä, jotka olivat kipeitä tai joilla oli vaikeita sairauksia,... vaan niitä joilta todella puutui elimiä: joilla ei ollut kuuloluita, verkkokalvoja, pernaa, jne, jne. Useita tuli eteen ja jälleen Jumala teki valtavia tekoja. Eräältä naiselta, joka oli pyörätuolissa, puuttui toinen keuhko ja hän kuljetti istuimensa vieressä viidenjalan korkuista vihreää happipulloa. Kun Charles rukoili hänen puolestaan, hän sanoi, "Tee jotain, mitä et ole ennen voinut tehdä!" Samalla hän auttoi naista nousemaan tuolistaan. He irrottivat happipullon ja hän alkoi kävellä ilman pyörätuolin tai happipullon apua. Sitten hän alkoi kävellä yhä nopeammin. Muutaman minuutin kuluttua hän hengitti vapaasti ja pystyi tekemään valtavasti paljon enemmän kuin hän oli voinut ennen tehdä. Ylistys Herralle!

Näin siis ovat kuluneet ensimmäiset kaksi viikkoa näistä "Neljästäkymmenestä Herätyksen Illasta" Mexico Cityssä. Eikä ole epäilystäkään siitä, etteikö vauhti olisi vaan lisääntymässä! Kokoukset jatkuvat joka ilta aina 16. toukokuuta asti. Olkaa hyvät ja jatkakaa rukousta tämän työn puolesta!

Uskoon tulleiden määrät ensimmäisinä kahtena viikkona:
1. päivänä Jeesukselle antautui ~400 - 2. päivänä ~200 - 3. päivänä ~300 - 4. päivänä ~1000 - 5. päivänä ~552 - 6. päivänä ~350 - 7. päivänä ~1000 - 8. päivänä ~750 - 9. päivänä ~300 - 10. päivänä ~300 - 11. päivänä ~400 - 12. päivänä ~500 - 13. päivänä ~400 -ja- 14. päivänä ~750 antoi elämänsä Jeesukselle!

(Jos kaipaan lisää raportteja näistä Meksiko Cityn kokouksista, voit pyytää niitä englanninkielellä sähköpostissa  >nick@revivalnow.com<)

**Wesley ja Stacey Campbell ovat vuonna 1986 perustamansa 'New Life Vineyard Fellowship'-seurakunnan pastoreita ja johtajia. He myös johtavat jatkuvasti kasvavaa armon ja lähetyksen toimintaa kansainvälisen järjestön kautta, nimeltään "Hope for the Nations", joka myös on heidän seurakuntansa perustama. Heidän työnsä laajennettu ulottuvuus on nimeltään "Revival Now!" Ministries', jonka erityinen suuntaus on seurakuntien uudistuminen, profeetallisuus ja herätys. Sekä Wesley että Stacey ovat jatkuvasti puhujiana konferensseissa, ja suuri osa heidän ajastaan kuluu kansainvälisissä palvelutehtävissä. He asuvat viiden lapsensa kanssa Kelownassa, Britis Columbiassa, Kanadassa.**

Rakkaudella siunaten
Seppo ja Marja

SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

TULTA! | www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi