TULTA! NETTIRAAMATTUKOULU
www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi

ALKUUN | ILMOITTAUDU | OPETUS | KOKOUKSIA | RUKOUSPYYNNÖT | KYS/VAST | HERÄTYKSESTÄ | PELASTUS

12/1999

JUMALAN LIIKEHDINNÄSTÄ

1. TORONTON MATKA
2. TÄMÄNHETKISEN JUMALAN LIIKEHDINNÄN MERKITYS
3. INDONESIAN SEURAKUNNAN SUURIN HETKI
4. CARLOS ANACONDIA L.A.:SSA USA:SSA
5. RICK JOYNEY: VUOSI 1999 JA SIITÄ ETEENPÄIN


SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

1. TORONTON MATKA

Saimme erityisen siunauksen, kun eräs pitkäaikainen liiketuttavamme kutsui meidät mukaan yhteiselle työ- ja hengelliselle opintomatkalle Torontoon. Matka kestää kaksi viikkoa 9.6.- 24.6.1999. Kiitos Herralle siitä!

Matkalla on suuri merkitys ja siksi pyydämmekin sinulta rukoustukea, jotta kaikki Jumalan tarkoitukset ja suunnitelmat tätä varten voisivat toteutua ja me voisimme löytää Hänen suunnitelmansa ja kulkea siinä.

Kerromme vielä lyhyesti miksi tämä on erityinen Jumalan ihme. Viime pääsiäisen aikoihin Marja kysyi minulta, että kuinka sydämestäni haluaisin juhlia tulevaa 50-vuotispäivääni. Olin myös itse hiukan miettinyt asiaa ja minulla oli valmiina oman sydämeni toivomus. Sanoin Marjalle, että kaikkein mieluiten haluaisin viettää 50-vuotispäivääni matkoilla Torontossa! Sanottuani tämän Marja vastasi, että hyvä niin, eikä mietitä mitään muita järjestelyjä enää. Aika kuitenkin kului enkä enää edes muistanut lausumaani, sillä näytti siltä, ettei meillä ole mitään mahdollisuuksia lähteä Torontoon. Emme myöskään rukoilleet asian puolesta enää, vaan keskityimme hoitamaan muita asioita.

Pari viikkoa sitten meille tuli käymään Ruotsissa asuva pitkäaikainen perhe- ja liiketuttavamme. Hän kertoi ihmeellisiä asioita oman elämänsä muuttumisesta uskonnollisesta traditiosta elävään Hengen voimaan ja yhteyteen. Hän oli ollut kolme vuotta sitten perheensä kanssa Australiassa ja tullut erittäin voimakkaaseen Pyhän Hengen uudistuksen kosketukseen Gold Coast alueella, lähellä Brisbanea, vaikuttavassa seurakunnassa. Koko hänen perheensä elämä sai siitä aivan uuden alun ja siunauksen. He saivat kolmannen lapsen. Mutta Herra antoi hänelle siellä myös uuden keksinnön, jota hän on nyt menestyksellisesti edelleen kehittänyt Ruotsissa. Tämä ystävämme oli kysynyt Herralta, miksi tämä siunaus oli nyt tullut hänelle. Pyhä Henki oli puhunut hänelle, että se johtuu siitä, että Herra haluaa nyt maksaa hänelle palkan eräästä Israeliin liittyneestä hankkeesta, joka silloin ei tuottanut taloudellista tulosta ja jouduttiin lopettamaan. Pyhä Henki oli myöskin puhunut hänelle siitä, että minunkin tulee saada tästä siunauksesta osuuteni, sillä olin ollut yrityksessä mukana pienellä panoksella tosin, mutta olin auttanut yrittäjää muuten monella tavalla siinä hankkeessa.

Ystäväni kertoi, että nyt olisi kiireellisesti tutkittava kyseisen keksinnön toteuttamismahdollisuuksia Kanadassa ja hän tarvitsisi siihen minun apuani. Matka olisi hoidettava mahdollisimman kiireesti sillä siihen liittyvä markkinatutkimusmääräraha olisi käytettävä kesäkuun loppuun mennessä!

Kaksi viikkoa sitten ystävämme siis tuli meille ja kertoi tämän kaiken. Sitten me muistimme sopimuksemme 50-vuotispäivästäni! Kaiken lisäksi ystävämme tarjosi matkaa meille molemmille ja parissa päivässä matkan aikataulu oli lyöty lukkoon ja todellakin 50-vuotispäiväni osuu tämän matkan ajalle, itse asiassa se on lähtöpäivänä!

Haluamme pyytää erityistä rukousta myös sinulta, siunataksemme tätä ystäväämme, joka oli Herralta saanut tämän lahjan meille annettavaksi. Me olemme siunattuja jo nyt tämän lahjan takia, mutta haluaisimme, että ystävämme saisi tämän lahjan antajana vielä suuremman siunauksen!

Tämän matkan aikana Tulta!-nettiraamattukoulumme pitää postitustauon, mutta uskomme, että palattuamme Torontosta meillä on entistä mielenkiintoisempia uutisia sinullekin tarjottavana. Lähetämme tietysti normaalisti postia sinulle siihen asti ja taas matkan jälkeen.

Toivotamme siunattua kesää,
lisääntyvää Herran rauhaa ja lisää Hänen ilmestymistään sinulle!

Rakkaudella
Seppo ja Marja

2.TÄMÄNHETKISEN JUMALAN LIIKEHDINNÄN MERKITYS

Richard M. Riss/RRISS@drew.edu

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

Huhtikuun 12. Libby Copeland, joka on Washington Post'in toimittaja, soitti minulle ja päädyimme keskustelemaan siitä, kuinka tämä nykyinen herätys alkoi ja myöskin sen merkityksestä. Saatoin vastata hänen ensimmäiseen kysymykseensä lähettämällä joitakin artikkelikopiota, joita olen kirjoittanut NEW INTERNATIONAL DICTIONARY OF PENTECOSTAL AND CHARISMATIC MOVEMENTS- (suom. Uusi kansainvälinen sanakirja helluntai- ja karismaatisesta liikkeestä) kirjaa varten Rodney Howard-Browne'sta, John Arnott'ista ja Randy Clark'ista.

Uskon nykyisen Hengen aallon alkaneen Argentiinassa 1992 Claudio Freidzon'in palvelustyössä, vaikka jo ennen tätä Rodney Howard-Browne palveli tällä uudella voitelun asteella, joka hänellä alkoi 1989 Clifton Park'issa, New York'issa, lähellä Albany'a. Argentiinassakin oli ollut herätystä jo ennen vuotta 1992, mutta kun olin siellä, argentiinalaiset puhuivat uudesta voitelun tasosta, joka oli tullut ilmi Claudion työssä vuoden 1992 alussa. Kerroin Libbylle myös, että John ja Carol Arnott olivat olleet Argentiinassa vain muutamaa viikoa ennen kuin Toronton Siunauksen läpimurto tapahtui. Claudio oli rukoillut heidän puolestaan dramaattisin seuraamuksin. Mutta tammikuun 20. 1994 tapahtumat Torontossa räjähtivät vasta kun paikalle saapui Randy Clark, joka itse oli tullut dramaattisesti vaikutetuksi Rodney Howard-Brownen kokouksissa, johin hän oli osallistunut Tulsassa sijaitsevassa Rhema'ssa edellisen lokakuun aikana.

Sanoin Libbylle, että kysymys herätyksen merkityksestä oli sellainen, että siihen löytyy monia erilaisia näkökulmia. Hän perusteli kuitenkin, että minun näkemykseni olisi tärkeä ja vaatimalla vaati minua antamaan oman tulkintani siitä, mitä on tapahtumassa. Lupasin lähettää hänelle sähköpostia asiasta ja siitä seurasikin sitten useamman päivän kestänyt keskustelu sekä puhelimen että sähköpostin välityksellä. Tässä joitakin pääkohtia siitä, mitä sanoin (en tiedä onko sen pohjalta kirjoitettu mitään lehtiartikkelia):

Kirjassaan HISTORY OF THE WORK OF REDEMPTION (suom. Lunastustyön historia) Jonathan Edwards viittaa "Jumalan Hengen loistavaan työhön ... jolla saatanan valtakunnalta  tullaan kaappaamaan valta." Edwards'in mukaan, lopunajan taistelussa "Kristus seurakuntansa kanssa tulee saamaan lopullisen ja täydellisen voiton vihollisistaan ... tässä voitossa Taivaallinen Voima ilmenee kaikkein loistokkaimpana ... saatanan näkyvä valtakunta tulee vallatuksi ja Kristuksen valtakunta perustetaan sen raunioille joka puolella koko asuttua maapalloa ... Tämä on oikeammin Taivasten valtakunnan aika maan päällä."

"Libby, kiitos soitostasi ja pyynnöstäsi saada lausunto näkemyksestäni tämän viimeisimmän Jumalan Hengen liikkeen merkityksestä. Kuten puhelimessa mainitsin sinulle, se mitä nyt tapahtuu on monissa suhteissa hyvin samankaltaista kuin Suuren Herätyksen alkuvaiheessa 1734, ja Cane Ridge'n herätyksessä, joka tapahtui läntisessä Kentucky'ssa 1800-luvun alussa. Helluntaiherätys, joka alkoi Azusa kadulla, Los Angeles'issa 1906, oli myös hyvin samankaltainen. Niinpä vastatakseni kysymykseesi, pidänkö tätä jaksottaisena, vastaan myönteisesti. Nämä tapahtumat näyttäytyvät minusta jaksottaisina ja mielestäni ne ovat aitoja Jumalan Hengen vuodatuksia.

"Varsin usein, vaikkakaan ei aina, nämä herätyksen ajat ovat edeltäneet suurten vaikeuksien aikakausia. Suuri herätys edelsi Amerikan kapinasotaa, 1858-1859 vuosien herätys edelsi Amerikan kansalaissotaa ja Helluntaiherätys edelsi ensimmäisen maailmansodan painajaista. Nämä Hengenvuodatukset ovat siten usein palvelleet valmistaen ihmisiä kovien ahdistuksen aikoihin, tarjoten uskoa Jumalaan kohdattaessa edessä olevat myrskyt. Vuonna 1992 Billy Graham julkaisi kirjan nimeltään STORM WARNING (suom. Myrskyvaroitus). Kuten nimi osoittaa, hän uskoo, että olemme menossa kohti huomattavia levottomuuksia kaikilla elämän alueilla. Vaikka hän todennäköisesti on oikeassa, meidän ei tulisi antaa sen pelottaa itseämme, vaan tämän nykyisen Jumalan Hengen vuodatuksen keskellä, meidän tulisi käyttää hyödyksemme tämä mahdollisuus suoristaa elämämme ja kiinnittyä yhä läheisemmin Jeesukseen Kristukseen, joka on ainoa, joka voi suojella meitä tulevissa vaikeuksissa. Usein on välttämätöntä käydä läpi koetuksia tullakseen voittajaksi. Jumala tulee poistamaan meiltä jokaisen muun turvallisuuden lähteen niin, että meidän on pakko turvata vain Häneen."

"Olen samaa mieltä useimpien 1700- ja 1800-lukujen raamatunselittäjien kanssa siitä, että on olemassa aikakausia, jolloin Kristuksen hengellinen läsnäolo seurakunnassa on koettavissa epätavallisessa määrin ja että tästä seuraa yleismaailmallinen herätys, ja että Jeesuksen Kristuksen valtakunta tulee tunnetuksi rauhan ja vanhurskauden valtakuntana. Kirjassaan HISTORY OF THE WORK OF REDEMPTION Jonathan Edwards viittaa Jumalan Hengen loistavaan työhön, jonka kautta saatanan valtakunta vallataan. On aivan mahdollista, että tämä uusi voitelun aste, jonka olemme nähneet tällä vuosikymmenellä, on tuon työn alkua. Olen samaa mieltä Edwardsin kanssa siitä, että lopunajan taistelussa Kristus ja hänen seurakuntansa saavuttavat täydellisen voiton vihollisistaan ja että tähän voittoon tarvitaan Jumalan Kirkkauden voimallinen osoittaminen. Saatamme hyvin olla sen Jumalan Voiman osoittamisen aikakauden partaalla, jolloin Edwards'in mukaan, näkyvä saatanan valtakunta kaapataan ja Kristuksen valtakunta perustetaan sen raunioille kaikkialla maailmassa; aikakauden, joka edeltää Taivasten valtakunnan aikaa maanpäällä.

"Nämä asiat saadaan vietyä päätökseen ei armeijoiden voimalla vaan sellaisilla hengellisillä aseilla kuten vihollisensa rakastaminen, itsensä kieltäminen, ilo koetusten keskellä, kuuliaisuus Jumalalle hinnasta välittämättä, tekemällä oikein vaikka se tuottaisi itselle kärsimystä tai vainoa, olemalla loukkaantumatta silloinkin kun kohtaa epäoikeudenmukaisuutta tai petosta, toimien omantunnonsa mukaan seurauksista huolimatta. Kun Jeesus sanoi, ettei Hänen valtakuntansa ollut tästä maaimasta, Hän osoitti, ettei Hänen valtakuntaansa vahvisteta tämän maailman keinoin, kuten vakoilulla, manipuloimalla tai sodankäynnillä, vaan aivan päinvastaisin menetelmin kuten vastaaamalla pahaan hyvällä.

"Apt. 3:21 julistaa, että tulee olemaan aika, jolloin kaikki asetetaan ennalleen. Me saatamme hyvinkin olla tuon ajan partaalla, jolloin pyhät, jotka elävät ja toimivat Jumalan rakkaudessa näiden periaatteiden mukaan, tulevat ikään kuin sattumalta tuomaan muutoksen kaiken maailman hallituksiin, sellaisina kuin me ne nyt tunnemme ja tuovat esiin Kristuksen hallituksen ja vallan koko maailmassa; mukaan luettuna Hänen henkilökohtaisen paluunsa tänne."

HUOM!
Richard Riss on tehnyt laajoja tutkielmia sekä vanhoista että tästä nykyisestä herätyksestä, jota voit englanninkielisinä tutkia mm. osoitteista:
http://www.grmi.org/renewal/Richard_Riss/history/
ftp://ftp.grmi.org/pub/new-wine/articles/history
http://madvax.maths.uwa.edu.au/~hartley/rprice/blessing.html
http://madvax.maths.uwa.edu.au/~hartley/rprice/rissman1.html

3. INDONESIAN SEURAKUNNAN SUURIN HETKI

Darrel Stott/ Drunk@email.msn.com

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

4.tammikuuta palasin Jakartaan neljännelle lähetysmatkalleni. Ajaessamme läpi ruuhkaisten katujen, jotka olivat aivan tukossa moottoripyöristä ja autoista, olin aivan ihmeissäni ajajien ajokyvystä - he olivat muodostaneet viisi kaistaa  alunperin kolmikaistaisille kaduille! - Lähes kaikki se, mitä ajajat siellä tekevät, on laitonta Amerikassa ja useimmissa osissa muuta maailmaa. Silti hyvin harvoin kuuluu torven törähdystä tai näkyy mitään vihamielisyyttä. - Lähestyimme liikennevaloja ja ne vaihtuivat keltaisiksi, mutta kukaan ei hidastanut pikemminkin lisäsi vain vauhtia. Sitten kun valo vaihtui ja me pysähdyimme, monet ajoivat punaista päin aivan kuin eivät olisi edes huomannetkaan sitä. Sanoin ystävälleni "Harry, kuinka he voivat tehdä noin". Hänen vastauksensa oli "Tämä on Indonesia".

Jo jonkin aikaa maailman silmät ovat kuin naulittuna seuranneet Indonesiasta tulevia uutisotsikkoja. Heidän rahansa on menettänyt arvonsa siinä määrin, että useimmat pankit ovat menneet vararikkoon ja inflaatio on lisääntynyt valtavasti. Kun ajoimme erästä katua pitkin näin kolme suljettua pankkia samassa korttelissa. Käydessämme eräässä laajassa ostoskeskuksessa panin merkille, että paikka oli todella kuuma. Kun kysyin, olivatko he tottuneet tuollaiseen kuumuuteen, he vastasivat, ettei hiljaisena aikana ollut riitävästi asiakkaita korvaamaan ilmastoinnin käyttämisen kustannuksia. Indonesialla on taloudellisesti todellakin pimeä hetki.

Maailma oli järkyttynyt, kun Indonesiasta alkoi joitakin kuukausia sitten kuulua raportteja mellakoista ja perustuksiaan myöten poltetuista kirkoista. Viimeisimmällä matkallani Indonesiassa, menin rukousvuorelle Semrang'iin palvelemaan. Kokoussarjan päätteeksi edesmennyt veli Samuel näytti valokuvia äskettäin poltetuista kirkoista. Sitten joulukuussa mellakoiden aikaan jälleen lisää kirkkoja poltettiin ja hyvin monet kärsivät. Kun palasin tänä tammikuussa mielessäni oli kysymys "kuinka kristityt ja seurakunnat ovat selviytyneet?"

Vihollinen on toistuvasti sanonut Indonesian seurakunnalle "masennu, menetä rohkeutesi ja pysähdy sillä nyt on tuhoutumisen aika!" Mutta seurakunnassa ne jotka kuulevat Pyhän Hengen äänen eivät anna mitään huomiota paholaisen näyttämälle 'punaiselle valolle'. Sen sijaan Jumalan Henki sanoo "Seurakunta, nyt on sinun suurin mahdollisuutesi Indonesiassa.. MENE NOPEAMMIN!!"

Gospel Kingdom Church, jonka pastorina on Petrus Agung, on yksi näistä innostavista Indonesian seurakunnista. Tämä oli kolmas kertani hänen seurakunnassaan. Joka sunnuntai he tarjoavat ilmaisen ruoan köyhille ja seurakuntaan kuuluvat lääkärit tutkivat ja antavat tarvittavaa lääkitystä ilmaiseksi. Seurakunta maksaa joka kuukausi 1100 muslimiopiskelijan kouluopiskelun. Äskettäin he aloittivat pyhäkoulun katulapsia varten ja nyt muutaman viikon kuluttua siihen osallistuu jo yli 500. Kuitenkin vielä monet ihmiset kysyvät minulta "Darrel, mikä on ilon, vapauden ja tanssimisen hedelmä?" Muistan, kun viimeksi lähdin Indonesiasta he kertoivat suurista kastejuhlista. Kun lopetin palvelutyöni pastori Agung vei minut toimistoonsa ja näytti minulle erään taulukon. Edellisellä kerralla käydessäni Indonesiassa olin profetoinut seurakunnassa toisensa perään, että Jumala sanoo, että tämä tulee olemaan seurakunnan suurin hetki Indonesiassa  sekä seurakunnalle itselleen että myös sen liikemaailmassa oleville jäsenille. Jumala tulisi nostamaan kansansa ja ohjaamaan sen ulos kansakuntien vaikeimmasta ajasta. Tämä tapahtui maaliskuussa 1998. Huhtikuusta 1998 tammikuuhun 1999 seurakunta on kasvanut 450 hengestä yli 1200. Mutta vielä hämmästyttävämpää on että tänä taloudellisesti vaikeimpana aikana  seurakunnan talous on enemmän kuin kolminkertaistunut. Lukuisat liikemiehet tulivat luokseni ja kertoivat kuinka he ovat kokeneet yliluonnollista Jumalan siunausta tämän taloudellisen tuhon aikana.

Haaste Indonesian seurakunnalle on sama, joka kohtaa koko Jeesuksen Kristuksen seurakuntaa. He eivät voi jäljitellä mitään, mitä tapahtuu muualla maailmassa vaan heidän on kuultava, mitä Jumalan Henki sanoo kullekin seurakunnalle erikseen Indonesiassa. Indonesian seurakunnat antavat esimerkin siitä kuinka Jumalan seurakunta ei ole luonnollinen vaan yliluonnollinen.

Darrel Stott

4. CARLOS ANACONDIA  L.A.:ssa USA:ssa

Douglass W.Birch/ dwbirch@christcom.net

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

Carlos Anacondia on yksi huomattavista Argentiinan herätyksen johtajista, joka on nähnyt tuhansien (jotkut sanovat yli miljoonan) tulleen Jeesuksen luo herätyksen kuluessa.

9-21. helmikuuta -99:

Carlos Anacondian kampanja Grand Olympic Auditoriumissa(GOA) Los Angelesissa kesti perjantaista sunnuntaihin. Läsnäolijoiden määrä oli perjantai-iltana noin 3500, lauantai-iltana 5000 ja sunnuntaina, joka oli viimeinen ilta 3500. Minulle kerrottiin että auditoriumiin mahtuu 7000. Läsnäolijoiden joukossa oli suuri ja innostunut espanjankielinen yleisö.

Ylistys oli erittäin hyvää ja jatkui kaksikielisenä. Toimin avustajana yläparven aitioissa lauantai-iltana ja voin vakuuttaa että 70% ihmisistä ympärilläni lauloi kielillä. Se oli kiihkeää. Sitten, järkytyksekseni, kun Carlos esitti alttarikutsun niille, jotka haluavat päästää Jeesuksen elämäänsä ensi kertaa, puolet (ellei enemmän) ympärilläni olevista ihmisistä lähti virtaamaan auditoriumin lattialle.., joten, ihmettelen, mistä se kaikki kaunis, eteerinen laulu tulikaan? Hmmm?..

Samana iltana Brenda, joka kuuluu GOA:n palkattuihin työntekijöihin, tunsi kuinka "häntä vedettiin magneetin tavalla lattialle", ja hän antoi elämänsä Jeesukselle. Minulla ei ole virallisia laskelmia, mutta kokeneella avustajansilmällä arvioisin näiden iltojen kuluessa tehdyn yhteensä 500 ratkaisua.

Carlos rukoili henkilökohtaisesti, mutta lyhyesti, vähintään 4000 ihmisen puolesta vapautumista, parantumisia ja siunausta. Useat todistivat, kuinka kasvaimet olivat kadonneet, harmaakaihia poistunut sekä luu- ja nivelsärkyjä parantunut jne. niin paljon etten pystynyt laskemaan, koska olin jatkuvasti GOA:n lattialla ottamassa vastaan niitä, joiden puolesta hän rukoili.  Rakennuksessa on melko kova sementtilattia, mutten kuullut kenenkään vahingoittuneen sen vaikutuksesta.

Eräs ystävä 120 Fellowship'istä mainitsi minulle, että jokainen niitä sadoista ihmisistä, jotka Herra paransi tai joita Hän muulla tavoin kosketti, meni kotiinsa palaen todistuksesta Jumalan voimasta ja rakkaudesta. Niinpä saamme pian nähdä millä tavalla tuli puhkeaa esiin L.A'ssa. Minun ajatukseni on että nuo, joita uudistus kosketti tänä viikonloppuna, tulevat suuresti panostamaan avustajina seuraavassa tapahtumassa, joka saatetaan järjestää Coliseum'issa (johon mahtuu 100000!)

5. Rick Joyner: VUOSI 1999 JA SIITÄ ETEENPÄIN

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

Myös vuonna 1999 jatkuu tämä tällainen malli, että tuleva vuosi on aina paljon epätavallisempi kuin sitä edeltänyt. Tänä vuonna seurakunta pääsee uudelle tasolle sekä hedelmällisyydessä että voimassa. Pyhän Hengen luku on yhdeksän (on olemassa 9 Hengen lahjaa ja hedelmää). Useinkaan ne, jotka tuntevat Hengen voiman, eivät niinkään  paljon ilmaise Hengen hedelmää, ja toiset, joissa näkyy Hengen hedelmät, eivät tunne Hengen voimaa. Tämä tulee suuressa määrin muuttumaan tänä vuonna. Nuo, joilla on Hengen hedelmää elämässään, alkavat kulkea voimassa, ja ne, jotka toimivat voimassa, alkavat saada Hengen hedelmää elämäänsä. Jumala on Kaikkivaltias, mutta Hän on myös Rakkaus. Ja jotta seurakunta olisi todellinen heijastus Hänestä, meistä täytyy ilmetä sekä Hänen rakkautensa että voimansa. Kun nämä kaksi yhtyvät, syttyy suuri avautuminen ilosanomaa kohtaan.

Päätösten vuosi:

Tämä tulee olemaan tärkeitten päätösten vuosi. Ne asettavat suunnan tulevalle dramaattisilla ja muuttumattomilla tavoilla. Tämä tapahtuu kaikilla tasoilla, mukaan luettuna yksilöt, seurakunnat, jopa kansakunnat ja kulttuurit. Meidän täytyy olla erittäin varovaiset niissä päätöksissä, joita teemme ja erityisen innokkaasti etsien viisautta ja neuvoa Herralta. Ne, jotka etsivät Häntä, saavat sen viisauden, jota he tarvitsevat astuakseen edessä oleviin aikoihin suurella rohkeudella ja määrätietoisuudella. Toisaalta niille, jotka ovat huolimattomia, se etteivät he etsi Herran viisautta, tulee tuottamaan lisääntyvästi kustannuksia.

Aivan erityisesti tarvitsemme viisautta ajoitukseen. 1.Aik. 12:32 näemme: "..isaskarilaisia, jotka ymmärsivät ajan ja käsittivät, mitä Israelin oli tehtävä..". Jumala on nostamassa sellaisia, jotka kuuluvat hengellisesti Isaskarin heimoon, ja jotka tulevat tuntemaan ja ymmärtämään aikakaudet. Tämä on heidän erityinen lahjansa Kristuksen ruumiissa, ja meidän tulisi tunnistaa heidät, joilla tämä on. Joka tapauksessa, meidän kaikkien täytyy harjaantua olemaan herkempiä tällä alueella. Monet menettävät Jumalan tarkoituksen elämäänsä, yrittäessään tehdä sitä, mihin Hän on todella heidät kutsunut, yrittäessään tehdä sen ennenaikaisesti, sen vuoksi etteivät ole etsineet Hänen ajoitustaan siihen. Tällä hetkellä tämä on se ongelma, joka aiheuttaa uskoville suurimmat kustannukset. Herra antaa meille viisautta, jos me etsimme Häntä, mutta Hän edellyttää, että säilytämme rauhamme ja pysymme Hänen levossaan, vastaanottaaksemme sen. Meidän on hiljennettävä lihamme meteli jota kykenisimme kuulemaan Häntä.

SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

TULTA! | www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi