TULTA! NETTIRAAMATTUKOULU
www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi

ALKUUN | ILMOITTAUDU | OPETUS | KOKOUKSIA | RUKOUSPYYNNÖT | KYS/VAST | HERÄTYKSESTÄ | PELASTUS

15/1999

MIELENKIINTOISIA TAPAHTUMIA

1. LÄHDÖSSÄ TORONTOON
2. HÄTKÄHDYTTÄVÄ TAPAAMINEN RABBIN KANSSA JERUSALEMISSA
3. KIINA: HALLINTOVIRKAILIJAT PYYTÄVÄT USKOVIA RUKOILEMAAN SADETTA
4. KRISTITYT HYÖKKÄÄVÄT PIMEYDEN JUURIIN ASTI ARGENTIINASSA


SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

1. LÄHDÖSSÄ TORONTOON

Olemme juuri pakkaamassa matkalaukkuja Toronton matkaamme varten. Huomenna olemme JHS Torontossa ensimmäisessä kokouksessa illalla ja palaamme 24.6.1999 takaisin Suomeen.

Me saimme myös perheystäviltämme Karilta ja Pirkolta pari kasettia etukäteen tutustuttavaksi Toronto Airportin kokouksista toukokuun puolivälissä, sillä he olivat juuri toukokuussa Torontossa. Saimme myös kuulla heidän innostavia terveisiään siitä mitä "Toronto Blessing" on tänä päivänä.

Näkemämme ja kuulemamme perusteella voimme todeta ainoastaan, että Isän rakkauden sanoma on väkevä ja todellinen edelleen Toronto Airport-seurakunnassa. Taivaallisen Isän rakkauden kosketus on myös syventynyt tuoden yhä lisää parantumisia ja voimaa Kristuksen ruumiille kaupungin valtaamiseksi Jeesukselle. Pyhän Hengen vuodatus on levinnyt tästä seurakunnasta laajalle moniin muihin seurakuntiin, ja alkanut vaikuttaa yhteiskunnassa näin yhä enemmän.

Odotamme suurella mielenkiinnolla tätä matkaamme ja uskomme, että meillä on parin viikon kuluttua sellaista kerrottavaa, joka innostaa ja vahvistaa meitä suomalaisiakin etsimään lisää Hänen ilmestymistään kansamme pelastukseksi.

Kiitämme kaikkia teitä esirukouksistanne ja kaikesta muusta tuesta työtämme kohtaan!

Rakkaudella siunaten
Seppo ja Marja

2. HÄTKÄHDYTTÄVÄ TAPAAMINEN RABBIN KANSSA JERUSALEMISSA

Jim Bramlett

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

Barbara Richmond on pitänyt tätä hämmästyttävää tapahtumaa hyvin yksityisenä mutta nyt hän kokee, että voi kertoa laajemmalle joukolle ihmeellisen kokemuksensa Jerusalemissa 1995, mihin tapahtumaan liittyi ryhmä rabbeja.

Ei ole epäilystäkään siitä, että Barbara on täysin luotettava todistaja. Hän on naisten palvelutyön johtaja vakaassa Keski-Floridan seurakunnassa, jonka tunnen. Tunnen hänen pastorinsa. Barbara on suosittu raamatunopettaja, puhuja, seminaarien johtaja, kirjailija ja toimii myös radion kautta.

Syyskuussa 1995 Barbara johti turistiryhmää Israelissa, kuten hän säännöllisesti tekee. Vapaapäivänään, ilman ohjelmaan merkittyjä tapahtumia, hän meni usean muun ryhmäläisensä kanssa ostoksille Jerusalemin vanhaan kaupunkiin. Hänen ystävänsä olivat joissain kaupoissa ja Barbara odotti heitä ulkona eräällä kapealla vanhalla kadulla. Hän sanoo tästä: "Oli kaunis iltapäivä ja olin nojaamassa vanhaan kiviseinään ikään kuin rukoillen hengessä ja nauttien siitä, missä olin."

Yhtäkkiä hän kuuli oikean olkansa ylitse miehen äänen kutsuvan: "Barbara!" Hän kääntyi katsomaan, muttei nähnyt ketään, jonka olisi tunnistanut. Ainoa mies sillä pikkukadulla oli Barbaran kuvauksen mukaan mies, joka oli "täydessä mustassa juhlapuvussa, iso parta ja kiharat sivuilla" - ortodoksirabbi. Hän ajatteli ettei tämä voinut olla se, joka sanoi hänen nimensä, koska he eivät edes puhu naisille julkisesti. Itse asiassa Barbara vältti katsekontaktia, koska hän tiesi että se toisinaan loukkasi heitä. Barbara kääntyi takaisin ajatellen erehtyneensä.

Muutamaa sekuntia myöhemmin hän jälleen kuuli äänen sanovan: "Barbara - eikö se olekin sinun nimesi?" Barbara katsoi jälleen ja huomasi, että rabbi katsoi suoraan häneen. "Älä pelkää," hän sanoi. "Tule tänne." Barbara liikahti häntä kohden. Mies sanoi Barbaralle etunimensä ja sanoi: "Elän täällä (ympäristönsä nimi). Halusin kertoa sinulle, että olen uskova ja että Jeshua (Jeesuksen alkuperäinen nimi heprean kielessä) on Messias (Voideltu). Itse asiassa meitä on yhteisössämme 40 rabbia, joille, kun olemme tutkineet Toraa (opetukset), Pyhä Henki (Ruach Ha-Kodesh) on näyttänyt että Jeshua on Messias."

Barbaran sydän tuli niin kosketetuksi tästä epätavallisesta Pyhän Hengen työstä, että hän murtui kyyneliin. Rabbi lisäsi: "Tällä hetkellä olemme sala-uskovaisia, ei siksi että pelkäisimme, vaan koska Herra, Pyhä Henki ei ole käskenyt meidän vielä puhua julkisesti todistustamme. Herra on käskenyt meitä rukoilemaan veljiemme puolesta, joten me tapaamme keskiyöllä ja me rukoilemme." Barbara kysyi ilmeisen kysymyksen: "Mutta kuinka tunsitte minut? Miksi kerrotte minulle tämän?"

Rabbi hykerteli ja vastasi: "En tunne sinua. Mutta eilen illalla olimme rukoilemassa ja yksi muista rabbeista tuli luokseni. Hän pani kätensä olkapäälleni ja sanoin minulle: 'Huomenna iltapäivällä kello 2 aikaan sinä menet (kadun nimi, jolla Barbara oli) ja sinä näet siellä amerikkalaisen naisen, jolla on musta tukka. Hänen nimensä on Barbara. Anna hänelle tämä sanoma.'"

Sitten rabbi antoi Barbaralle sanoman. Hän sanoi: "Herra haluaa sinun tietävän että sen, mitä oli puhuttu sinulle 26 vuotta sitten, Hän on saattamassa tapahtumaan."

Barbara oli huumaantunut ja tunteitten valtaamana täysin. Vain hänen aviomiehensä tiesi, että tarkalleen 26 vuotta sitten 1969, vain kolmen kuukauden ikäisenä uutena uskovana, hän oli mennyt Täyden Evankeliumin Liikemiesten kokoukseen New York Cityssä, jossa eräänä pääpuhujana oli Kathryn Kuhlman, evankelista, jolla oli voimakas parantamispalvelutehtävä. Barbaralla oli vain hetkellinen henkilökohtainen tapaaminen hänen kanssaan, mutta Kuhlman osoitti pitkällä sormellaan suoraan Barbaraa, kuten hän usein teki ihmisten kanssa, ja puhui nämä profeetalliset sanat:

"Herra tulee viemään sinut kansojen joukkoon ja tulee tekemään ihmeitä sinun käsiesi kautta, mutta sinun on odotettava muutama vuosi ennen kuin näet sen tapahtuvan."

Barbara ei ollut koskaan unohtanut tätä.

Hän lisäsi: "Toinen asia, jonka Pyhä Henki puhui tälle veljelle on se, että kun tulet kotiin tältä matkalta sinä saat kirjeen Afrikasta, jossa sinua odotetaan ja kutsutaan palvelemaan sinne ja sinun pitäisi mennä. Herra on avaamassa tätä ovea ja se tulee olemaan käännepiste elämässäsi." Ennen kuin he erosivat, rabbi kysyi: "Mitä sinä teet?"

Barbara selitti, että hän oli yksinkertainen raamatunopettaja. Rabbi vastasi: "Oh, olisitko kiinnostunut muutamista yksinkertaisista muistiinpanoista, joita minulle on kertynyt siitä lähtien kun tulin tuntemaan Jeshuan?"

Barbara sanoi, että tietysti, ja rabbi toimitti myöhemmin Barbaran hotelliin kokoelman käsin kirjoitettuja muistiinpanoja heprean kieleen ja kulttuuriin liittyviä näkökulmia Uuteen Testamenttiin, ainutlaatuisia näkemyksiä, jotka eivät tule ilmi englannin tai kreikan kielestä suoraan. Barbara pitää näitä muistiinpanoja aarteena ja hän kertoo niistä opettaessaan (katso alla).

Ollessaan lähdössä rabbi kertoi hänelle: "Kun meidän todistuksemme tulee julkiseksi olen varma, että tapaamme toisemme jälleen."

Kun Barbara tuli takaisin kotiin USA:han, häntä odotti kirje Afrikasta! Se oli kutsu tulla puhumaan, minkä hän ilman muuta hyväksyi.

Barbara kertoo, että todellakin tapahtui ihmeitä ja että se oli ehdottomasti käännepiste hänen elämässään. Barbara sanoo, että on ihmisiä, jotka eivät tiedä mitään hänen Jerusalemin kokemuksestaan, jotka ovat tulleet hänen luokseen ja sanoneet: "Jotakin todella muuttui Afrikassa. Me nautimme aikaisemminkin opetuksestasi, mutta tämä on kokonaan eri tasolla."

Barbara on ollut Israelissa sen jälkeen, muttei ole nähnyt rabbia eikä hän ole paljastanut hänen nimeään, kunnioittaen hänen pyyntöään. Olin erittäin kosketettu seuraavista Barbaran sanoista, joilla hän lopetti ajatuksensa: "Rukoukseni on, että tämä (tämä hänen todistuksensa) saa ihmiset tajuamaan, kuinka myöhäinen ajan hetki on. Kun Jumala liikkuu suvereenisti tällä tavalla juutalaisten keskuudessa (paljastaen Messiaan ja toimien uudessa testamentissa kuvattujen Pyhän Hengen lahjojen kautta) - ja vielä näiden kaikkein uskonnollisimpien keskuudessa - Jeesuksen tulemus on todella lähellä! Rukoilen, että jokainen, joka kuulee tämän, saa ilmestyksen ja vakuuttuneisuuden siitä, kuinka kiireellinen ajan hetki on."

(Kommentti: Saatat ihmetellä kuinka monelle rabbille näiden 40 lisäksi on Pyhä Henki paljastanut Messiaan 1995 vuoden aikana ja sen jälkeen. Vain Hän tietää, mutta Hän on antanut meille suuren etuoikeuden tietää ainakin tämän siitä kaikesta mitä Hän on tekemässä.)

** Ajankohtaisia tietoja rabbeista! Eräässä keskustelussa eräs rabbi paljasti häkellyttävän uutisen, että useita satoja hasidic-juutalaisia Jerusalemissa nyt uskoo että Jeshua on Messias! Ylistys Hänen nimelleen! Rabbi sanoo, että hän on hyvillään jos heidän puolestaan rukoillaan, koska kun heidän lukumääränsä saavuttaa noin 50 % he suunnittelevat tulevansa julkisuuteen, mikä tulee johtamaan suuriin heijastusvaikutuksiin.

* Barbara on sisällyttänyt kirjaansa "Juutalaisia näkemyksiä uuteen testamenttiin" tietoja rabbin muistiinpanoista. Kirjan saat $8.00 (postimaksu maksettu myös) ottamalla yhteyttä häneen:

Barbara Richmond, For Your Glory, Inc., P.O. 540401, Merritt Island, Florida
32954-1401; telephone (407) 459-9819; fax (407) 459-9820; Voit ottaa yhteyttä myös häneen sähköpostilla ruth311@juno.com.

Lukijoiden sallitaan ja rohkaistaan kopioimaan ja jakamaan vapaasti tätä artikkelia muille.

3. KIINA: HALLINTOVIRKAILIJAT PYYTÄVÄT USKOVIA RUKOILEMAAN SADETTA

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

"Kiinan pohjoisissa maakunnissa ei ole satanut 5 vuoteen," raportoi Evankelisen lähetysjärjestön OMF:n Singaporen vastaava, seuraten kiinalaisen pastorin, muutaman amerikkalaisen turistin ja joidenkin hallituksen virkamiesten paluuta heidän matkaltaan kuivuuden koettelemista kylistä. Tilanne näytti toivottomalta. Paikalliset virkamiehet raportoivat, että hallituksen korkea-arvoisia jäseniä oli käynyt alueella edellisenä vuonna, mutta he eivät voineet merkittävästi auttaa veden puutteen takia. Yhtäkkiä yksi virkamiehistä kääntyi turistien puoleen kysyen: "Voiko teidän Jumalanne synnyttää sateen seuraavan 20 päivän kuluessa?" Silmääkään räpäyttämättä kiinalainen pastori vastasi: "Kyllä, tietysti Hän voi." "No rukoilkaa sitten, että niin tapahtuu," virkamies käski häntä. "Jos sataa seuraavan 20 päivän kuluessa, me tiedämme että teidän Jumalanne teki sen." 12 päivää myöhemmin satoi merkittävästi pohjoisissa maakunnissa. "Nyt me uskomme että teidän Jumalanne todella vastaa rukouksiin," sanoi virkamies.

Friday Fax/Source:OMF International, e-mail webmaster@omf.org.sg

4. KRISTITYT HYÖKKÄÄVÄT PIMEYDEN JUURIIN ASTI ARGENTIINASSA

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

Torstai 18. maaliskuuta 1999

200 vuotta vanha puu Caseros:ssa, Argentiinassa oli tullut spiritistien palvontapaikaksi, sanoo Joka Koti Jeesukselle-järjestö (Every Home for Christ). Samanlaisia palvontapaikkoja oli kuusinkertainen määrä kaupungin seurakuntiin verrattuna. Kourallinen kristittyjä päätti iskeä takaisin. Eräänä sunnuntai-iltana he asettivat valkokankaan puun ääreen ja näyttivät Jeesus-filmin kaupunkilaisille. Filmin jälkeen 135 ihmistä kokoontui puun alle ja he rukoilivat tullakseen kristityiksi. Kaksi päivää  myöhemmin "Yhtäkkiä, ilman asiaa selittäviä sääolosuhteita tämä 200 vuotta vanha puu halkesi kahtia aiheuttaen valtavan äänen, kun se kaatui maahan murskaten kaiken allaan," EHC:n johtaja Rino Bell sanoi. "Kaupungin pormestari tuli katsomaan ilmiötä ja toi mukanaan muutaman insinöörin, joiden toivottiin antavan hänelle jonkin selityksen. Mutta puussa ei ollut tauteja eikä mikään selittänyt kaatumista." Kristityt sanovat, että he uskovat Jumalan yliluonnollisesti tuhonneen pimeyden symbolin. Colorado Springsistä käsin toimiva palvelutyö on auttanut jakamaan noin 66 miljoonaa evankeliumikirjasta Argentiinassa.

Joel News/Lähde:Religion today

SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

TULTA! | www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi