TULTA! NETTIRAAMATTUKOULU
www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi

ALKUUN | ILMOITTAUDU | OPETUS | KOKOUKSIA | RUKOUSPYYNNÖT | KYS/VAST | HERÄTYKSESTÄ | PELASTUS

18/1999

PYHÄN HENGEN VOIMASSA PALVELEMINEN I

1. SINUT ON KUTSUTTU PALVELEMAAN!
2. JUMALAN TUNTEMINEN
3. JEESUKSEN ASTUMINEN PALVELUTEHTÄVÄÄNSÄ
4. PYHÄN HENGEN TEHTÄVÄ
5. PYHÄN HENGEN VUODATTAMINEN
6. YHTEISTYÖ PYHÄN HENGEN KANSSA


SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

1. SINUT ON KUTSUTTU PALVELEMAAN!

Me elämme ainutlaatuista hetkeä maailmanhistoriassa. Jeesuksen tulemus on lähempänä kuin koskaan ennen, jopa niin lähellä, että uskallan olettaa, että Hän tulee meidän elinaikanamme. Taivaassa on suuri pyhien joukko, joka innostuneena odottaa Jumalan valtakunnan ilmestymisen loppuhuipennusta. Monet profeetat ovat nähneet näkyjä ja ilmestyksiä tästä ajasta, mutta eivät voineet elää ja kokea sitä. Sinä elät nyt tätä mahdollisuutta, mutta miten olet ajatellut käyttää tämän ainutlaatuisen ajan ja hetken?

Anna sydämesi syttyä Jeesuksesta ja ota vastaan Hänen Pyhän Henkensä voitelua, sillä nyt on Hänen ilmestymisensä aika. Jumalan Hengen tuli on laskeutumassa, vaikka toisaalla pimeys käy yhä ilmeisemmäksi. Mutta joka janoaa, hän saa juoda elämän vettä, ilmaiseksi, rajoittamatta.

Sinun elämäsi saa täysin toisen virityksen kun huomaat, että voit alkaa palvella lähimmäisiäsi myös uusilla Pyhän Hengen lahjoilla. Sinulla on jo Pyhä Henki ja sinulla on jo annettavaa, vaikka janoatkin lisää. Etsi ihmisiä ja yhteyksiä joissa voit toimia ja antaa omat lahjasi käyttöön. Arvaamattoman monilla ihmisillä on erityinen tarve saada vastauksia sydämen kysymyksiin. Herätyksen aika on tullut Suomelle. Monet lukkiutuneet sydämet ovat avautumassa. Pyhän Hengen ainutlaautuista läsnäoloa eri tilanteissa täytyy vain ihmetellä.

Etsiydy rukouskokouksiin ja erilaisiin yhteyksiin, joissa Pyhä Henki saa tilan ilmestyä, tarttua ja levitä. Anna oman sydämesi virittyä Jeesuksen rakkaudesta ja tulevaisuuden näyistä, joita Pyhä Henki on antamassa.

Nyt on aika hyljätä kielteisyys ja rajoittuneisuus. Pyhä Henki on murtamassa muureja ja avaamassa uusia teitä ja alueita. Älä epäröi liikkua, kohdata uusia tilanteita ja antautua Hengen yhteyteen erilaisten ihmisten kanssa. Jeesus on kohtaamassa seurakuntansa tarpeita aivan uudella tavalla. Olemme tulossa aikaan, jolloin monien vuosien rukoukset alkavat saada äkillisiä vastauksia. Jeesus osoittaa voimansa ja uskollisuutensa niitä kohtaan, jotka Häneen turvaavat. Maailmanloppu ei tule, vaan Herran ilmestyminen, joka synnyttää uutta elämää.

Matt. 28:18-20: Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

Tässä käskyssä on kaikki oleellinen. Jeesus on Herra ja Hänellä on valta ja voima panna toimeen Jumalan valtakunnan suunnitelma taivaassa ja maan päällä. Jeesus, "toinen Adam", otti perkeleeltä vallan, jonka "ensimmäinen Adam" oli syntiinlankeemuksessa luovuttanut perkeleelle. Tämä arvovalta ja tehtävä hallita maan piiriä, viljellä ja varjella sitä säilyy ja pysyy nyt Jeesuksella, mutta Hän jakaa tästä vallastaan niille, jotka toimivat yhteistyössä Hänen kanssaan. Tulee aika, jolloin perkeleen valta on tuhottu ja Jeesus hallitsee YHDESSÄ pyhiensä kanssa koko maailmaa. Tähän työhön Hän tarvitsee opetuslapsia, jotka suostuvat Hänen ohjaukseensa ja yhteistyöhön Hänen kanssaan.

Jeesus kutsuu sinua uuteen työhön ja uuteen voiteluun. Anna Pyhän Hengen avata silmiäsi ja antaa uutta näkyä sydämeesi, sillä suuri siunaus on odottamassa niitä, jotka Herraa odottavat. Synnytystuskien aika on ahdistavaa, mutta kun lapsi on syntynyt, kukaan ei muista näitä tuskia enää sen ilon tähden, mikä lapsen syntymisestä on tullut. Seurakunta on synnyttämässä todellista herätystä, joka vielä on ikään kuin verhon takana. Mutta se on tulossa ja se tulee nopeasti, kun sen aika on. Nyt on aika valmistautua, sillä kaikki tulee tapahtumaan käsittämättömän nopeasti.

Anna Jeesuksen vallata sydämesi, anna taivaallisen virran virrata ja avartaa ymmärrystäsi. Jeesus on ilmestymässä sinun elämääsi sellaisella tavalla, jota et ole koskaan ennen kokenut. Nyt on se päivä ja hetki!

2. JUMALAN TUNTEMINEN

Kun Pyhän Hengen ilmestys valaisee meille Jumalan Isän sydämen me saamme sammumattoman janon ja innon jakaa Hänen sydämeltään siunauksia lähimmäisillemme. Jumalan rakkauden valtaamana sydämemme ja mielemme janoaa samoja asioita kuin Jeesus ja silloin meidän on helppo palvella hedelmällisesti.

Maailma on ajautumassa lisääntyvään kaaokseen, mutta sen keskelle Jeesus on vuodattamassa lisääntyvän Pyhän Hengen läsnäolon. Pyhä Henki loi kaaoksesta maailman ja samalla tavalla Pyhän Hengen voima tulee palauttamaan tämän synnin takia turmeltuneen maailman takaisin Jumalan tarkoittamaan järjestykseen.

Ympärillämme vaikuttaa Pyhä Henki, joka on maailmankaikkeuden suurin ja väkevin VOIMA. Samalla Pyhä Henki on hiljainen tuulen hyminä, sielun Lohduttaja ja Neuvonantaja, joka kohtaa myös käsittämättömällä herkkyydellä ja hellyydellä ihmisten sydämiä ja elämää! Tämä Jumalan olemus, Pyhä Henki puhuu sinulle! Hän ilmoittaa ja opettaa taivaallisia salaisuuksia sinulle.

Joh. 16:13-15: Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa. Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille. Kaikki, mitä Isällä on, on minun; sentähden minä sanoin, että hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.

Kun Pyhä Henki puhuu sinulle, toimi sen mukaan. Opettele vain yksinkertaista kuuliaisuutta pienissäkin asioissa. Pyhä Henki ei johda sinua harhaan, mutta varmaan joudut kohtaamaan tilanteita, joissa olet ensin ymmällä. Kun Pyhä Henki valaisee sinulle Jumalan ihmeellisen tarkoituksen kuhunkin tilanteeseen, et voi muuta kuin ihmetellä sitä suunnitelmaa, jota olet toteuttamassa Jeesuksen seuraajana. Uskon tie on riskin ottamisen tie, eikä sillä tiellä ole mitään luonnollista tukipistettä tavoitettavissa. Vain epäusko tarttuu luonnolliseen turvaan. Anna Pyhän Hengen näyttää Isän suunnitelma sinulle, niin kaikki tapahtuu siunaukseksi.

Joh. 5:19-23: Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee. Sillä Isä rakastaa Poikaa ja näyttää hänelle kaikki, mitä hän itse tekee; ja hän on näyttävä hänelle suurempia tekoja kuin nämä, niin että te ihmettelette. Sillä niinkuin Isä herättää kuolleita ja tekee eläviksi, niin myös Poika tekee eläviksi, ketkä hän tahtoo. Sillä Isä ei myöskään tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomion Pojalle, että kaikki kunnioittaisivat Poikaa, niinkuin he kunnioittavat Isää. Joka ei kunnioita Poikaa, se ei kunnioita Isää, joka on hänet lähettänyt.

3. JEESUKSEN ASTUMINEN PALVELUTEHTÄVÄÄNSÄ

Jeesus on esikuvamme kaikessa ja siksi katsokaamme kuinka Hän astui omaan palvelutyöhönsä ja seuratkaamme Häntä!

Jeesus syntyi Pyhästä Hengestä ja oli Pyhällä Hengellä täytetty äitinsä kohdusta. Pyhä Henki synnytti hänet suoraan Jumalan tahdosta, joten myös Hänen henkensä syntyi Jumalasta ja siksi Hänen täytyi olla täynnä Pyhää Henkeä. Heprealaiskirjeessä sanotaan, että Jeesus oli täytetty iloöljyllä enemmän, kuin kukaan hänen kanssaveljistään. Johannes kastaja oli täytetty Pyhällä Hengellä äitinsä kohdusta alkaen, mutta Jeesus oli täytetty ENEMMÄN Pyhällä Hengellä kuin hän.

Jeesus eli lapsesta alkaen Pyhän Hengen kautta Isän yhteydessä. Pyhä Henki opetti ja selitti Hänelle kirjoituksia niin, että kirjanoppineet hämmästelivät Hänen ymmärrystään jo lapsena. Jeesus varttui "viisaudessa, iässä ja armossa Jumalan ja ihmisten edessä". Jeesus oppi ymmärtämään tehtävänsä ja kutsumuksensa tutkimalla kirjoituksia ja kuuntelemalla Pyhän Hengen ilmoitusta jo kauan ennen kuin Hän astui julkisesti tehtäväänsä. Mooseksen lain mukaan temppelipalvelusta suorittavan piti olla vähintään kolmekymmentä vuotta. Täyttääkseen tämän kirjoituksen Jeesus ei voinut astua papilliseen tehtävään ennen kuin Hän oli täyttänyt kolmekymmentä vuotta.

4. Moos. 4:1-3: Ja Herra puhui Moosekselle ja Aaronille sanoen: "Laske Leevin jälkeläisten joukosta Kehatin jälkeläisten lukumäärä suvuittain ja perhekunnittain, kolmikymmenvuotiset ja sitä vanhemmat aina viisikymmenvuotisiin saakka, kaikki, joiden on palveltava toimittamalla askareita ilmestysmajassa.

Jeesuksen kohtaamisessa Johannes Kastajan kanssa Jordanilla tapahtui monia asioita. Jeesus halusi tunnustaa Johannes Kastajan profeetallisen kutsumuksen ja niinpä hän vastasi hänen parannuksen kehotukseensa ottamalla kasteen. Tätä Jeesus sanoi "kaiken vanhurskauden" täyttämiseksi. Kasteen otettuaan Pyhä Henki tuli Jeesuksen ylle JA JÄI HÄNEN PÄÄLLENSÄ. Pyhä Henki tuli kyyhkysenä, sillä se oli Rauhanruhtinaan kruunaaminen ja lähettäminen julistamaan "rauhaa lähellä ja kaukana oleville". Tämä ei ollut mikään sisäinen Pyhän Hengen salattu läsnäolo Jeesuksessa enää, vaan siitä lähtien Jeesuksen yllä oli NÄKYVÄ, TUNTUVA JA JOKAISTA HÄNEN LÄHELLÄÄN KOSKETTAVA JUMALAN LÄSNÄOLO.

Joh. 1:28-34: Tämä tapahtui Betaniassa, Jordanin tuolla puolella, jossa Johannes oli kastamassa. Seuraavana päivänä hän näki Jeesuksen tulevan tykönsä ja sanoi: "Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin! Tämä on se, josta minä sanoin: 'Minun jälkeeni tulee mies, joka on ollut minun edelläni, sillä hän on ollut ennen kuin minä.' Ja minä en tuntenut häntä; MUTTA SITÄ VARTEN, ETTÄ HÄN TULISI JULKI ISRAELILLE, MINÄ OLEN TULLUT VEDELLÄ KASTAMAAN." Ja Johannes todisti sanoen: "Minä näin Hengen laskeutuvan taivaasta alas niinkuin kyyhkysen, ja se jäi hänen päällensä. Ja minä en tuntenut häntä; mutta hän, joka lähetti minut vedellä kastamaan, sanoi minulle: 'Se, jonka päälle sinä näet HENGEN LASKEUTUVAN JA JÄÄVÄN, hän on se, joka kastaa Pyhällä Hengellä.' Ja minä olen sen nähnyt ja olen todistanut, että tämä on Jumalan Poika."

Pyhän Hengen läsnäolo Jeesuksen yllä oli tästä lähtien pysyvä ja niin tuntuva ja voimakas, että Hänen oli mahdotonta pysyä enää salassa. Pyhän Hengen läsnäolo alkoi kirkastaa ja tehdä Jeesusta tunnetuksi koko Israelille. Riivaajat joutuivat ilmaisemaan itsensä Hänen läsnäolossaan ja syntiset saivat Häneltä anteeksiantamuksen ja rauhan. Missä tahansa Hän kulki, Hän opetti Jumalan valtakunnasta ja paransi sairaita ja ajoi ulos riivaajia. Jumala oli sytyttänyt lampun ja asettanut sen loistamaan kaikille huoneessa olijoille. Tämä sama tapahtuu jokaiselle, joka vastaanottaa Pyhän Hengen voitelun suuremman ulottuvuuden palvelutyötään varten.

Pyhän Hengen voimakas läsnäolo teki mahdolliseksi Jeesukselle vastustaa täydellisesti perkelettä erämaassa ja lopulta käskeä sitä jättämään Hänet rauhaan. Jeesus tunnusti tämän voitelunsa synagoogassa rabbien edessä ja Pyhän Hengen läsnäolo aiheutti välittömästi uskonnollisen kaaoksen! Sen jälkeen Hän kulki Pyhän Hengen johdattamana Israelin kansan keskuudessa "tehden hyvää ja parantaen sairauksia, tauteja ja kaikkinaista raihnautta". Jeesus saattoi tästä eteenpäin tehdä vain sitä, minkä Isä Hänelle näytti, sillä voitelun pilvi olisi muuten väistynyt.

Jeesus kutsuu nyt seurakuntaansa sellaiseen yhteyteen ja puhdistautumiseen, jossa Pyhä Henki ei enää vieraile ja taas poistu vastustuksen takia, vaan jossa Pyhä Henki SAA JÄÄDÄ USKOVIEN ELÄMÄÄN PYSYVÄSTI, niin että seurakunta tulee jälleen kykeneväksi tekemään Jeesuksen tekoja, ja suurempiakin kuin Hän teki.

4. PYHÄN HENGEN TEHTÄVÄ

Jeesus ei vuodattanut Pyhää Henkeä ikään kuin näytteeksi, vaan Hän valmisti tien täyteen voiteluun. Kaikki on sovitettu, synnin ja kuoleman laki on murrettu, Jeesus voi vuodattaa jokaisen uskovan ylle niin suuren Pyhän Hengen voitelun, kuin kukin pystyy vastaanottamaan!

Jeesus käski opetuslasten odottaa tätä Pyhän Hengen vuodatusta ennen kuin he lähtisivät julistamaan Jeesusta. Pyhän Hengen vuodatuksen odottamisen käsky on rinnastettava suureen lähetyskäskyyn. Molempien täytyi toteutua ennen kuin taivaallinen käskynanto oli synnyttävä Pyhän Hengen voimassa elävän seurakunnan maan päälle. Jeesus ei halunnut lähettää opetuslapsiaan voimattomina ja aseettomina taistelemaan ihmismielipiteitä ja pimeyden voimia vastaan ja yrittämään järjen voimalla taivutella kansaa uskomaan ylösnousseeseen Jeesukseen. Ei, vaan Hän halusi lähettää omansa sellaisessa voitelussa, jonka läsnäolossa JEESUS ITSE VOI ILMESTYÄ JA TODISTAA ELÄVÄNSÄ SEKÄ KOSKETTAA JOKAISTA ARMOA TARVITSEVAA.

Joh. 16:7-11: Kuitenkin minä sanon teille totuuden: teille on hyväksi, että minä menen pois. Sillä ellen minä mene pois, ei Puolustaja tule teidän tykönne; mutta jos minä menen, niin minä hänet teille lähetän. Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion: synnin, koska he eivät usko minuun; vanhurskauden, koska minä menen Isän tykö, ettekä te enää minua näe; ja tuomion, koska tämän maailman ruhtinas on tuomittu.

Pyhää Henkeä ei voitu lähettää ennen kuin Jeesus oli suorittanut sovitustyön ja palannut Isän luokse ylimmäisenä pappina, kantaen kaiken meidän syntitaakkamme ja vuodattaen iankaikkisen verensä armoistuimelle taivaassa. Vasta sovituksen jälkeen Pyhä Henki voitiin vuodattaa. Tämä merkitsee myös sitä, että vasta kun me otamme vastaan sovituksen kaikille elämämme alueille, Pyhän Hengen voitelu voi tulla meidän elämäämme. Meidän on elettävä anteeksiantamuksessa, sovituksessa ja rauhassa myös ihmisten kanssa, sikäli kuin se meistä riippuu. Silloin Pyhän Hengen voitelu voi pysyä ja kasvaa meissä.

Jokaisessa palvelutilanteessa meidän tulee muistaa, että vain Pyhä Henki kykenee

a) JOHDATTAMAAN IHMISET SYNNINTUNTOON
b) PUHDISTAMAAN IHMISET VANHURSKAUTEEN
c) OSOITTAMAAN JEESUKSEN VALTASUURUUDEN sairauksien, riivaajien ja kaikkienpimeyden voimien kukistajana.

Tietoisuus tästä suuresta Pyhän Hengen työstä vapauttaa myös omista turhista yrityksistä. Meidän ei tarvitse todistaa ihmisille heidän syntisyyttään tai luetella heidän lankeemuksiaan. Meidän ei myöskään tarvitse yrittää käännyttää ketään tai yrittää puhdistaa ketään. Voimme rukoilla täysin rauhassa uskon rukouksia sairaitten parantumiseksi, sillä se ei ole meidän voimamme varassa. Kaiken tämän Pyhä Henki tekee, kun annamme Hänen toimia! Meidän tehtävämme on vain kohdata ihmisiä rakkaudella ja julistaa Jeesusta.

5. PYHÄN HENGEN VUODATUS

Kun Jeesus vuodatti Pyhän Hengen 120 uskovan ylle yläsalissa, tämä tapahtuma ei voinut mitenkään jäädä sisäpiirin salaisuudeksi. Voitelu tuli välittömästi julki ja kohta koko kaupunki tiesi mitä oli tapahtunut. Muutamassa päivässä suuri herätys puhkesi Jerusalemissa. Herätys kasvoi täysin ennennäkemättömiin mittoihin ja Pyhän Hengen voima tuli niin suureksi, että sairaat apostolien lähelläkin paranivat.

Ap. t. 2:1-6: Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla.  Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle. Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi. Ja Jerusalemissa asui juutalaisia, jumalaapelkääväisiä miehiä, kaikkinaisista kansoista, mitä taivaan alla on. Ja kun tämä ääni kuului, niin kokoontui paljon kansaa; ja he tulivat ymmälle, sillä kukin kuuli heidän puhuvan hänen omaa kieltänsä.

Ap. t. 5:12-16: Ja apostolien kätten kautta tapahtui kansassa monta tunnustekoa ja ihmettä; ja he olivat kaikki yksimielisesti koolla Salomon pylväskäytävässä. Eikä muista kukaan uskaltanut heihin liittyä, mutta kansa piti heitä suuressa kunniassa. Ja yhä enemmän karttui niitä, jotka uskoivat Herraan, sekä miehiä että naisia suuret joukot. Kannettiinpa sairaita kaduillekin ja pantiin vuoteille ja paareille, että Pietarin kulkiessa edes hänen varjonsa sattuisi johonkuhun heistä. Myöskin kaupungeista Jerusalemin ympäriltä tuli paljon kansaa, ja he toivat sairaita ja saastaisten henkien vaivaamia, ja ne kaikki tulivat parannetuiksi.

Kaikki tämä johti vainoihin ja marttyyrikuolemiin, mutta se ei pysäyttänyt Pyhän Hengen työtä ja seurakunnan kasvua. Pyhän Hengen voima oli varustanut joukon sellaisella päättäväisyydellä ja antautumisella, etteivät kuolemanuhkaukset pystyneet estämään julistusta.

Jeesus tulee toimimaan tällä tavalla ja vielä suuremmalla voimalla lopun ajan herätyksessä. Hän haluaa kohdata tätä maailmaa suurella armollaan, rakkaudellaan ja voimallaan. Hän kutsuu esiin ja varustaa lopun ajan armeijaa, joka tulee suorittamaan suurempia tekoja kuin mikään seurakuntasukupolvi ennen meitä. Tähän tehtävään Jeesus tarvitsee vain antautuneita uskovia, jotka janoavat Pyhän Hengen voimaa ja oppivat toimimaan Pyhän Hengen kanssa yhteistyössä.

Pyhän Hengen voitelun tehtävä on tuoda Jeesuksen sovitustyö todelliseksi ihmisten elämään. Pyhän Hengen läsnäolo on maailman suurin ja voimakkain tosiasia. Ilman Pyhää Henkeä meillä ei ole mitään muuta todellisuutta. Pyhä Henki on maailmankaikkeuden suurin muuttava voima. Hän ei ainoastaan aiheuta miellyttäviä tunteita tai väristyksiä, vaan Hän on Jumalan persoona, joka muuttaa, uudistaa parantaa, vapauttaa, luo uutta ja tekee ihmeitä ja voimallisia tekoja ilman määrää ja rajaa. Jeesus kutsuu sinuakin vastaanottamaan ja astumaan tähän yliluonnolliseen Jumalan läsnäoloon.

Jes. 61:1-4: Herran, Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan ilosanomaa nöyrille, lähettänyt minut sitomaan särjettyjä sydämiä, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kirvoitusta, julistamaan Herran otollista vuotta ja meidän Jumalamme kostonpäivää, lohduttamaan kaikkia murheellisia, panemaan Siionin murheellisten päähän - antamaan heille - juhlapäähineen tuhkan sijaan, iloöljyä murheen sijaan, ylistyksen vaipan masentuneen hengen sijaan, ja heidän nimensä on oleva "vanhurskauden tammet", "Herran istutus", hänen kirkkautensa ilmoitukseksi. Ja he rakentavat jälleen ikivanhat rauniot, kohottavat ennalleen esi-isien autiot paikat; ja he uudistavat rauniokaupungit, jotka ovat olleet autiot polvesta polveen.

6. YHTEISTYÖ PYHÄN HENGEN KANSSA

Jeesuksen ristin sovituksen kautta ja sen perusteella me voimme jokainen oppia yhteistyöhön Pyhän Hengen kanssa, jos me sitä JANOAMME. Jumala on luonut ihmisen alun perin yhteyteen kanssaan Pyhän Hengen kautta. Vain synti johti ihmisen pois tästä siunatusta yhteydestä ja yhteistyöstä. Jokaisessa ihmisessä itsessään on siis Jumalan luomana varustuksena ja mahdollisuutena kyky toimia Pyhän Hengen kanssa yhteistyössä. Pyhän Hengen uudistavan työn kautta me voimme puhdistautua synnistä niin, että pääsemme takaisin "Jumalan työtovereiksi".

Meidän on hyödyllistä antaa Pyhän Hengen tutkia omaa sydäntämme seuraavilla alueilla ja ottaa vastaan Häneltä uutta syvempää läheisyyttä, ilmestystä ja voimaa:

1) Pyhän Hengen olemus

Pyhä Henki on Jumala itse. Hänessä ilmestyy myös Jeesus ja Isä, Hänen läsnäolossaan on sovitus mutta myös polttava tuli syntiä vastaan. Hän ei ole siis kosketus, ääni, voima, tuuli, tuli, öljy, tai voitelu, mutta kaikilla näillä tavoilla Hän voi kyllä ilmaista itseään ihmisille.

Olemme eläneet aikaa, jolloin on hyvin vähän tunnettu Pyhää Henkeä ja siksi Häneen on totuttu suhtautumaan väärällä tavalla. Meidän onkin tehtävä parannus Pyhää Henkeä halventavasta ja alentavasta suhtautumistavasta ja alettava todella kunnioittaa Hänen jumalallista olemustaan ja läsnäoloaan. Jeesus haluaa olla meille rakas, tuttavallinen ja yllättäväkin, mutta Hän odottaa silti, että sydämemme kunnioittaa Pyhää Henkeä oikealla tavalla.

2) Vapaa suostuminen

Jumala suhtautuu ihmiseen tasaveroisena tahtoelämän alueella. Hän on tehnyt ihmisestä oman kuvansa kaltaisen muun muassa siinä, että ihmisellä on suvereeni oma tahto. Kun Jumala lähestyy ihmistä, Hän kutsuu vapaaehtoisesti eikä pakota. Jumalan kohtaamisessa ei ole väkivaltaa, pakottamista tai hallintaa, vaan kaikki perustuu vapaaehtoiseen valintaan ja antautumiseen. Pyhä Henki tulee yhteistyöhön ihmisen kanssa vain silloin kun ihminen suostuu siihen. Ihminen voi torjua ja murehduttaa Pyhän Hengen ja Jumalan suunnitelma ei silloin pääse toteutumaan. Jeesus ei olisi kohdannut Saulus Tarsolaista Damaskon tiellä, ellei hän olisi janonnut Jumalan ilmestymistä, vaikkakin Jeesus ilmestyi hänellekin erilaisena kuin Hän oli luullut.

3) Pyhän Hengen arvovalta

Pyhä Henki puhuu hyvin monella tavalla, mutta meidän tulee oppia vastaanottamaan hiljaisinkin ääni täydellisenä Jumalan arvovaltaisena lähestymisenä, eikä suhtautua vähätellen tai valikoiden. Pyhä Henki puhuu meille jatkuvasti, mutta jos me toistuvasti vaiennamme Hänen äänensä, kuulomme heikkenee ja samalla voitelu väistyy. Meidän ihmisten tehtävänä on pitää korvamme auki ja olla kuuliaisia Pyhän Hengen äänelle kaikilla elämämme alueilla, jos haluamme kasvaa voitelussa.

4) Lähimmäisen kohtaaminen

Meidän tulee oppia kohtaamaan toinen toisiamme samalla tavalla kuin Pyhä Henki kohtaa meitä. Pyhä Henki ei voi toimia silloin, jos me olemme ylemmyydessä, katkeruudessa tai kielteisyydessä toisiamme kohtaan. Pyhä Henki väistyy myöskin, jos yritämme pakottaa tai hallita toisiamme. Pyhä Henki väistyy myöskin, jos lankeamme sielullisiin rukouksiin, jossa yritämme luonnollisella tahdollamme manipuloida tai vaikuttaa jotain syntymään toisten ihmisten elämässä.

5) Parannuksenteko johtaa uuteen yhteyteen

Jumalan armosta me voimme kuitenkin jokaisessa tilanteessa, joka on mennyt vikaan, kääntyä ja etsiä uutta neuvoa ja lähtökohtaa, jotta Pyhä Henki voisi jälleen tulla ja ilmestyä keskuudessamme. Jumala ei odota meiltä täydellisyyttä, mutta Hän tarvitsee taipuvaisen ja nöyrän sydämen, joka voi kääntyä erehdyksen tapahduttua. Nopein tie takaisin voiteluun on se, että annamme Jeesuksen tutkia sydämemme ja annamme Hänen tuomita vääryys sydämessämme.

Hyvä ystävämme, toivotamme sinulle Jeesuksen ennen kokemattomatonta ilmestymistä, Hänen armonsa ja rakkautensa ihmeellistä kosketusta!

Rakkaudella siunaten
Seppo ja Marja

SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

TULTA! | www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi