TULTA! NETTIRAAMATTUKOULU
www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi

ALKUUN | ILMOITTAUDU | OPETUS | KOKOUKSIA | RUKOUSPYYNNÖT | KYS/VAST | HERÄTYKSESTÄ | PELASTUS

20/1999

PYHÄN HENGEN TULTA!

1. PYHÄN HENGEN TULTA KOTIKOKOUKSISSA!
2. DAILY TELEGRAPH RAPORTOI KULTAIHMEISTÄ
3. AJANKOHTAISIA 'HYVIÄ UUTISIA NEW YORKISTA'
4. HYVIÄ UUTISIA NEW YORK NRO 2
5. VAPAAMUURARIEN TALO MUUTTUI YLISTYKSEN PAIKAKSI


SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

1. PYHÄN HENGEN TULTA KOTIKOKOUKSISSA!

Olemme kokoontuneet muutaman kerran ystävämme Marja-Tertun ja Ilpon kodissa Tampereella uuden tyyppisiin kotikokouksiin. Pyhä Henki on johdattanut mukaan eri puolilta maata ystäviä, jotka rukoilevat ja janoavat todellista Pyhän Hengen herätystä maahamme. Mukana on ollut ihmisiä eri puolilta maata ja jopa maamme rajojen ulkopuoleltakin.

Näissä kokouksissa olemme hämmästelleet sitä ainutlaatuista Pyhän Hengen muuttavaa kosketusta, jonka seurauksena on tapahtunut hengellisen elämän syvällistä elpymistä, parantumisia ja vapautumista erilaisista ikeistä, jotka ovat painaneet vuosikymmeniä jopa. Muutamassa kokouksessa Pyhän Hengen kosketus on mennyt määrätyllä tavalla inhimillisen sietokyvyn äärirajoille ja kosketuksen vaikutus on tuntunut useita päiviä jälkeenkin päin.

Olemme kuulleet myös uutisia vastaavanlaisista pienimuotoisista kokoontumisista eri puolilla Suomea, joissa Pyhää Henkeä janoavat ovat saaneet erityistä virvoitusta ja herätyksen tulta.

Mikä näissä kokouksissa sitten on uutta? Ennen kokematonta on juuri Pyhän Hengen kosketuksen voima ja syvyys. Me olemme eläneet kuivan ja voimattoman uskonnollisuuden aikaa, mutta nyt on tapahtumassa jotain todella uutta. Pyhä Henki koskettaa arvaamattoman voimakkaasti niitä, jotka ovat avoimia ja etsivät Hänen kosketustaan.

Jotain erityistä on tapahtumassa näinä päivinä. Sen vuoksi älä jää yksin, älä ole ennakkoluuloinen tai passiivinen, vaan kutsu kotiisi Pyhää Henkeä janoavia ihmisiä. Ryhdy toimenpiteisiin, avaa kotisi, avaa sydämesi ja luota Herraan, sillä Hän on ilmestymässä ja Hän yllättää sinut voimallaan!

Tervetuloa tutustumaan kokouksiimme Tampereella, osoite Soritunkatu 14 (Siivikkala) c/o Kuusniemi, lauantaisin alkaen kello 14. Varaa koko päivä, sillä kokoukset voivat kestää jopa yli puolen yön! Voit tiedustella tilaisuudesta vaikka meiltä puh. 03-3635763.

Rakkaudella siunaten
Seppo ja Marja

2. DAILY TELEGRAPH RAPORTOI KULTAIHMEISTÄ

Rafael Saraceni rafa@cwcom.net

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

Tässä teille ote artikkelista joka oli Daily Telegraph'issa 8.6.99 (sivulla 9). Toivottavasti pidätte tästä!

Rukouksiin vastataan 'pyhillä kultalöydöillä'. Hienonhieno kultapölyn ripottelu, joka ilmestyy ylistäjien kasvoille, käsille ja hampaisiin, on viimeisin erikoislaatuinen suuntaus, mikä on kohdannut Britannian karismaattisia evankelikaalisia seurakuntia.

Tämä niin kutsuttu "kultailmiö" alkoi Meksikossa ja saapui Britanniaan maaliskuussa. Kulta-'ihmeitä' on raportoitu tapahtuneen evankelikaalisissa kirkkokunnissa Britanniassa ja seurakuntien  välinen 'the Pioneer network'-järjestö kertoi eilen, että viime tiistaina 50 sen jäsentä koki tämän vaikutuksen.

Raportteja kultaihmeistä, jotka ovat seuranneet 'the Pioneer'-konferenssia Norwich'in Norfolk Showground'issa viime viikolla: Muutamat 3000 konferenssiin osallistujasta väittivät nähneensä kultapölyä käsissään ja kasvoillaan yhteisen rukouksen jälkeen. Gerald Coates, joka on Pioneers-järjestön johtaja ja hyvin tunnettu evankelikaalinen pastori, julisti että kultapöly oli "Jumalan antama merkki". Hän sanoi toistenkin ylistäjien kertoneen, että heidän hampaansa tai amalgamapaikkansa hampaissa olivat muuttuneet kultaisiksi rukouksen aikana.

Sunnuntaina Christopher Stang, joka on saksalainen muusikko, joka työskentelee Englannisa Pioneer-yhteisössä, avasi suunsa näyttääkseen seurakunnalle Hinchley Wood'issa, Surrey'ssa uuden kultakuorisen poskihampaansa.

"Olen yhtä ihmeissäni kuin kuka tahansa" herra Stang kertoi seurakunnalle. Hän kuvaili tunteneensa 'outoa kihelmöintiä' kun se tapahtui.

Herra Coates kertoi myäs erään teini-ikäisen tytön, joka asuu Cobham'issa, Surrey'ssa, ja ylistää Hinchley Wood-seurakunnassa, peittyneen kultapölyyn viimeviikolla tehdessään koulutehtäviään.

Jumala teitä siunatkoon,
Rafael Saraceni

3. HYVIÄ UUTISIA NEW YORK  NRO 2

Rodney Howard-Browne New York'ssa
Richard & Kathryn  Riss

*Osa 1/Kathryn Riss*

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

New York, heinäkuussa -99  - Ylistys Herralle! Muutaman viime päivien iltoina olen Madison Square Gardenilla nähnyt yli tuhannen ihmisen juoksevan alttarille ja antavan elämänsä Jeesukselle Kristukselle! Monien rukousten vastaukseksi, Jumala on ottanut Gardenin valtakuntansa käyttöön ja levittänyt SUUREN kalastusverkon New York City'n ylle. Lisäksi 7000 muuta on pelastunut katuevankelioinnin kautta jo ennen kuin  ovet vielä avattiinkaan kokoussarjaa varten.

Rodneyn saarnaaminen on poikkeuksellista. Olen kuullut paljon hyvää saarnaamista 25 vuoden kristittynä oloni aikana, mukaan luettuna myös Rodneyn saarnat muissa tilaisuuksissa, mutta tässä on nyt jotain erikoista. Se on selvää, voimallista ja erittäin vaikuttavaa - ja ihmiset vastaavat siihen. Perjantaina lähes kolmasosa yleisöstä tuli eteen antaakseen elämänsä Jeesukselle tai luovuttaakseen elämänsä uudelleen Hänelle! Rodney saarnaa syvältä sisimmästään sellaisella palavalla innolla, joka heijastaa meidän Taivaallisen isämme intohimoista rakkautta lapsiaan kohtaan! Minä vakavasti epäilen, ettei yksikään syntinen päässyt tuona iltana ulos ovista tekemättä parannusta. Rodneyn saarna näytti Taivaan ja helvetin todellisina paikkoina ja avasi armon oven Taivaan valitsemista varten! Ihmiset vain virtasivat eteen antaakseen elämänsä Jeesukselle - se oli kaunein näky, minkä koskaan olen nähnyt.

Eilisiltana Rodney sanoi jotain, mikä todella rohkaisi minua. Hänen tekstinsä oli tuhlaajapoika-vertauksesta, mutta hänen aiheenaan oli Isän sydän. Hän puhui siitä tosiasiasta, että vanhempi veli olisi voinut nauttia grillijuhlia koska vain olisi halunnut, koska kaikki mikä oli Isän kuului hänelle, mutta hän ei tajunnut sitä, eikä halunnut tulla edes mukaan siihen juhlaan, jonka Isä järjesti nuoremman veljen paluun vuoksi. Seurakunnassa on tänä päivänä samanlaisia ihmisiä. Rodney myönsi, että hänen oli ollut maksettava kallis hinta 'Hyviä Uutisia New York'-kampanjan toteutumiseksi; on rankkaa kun isoveljesi hakkaa sinua kokoajan, sen vuoksi ettei hän ymmärrä Isän sydäntä. Rodney sanoi, että Isä haluaisi MOLEMPIEN POIKIENSA tulevan sisään! Monet vastustavat, koska heidän mielestään newyork'iläiset ovat syntisiä ja joutuvat helvettiin. Mutta Rodney sanoi, "ehkä he ovat suuntautuneet sinne päin, mutta eivät he vielä helvetissä ole! Ja minä aion tavoittaa heidät ennen kuin he pääsevät sinne ja ottaa heidät mukaan Taivaaseen! Pidän tuosta asenteesta! Uskon että se heijastaa Jumalan asennetta!

Jos sinulla on pelastumattomia ystäviä tai sukulaisia, TUO HEIDÄT MADISON SQUARE GARDEN'IIN TÄNÄ KESÄNÄ! En usko että he voivat vastustaa tilaisuutta pelastua siellä.

Siunausta teille ja kiitos rukouksistanne. Jatkakaa rukousta, että Jumalan suunnitelma toteutuisi ja että kaikki arvostelijat tajuaisivat kuinka väärässä he ovat vastustaessaan tätä ihanaa sielujenvoittamistapahtumaa. Herra haluaisi myös heidät Isän kotiin!

* Osa 2 / Richard Riss *

Tässä on raportti aivan ensimmäisestä 'Hyviä Uutisiä New York'-kampanjan kokouksesta Madison Square Garden'illa kekiviikkona 7. heinäkuuta 1999.

Ensimmäisenä iltana junayhteyksien häiriöiden vuoksi saavuimme hyvin myöhään paikalle ja sitten ennen kuin itse asiassa menimme kokoussaliin käytimme aikaa myös keskustellaksemme eräiden Tampan The River Bible Scool'in oppilaiden kanssa, jotka huolehtivat pöydistä, joilla oli myynnissä joitakin Rodneyn kasetteja ja videoita sekä muita tarvikkeita. Siinä saimme kuulla, että jo ennen tätä ensimmäistä kokousta 7000 ihmistä oli jo tullut kristityiksi kadulla tapahtuneen todistamisen kautta. Meillä oli hieno pitkä keskustelu näiden muutaman oppilaan kanssa, joista täytyy sanoa, että he olivat antautuneet hyväntekeväisyyteen enemmän kuin ketkään ennen kohtaamani ihmiset.

Kello 20.35 puhui Lester Sumrall'in veljenpoika, David Sumrall, joka on pastorina  22000-jäsenisessä seurakunnassa, Cathedral of Praise Manilassa, Filippiineillä. Hän sanoi "Nyt on sadonkorjuun aika New York City'ssä. Lähestyminen tähän kokoussarjaan on hyvin erilainen kuin ennen. Me emme ole täällä vain pitämässä kristillistä kampanjaa. Me olemme täällä ryöstääksemme pimeyden valtakunnasta ihmisiä Taivasten valtakuntaan." Sitten hän sanoi "Nyt on aika ravistella filippiiniläis-asujaismistoa New York'issa. On aika ravistella kiinalaisyhteisöä New York'issa" ja hän jatkoi mainiten nimeltä myös muita kansallisuuksia, jotka on edustettuna New York'issa. Sitten Dave ilmoitti, että ensimmäinen tiimi Aasiasta oli jo saapunut: tiimi joka oli tullut Osakasta. He olivat olleet jo todistamassa New York'in kaduilla, ja 'Hyviä Uutisia New York' odotti joka puolelta maailmaa ryhmiä, jotka voisivat ravistella näitä lukuisia eri kansallisuuksien yhteisöjä New York'in kaupungissa. Sitten David sanoi, että 55% 'Hyviä Uutisia New York'-kampanjan budjetista oli jo maksettu, ja että  toiset kristityt, jotka uskoivat, että nyt todella oli Jumalan aika ravistella New York City'ä, olivat lahjottaneet jo $4,5 miljoonaa dollaria. En ole varma, mutta uskon, että sanoessaan 'toiset kristityt', hän tarkoitti kristittyjä, jotka olivat kotoisin muualta kuin New York'ista. Sitten Hän sanoi "En tiedä teistä, mutta minä uskon nyt, että Jumala rakastaa New York'ia!"

Dave puhui Mark. 12:41-44, missä Jeesus istuutui vastapäätä uhriarkkua ja alkoi seurata kuinka ihmiset panivat rahaa siihen ja kuinka monet rikkaat laittoivat suuria summia. Mutta eräs köyhä leski luovutti kaksi kupari kolikkoa, joiden arvo oli hyvin vähäinen. Hän sanoi "Ei ole kovin paljoa sellaista mikä tekisi newyorkilaisiin erityisen vaikutuksen, enkä usko että on kovin helppo tehdä erityistä vaikutusta Jeesukseenkaan. Mutta kerran oli päivä, jona eräs asia teki vaikutuksen Jeesukseen. Hän oli liikuttunut, siitä kun pieni leskivaimo tuli ja antoi kaksi pientä kuparikolikkoa, jotka ilmeisesti oli kaikki mitä hänellä oli." "Anteliaisuutta ei koskaan mitata sen mukaan paljonko annat. Sen mittana on se paljonko pidät itselläsi", hän sanoi. Toisin sanoen, jos annat suurimman osan siitä mitä sinulla on, olet antelias, jos taas pidätät itsellesi suurimman osan omistamastasi et ole antelias. Tällä ei ole mitään tekemistä sillä todellisella rahamäärällä joka lahjoitetaan, koska toiset ovat varakkaita ja toiset köyhiä. Hän kysyi, "Annatko sinä suuren osan vai pidätkö sen itselläsi?"

Klo 21.00 esiteltiin Rodney Howard-Browne. Mainittiin, että siihen aikaan kun Jumala puhui Rodneylle ja sanoi "Haluan sinun lähtevän lähetyssaarnaajaksi Amerikkaan," oli Amerikka jo hyvin monien vuosikymmenien ajan lähettänyt lähetyssaarnaajia kaikkiin eri osiin maailmassa. Nyt kuitenkin joku oli lähetetty Etelä-Afrikasta Amerikkaan. Uskon, että tässä on viittaus siihen, että tämä on epätavallinen kutsumus sekä että me tarvitsemme muistutuksen siitä, että myös me Amerikassa olemme hengellisessä tarpeessa. Rodney esitteli isänsä ja äitinsä sekä vaimonsa Adonican ja kolme lastaan: Kirsten, Kelly ja Kenneth- iältään 16,14 ja 12.

Rodney kertoi kuinka hän joulukuussa 1987 $300 dollaria taskussaan lähti perheensä kanssa Amerikkaan. Siihen aikaan Jumala käski heidän ravistella seurakuntia ja kehoittaa ihmisiä valmistautumaan tulevaan herätykseen.

Rodney huomautti, että meitä oli koolla hyvä joukko sinä iltana, erityisesti siitä näkökulmasta, että monin paikoin oli voimaloissa toimitushäiriöitä eivätkä useat junat päässeet kulkemaan ja että monet ihmiset olivat 'ylikuumentuneet' ( tai kärsivät poikkeuksellisen kuuman sään vaikutuksista). (Arvioisin että Madison Square Garden oli 20-25% täynnä. Jos sen käyttöaste on 20000 henkeä, niin meitä oli tuona ensimmäisenä iltana paikalla ehkä 4000-5000 henkeä.)

Sitten Rodney alkoi puhua siitä kuinka helppoa on kristillisessä maailmassa tulla tuomitsevaksi. Hän sanoi, "Herra puhui minulle ja sanoi: 'Rakastan New York'ia ja rakastan newyorkilaisia.' Olemme tulleet tänne, ei välittääksemme tuomiota vaan kertomaan kaupungille, että Jumala rakastaa New York'ia ja haluaa koskettaa sitä. Jonkin verran yli 7000 ihmistä on jo kaduilla antanut sydämensä Jeesukselle Kristukselle jo ennen kuin nämä kokoukset ovat alkaneet. Rodney mainitsi että kokoukset näytetään televisiossa ja ne myös nauhoitetaan ja tullaan myöhemmin esittämään osissa Eurooppaa.

Sitten Rodney puhui joitakin asioita yhteydestä Jeesuksen veren kautta ja sen tärkeästä merkityksestä siihen, mitä juuri nyt tapahtuu. Hän sanoi, että meidän tulisi yhdessä tulla yhteyteen mukaan luettuna ne, jotka katsovat tv:stä ja ne, jotka seuraavat internetin välityksellä. "Olemme kaikki verellä pestyjä, ja se tarvitaan jotta New York saavutetaan. Nyt on New York'in aika. Nyt on aika!" Sitten hän muistutti että usein kun saarnaajat menevät New York'iin he todellisuudessa menevät paikkoihin kuten Meadowlands New Jersey'ssa, mikä ei ole todellista New York'ia. Mutta hän tunsi tarpeelliseksi sen vuoksi, mitä Jumala haluaa tehdä Nev York City'ssä, tulla juuri itse city-alueelle, ja siksi hän tiiminsä kanssa on nyt Madison Square Gardenilla kuuden viikon ajan.

Rodney sanoi että "ei sillä ole väliä missä kaupungissa sinä asut, kaikkialla ihmisillä on samat tarpeet. Tuon tyhjyyden voi täyttää vain Herran Jeesuksen Kristuksen persoona. ... Ihmiset kysyvät minulta miksi olen niin iloinen. No, en voi olla muuta kuin iloinen koska Jeesus on koskettanut minua. (Haluan selittää tarkemmin mitä Rodney tarkoittaa tässä: Jumalan voiman tähden, joka on tulee meihin, me vastustamattomasti iloitsemme. Miksi sitten pitäisi ilon ja riemuitsemisen ja jopa 'pyhän naurun' olla yllätyksellisiä meille?)

Rodney sanoi, että Jumala haluaa antaa uuden sydämen Isolle Omenalle. Isossa omenassa on mato, joka on itse paholainen. Tulee Pyhän Hengen tuuli ja New York tulee Jumalan voiman ravistelemaksi. "Ihmiset eivät rakasta toisiaan koska he eivät ole kokeneet Jumalan rakkautta." Meidän ei pidä olla sellaisia kristittyjä, joiden nenät ovat itserakkaasti pystyssä: "En pidä hänen murteellisesta ääntämisestään." Me tarvitsemme Jeesuksen rakkautta. Sen vuoksi, että hän on osoittanut armoaan ja laupeuttaan meitä kohtaan, me voimme rakastaa. Maailma etsii Jeesusta. He eivät itse asiassa tiedä ja tunnista sitä, mutta he etsivät Jeesusta. Rakkaani, rakastakaamme toisiamme. Joka ei rakasta ei tunne Jumalaa... En välitä siitä vaikka tuntisit raamatun kannesta kanteen. Jos et rakasta, et tunne Jumalaa. Raamattu ilmoittaa sen olevan niin."

Alttarikutsun aikaan arvioisin 350 - 400 ihmisen tuleen eteen.

"Meillä oli rytinä ja paholainen hävisi. Hänet iskettiin ulos ensimmäisessä erässä. ...haluan rohkaista sinua tuomaan ystäväsi ja perheenjäsenesi...Täällä on Jeesus kaiken polttopisteenä. ... New York tulee tuntemaan että Jeesus elää!"

4. LISÄÄ 'HYVIÄ UUTISIA NEW YORK'ISTA

Kathryn J.Riss
kjriss@earthlink.net

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

18.heinäkuuta, -99

Ylistys Herralle! 'Hyviä uutisia New York'-kampanja etenee suurin toivein ja Jumalan suosiossa! Eilinen päätti toisen, afrikkalaissyntyisen evankelistan Rodney Howard-Browne'n johtaman, evankelioimiskokousten viikon New Yorkin Madison Square Garden'illa. Kokouksen aluksi hän ilmoitti, että yksistään eilen katuevankelioimisen kautta 1500 henkeä oli ottanut Kristuksen vastan elämäänsä. Koko kampanjan siihen astinen uskoontulleiden luku oli kokouksen alkaessa 13689, - lisäksi eilisen kokouksen lopussa vielä useat sadat vastasivat evankeliumin kutsuun.

Tri Howard-Browne saarnasi Matteuksen evankeliumin 24. luvusta Kristuksen toisesta tulemisesta ja kehotti ihmisiä valmistautumaan, koska emme tiedä sitä päivää tai hetkeä, jolloin elämämme otetaan meiltä pois. Hän kehoitti kuulijoita tulemaan Jumalan yhteyteen ja antamaan elämänsä Kristukselle, jos he eivät tänä iltana olleet varmoja siitä menevätkö he kuollessaan Jeesuksen luo. Viitaten John F. Kennedy Jr:n lentokoneen katoamiseen New York'n rannikolla perjantai-iltana, hän osoitti, ettei kuolema kunnioita henkilöä - se tulee yhtä hyvin rikkaan kuin köyhänkin luo, ja usein silloin, kun sitä vähiten odotetaan. Siksi meidän on tarpeen tehdä valmistelumme NYT sitä koskien, missä tulemme viettämään ikuisuutemme.

Kuten jokaisessa kokouksessa tähänkin asti, vastauksena kutsuun - hyväksyä Jeesus elämänsä Herraksi ja Pelastajaksi tai sitoutuakseen uudelleen Jeesukseen kylmentyneen hengen elämänsä jälkeen tai saadakseen varmuuden pelastuksensa epäilysten sijalle - sadat ihmiset virtasivat salin etuosaan kohdatakseen Kristuksen. Uskovien ilo, joka täytti Madison Square Garden'n  ylistyksellä, heijasteli sitä näkymätöntä mutta jopa suurempaa iloa, jota Taivaassa koetaan jokaisesta parannuksen tehneestä ihmisestä.

Rodney Howard-Browne pyysi niitä, jotka olivat tulleet eteen, tuomaan ensiviikolla keskiviikosta lauantai-iltaan jatkuviin kokouksiin niitä ihmisiä, joiden he tiesivät tarvitsevan Jumalan kosketuksen elämäänsä. Hän rohkaisi jokaista uskovaa yleisön joukossa kehittymään sielujenvoittajaksi ja tuomaan juurikääntyneitä takaisin ensi viikon kokouksiin. Hän sanoi, että jokainen kokous on kuin hyökkäysisku pimeyden valtakuntaa vastaan ja että lopuksi helvetin portit lyödään auki ja hyvät uutiset Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta tulevat ravistelemaan New York City'ä.

Rukouksianne yhteyden ja voiton puolesta tarvitaan ja arvostetaan kovasti. Vihollinen on sokaissut monet newyorkilaiset kristityt tästä suuresta mahdollisuudesta ja he ovat jakautuneet väärien syytösten tähden. Se haluaa meidän pysyvän jakautuneena ja voitettuna niin että se voi pitää tämän kaupungin pelastumattomat asukkaat vankinaan, mutta PALJON SUUREMPI sato voitaisiin koota jos New York'in suurimpien seurakuntien vaikutusvaltaiset johtajat voisivat antaa apunsa lainaksi. Silloin voisimme nähdä satojen sijasta tuhansia voitettavan Jeesukselle joka ilta, kun Madison Square Garden täyttyisi kristityistä, jotka tuovat pelastumattomia ja kylmenneitä ystäviään ja sukulaisiaan kuulemaan evankeliumia.

Tämä on New York'in mahdollisuuksien hetki. Miten Kristuksen ruumis vastaa siihen? Vastatkaa te tähän rukouksillanne, olkaa hyvät!

Herra siunatkoon teitä kaikkia!
Rakkaudella Jeesuksessa, Kathryn Riss

5. VAPAAMUURARIEN TALO MUUTTUI YLISTYKSEN PAIKAKSI

Grace Bodycote<gb@esc.net.au

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

Rakas Guido,

Kaksitoista kuukautta sitten eräs esirukoilija ajoi Etelä-Australiassa Yankalilla-nimisen pienen kaupungin läpi. Pyhä Henki kehotti häntä pysähtymään pääkadulla olevan vapaamuurarien talon eteen. Pyhä Henki kehotti häntä vaatimaan tämän rakennuksen tulemista ylistyksen paikaksi.

Vuoden kuluttua rakennus huutokaupattiin ja (AOG.) helluntaiseurakunnan pastori Peter Moore uskoi, että tästä rakennuksesta piti tulla heidän seurakuntansa pysyvä ylistyspaikka. Edelliset kahdeksan ja puoli vuotta he olivat vuokranneet eri rakennuksia käyttöönsä. Kaksi viikkoa ennen huutokauppaa eräs malesialainen vierailija kävi ensimmäistä kertaa heidän seurakunnassaan (tämän seurakunnan kokouksiin osallistui yleensä sunnuntaisin keskimäärin viisitoista aikuista). Kun uhri oli kerätty, uhriastiaan oli laitettu kymmenen tuhannen dollarin shekki. Myöhemmin Peter sai tietää, että Pyhä Henki oli lähettänyt tämän malesialaisen vieraan antamaan tämän shekin - tämä oli ensimmäinen todistus Peterille siitä, että Jumala johdatti häntä tässä asiassa.

Hän pyysi rukoustukea toisista seurakunnista tulevan huutokaupan vuoksi. Huutokauppapäivänä hän oli omassa sydämessään päätynyt määrättyyn hintaan.
Kun huutokaupan pitäjä pääsi tuohon hintaan kaikkien yllätykseksi ilmaantui uusi odottamaton joukko, joka ylitti heidän tarjouksensa. Mutta tämä ei ollut tarinan loppu! Silloin Peter soitti meille ja me rohkaisimme häntä uskoen, että tuo toinen joukko vielä luopuisi rakennuksesta. Meidän esirukoilijamme alkoivat välittömästi rukoilla tähän suuntaan ja muutaman päivän kuluttua ostajan taloudellinen tukija vetäytyi kaupasta ja Peter sai puhelinsoiton, jossa sanottiin, että rakennus olisi hänen juuri sillä hinnalla, minkä hän oli sydämessään sille asettanut.

Lauantaina 20. maaliskuuta kolmekymmentä meidän seurakuntamme esirukoilijaa kokoontui yhteen kahdenkymmenen Peterin seurakunnan jäsenen kanssa. Joukossa oli myös kolme pastoria  toisista paikallisista A.O.G.-seurakunnista. Jokaisen jalat voideltiin öljyllä, kun astuimme rakennukseen laulaen "voima on veressä". Puhuen kielillä me rukoilimme, että tämä paikka, jota oli aikaisemmin käytetty kirouksiin, tulisi siunauksen paikaksi. Monet esirukoilijat rukoilivat voimakkain huudoin niiden aikaisemmin tapahtuneiden syntien vuoksi, joita rakennuksessa oli harjoitettu. Saman aikaisesti alttarit poistettiin vanhasta temppelistä ja tuolit, joita oli käytetty hierarkian mukaisesti poistettiin myös ylistyshuudoin ja kätten taputuksin. Teidän olisi pitänyt olla siellä, se oli todellinen nähtävyys! Esirukous kohosi huippuunsa kuusi tuntia myöhemmin, kun me juhlimme laulaen Lindel Cooleyn tekemää laulua "Send the Fire"(suom. 'Lähetä tuli').

Olemme saaneet selville, että Yankalilla tarkoittaa 'vesilähdettä' - tietenkin Jumalan veden lähdettä. Tässä vielä pieni tietoisku: vapaamuurarit ovat aikoinaan perustaneet Etelä-Australian.

Toivomme, että tämä rohkaisisi teitä ja niitä, jotka ovat sähköpostilistallanne.
Jumalan siunausta toivottaen
pastori Derek ja Grace Bodycote; Paradise A.O.G., Etelä-Australia.

SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

TULTA! | www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi