TULTA! NETTIRAAMATTUKOULU
www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi

ALKUUN | ILMOITTAUDU | OPETUS | KOKOUKSIA | RUKOUSPYYNNÖT | KYS/VAST | HERÄTYKSESTÄ | PELASTUS

26/1999

SAIRAITTEN PARANTAMINEN - I

1. JEESUKSEN SOVITUSTYÖ
2. JEESUKSEN TAHTO JA KÄSKY
3. JEESUKSEN PELASTUSTYÖ ON KOKONAISUUS
4. PYHÄN HENGEN KOSKETUS PARANTAA
5. PARANTUMINEN ON ARMON VASTAANOTTAMISTA
6. OLETTEKO KUULLEET?
7. OI KIRKKAUS!


SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

1. JEESUKSEN SOVITUSTYÖ

Jeesuksen tehtävänä oli tulla tekemään tyhjäksi "kaikki perkeleen teot". Koko Jeesuksen lihaksi tuleminen ja tehtävä tiivistyy tähän valtavaan läpimurtoon synnin, sairauden ja kuoleman voittamiseksi. Sielunvihollisen tekohan oli syntiinlankeemus. Tästä sitten johtuvat kaikki ihmiskunnan ja koko luomakunnan ongelmat eri muodoissaan. Synnin takia tuli kuolema, viha, murhat, sodat, onnettomuudet, tuhovoimat jne. Sairaus on eräs muoto kuolemaa. Sairauden takia Jumalan luomassa elämässä kuolee jotain, joka vaikuttaa häiriintymisen, epätasapainon, lamaantumisen, lisääntyvän tuhoutumisen, vajavuuden, heikkouden tms. johtaen mahdollisesti lopulta kuolemaan.

1. Joh. 3:8: ...Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot.

Jes. 53:2-6: Hän kasvoi Herran edessä niinkuin vesa, niinkuin juuri kuivasta maasta. Ei ollut hänellä vartta eikä kauneutta; me näimme hänet, mutta ei ollut hänellä muotoa, johon me olisimme mielistyneet. Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet. Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut. Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme.

Jeesus Ihmisen Poikana vaeltaessaan Israelin heimon keskellä teki vain sitä mikä oli Hänen taivaallisen Isänsä tahto. Kirjoitukset osoittavat, että Hän paransi sairauksia, heikkoutta ja kaikkinaista raihnautta. Oli tilanteita, joissa Hän paransi kaikki sairaat. Oli myös tilanteita, joissa Hän ei voinut epäuskon tähden parantaa kuin muutamia, pienemmistä sairauksista. Jumala rakastaa ihmisiä valtavalla rakkaudella, mutta Hän vihaa sairautta samalla tavalla kuin syntiäkin. Sairaushan julistaa synnin ja pimeyden valtaa ja estää ihmisiä tulemasta luottamuksessa Jumalan Isän luokse, jonka siipien suojassa meillä on parantuminen.

Jeesuksen asenne sairauksia kohtaan on sama kuin riivaajia kohtaan. Hän ei rukoillut sairauksien puolesta, vaan Hän käski sairauksia lähtemään ja näin paransi ihmiset. Voidaksemme parantaa sairaita, meidän tulee päästä tähän uskon ja kuuliaisuuden ulottuvuuteen, jossa Pyhän Hengen yliluonnollinen viisaus ja voima voi ohjata meidän toimintojamme ja saattaa meidät Jumalan uskon ja arvovallan tuntemiseen, omistamiseen ja julistamiseen.

Jeesuksen lupaus sairauksien parantumiseksi on yhtä varma kuin Hänen lupauksensa syntien anteeksisaamiseksi! Molemmat liittyvät toisiinsa, sillä sairauksien parantumiseen tarvitaan myös syntien anteeksiantamus. Ilosanoma Jeesuksesta on täysin varma ja luotettava tässä suhteessa. Jumalassa ei ole sairautta, ja koska Jeesuksen kautta me olemme sovitetut Jumalan kanssa, myös sairaudet on sovitettu ja Pyhän Hengen uudistavan työn kautta ne joutuvat väistymään elämästämme. Tämä on siis uskomme päämäärä ja tavoite, mutta se ei ole meille laki eikä tuomio.

Parantumisen alueella Jumala ei ole puolueellinen niin että Hän haluaisi parantaa toisen ja jättää toisen parantamatta. Ei, vaan Jeesus on sama kaikille, ilosanoma on julistettu samalla voimalla juutalaisille, kreikkalaisille ja kaikille kansoille lähellä ja kaukana. Epäilys tämän ilosanoman pätevyydestä on perkeleen työ ja siitä meidän tulee irtisanoutua. Meidän tulee omistaa ja uskoa Jumalan sanan totuus ja hyljätä oman sielumme päätelmät ja ihmismielen mukaiset ajatusrakennelmat, joissa totuutta ei ole!

Kol. 2:13-15: Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset, ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin. Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun.

Lihallisessa ruumiissa vaikuttaa myös toisenlainen kuolema, joka ei ole sairautta. Tämä on ihmisen luonnollinen vanheneminen, joka ei ole vältettävissä, vaan joka tuli väistämättömänä ominaisuutena myös syntiinlankeemuksen jälkeen. Lihallinen ruumis on Jumalan lain mukaan katoavaisuudelle alistettu ja sen tulee siis kuolla määräaikana. Tämänkin kuoleman Jeesus kukisti valmistaen meille uudestisyntymisen kautta uuden hengellisen ihmisen, joka voi astua lihallisen kuoleman jälkeen taivaan kirkkauteen, iankaikkiseen yhteyteen Jumalan kanssa. Jumalan armosta ja uskon kautta muutamat pyhät ovat Jeesuksen lisäksi päässeet kirkkauteen ilman, että heidän lihansa on nähnyt katoavaisuutta. Raamatussa tällaisia ihmisiä ovat Haanok, Elia ja Mooses. Emme nyt käsittele tätä aluetta, mutta sanon vain seuraavan uskon toteamuksen: Elia on esikuvana morsiusseurakunnasta, joka tullaan tempaamaan ylös, näkemättä kuolemaa lihan ruumiissa. Sanomattakin on selvää, että tähän tarvitaan aivan toisenlainen pyhittyminen ja puhdistuminen, mitä nyt vielä näemme ympärillämme.

Olen täysin vakuuttunut siitä, että suurimmat ongelmat parantumisen vastaanottamisessa tai parantamisyrityksissä johtuvat siitä, ettemme vieläkään ole täyttyneet riittävästi Pyhällä Hengellä. Lihalliset synnit, luonnollinen järkeily, luottamus inhimillisiin mahdollisuuksiin ovat niin suuren epäuskon ja epäpuhtauden lähteitä, ettei parantava voitelu pääse tulemaan ilmi.

Jeesus ei ole muuttunut, eikä Hänen voimansa ole vähentynyt. Siellä missä Pyhää Henkeä on janottu ja vastaanotettu, siellä on alkanut tapahtua lisääntyvästi myös parantumisihmeitä. Meidän tarvitsee vain yksinkertaisesti päästä lähemmäksi Jumalaa, täyttyä lisää Hengellä ja puhdistua. Silloin Jumalan valtakunnan elämä alkaa virrata yhä suuremmalla parantavalla voimalla meissä ja meidän kauttamme!

Hyvä ystäväni, kiinnitä nyt kaikki sielusi huomio siihen, mitä Jeesus on tehnyt sinun ja kaikkien puolesta. Älä anna oman kokemuksesi tai järkesi vastustaa, sillä se mitä Jeesus on tehnyt, on yliluonnollista. Sitä et voi sitä koskaan käsittää ymmärryksessäsi, voit vain uskoa sydämessäsi sen, mitä Jumalan sana tästäkin asiasta sanoo. Jeesuksen sovitustyö kaikkien sairauksien parantajana on varma, ehdoton, katoamaton, muuttumaton ja täydellinen. Kuka tahansa asettaa täyden toivon ja luottamuksen Häneen, saa omistaa itselleen sen perintöosan Jeesuksesta, joka tässä ajassa tarkoittaa myös parantumista sairauksista.

2. JEESUKSEN TAHTO JA KÄSKY

Jeesuksen tahto on parantaa kaikki sairaat. Tämän totuuden tulee uskossa täysin sulautua meihin voidaksemme itse ottaa vastaan parantumista tai voidaksemme palvella tuloksellisesti sairaitten parantamisessa. Jeesuksessa ei ole mitään ristiriitaa, spekulaatiota tai epävarmuutta tässäkään suhteessa. Ainoa tekijä, missä tarvitaan meidän ponnisteluamme ja suuntautumistamme on MEIDÄN OMA SYDÄMEN USKOMME TÄHÄN TOTUUTEEN.

Matt. 8:2-3: Ja katso, tuli pitalinen mies ja kumartui maahan hänen eteensä ja sanoi: "Herra, jos tahdot, niin sinä voit minut puhdistaa." Niin hän ojensi kätensä, kosketti häntä ja sanoi: "Minä tahdon; puhdistu." Ja kohta hän puhdistui pitalistaan.

Varmaankin jokaisella sairaalla on tämä kysymys sydämessään kohdatessaan Jeesusta, sillä niin syvälle on synnin valta mennyt ihmiseen, että hän jatkuvasti epäilee Jumalan hyvyyttä, armoa ja pelastavaa voimaa. Nyt Jeesus vastaa sinullekin, joka epäilet Hänen tahtoaan parantaa sinut: "MINÄ TAHDON; PUHDISTU!"

Me emme löydä kirjoituksista yhtäkään kohtaa, missä Jeesus olisi kieltäytynyt parantamasta sairaita. Mistä sitten tulevatkaan väitteet, että Jeesus nytkin valikoisi ihmisiä ja kieltäytyisi parantamasta jotakuta? Nämä epäilykset tulevat sielunviholliselta, joka jatkuvasti valehtelee ja pettää ihmisiä, niin että he eivät tulisi tuntemaan TOTUUTTA!

1. Tim. 2:3-7: Sillä se on hyvää ja otollista JUMALALLE, MEIDÄN VAPAHTAJALLEMME, JOKA TAHTOO, ETTÄ KAIKKI IHMISET PELASTUISIVAT JA TULISIVAT TUNTEMAAN TOTUUDEN. Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus, joka antoi itsensä lunnaiksi kaikkien edestä, josta todistus oli annettava aikanansa, ja sitä varten minä olen saarnaajaksi ja apostoliksi asetettu - minä puhun totta, en valhettele - pakanain opettajaksi uskossa ja totuudessa.

Matt. 9:35-38: Ja Jeesus vaelsi kaikki kaupungit ja kylät ja opetti heidän synagoogissaan ja SAARNASI VALTAKUNNAN EVANKELIUMIA JA PARANSI KAIKKINAISIA TAUTEJA JA KAIKKINAISTA RAIHNAUTTA. Ja nähdessään kansanjoukot hänen tuli heitä sääli, kun he olivat nääntyneet ja hyljätyt niinkuin lampaat, joilla ei ole paimenta. Silloin hän sanoi opetuslapsillensa: "Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä ELONKORJUUSEENSA."

Jeesus kutsuu SAIRAITTEN PARANTAMISTA JA PELASTAMISTA elonkorjuuksi. Hän ei tarkoita, että ihmiset saisivat ainoastaan uskon kautta iankaikkisen elämän, vaan että ihmiset parantuisivat ja pelastuisivat. Sairauden voimat masentavat ja taistelelevat uskoa ja Jumalan valtakuntaa vastaan. Sen tähden Jeesus haluaa ennen kaikkea, että sairaat paranevat. Tämän voimansa Hän myös osoittaa todeksi, silloin kun julistetaan Jumalan valtakunnan rajoittamatonta ilosanomaa. Tämä ilosanoma on kokonaisuus, täysi pelastus ja parantuminen. Mutta vaikka sanoma on tämä, me voimme omistaa sen vain uskon kautta. Nyt pyydän, että Jeesus erityisellä tavalla elvyttäisi sinunkin uskosi parantumisen alueella, sillä Jeesus haluaa ilmestyä suuremmalla voimalla sinunkin elämässäsi!

3. JEESUKSEN PELASTYÖ ON KOKONAISUUS

Voidaksemme päästä varmuuteen parantumisen alueella meidän on annettava koko Jumalan Sanan ilmoituksen läpäistä sielumme ja sydämemme. Jeesus on täydellinen Jumala ja Hän on tehnyt täydellisen työn. Jeesuksen täydellisyys on jopa niin suuri, ettei meidän luonnollinen ymmärryksemme pysty sitä käsittämään tai ammentamaan tyhjiin.

Suomenkielisessä käännöksessä Jeesuksen sovitustyöstä käytetään jatkuvasti ja yleisesti sanaa pelastus, pelastuminen. Uskonnollisen perinteen mukaan tämän on hyvin yleisesti tulkittu merkitsevän vain kuolemanjälkeistä elämää. Se tosin tarkoittaa sitäkin, mutta sillä on paljon voimakkaampi ja laajempi sisältö, joka hyödyttää meitä jo tässä ajassa.

Suomalainen käännös 'pelastus', 'pelastaa' tulee alkukreikan sanasta, jonka todellinen merkitys on 'tehdä eheäksi', 'pelastaa', 'parantaa'. Tästä samasta sanasta on adjektiivi 'eheä', 'terve', 'vahingoittumaton'. Evankeliumeissa ja kirjeissä on 36 kohtaa, joissa suomenkielinen sana 'pelastaa', 'pelastuminen' pitäisi korvata tällä laajemmalla merkityksellä 'tehdä ehyeksi, vahingoittumattomaksi', 'pelastaa', 'parantaa'. Seuraavassa muutama esimerkki, miten kirjoitukset pitäisi tarkkaan ottaen kääntää.

Pyhä Henki on erityisesti halunnut käytettävän Jeesuksen sovitustyöstä tätä laajempaa merkitystä monessa kirjoitusten kohdassa. Jeesuksen pelastustyö on täydellinen kokonaisuus, eikä sitä voida pilkkoa osiin menettämättä siunauksia.

Lue nämä raamatunjakeet muutamaan kertaan ja anna mielesi uudistua syvempään Jeesuksen tuntemiseen!

Matt. 1:21: Ja hän on synnyttävä pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä hän on vapahtava (=tekevä ehyeksi ja terveeksi, pelastava, parantava) kansansa heidän synneistänsä."

Matt. 8:25: Niin he menivät ja herättivät hänet sanoen: "Herra, auta (=tee ehyeksi ja terveeksi, pelasta, paranna), me hukumme."

Matt. 9:22: Silloin Jeesus kääntyi, näki hänet ja sanoi: "Tyttäreni, ole turvallisella mielellä; sinun uskosi on tehnyt sinut terveeksi (=pelastanut, parantanut, tehnyt ehyeksi ja terveeksi)." Ja sillä hetkellä nainen tuli terveeksi.

Matt. 10:22: Ja te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden; mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu (=tulee ehyeksi ja terveeksi, pelastuu, paranee).

Matt. 18:11: Sillä Ihmisen Poika on tullut pelastamaan (=tekemään ehyeksi ja terveeksi, pelastamaan ja parantamaan) sitä, mikä on kadonnut.

Mark. 3:4: Ja hän sanoi heille: "Kumpiko on luvallista sapattina: hyvääkö tehdä vai pahaa, pelastaako (=tehdä ehyeksi ja terveeksi, pelastaa, parantaa) henki vai tappaa se?" Mutta he olivat vaiti.

Mark. 5:23: ...pyysi häntä hartaasti ja sanoi: "Pieni tyttäreni on kuolemaisillaan; tule ja pane kätesi hänen päällensä, että hän tulisi terveeksi (=tulisi ehyeksi ja terveeksi, pelastuisi ja parantuisi) ja jäisi eloon."

Mark. 6:56: Ja missä vain hän meni kyliin tai kaupunkeihin tai maataloihin, asetettiin sairaat aukeille paikoille ja pyydettiin häneltä, että he saisivat koskea edes hänen vaippansa tupsuun. Ja kaikki, jotka koskivat häneen, tulivat terveiksi (=tulivat ehyiksi ja terveiksi, pelastuivat ja parantuivat).

Mark. 10:52: Niin Jeesus sanoi hänelle: "Mene, sinun uskosi on sinut pelastanut (=tehnyt sinut ehyeksi ja terveeksi, pelastanut, parantanut)." Ja kohta hän sai näkönsä ja seurasi häntä tiellä.

Mark. 16:16: Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu (=tulee ehyeksi ja terveeksi, pelastuu, paranee); mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

Luuk. 8:50: Mutta sen kuultuaan Jeesus sanoi hänelle: "Älä pelkää; usko ainoastaan, niin hän paranee (=tulee ehyeksi ja terveeksi, pelastuu, paranee)."

Luuk. 17:19: Ja hän sanoi hänelle: "Nouse ja mene; sinun uskosi on sinut pelastanut (=tehnyt ehyeksi ja terveeksi, pelastanut ja parantanut)."

Luuk. 19:10: ...sillä Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan (=tekemään ehyeksi ja terveeksi, pelastamaan, parantamaan) sitä, mikä kadonnut on."

Joh. 3:17: Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi (=tulisi ehyeksi ja terveeksi, pelastuisi, parantuisi).

Joh. 10:9: Minä olen ovi; jos joku minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu (=tulee terveeksi ja ehyeksi, pelastuu, paranee), ja hän on käyvä sisälle ja käyvä ulos ja löytävä laitumen.

Joh. 12:47: Ja jos joku kuulee minun sanani eikä niitä noudata, niin häntä en minä tuomitse; sillä en minä ole tullut maailmaa tuomitsemaan, vaan pelastamaan (=tekemään ehyeksi ja terveeksi, pelastamaan, parantamaan) maailman.

Ap. t. 2:21: ...Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu (=tulee ehyeksi ja terveeksi, pelastuu, paranee).'

Ap. t. 2:47: ...kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen (=eheyden ja terveyden, pelastuksen, parantumisen).

Ap. t. 4:12: Eikä ole pelastusta (=eheyttä ja terveyttä, pelastusta, parantumista) yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman (=tuleman ehyeksi ja terveeksi, pelastuman, parantuman)."

Ap. t. 11:14: ...hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut (=tulet ehyeksi ja terveeksi, pelastut, paranet), ja koko sinun perhekuntasi.'

Ap. t. 16:30-31: Ja hän vei heidät ulos ja sanoi: "Herra, mitä minun pitää tekemän, että minä pelastuisin (=tulisin ehyeksi ja terveeksi, pelastuisin, parantuisin)?" Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut (=tulet ehyeksi ja terveeksi, pelastut, parannut), niin myös sinun perhekuntasi."

4. PYHÄN HENGEN KOSKETUS PARANTAA

Parantuminen ei ole mikään selittämätön tai tyhjästä tapahtuva ilmiö, vaan sen vaikuttaa Jeesus Pyhän Hengen voiman kautta. Usko Jeesukseen alkaa liikuttaa Hänen voimaansa. Usko parantumiseen panee Pyhän Hengen liikkeelle ja vaikuttamaan parantumisen. Jeesus ei siis tarvitse muuta kuin meidän uskomme, joka voi ehyesti toimia vain rakkauden vaikuttimista, sekä siihen liittyvän kuuliaisuuden.

Jeesus voi toimia äärettömän monella tavalla, eikä parantumisessa tai parantamisessa ole mitään mallia tai kaavaa. Kun tutkit Jeesuksen parantamistyötä kirjoituksista, huomaat, kuinka eri tavalla joka tilanteessa Jeesus toimi. Tällä Jeesus haluaa opettaa meillekin sen, että avain parantamiseen ja parantumiseen on kuulla Pyhän Hengen ohjaus kuhunkin tilanteeseen.

Joh. 5:19-21: Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee. Sillä Isä rakastaa Poikaa ja näyttää hänelle kaikki, mitä hän itse tekee; ja hän on näyttävä hänelle suurempia tekoja kuin nämä, niin että te ihmettelette. Sillä niinkuin Isä herättää kuolleita ja tekee eläviksi, niin myös Poika tekee eläviksi, ketkä hän tahtoo.

Jeesus oli täyttynyt Pyhällä Hengellä enemmän kuin kukaan ihminen. Tämä Pyhän Hengen voitelu vaikutti parantumista, joka voi toimia myös uskossa lausuttujen sanojen kautta. Ennen Jeesuksen sovitustyötä Pyhä Henki ei vielä ollut vuodatettu, mutta voitelu oli Jeesuksessa itsessään läsnä, niin että tämä vaikutti parantumisen. Useassa kohdassa sanotaan, että Hänestä virtasi voima, joka paransi. Monessa kohtaa Jeesus ei edes koskettanut sairaita, vaan uskossa vastaanotettu sana paransi. Kun Jeesus herätti Lasaruksen kuolleista, Hän ei koskettanut häntä, vaan sanoi käskysanan: "Lasarus, tule ulos!" ja heti Lasarus heräsi kuolleista ja tuli esiin.

Luuk. 5:17: Ja eräänä päivänä, kun hän opetti, istui siinä fariseuksia ja lainopettajia, joita oli tullut kaikista Galilean ja Juudean kylistä ja Jerusalemista; ja Herran voima vaikutti, niin että hän paransi sairaat.

Tässä raamatunjakeessa loppuosa voidaan kääntää tarkemmin 'ja Herran voima oli Hänessä parantaen heitä'. Siis pyrkiessämme vastaanottamaan parantumista tai parantamaan muita, meidän tulee täyttyä Pyhällä Hengellä lisää ja oppia toimimaan ehyessä yhteistyössä Pyhän Hengen kanssa. Ilman Häntä emme mitään voi.

5. PARANTUMINEN ON ARMON VASTAANOTTAMISTA

Tämä julistus parantumisesta on armon julistusta. Meillä on ratkaisu ja päämäärä, johon me voimme uskomme kiinnittää. Tässä ei kuitenkaan voida onnistua, jos asetamme itsemme lain tai vaatimuksen alle. Emme voi vaatia ketään parantumaan, vaan Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen työn kautta tarvitsee ensin syntyä aito usko parantumiseen. Siksi on hyödyllisempää julistaa Jeesusta ja Hänen parantavaa voimaansa, kuin yrittää itse jotain sellaista, jonka vain Jeesus voi vaikuttaa.

Meillä on täysi armo ja sielun iankaikkinen pelastus, vaikkemme voisikaan uskoa sairauksien parantumista itsellemme. Sairaus ei voi varastaa kuolemanjälkeistä siunausta, vaikka maallinen palvelutyömme epäonnistuisikin. Mutta silti elämän paras siunaus on vastaanottaa terveys, sillä siitä voi alkaa kasvaa aivan uusi palvelutyön ulottuvuus.

Sairauden valtojen takana on niin monimutkainen synnin verkosto, että on hyödytöntä ajautua ymmärryksellä pohdiskelemaan eri mahdollisuuksia sairauden aiheuttajaksi. Synnin takia esimerkiksi ihmisten geeniperimä on jo hyvin turmeltunut ja monet sairaudet syntyvät sitä kautta. Jos on jokin erityinen syy, jonka täytyy tulla ilmi Pyhä Henki pystyy sen kyllä ilmaisemaan. Oleellista onkin tietää ratkaisu ja suuntautua siis Jeesukseen. Me emme halua antaa sairaudelle yhtään selitystä tai syytä kiusata ihmistä, vaan meidän tehtävänämme on ajaa ulos ja kukistaa pimeyden valtoja Pyhän Hengen voimalla.

Syyllisyyden voittamiseksi saatetaan tarvita joidenkin alueiden käsittelemistä, mutta silloinkin parhaimmat tulokset tulevat Jeesuksen täydellisen sovitustyön julistamisen kautta. Parantumisen vastaanottaminen on lisääntyvää Jumalan armon vastaanottamista.

Luuk. 5:18-26: Ja katso, muutamat miehet kantoivat vuoteella miestä, joka oli halvattu; ja he koettivat viedä hänet sisään ja asettaa Jeesuksen eteen. Ja kun he väentungokselta eivät saaneet viedyksi häntä sisään muuta tietä, nousivat he katolle ja laskivat hänet vuoteineen tiilikaton läpi heidän keskellensä Jeesuksen eteen. Ja nähdessään heidän uskonsa hän sanoi: "Ihminen, sinun syntisi ovat sinulle anteeksi annetut." Niin kirjanoppineet ja fariseukset rupesivat ajattelemaan ja sanomaan: "Kuka tämä on, joka puhuu Jumalan pilkkaa? Kuka voi antaa syntejä anteeksi, paitsi Jumala yksin?" Mutta kun Jeesus tiesi heidän ajatuksensa, vastasi hän ja sanoi heille: "Mitä te ajattelette sydämessänne? Kumpi on helpompaa, sanoako: 'Sinun syntisi ovat sinulle anteeksi annetut', vai sanoa: 'Nouse ja käy'? Mutta tietääksenne, että Ihmisen Pojalla on valta maan päällä antaa syntejä anteeksi," - hän sanoi halvatulle "minä sanon sinulle: nouse, ota vuoteesi ja mene kotiisi." Ja kohta hän nousi heidän nähtensä, otti vuoteen, jolla oli maannut, ja lähti kotiinsa ylistäen Jumalaa. Ja heidät kaikki valtasi hämmästys, ja he ylistivät Jumalaa; ja pelkoa täynnä he sanoivat: "Me olemme tänään nähneet ihmeellisiä."

Rakkaudella siunaten
Seppo ja Marja

6. OLETTEKO KUULLEET?

Lähde: IRN: http://www.revivalnet.net

Oletteko kuulleet herätyksestä, joka on käynnissä Floridassa, Fort Worth'issa ja muissa paikoissa eri puolilla maailmaa? Ovatko ne niin kaukaisia, etteivät ne tunnu mielestäsi todellisilta? Mutta ne ovat totta ja samanlaista tapahtuu täällä meidän kanjoneissa myös. Juuri nyt on käynnissä todellinen Hengen liikehdintä! Jumala tekee todella merkittäviä asioita ihmisten elämää koskien juuri nyt. Täällä Rio Frio'n Jeesus seurakunnassa on tapahtunut parantumisia, ihmeitä, erilaisen voiteluiden ilmentymiä ja Jumalan lahjojen vastaanottamista. Ihmiset ovat tulleet eri paikkakunnilta: Leakey'sta, Rio Frio'sta, Uvalde'sta, Utopia'sta, San Antoniosta, Fort Worth'ista, Eagle Pass'ista ja muista ympäröivistä alueista, vastaanottamaan, mitä Jumala on tullut heille antamaan.

Jumala todella toimii! Hän on tehnyt täällä myös valtavaa ja todellista työtä lapsissamme. Lapset ylistävät ja palvovat täällä Herraa sellaisella tavalla, mitä ei ole koskaan aikaisemmin nähty. Olemme saaneet kuulla todistuksia ihmisiltä, jotka ovat parantuneet niska- ja selkä säryistä, astmasta ja ihmeellisistä parantumisista onnettomuuksista, myöskin Pyhän Hengen voitelusta. Ihmiset ovat myös vastaanottaneet Jumalalta kultaisia lahjoja: kultapölyä käsiinsä sekä kultapaikkoja hampaisiinsa.

Itsekin  olen kokenut sen ja olen saanut vastaanottaa Jumalalta niin kultapölyä kuin kultapaikkojakin (muutamat ovat muodoltaan ristin kaltaisia), ja arvostan niitä ja tunnen suurta kunniaa niiden johdosta. Jumala on tehnyt todellista muutostyötä elämässäni: Hän on poistanut kaiken sen tuskan, kivun ja masennuksen, jota olen tuntenut kaikki menneet vuodet. Hän on myös palauttanut terveyteni, iloni ja elämäni tarkoituksen. Minä todella ylistän Häntä kaikesta tästä. Haluaisin kutsua teidät kaikki tulemaan ja kokemaan itse Jumalan voiman ja rakkauden meidän kanssamme täällä Rio Frio'n Jesus Church'issa. Meillä on kokoukset perjantai- ja lauantai-iltaisin kello 19 ja sunnuntaiaamuisin kello 10.
Jumala siunatkoon teitä kaikkia!
Lisa West, Leakey

7. OI KIRKKAUS!

Lähde: IRN: http://www.revivalnet.net
<bdtbusse@mail.wellsgray.net>

Palasimme maanantaina juuri Grande Prarie'ssä pidetyistä John Scotland'in  kokouksista ja noiden kahden päivän siellä oloa voi kuvata vain sanalla AWSOME (jolle ei suomenkielestä löydä suoranaista vastinetta; tarkoitukseltaan jotakin kunnioituksen, pelon, ihmettelyn, ihastuksen ja sanomattoman rakkauden kokemisen yhdistettä). Herra vapauttaa nykyisin kansaansa ja täällä Hän käytti tätä kallisarvoista veljeä tuohon työhönsä. Me olemme niin kiitollisia siitä, että John on polvistunut elävän Jumalan edessä toisten ihmisten palvelemisen vuoksi (sillä ei ole suurempaa rakkautta kuin, että antaa elämänsä toisten edestä). John on tehnyt tämän ja tietenkin "ihmeet ja merkit seuraavat".

Jokainen meistä pääsi uuteen vapauteen. Sanat joita Herra antaa hänelle puhuttaviksi ovat sitä varten, että Jumalan kansa vapautuisi; tulisi vapaaksi synnistä ja vapaiksi olemaan juuri se, miksi Hän on alunperin meidät luonutkin ... HÄNEN LAPSIKSEEN! Erään kokouksen loputtua (ennen kuin menimme paikalliseen donitsikuppilaan) näin Johnin tulevan ulos rakennuksesta ja muistin, kuinka hän oli sanonut, että meidän tulee pyrkiä saamaan kaikki mitä Jumalalla on varattuna meitä varten (eli olemaan rohkeat ja hankkimaan ne) ja niin menin hänen luokseen ja kosketin hänen käsiään sanoen haluavani sitä samaa, mitä hänellä oli (tarkoittaen juopumista Hengessä). Koskiessani hänen käsiään John sanoi, että pastorilla olisi sitä enemmän ja kehotti hieromaan hänen käsiään - ja niin teinkin ... käsittämättä, että hän oli tarkoittanut kultapölyä!!! (en ollut edes tiennyt, että heillä oli ollut sitä käsissään...)

John'in läheisyydessä tapahtuvalla on hedelmänä se, että ihmiset rakastuvat yhä enemmän Jeesukseen!!! TÄMÄHÄN ON PARAS ASIA!!! Ne voimakkaat sanat, jotka hän julistaa iskee synnin kuoliaaksi ja rakkaus, joka peittää kaiken, vetää sinut lähemmäksi Herraa ... tehtävä suoritettu... Ylistys Elävälle Jumalalle, ainoalle elävälle Jumalalle!!!

Jumala puhui minulle, että se sotku, jonka sain jättää taakseni, oli kuin virtahepo puutarhassa, mutta tästä eteenpäin se olisi Herran virtahepo ja se tulisi olemaan Hänen puutarhassaan. James Ryle on käyttänyt näitä sanoja, mutta Herra muistutti minua niistä ja olin siunattu kun saatoin kertoa ne myös Johnille. Minä itse olen ja me kaikki olemme kiitollisia siitä totuudesta, jota vihdoinkin julistetaan niin, että Jumalan kansa voi vapautua synnistä ja karkeloida jälleen niin kuin Daavid teki. Jokainen meistä pääsi vapauteen asioista, joista ei olisi päässyt irti ilman sitä rakkauden suojaa, jonka saimme vastaanottaa siellä.....
DeboraH

SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

TULTA! | www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi