TULTA! NETTIRAAMATTUKOULU
www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi

ALKUUN | ILMOITTAUDU | OPETUS | KOKOUKSIA | RUKOUSPYYNNÖT | KYS/VAST | HERÄTYKSESTÄ | PELASTUS

31/1999

UUTISIA

1."HERRA OLKOON SINUN KANSSASI, SINÄ SOTAURHO!"
2. KULTAHIPPUJA SILTAMÄESSÄ, HELSINGISSÄ!
3. SOLUSEURAKUNNAT TUOVAT HENGELLISEN TYÖN KOTIIN
4. BROWNSVILLEN LASTENHERÄTYS
5. ÄLKÄÄ NURISKO, OLKAA HYVÄT!


SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

1. "HERRA OLKOON SINUN KANSSASI, SINÄ SOTAURHO!"

Tuom. 6:12: Ja Herran enkeli ilmestyi hänelle ja sanoi hänelle: "Herra olkoon sinun kanssasi, sinä sotaurho!"

Ilmestyköön Herra, Hänen enkelinsä, Hänen sanansa ja Pyhä Henkensä yhä lisää sinulle vahvistaen ja uudistaen sinua yhä uusiin voittoihin Herrassa!

Kiitämme kaikkia teitä rakkaudestanne, tuestanne esirukouksen ja taloudellisen kannatuksen muodossa. Koemme siunattuna sen, että voimme jakaa näitä kirjeitämme ilmaiseksi jokaiselle, joka haluaa vastaanottaa. Haluamme edelleenkin toteuttaa tätä Jumalan valtakunnan siunattua periaatetta:

Jes. 55:1: Kuulkaa, kaikki janoavaiset, tulkaa veden ääreen. Tekin, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa ja syökää; tulkaa, ostakaa ilman rahatta, ilman hinnatta viiniä ja maitoa.

Me elämme Jumalan ilmestymisen aikaa, vaikka vieläkin Pyhän Hengen työ on enimmäkseen sisäistä valmistautumista. Vielä ei ole tullut ilmi mitä meistä tulee! Rohkaisenkin jokaista inventoimaan, tallettamaan ja tutkimaan sydämessään kaikkea mitä Herra on viime kuukausina puhunut. Nyt tapahtuu syvällisiä perustusten mittaamisia ja arviointeja, jotka tulevat johtamaan suurin Hengen ilmestymisiin niiden kohdalla, jotka ottavat vastaan.

Syksyn aikana joukkoomme on tullut runsaasti lisää opiskelijoita ja iloitsemme siitä. Tällä hetkellä postituslistallamme on noin 90 nimeä, joten perheet, rukouspiirit ja muut yhteydet mukaan luettuna nettiraamattukoulumme vaikutuspiirissä on parisataa enemmän tai vähemmän aktiivista opiskelijaa. Määrä tai suuruushan ei ole mikään tekijä Jumalan suunnitelmassa, mutta iloitsemme ja kiitämme Herraa siitä, että herätyksen todellista janoa on Suomessa ja että joukko kasvaa Herran antamaa kasvua.

Olemme koettaneet koostaa näitä tekstejä rukoillen ja Pyhän Hengen inspiraatiota etsien. Silti on varmaankin monia alueita ja painotuksia jäänyt huomioon ottamatta, joten kysy rohkeasti ja kommentoi sellaista, mikä mahdollisesti on jäänyt askarruttamaan. Kuulemme myöskin mielellämme sinun henkilökohtaisia todistuksiasi ja kokemuksiasi ja haluamme myöskin julkaista niitä nettiraamattukoulukirjeissämme.

Rakkaudella tervehtien
Seppo ja Marja

2. KULTAHIPPUJA SILTAMÄESSÄ, HELSINGISSÄ!

Olimme jälleen kerran ylistysryhmän kesken koolla lauantaina 18.9.-99. Meillä oli vieraana Seppo ja Marja Välimäki ja sinä iltana oli läsnä muitakin varsinaisen ryhmämme ulkopuolelta.

Iltamme koostuu pääasiallisesti ylistyksestä ja rukouksesta, mutta tällä kertaa oli sitten mukana opetustakin. Jo alkuylistyksen aikana saimme kokea Pyhän Hengen läsnäoloa. Rohkaisun sanaa tuli ja tästä sanasta oli jo aistittavissa, että jotain saattaisi illan aikana tapahtua. Jeesus ilmoitti olevansa keskellämme ja kehotti meitä olemaan rohkeita. Meidän ei tarvinnut pelätä, sillä se mitä tapahtuu on Hänen vaikutustaan.

Ylistyksen aikana Seppo sai sanaa meille jaettavaksi ja Hän opettikin aiheesta LISÄÄ PYHÄÄ HENKEÄ. Kuuntelimme kaiken itseemme imien. Se oli niin yksikertaista opetusta siitä, että meidän ansioilla ja hyvyydellä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, että emme voineet kuin yhtyä ajatukseen. Ja se myös avasi sydämiämme ottamaan vastaan lisää Pyhää Henkeä. Odotus oli lähes käsin kosketeltavissa.

Ylistimme vielä  ja  Pyhän Hengen läsnäolo oli selvästi havaittavissa. Rukoilimme terveyttä eräälle ryhmämme lapselle. Hänellä on krooninen sairaus, joka itsessään johtaa pitkällisiin hoitoihin ja leikkauksiin, mutta sehän on vain Jumalan mahdollisuus ilmestyä parantajana. Ja siihen me uskomme. Voitelu virtasi siinä hetkessä väkevästi.

Koska kaikki meistä olivat erittäin janoisia, meitä kutakin vuorollaan siunattiin ja pääasiassa makasimme lattialla Pyhän Hengen hoidossa, kuka enemmän kuka vähemmän aikaa. Mutta Pyhä Henki kosketti meidän jokaisen sisintä. Ja vahvisti useiden mielessä olleita ajatuksia ja näkyjä.

Olimme jo lopettamassa iltaa ja päästämässä vieraat tien päälle. Kello oli jo melkein sunnuntain puolella, mutta eräs ryhmäläinen vielä toivoi häntä siunattavan. Ja palasimme vielä olohuoneeseen. Tämä oli selkeästi Pyhän Hengen johto asiassa, koska ilta ei suinkaan ollut vielä ohi. Vielä osaa ryhmäläisistä siunattiin, mukaan luettuna minut itseni. Ja itse ainakin koin sellaisen Pyhän Hengen voiman, että hämmästyin. Jos Henki voi olla konkreettisesti havaittavissa, niin sitä Hän oli siinä hetkessä. Siunasimme Seppoa ja Marjaakin.

Siinä kaiken keskellä Pyhä Henki puhui eräälle sisarelle ryhmässä, että hänen tuli mennä katsomaan ylistyksen johtajamme käsiä. Hän teki mitä koki ja hämmästys oli suuri! Päivin käsissä oli jotain kimaltelevaa. Ensin hän ei oikein tiennyt miten reagoida, mutta kun tutkimme asiaa, sitä oli niin paljon, että kultaihmeestä ei voinut erehtyä. Ensin huomasimme vain kämmenissä. Jokainen tutki omia käsiään ja kultahippuja tai pölyä oli monen käsissä. Vertasimme omia ja toisten käsiä keskenään ja ihmettelimme ja kiitimme. Yritimme pyyhkiä käsiämme ja katsoa, häviävätkö ne kuten ovat ilmestyneetkin. Ne olivat vaikeasti irti saatavia. Näytti kuin ne olisivat olleet ihon alla, mutta kun niitä oikein rapsutti, niin ne lähtivät sormen päähän.

Sitten huomasimme Päivin käsivarsissakin kultahippuja! Tilanne oli aika mahtava. Olimme toisaalta hämmennyksissä. Miten tähän pitäisi suhtautua? Yksi naureskeli, että nyt vain pankkiin tiskille vähän käsiä taputtamaan ja kättelemään pankinjohtajaa. Eiköhän saada sovittua asiat kuntoon! Toiset olivat epäuskoisia. Voisiko tämän selittää jollain tavalla?  Lopputulos oli kuitenkin se, että Jumala oli tehnyt meille yllätyksen. Jeesus oli ilmoittanut jo alussa olevansa kanssamme ja se, mitä tapahtuu, olisi Hänestä lähtöisin. Meidän tuli vain uskossa omistaa tämä asia. Olimme olleet todistamassa jotain sellaista, jota emme voineet järjellä selittää, mutta joka oli selkeästi silmin havaittavissa.

Tilanne sai meidät janoamaan lisää Pyhän Hengen ilmestymistä. Tämä oli merkki eikä sinänsä asia, jota tavoittelemme. Kuitenkin itse ymmärrän tämän niin, että kun me pääsemme lähemmäksi Jeesusta, tällaisiakin merkkejä ja ihmeitä alkaa enemmän tapahtumaan. Puhumattakaan kaikista muista, mitä Jeesus haluaa kauttamme tehdä. Itse huomaan uskoni vapautuneen uudenlaiseen ulottuvuuteen tämän myötä. Ja jo se itsessään on hieno asia.

Lisää Pyhän Hengen voitelua teille kaikille, Tarja

3. SOLUSEURAKUNNAT TUOVAT HENGELLISEN TYÖN KOTIIN

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

Yhdysvalloissa on enemmän yksinäisyyttä kuin missään muussa maassa, ovat tutkimukset osoittaneet. Uskoville "soluseurakunnat" tarjoavat ratkaisun, sanoo maailmanlaajuisen soluseurakuntaliikkeen johtaja.

...Amerikkalainen seurakunta "vuotaa kuiviin yhteyden kokemisen puutteen takia", kertoi Randall Neighbour, Touch Outreach Ministries-järjestön (ks. linkki nro 1 alla) puheenjohtaja Religion Today-lehdelle. Kirkonpenkin täyttäminen tunniksi sunnuntaisin ei tarjoa ihmisille läheisyyttä toistensa kanssa, mutta soluseurakunta voi, hän sanoo. Neighbour'in isä Ralph, vaikutusvaltainen henkilö soluseurakuntaliikkeessä, kirjoitti "Mihin me menemme tästä?" (järjestön julkaisu), tarjoten käytännöllisiä askeleita paikallisen soluseurakunnan perustamiseen.

...Soluseurakunnat murtautuvat eristyneisyyden lävitse, Neighbour sanoo. Soluseurakunta, kuten kotiryhmäkin, koostuu pienestä ihmisjoukosta, joka kokoontuu yksityisessä kodissa viikon aikana. Mutta enemmän kuin kotiryhmä se on todellinen seurakunta, jossa seurakunnan toimintojen - kuten ylistyksen, rukouksen, evankelioinnin ja hengellisen kasvattamisen - odotetaan tapahtuvan.

...Jokainen on jokin soluseurakunnassa. Kukin henkilö tuntee, että hänellä on tarkoitus ja arvo ryhmässä. Henkilö voi johtaa ylistystä, julistaa tai rukoilla jonkun puolesta tai vain ottaa vastaan rukouspalvelua.

...On vaikeampaa peittää tai olla tuntematon, kuten isossa ryhmässä voi, sanovat soluseurakunnasta innostuneet. Se on alkuseurakunnan toimintatapa, jossa uskovat kokoontuivat rukoukseen, yhteiselle aterialle ja kohtaamaan ulkopuolisia ihmisiä, Neighbour sanoi. "Uskovien perusyhteys" on soluseurakunnan olennainen osa, hän sanoo.

...Monet yhteen liittyneet soluseurakunnat saattavat kokoontua keskeisellä paikalla, kuten esimerkiksi kirkkorakennuksessa, sunnuntaisin pitämään ylistyskokouksia. Pastorit valvovat niiden toimintoja ja valmentavat soluseurakuntien johtajia.

...Bethany World Prayer Center, Baton Rougessa, Lousianassa, on seurakunta, joka on esimerkki soluseurakunnasta, Neighbour sanoo. Useimmat sen soluista, joita se kutsuu "kosketusryhmiksi" (katso linkki nro 2 alla), ovat organisoitu postinumeron mukaan viiteen maantieteelliseen alueeseen. Jotkut soluista koostuvat ihmisistä, joilla on samanlaisia harrastuksia tai koulutusta. Jokaisella solualueella on pastori, jota soluryhmän jäsenet voivat tavata ennen tai jälkeen seurakunnan kokouksen.

...Jotkut Bethany soluryhmät lähettävät ja tukevat omia lähettejään. Lähetyssaarnaajien ystävät soluissa ottavat joskus lomaa ja käyvät tapaamassa lähetystyössä olevia ystäviään auttaakseen heitä, Neighbour sanoo.

...Soluseurakuntia on ollut vaikea saada läpi Yhdysvalloissa, toisin kuin muualla maailmassa, Neighbour sanoo. Liike on kasvamassa tasaista tahtia Yhdysvalloissakin, missä on jo 5000 soluseurakuntaa tai seurakuntia, jotka muuttuvat soluseurakunniksi. Mutta "suunnaton into" soluseurakuntiin, joka vaikutti 1993-95 on vaimentunut, hän sanoo.

...Monet amerikkalaisista seurakunnista yrittivät muuntua soluseurakunniksi "ja sitten vetäytyivät" kun ne huomasivat kuinka vaikeaa on taivutella individualistisia amerikkalaisia sitoutumaan intiimiin ryhmään, Neighbour sanoi.

...Me olemme hyvin individualistisia. Meillä on niin paljon teknologiaa käytettävissämme hyvin halvalla. Bensiini on viidesosa siitä, mitä se maksaa muualla. Me ajamme yksin autoissamme ja pysyttelemme yksin kotona sähköpostimme kanssa. Me katsomme kaapelitelevisiotamme yksin. Meidän yhteiskuntamme on turmellut mahdollisuuden yhteyteen. Luukkaan 8. luvussa sanotaan, että leegio riivaajia ajoi miehen autioihin paikkoihin. Uskovien tulisi olla luonteeltaan sellaisia, että he janoavat yhteyttä, mutta me olemme hyljänneet yhteydenpidon."

...Neighbour ja Touch Outreach Ministries työskentelevät lukuisten seurakuntien kanssa kehittääkseen soluseurakuntatoimintaa, hän sanoi.

...Hyvät johtajat ovat elintärkeät soluseurakunnissa. "Johtajat joko jakavat hengellistä hyvää tai sitten ei ole laumaa", sanoo Stacy Rinehart, kirjailija. Johtajien täytyy "antaa itsensä monistettavaksi niin että seurakunta voi jakautua ja uusi solu kasvaa. Tämä tarkoittaa sitä, että seurakunta voi kasvaa vain niin nopeasti kuin uudet palvelija-johtajat tulevat mukana."

...Soluseurakunnat voivat tavata yksityisesti melkein missä tahansa ja sekin saattaa olla tarpeen, jos vaino tulee Yhdysvaltojen seurakuntiin, Rinehart sanoo.

Tähän liittyviä linkkejä:
1: http://www.touchusa.org/defaultpage.htm
2: http://www.bethany.com/cells/cells.htm

4. BROWNSVILLEN LASTENHERÄTYS

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

Christopher Patrick:

Pääsyy tähän kirjoitukseeni on se, mitä olin todistamassa muutaman viime päivän aikana Pensacolassa. Brownsvillen seurakunta piti konferenssia, pastorien konferenssia ja pastorien lasten konferenssia.

Meitä pyydettiin auttamaan, tarkoittaen olemaan kiinniottajia konferenssin herätyskokouksessa. En tiedä yleisesti puhuen mitä tapahtuu lasten kirkossa, mutta kuulemani mukaan se on paikka, johon lapset jätetään seurustelemaan sillä aikaa kun aikuiset tulevat siunatuiksi. Tämä ei ole varmaankaan sitä, mitä Brownsvillen lasten kirkossa tehdään.

Pastori Van Lanen julistama sana oli rehellinen, haastava ja monenkin mielestä aidosti Jumalan tahtoa etsivä. Kuitenkaan tämä ei ollut shokki minulle tai melkoiselle joukolle ihmisiä, jotka olivat tulleet myös konferenssiin.

Shokkini aihe oli tämä: Lasten tehtävänä oli rukoilla ja meidän tuli olla kiinniottajina lasten rukoillessa. Kuinka lapset voivat rukoilla ihmisten puolesta? Kuulen sinun kysyvän. Totuus on se, että Brownsvillen lasten kirkossa annetaan lujaa opetusta ja valmennusta lasten rukousryhmälle, kuten aikuisetkin tekevät aikuisten rukoustiimissä. Näiden lasten päällä oli Jumalan voima sellaisella tavalla, mitä en ollut koskaan nähnyt. Lapset rukoilivat ihmisten puolesta ja he kaatuivat. Otin vastaan yhtä monta ellen enemmänkin kuin tavallisesti muissa herätyskokouksissa.

Pelottava asia on, että lapset eivät usein kyenneet ulottumaan ihmisten päähän. Pikkupoika, jonka kanssa palvelin, oli puolet minun koostani mutta Jumala käytti häntä - Mahtavaa! Nämä lapset kulkivat salin lävitse laskien kädet ihmisten päälle ja ihmisiä kaatui kaikkialla. Näillä lapsilla oli viaton nälkä Jeesuksen puoleen, mikä oli ilmeistä. Se kerta kaikkiaan teki minut sanattomaksi.

Seuraavassa muutama tapaus, mikä on tullut julki Brownsvillen lasten kirkosta: Nuori pikkupoika koki, että hänen pitäisi rukoilla erään tytön puolesta, joka oli sokea. Hän pyysi pastori Van Lanea tulemaan kanssaan ja lähestyi äitiä kysyäkseen lupaa rukoilla tämän tytön puolesta. Tytöllä oli todella paksut lasit ja hän oli rekisteröitynyt sokeana, eikä voinut lukea kuin suurta raamatun tekstiä. Nuori poikanen meni ja rukoili jotain tähän tapaan: "Jeesus, sinä paransit silmiä aikaisemmin, entä sitten nämä?" Tyttö otti sitten lasit pois ja luki äitinsä pienellä painettua raamattua ilman mitään ongelmia.

Toinen tapaus on yhdestä mormonitytöstä, jonka vanhemmat jättivät tytön lasten kirkkoon siksi aikaa kun he kävivät herätyskokouksessa. Lapsi pelastui todella ja joutui Pyhän Hengen voiman alle ja oli lattialla makaamassa kun hänen vanhempansa tulivat sisään, eivätkä olleet lainkaan vaikuttuneet siitä, mitä näkivät. Kuitenkin myöhään samana päivänä tyttö rukoili hänen isänsä puolesta, joka on pitkän matkan lentäjä ja oli menettämäisillään työnsä selkävaivojensa takia. Hän parani täydellisesti ja heti!

Kuitenkin kysymykseni teille on miten huolehdimme lapsista. He ovat tulevaisuuden sukupolvi ja mitä me opetamme heille. Viedäänkö heidät pyhäkouluun vain, jotta heistä voitaisiin huolehtia sillä aikaa kun aikuiset etsivät Jumalaa? Näin ei varmasti tapahdu täällä Brownsvillessä, ja jos joku on kiinnostunut siitä, mitä tapahtuu heidän webbisivullaan, niin tässä on osoite: www.victorious.com/kingdomkids.

Herra siunatkoon teitä kaikkia!

http://www.revivalnet.net   (18.9.99)
Ian Turton
<mrm@primus.com.au

5. ÄLKÄÄ NURISKO, OLKAA HYVÄT!

Lähde: IRN News Digest
http://www.revivalnet.net

Joitakin viikkoja sitten kysyin Herralta "miksi Israelin lapset valitsivat olla uskomatta, vaikka he näkivät Sinun ihmeitäsi PÄIVITTÄIN". Silloin Hän osoitti minulle psalmista 106 jakeet 24 ja 25: 'He pitivät halpana ihanan maan eivätkä uskoneet Hänen sanaansa. He napisivat teltoissansa eivätkä kuulleet Herran ääntä.'

NKJV-käännöksen mukaan:'..he valittivat teltoissaan..',KJV: '..he murisivat teltoissaan..'. Hebreankielisen sanan (ragan) alkuperäinen juuri tarkoittaa: ..nurista, kapinoida, murista. Jos me valitsemme olla uskomatta Jumalan ihmetekoihin ja ihmeisiin ja merkkeihin me usein alamme puhua niitä vastaan. Me emme pelkästään vaikene niistä, vaan me alamme puhua kielteisiä asioita niistä toisille ja sillä tavoin alamme aktiivisesti vastustaa Jumalaa (kapinoida). Niin tehdessään nämä 'murisijat' vaikuttavat toisten, lähellään olijoiden uskoon ja heikentävät heidän kykyään uskoa. Nämä ihmiset voivat jopa kuvitella, että he auttavat Jumalaa näin tehdessään. Sellaiset seurakunnat, joissa on yleisesti epäuskoinen ilmapiiri, heikentävät yksilöjäsentensä uskoa ja luottamusta jumalalliseen parantumiseen, huolenpitoon ja kaikkeen muuhunkin. Nämä yksilöjäsenet alkavat myös epäillä ja lakata uskomasta, koska he kuuntelevat ympärillään toistuvaa nurinaa ja mutinaa, ja myös heistä tule epäuskoisia.

Hebr.3:19 (NKJV): 'Ja niin me näemme, että he epäuskon tähden eivät voinet siihen päästä.' Amplified käännöksen mukaan: '..epäusko sulki heidät ulkopuolelle..' Kreikankielessä tässä käytetyn sanan alkujuuri on 'epäusko, joka on tottelemattomuutta ja kapinaa'. Joten siis epäusko, kapina sulki heidät (Israelin lapset) Jumalan suunnitelman ulkopuolelle. Rukoukseni on, että Kristuksen ruumis nousisi uskossa, astuisi sisään sekä ottaisi omakseen sekä valtaisi koko maan!

Älä anna muiden varastaa uskoasi, astu ulos veneestä ja kävele veden päällä -- sen tekemiseen tarvitaan uskoa. Itse asiassa jos koet vaikutusta syvällä sisimmässäsi, se saattaa johtua, siitä että kävelet jo uskossa veden päällä. Etsi kaikin voimin vain lisää Herraa ja lisää Hänen  yliluonnollista läsnäoloaan elämääsi. Meillä on henkilökohtaisesti täällä ollut viimeisimpien kuuden kuukauden ajan valtava etuoikeus olla jatkuvan merkkien ja ihmeitten sekä ihmetekojen ilmapiirissä - ikään kuin yliluonnollisen sateenvarjon suojassa.  Kaikki on ollut ihanaa ja valtavaa, mutta kuitenkin ymmärrämme yhä enemmän sen, että yliluonnollisen tulisi olla luonnollista jokaiselle uskovalle. Aivan niin kuin Apostolien teoissa. Meidän tulisi olla luonnollisesti yliluonnollisia ja yliluonnollisesti luonnollisia. On todella jännittävää nähdä, kun lapset saavat kultapölyä iholleen ja näkevät muitakin ihmeitä ja merkkejä sekä voimallisia tekoja, koska he odottavat ja pitävät luonnollisena, että Jumala tekee 'sellaisia juttuja'. He tulevat vielä kävelemään kaduilla ja heidän varjonsa tulee parantamaan sairaan - koska se on heidän uskonsa mukaan luonnollista.

Me olemme nyt puolivälissä kahdenviikon kokoussarjaa täällä Melbournessa ja lähialueiden kaupungeissa. Herra on ilmestynyt ihmeellisessä voimassaan ja monia erilaisia parantumisia on tapahtunut: mukaan luettuna eräs nuori mies, joka leikkauksen jälkeen ei ollut kyennyt oikaisemaan jalkaansa. Hän parani saarnan aikana täydellisesti. Suuri joukko on tänä aikana uudistanut yhteytensä Jeesuksen kanssa ja tietenkin olemme saaneet nähdä paljon kulta- ja hopea- paikkoja sekä kultapölyä. Eräässä kokouksessa, jossa Jeannette julisti,  eräs niemimaalta kotoisin oleva nainen käyttäytyi hyvin demonisesti. Hänet vapautettiin niistä ja hän täyttyi Pyhällä Hengellä ja alkoi nauraa aivan valtoimenaan samanaikaisesti. Monet ihmiset ovat vapautuneet pahoista hengistä hyvin helposti voitelun läsnäollessa, joka on vaikuttanut kokouksissa. Bendigossa Ian'in kokouksissa ihmiset kaatuivat voiman alle ilman että kukaan rukoili heidän puolestaan. Ihmiset kertoivat valtavan kuumuuden tulleen heidän ruumiiseensa samalla kun Pyhä Henki liikkui. Jatkuvasti Herra koskettaa voimallisesti ihmisiä ja monet todistavat täysin uudistuneesta elämästään ja ruumiillisesta parantumisistaan.

Ian Turton
<mrm@primus.com.au.>

SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

TULTA! | www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi