TULTA! NETTIRAAMATTUKOULU
www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi

ALKUUN | ILMOITTAUDU | OPETUS | KOKOUKSIA | RUKOUSPYYNNÖT | KYS/VAST | HERÄTYKSESTÄ | PELASTUS

33/1999

IHMEET JA MERKIT

1. "JA AUTUAS ON SE, JOKA EI LOUKKAANNU MINUUN!"
2. ON VAIN YKSI LUOJA, KAIKEN ALKU JA YLLÄPITÄJÄ
3. JUMALAN YLILUONNOLLISET SIUNAUKSET VAIN USKON KAUTTA
4. ÄLKÄÄ SAATTAKO JUMALAN SIUNAUKSIA HUONOON HUUTOON!
5. PYHÄN HENGEN LÄPIMURTO VAASASSA
6. JUMALA PARANSI ÄIDIN KOHDUSSA KASVAMASSA OLEVAN LAPSEN!
7. KULTAHAMPAIDEN ILMESTYMINEN AMERIKAN-KOREALAISESSA SEURAKUNNASSA
8. TAIVAALLINEN ILOTULITUS VAHVISTAA JULISTUSTA


SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

1. "JA AUTUAS ON SE, JOKA EI LOUKKAANNU MINUUN!"

Hyvät ystävät, nyt on Jeesuksen ilmestymisen aika ja jokainen Hänen ilmestymisensä koettelee sydämemme. Läpi kirjoitusten me näemme kuinka Jumala ilmestyi aina yllättävällä ja hämmentävällä tavalla ihmiselle. Jokainen Jumalan kohtaaminen kertoi Hänen yliluonnollisesta, ihmisjärjellä käsittämättömästä luonteestaan ja voimastaan.

Kun Jeesus syntyi ihmiseksi, Hän tuli niin suuressa armollisuudessa, vapaudessa, alhaisuudessa ja nöyryydessä, että ihmisten vaikea uskoa Häntä Jumalan Pojaksi. Kun Jeesus ilmestyi opetuslapsille myrskyssä kävellen vetten päällä opetuslapset luulivat, että hän on aave! Muutamaa päivää aikaisemmin hoosiannaa huutaneet ihmiset huusivat "Ristiinnaulitse, ristiinnaulitse!", koska Jeesuksen muoto ei heitä enää miellyttänyt. Jeesus ilmestyi opetuslapsille Emmauksen tiellä toisen näköisenä kuin ennen, eivätkä opetuslapset tunteneet Häntä.

Luuletko, että Jeesuksen ilmestyminen olisi erilaista tänä päivänä? Kun Jeesus ilmestyy, antaa ihmeitä ja merkkejä, eivätkö ne tänäkin päivänä hämmästytä, yllätä ja pane ihmisiä miettimään, onko tämä Jumalasta vai ei?

Rakkaudessaan ja armossaan Jumala ilmestyy NYT SUURELLA VOIMALLA, IHMEILLÄ JA MERKEILLÄ NIILLE, JOTKA HÄNTÄ JANOAVAT. Herätykseen kuuluvat sellaiset ihmeet, jotka Jumala ITSE valitsee antaa! Kuka on ihminen arvioimaan ja kritisoimaan Hänen tekojaan?

Herra vuodattaa Henkeään kaikille, jotka Häntä janoavat. Tällä Hengen vuodatuksella on eläväksi tekevä vaikutus kaikkialla minne virta kulkee. Masennus muuttuu iloksi ja ylistykseksi, synnin siteet murtuvat, katkeruuden myrkky häviää, kielteisyys muuttuu toivoksi, epäusko uskoksi, sairaat paranevat, rammat nousevat, kuurot kuulevat ja sokeat saavat näkönsä. Tuhoprofetointi muuttuu Jumalan valtakunnan ratkaisujen julistukseksi, pelkojen ja tappioiden julistaminen muuttuu uskon tekojen julistamiseksi, lakihenkinen kielteisyys muuttuu Jumalan armon ja rakkauden julistamiseksi ja niin edelleen.

Luuk. 7:20-23: Miehet saapuivat hänen tykönsä ja sanoivat: "Johannes Kastaja on lähettänyt meidät sinun tykösi ja kysyy: 'Oletko sinä se tuleva, vai pitääkö meidän toista odottaman?'" Sillä hetkellä hän juuri paransi useita taudeista ja vitsauksista ja pahoista hengistä, ja monelle sokealle hän antoi näön. Niin hän vastasi ja sanoi heille: "Menkää ja kertokaa Johannekselle, mitä olette nähneet ja kuulleet: sokeat saavat näkönsä, rammat kävelevät, pitaliset puhdistuvat, kuurot kuulevat, kuolleet herätetään, köyhille julistetaan evankeliumia. JA AUTUAS ON SE, JOKA EI LOUKKAANNU MINUUN."

Johannes Kastaja oli nähnyt Pyhän Hengen laskeutuvan Jeesuksen ylle ja aluksi hän todisti voimallisesti Jeesuksen olevan Jumalan voideltu. Jeesus kuitenkin toimi eri lailla kuin Johannes odotti ja hän pettyi ja loukkaantui Jeesukseen. Johannes oli julistanut, että Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä ja tulella, muttei ollut vielä nähnyt tämän tapahtuvan. Hän ehkä ajatteli, että nyt hänen sanansa osoittautuvat valheeksi. Johannes odotti Jeesuksen toimivan oman odotuksensa mukaan, eikä ymmärtänyt, että Jeesuksen täytyi kuolla ristillä ennen Pyhän Hengen vuodatusta. Ehkei Jeesuksen armollisuus ja vapaamielisyys sopinut Johanneksen lakihenkiseen, kiivaaseen jumalakuvaan. Joka tapauksessa on ilmeistä, että vakava epäilys Jeesuksen persoonaa kohtaan valtasi hänen sydämensä.

Jostain syystä Johannes Kastaja ei kutsunut Jeesusta luokseen eikä edes pyytänyt, että Jeesus vapauttaisi hänet vankilasta. Uskon, että Jeesus olisi sen tehnyt, jos Johannes Kastaja olisi sitä häneltä pyytänyt. Paavalin ja Siilaan sekä Pietarin kohdalla Jeesus teki tämän ihmeen. Mutta Johannes oli loukkaantunut Jeesukseen niin, ettei liittynyt Jeesuksen opetuslapseksikaan, vaikka hän aluksi julistikin, että "minun tulee vähetä ja Hänen kasvaa."

Meidän ei tarvitse kuitenkaan jäädä minkään uskonnollisen vankilan vangiksi. Voimme antaa Pyhän Hengen avartaa ja laajentaa hengellistä ymmärrystämme ja päästä näkemään Jumalan valtakunnan laajempia ulottuvuuksia. Jeesus ilmestyy omalla suvereenilla tavallaan, eikä Hän tule koskaan ilmestymään etukäteen arvattavalla tavalla!

Ihmeet ja merkit ovat välttämätön osa herätystä. Jumala on kautta aikojen osoittanut herätyksen aikoina suuren, käsittämättömän voimansa tekemällä sellaisia asioita, joita kukaan ei uskoisi mahdollisiksi. Nyt elämme tällaista aikaa!

2. ON VAIN YKSI LUOJA, KAIKEN ALKU JA YLLÄPITÄJÄ

Hämmästyttävää kyllä, monet uskovat näyttävät enemmän uskovan sielunvihollisen kykyyn tehdä ihmeitä, kuin Jumalan kykyyn osoittaa voimansa! Eihän näin tule olla, sillä

JUMALA ON AINOA LUOJA JA KAIKKI MUUT NÄKYVÄT JA NÄKYMÄTTÖMÄT, VALLAT, HALLITUKSET JA VOIMAT TAIVAAN KIRKKAUDESSA TAI PIMEYDESSÄ OVAT v a i n LUOTUJA.

Kol. 1:12-17: ...kiittäen Isää, joka on tehnyt teidät soveliaiksi olemaan osalliset siitä perinnöstä, mikä pyhillä on valkeudessa, häntä, joka on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan. Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen, ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa. Sillä HÄNESSÄ LUOTIIN KAIKKI, MIKÄ TAIVAISSA JA MIKÄ MAAN PÄÄLLÄ ON, NÄKYVÄISET JA NÄKYMÄTTÖMÄT, OLKOOT NE VALTAISTUIMIA TAI HERRAUKSIA, HALLITUKSIA TAI VALTOJA, KAIKKI ON LUOTU HÄNEN KAUTTANSA JA HÄNEEN, ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa.

Jumalalla ainoastaan on kyky luoda uutta ja sillä alueella Hän on täysin rajoittamaton. Jumalan palvelijat voivat vain olla todistamassa Jumalan uutta luovan ja parantavan voiman ilmestymisestä silloin kun Jeesus pelastaa, parantaa ja vapauttaa ihmisiä tai kun Jeesus tekee muita voimallisia tekoja.

Jumala loi sielunvihollisen ja antoi hänelle määrättyjä ominaisuuksia ja kykyjä, mutta omaa kykyään Luojana Jumala ei antanut sielunviholliselle. Jumala ei luonut sielunvihollista langenneeseen tilaan, vaan tämä enkeliruhtinas lankesi omasta tahdostaan pois siitä kirkkaudesta, mihin Jumala oli hänet luonut ja asettanut. Sielunvihollinen ja kaikki hänen joukkonsa ovat vain luotuja olentoja ja niillä on mahdollisuus toimia ja vaikuttaa vain Jumalan sallimaan aikaan ja määrään asti, mutta SIELUNVIHOLLISELLA EI TOTISESTI OLE VALTAA LUODA MITÄÄN UUTTA.

Sielunvihollinen ei ole myöskään kaikkialla läsnä oleva, kuten Jumala. Kaikki pimeyden joukot joutuvat tottelemaan Jumalan käskysanoja, joita me uskovat voimme Pyhän Hengen inspiraation välityksellä vastaanottaa puhuttavaksemme tässä näkyvässä maailmassa.

Sielunvihollinen pystyy vain varastamaan, väärinkäyttämään ja tuhoamaan sitä, minkä Jumala on luonut. Kaikki mitä sielunvihollinen pystyy "ikään kuin luomaan", on VALHETTA, PETOSTA JA VÄÄRYYTTÄ. Sielunvihollinen pystyy kyllä ilmestymään ja tuomaan esille "ikään kuin" ihmeitä ja merkkejä, mutta ne kaikki ovat valheellisia, harhauttavia ja eksyttäviä kuvia ja vaikutuksia, joilla ei ole todellisuutta tai pysyvyyttä.

Sielunvihollinen ei pysty parantamaan ketään, mutta se voi lähettää toisen demonin tilalle edellistä pahemman ja ovelamman. Sielunvihollinen ei pysty luomaan yhtään atomia tai sen osaa, ei kultaa, hopeaa eikä mitään näkyvää ainetta. Sielunvihollinen voi saada valtaansa eläimiä ja ihmisiä ja tuhota niitä, muttei se voi luoda yhtään kärpästä, sillä Paavali osoittaa tässä raamatun kohdassa, että KAIKKI ON LUOTU JEESUKSEN KAUTTA JA JEESUKSEEN. Tässä on sana KAIKKI ja se tarkoittaa KAIKKI. Älkäämme antako minkään sielunvihollisen petoksen ja kavalan juonen saattaa meitä luulemaan VALHEEN ISÄÄ kykeneväksi mihinkään totuuteen. Jeesus sanoi: "MINÄ OLEN TIE, TOTUUS JA ELÄMÄ!" Ei ole muuta totuutta, pysyvyyttä, olevaista, nykyistä tai tulevaista, kuin se, mitä Jumala on ja minkä Hän on luonut!

Kun Jumala parantaa sairaita, antaa ihmeitä ja merkkejä, ne kestävät kaiken arvioinnin. Lääkärit voivat täysin kiistattomasti todeta sairaan parantuneen, vamman hävinneen tai jonkin luomisihmeen tapahtuneen. Kun Jumala antaa kultahampaita, ne voidaan todeta hammaslääkärien toimesta tosiksi ja ne pysyvät. Kun Jumala antaa kultahippuja tai kultapölyä, kaikki se voidaan havaita ja hippuja voidaan koskettaa, ja niitä voidaan analysoida. Mutta vaikka ne voidaan todeta tosiksi, niitä ei voida selittää.

Jokainen Jumalan ihme menee liian pitkälle meidän ymmärryksemme kannalta! Jumala itse ja myös kaikki Hänen tekonsa ovat yliluonnolliset, käsittämättömät ja vain pieneltä osin me pystymme ymmärtämään Hänen suuruuttaan. Kun etsimme Herraa nöyrällä ja avoimella mielellä, niin silloin Pyhä Henki pääsee ohjaamaan tilannetta ja Jeesus pääsee ilmestymään. Tavoitteemme on siis muuttua Jeesuksen kuvan kaltaiseksi ja ihmeet ja merkit ovat osa Jumalan suunnitelmaa tässä muutosprosessissa. Jeesuksen ilmestyminen ja kohtaaminen, sekä Hänen olemuksensa pysyvä kirkastuminen meissä on uskossa kasvamisemme ainoa tavoite.

Silloin kun Jeesus ilmestyy, meidän täytyy pysyä avoimella ja kritiikittömällä mielellä, sillä jokainen Jeesuksen ilmestyminen on ihme ja merkki, joka saattaa ihmisviisauden ja ylpeyden häpeään. Jeesus antaa suuren kunnian ja siunauksen yksinkertaiselle lapsen uskolle, mutta saattaa epäuskon häpeään.

Emme koskaan voi mennä "liian pitkälle" ihmeitten ja merkkien kanssa, sillä Jumalahan ne päättää antaa ja synnyttää! Emmehän me ole näitä ihmeitä synnyttämässä, VAAN IHMEET JA MERKIT TULEVAT JUMALASTA! Pyhän Hengen läsnäolossa kaikki ihmeet ja merkit tulevat Jumalasta, eikä ihmisestä. Jokaisen ihmeen ja merkin yksi tarkoitus on todistaa Jumalan yliluonnollisesta todellisuudesta ja läsnäolosta. Ainoa oikea tapa suhtautua tilanteeseen onkin olla täysin avoin ja antaa Pyhän Hengen kirkastaa Jeesuksen suuruus ihmeiden ja merkkien ilmestyessä ja ylistää Herraa Hänen armostaan.

3. JUMALAN YLILUONNOLLISET SIUNAUKSET VAIN USKON KAUTTA

Kaikki Jumalan valtakunnan siunaukset voidaan omistaa vain uskon kautta, sillä me elämme luonnollisessa maailmassa ja Jumala ja Jumalan valtakunta ovat hengellinen maailma. Yhdysside luonnollisen maailman ja Jumalan valtakunnan kohtaamiseksi on USKO. Ilman uskoa on mahdotonta olla Jumalalle otollinen, toisin sanoen, vaikka Jumala antaisi minkälaisia ihmeitä, ilman uskoa sydän ei ota niitä vakavasti tai edes huomaa niitä. Pyhä Henki haluaa kasvattaa seurakuntaa elämään yliluonnollisessa luonnollisella tavalla. Silloin esimerkiksi kulta, öljy, tuoksut ja niin edelleen ovat Jeesukseen uskovalle sydämelle luonnollista todellisuutta, joka ei enää hätkähdytä tai askarruta, vaan se on Jeesuksen ihmeellistä, rakkaudellista läsnäoloa ja siunausta.

Me voimme olla täysin varmoja siitä, että tähän asti seurakunnan näkemät ihmeet ovat vasta pientä alkua siitä, mitä kohta on tulossa. Sen vuoksi meidän täytyy valmentaa itsemme niin, että pystymme vastaanottamaan yhä suurempia ihmeitä, sillä Herra haluaa antaa niitä YHÄ LISÄÄ jokaiselle, joka kilvoittelee ollakseen mukana Karitsan häissä! Joka kompastuu näissä "pienissä" ihmeissä ja merkeissä, miten hänelle käykään sitten kun alkavat "suuret" ihmeet?

4. ÄLKÄÄ SAATTAKO JUMALAN SIUNAUKSIA HUONOON HUUTOON!

Kun Mooses lähetti vakoojia luvattuun maahan he palasivat, mutta kymmenen kahdestatoista saattoivat luvatun maan ja Jumalan lupaukset huonoon huutoon, eikä yksikään näistä epäuskoisista päässyt luvattuun maahan. Eiväthän nämä epäuskoiset ilmoittautuneet Jumalan vihamiehiksi, mutta tosiasiassa he epäuskon valintansa tähden asettuivat vastustamaan Jumalan suunnitelmaa ja estivät kokonaista kansaa pääsemään eteenpäin.

Eihän kukaan Pyhän Hengen uudistuksen vastustaja ilmoittaudu Jumalan vihamieheksi tai muuten epäuskovaiseksi, mutta hän vain asettaa ihmeet ja merkit ja muun Pyhän Hengen työn huonoon huutoon. Kaikki tämä tehdään uskonnollisen viisauden nimissä, mutta Jumalan edessä se on kauhistus, sillä se pysäyttää Jumalan valtakunnan ilmestymisen. Ihmeet ja merkit voivat olla elämän ja kuoleman valintatilanteita, joilla Herra testaa, kelpaako meille Hänen yliluonnollinen läsnäolonsa.

Valtaosa näistä kultahippu- ym. ihmeistä ovat olleet Jumalan henkilökohtaista rohkaisua ja läsnäolon todistusta. Nämä eivät ole mitään suuren luokan mainosjuttuja tai suurelle yleisölle käsitettäviä tapahtumia. Ylkä antaa morsiamelleen aina silloin tällöin sellaisiakin lahjoja, jotka ovat vain osoitusta hänen rakkaudestaan. Kaikki rakkauden lahjat eivät ole kahvipaketteja tai taskurahaa, vaan määrätyt rakkauden osoitukset ovat vain sitä varten, että lahjan antajan rakkaus tulisi niiden kautta ilmi. Karitsan häät ovat todella lähellä ja sen vuoksi on jopa vaarallista arvostella rakkauden lahjan antajaa tai lahjan vastaanottajaa.

Luuk. 11:9-13: Niinpä minäkin sanon teille: anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan. Ja kuka teistä on se isä, joka poikansa häneltä pyytäessä kalaa antaa hänelle kalan sijasta käärmeen, taikka joka hänen pyytäessään munaa antaa hänelle skorpionin? Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka PALJOA ENNEMMIN TAIVALLINEN ISÄ ANTAA PYHÄN HENGEN niille, jotka SITÄ HÄNELTÄ ANOVAT!"

Rakkaudella siunaten
Seppo ja Marja

5. PYHÄN HENGEN LÄPIMURTO VAASASSA

Mauri Vilponen
mauri.vilponen@icl.fi

Nyt on maanantain vastainen yö klo on 00.15. Tulimme hiljattain kotiin Vaasan SION-kirkosta. Siellä oli merkillinen Herran lähettämä tiimi Floridasta. Tiimiin kuului neljä avioparia ja lisäksi paikalla olivat vahvat ylistysvoimat. Tuo tiimi on ollut Suomessa viisi viikkoa, ensin kolme viikkoa Porvoon seudulla, jossa Herra oli voidellut voimakkaalla tavalla heidän palvelutyönsä.

Kahden viikon aikana on ollut 15 kokousta, päivisin kolmen tunnin kokoukset ja iltaisin 4 - 5.5 tuntiset. Puolitoista viikkoa oli ollut taistelua, mutta viime perjantai-iltana, joka oli kastetilaisuusilta, tapahtui läpimurto. Pyhä Henki tuli ja kastettavia täytyi auttaa ylös altaasta, tuli 'sekasorto'. Tuo kokous päättyi vasta puolen yön jälkeen klo 00.30.

Lauantai-iltana oli melkoinen Hengen vuodatus aivan kuin Rodneyn kokouksissa siellä Floridassa. Ihmiset hyppivät, tanssivat, itkivät ja parkuivat, iloitsivat ja nauroivat (kontrolloimattomasti). Sairaita parani, demonit lähtivät huutaen ihmisistä ulos, kun niitä ajettiin. Iltakokoukset alkoivat vahvalla ja voidellulla n. 1,5 tunnin ylistyksellä ja sitten seurasi n. 2,5 - 3 tunnin voideltu erittäin vahva opetus ja lopuksi palveltiin ihmisiä voidellen öljyllä ja siunaten. Lähes kaikki tapahtui samalla mallilla, kuin Rodneyn kokouksissa.

Tuossa tiimissä toimivat selvästi erilaiset virat ja armoitukset. Selvimmin tulivat esiin erikoinen opettajan armoitus, jollaista tapaa erittäin harvoin. Tämä opettaja oli myös paimen.

Tom Lipkin (Vaasan Cityseurakunnan pastori) kertoi tuon paimenen taustoja: Hän oli ollut (voi olla vieläkin) baptistityöntekijä, nuorisotyössä ja perehtynyt perusteellisesti raamatun kirjaimeen, kuten sikäläinen pastorikoulutus tekee. Hän oli joutunut elämässään kriisiin, kun joku nuori hänen lähipiiristään oli tehnyt itsemurhan. Kriisi johtui siitä, että hän ei ollut kyennyt saavuttamaan tätä nuorta sanomallaan. Miksei hänen sanomansa, jossa hän pyrkii täydelliseen raamatullisuuteen, tavoita ihmisiä? Vaivojaan säästämättä hän alkoi etsiä Herraa nousta aamuisin klo 5.00 ja jatkaen joka päivä tuonne 12.00 saakka ja teki tuota 2 vuoden ajan. Sitten hän oli mennyt Rodney Howard-Brownen kokoukseen jossa Herra oli ilmestynyt hänen elämäänsä ja kääntänyt kaiken ylösalaisin. Nyt hänellä on jossain päin Floridassa myös The River-niminen seurakunta, josta tämä tiimi oli tullut Suomeen.

Toinen näkyvä armoitus oli profeetta. Profeetta palveli ihmisiä eri armoituksilla erikoisella rakkaudella ja lämmöllä jollaista harvoin näkee. Profeetta kertoi City -seurakunnassa oman tarinansa. Hänellä ei ollut koskaan ollut kotia, eikä perhettä, vaan äitinsä hylkäämänä elänyt roskalaatikoissa ja syönyt niistä, ollut kaikella tavalla hyväksikäytetty, täynnä pelkoja, katkeruutta vihaa, demoneja. Hän ei ollut koskaan saanut osakseen minkäänlaista rakkautta, eikä tiennyt sellaista olevankaan. Lapsuuden kauhukuvia olivat, kun hän koetti nukkua jossain lavan päällä kuunnellen öisiä käärmeiden ja alligaattoreiden ääniä. Kaksi kertaa hänet saatiin elvytetyksi takaisin henkiin huumeiden yliannostusten jälkeen. Sitten joku alkoi kertoa hänelle Jeesuksen rakkaudesta ja vaikka tämä kertoi siitä yhä uudelleen, niin häneltä otti puoli vuotta aikaa enenkuin hän pääsi ymmärtämään, että häntä voisi joku rakastaa. Lopputulos on se että hän palvelee Herraa suurella arvovalla ja rakkaudella Häntä ja ihmisiä kohtaan - 'joka paljon on saanut anteeksi, niin hän paljon rakastaa'.

Onko niin, että Herra aloittaa Vaasan herätyksen ruotsinkielisestä väestöstä? Hyvä on että aloittaa.

Kiitos ja Ylistys Hänelle!

Terveisin
Mauri

6. JUMALA PARANSI ÄIDIN JA KOHDUSSA KASVAMASSA OLEVAN LAPSEN!

Markku Reis
makereis@saunalahti.fi

Työskentelen optikkona optikkoliikkeessä. Eräänä päivänä ollessani töissä näöntarkastukseen saapui naishenkilö. Tarkastuksen esitietoja kysellessäni kävi ilmi, että henkilö oli raskaana kolmannella kuukaudella. Lisäksi hän kertoi saaneensa vereen bakteerin, joka joutuessaan sikiöön vaikuttaa siten, että lapsesta syntyy monivammainen. Tämä äiti oli tapahtuneesta hyvin ahdistunut ja masentunut. Vanhemmat olivat miettineet aborttikysymystä ja äidistä tuntui vaikealta tehdä sellaista ratkaisua. Tunsin että, minun tulisi kertoa Jumalan mahdollisuuksista tässä tilanteessa ja niin sanoin hänelle: "Nyt jos koskaan kannattaa rukoilla". Kerroin äidille Jumalan mahdollisuuksista, sekä siitä että uskon Jumalan haluavan auttaa häntä tässä asiassa. Itkien lohduttomana äiti pyysi, että voisinko rukoilla hänen puolestaan nyt heti. Rukoilimme yhdessä tuossa näöntarkastustilassa ja sain Jeesuksen nimessä rukoilla terveyttä sekä äidille, että syntyvälle lapselle. Annoin hänelle oman puhelinnumeroni ja pyysin soittamaan jos haluaisi keskustella vielä lisää. Sovimme, että vien asiaa eteenpäin rukouspiiriimme.

Pari viikkoa myöhemmin puhelimeni soi ja soittajaksi esittäytyi tämä äiti, jonka puolesta olin saanut rukoilla. Hän kuulosti hyvin onnelliselta ja iloiselta. Häntä oli tutkittu vielä tuon tapaamisemme jälkeen kahteen kertaan ja nyt lääkärit olivat lähettäneet hänelle kirjeen, jossa he pahoittelivat ja kertoivat kyseessä olleen väärä diagnoosi. Tulokset nimittäin osoittivat, ettei mitään sairautta ole ja äiti on TERVE, kuin myös syntyvä lapsi. KIITOS JUMALALLE! Äiti oli tapahtuneesta hyvin onnellinen ja varma, että tämä oli Jumalan ihme, hän oli alkanut käydä hengellisissä tilaisuuksissa ja kertonut omille ystävilleen, mitä Jumala saa aikaan.

Tämä on valtava rohkaisu meille kaikille, sekä osoitus siitä, mitä Jumala tekee. Kiitän Jumalaa, että sain rohkeuden avata suuni oikeaan aikaan ja sanoa sen mitä piti, kuitenkin työ on Jumalan ja kunnia kuuluu Hänelle. Ollaan rohkeita ja toimitaan arjessakin luottaen Jumalan voimaan kaikissa tilanteissa omiin mahdollisuuksiin katsomatta.

Terveisin Markku

7. KULTAHAMPAIDEN ILMESTYMINEN AMERIKAN-KOREALAISESSA SEURAKUNNASSA

Matt Lee
Palbok@aol.com

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

Pastori Che Ahn 'Harvest Rock'-seurakunnasta johti 10-12. syyskuuta konferenssia Palbokin presbyteerisessä seurakunnassa, joka on pieni amerikan-korealainen seurakunta Vernin Hills'issä, Illinoisissa, joka sijaitsee Chicagosta pohjoiseen.

11. päivän iltana eräs vieraileva amerikkalainen ystävä sai vastaanottaa kolme kultapaikkaa ja yhden kokonaan uuden hampaan. 12. päivän aamuna, joka oli sunnuntai, eräs Palbok seurakunnan esirukoilijoista tuli tilaisuuteen ilosta huutaen, sillä hän riemuitsi seitsemästä kultahampaastaan. Me kaikki halusimme tarkistaa asian: yläleuassa kolmeen vanhaan kultakruunuun oli tullut täyskultainen sisus ja alaleukaan oli ilmestynyt täysin uudet kultapaikat!

Olen kyllä kuullut joka puolella ilmestyneistä kultaihmeistä, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun sellaisia tapahtui meidän seurakunnassamme. On ollut aivan tunnusmerkillistä monille korealaisille ja amerikan-korealaisille seurakunnille se, että niiden on ollut todella vaikeaa päästä mukaan nykyiseen uudistukseen/herätykseen epäluuloisuuden ja uskonnollisen hengen vuoksi. Uskoisin, että tämä tapahtunut oli pieni lohdutuksen ja vahvistamisen osoitus Palbok-seurakunnalle, joka on ollut rankan arvostelun kohteena, koska se on halunnut pysyä mukana uudistuksessa.

12. päivän iltana seurakuntaan soitti vielä toinenkin amerikkalaisvierailija, joka kotimatkallaan autossaan oli huomannut, että hän oli saanut kaksi kultapaikkaa!

Niinpä me annamme tapahtuneesta kaiken kunnian ja ylistyksen Jumalalle sekä rukoilemme, että Hän edelleen korottaisi ihmeitä ja merkkejä käyttäen Jeesuksen nimeä.

Hänen kunniakseen
Matt Lee
avustava pastori Palbok'in presbyteerisessä seurakunnassa.
(j.k. Palbok-sanan merkitys koreankielessä on autuus)

8. TAIVAALLINEN ILOTULITUS VAHVISTAA JULISTUSTA

Lani Langlais
RiverGlory@yahoo.com

Julkaistu Global Revival News'in luvalla

Tostaina 9.9.1999
Eilisiltana Wesley Campell'in Calabration Community Church'issa San Jose'ssa, Kaliforniassa pitämän voimallisen sanoman Jumala painotti taivaalta ukkosenjylinän ja salamien ilotulituksella, joka kirjaimellisesti satoi alas rukousvastauksena.

Strategisissa kohdissa eilisillan profeetallista saarnaa ja hurmaavan ihanaa ylistystä, Herra dramaatisesti korosti rukouksia herättävää sanomaa seurakunnan järjestämän TULTA SYKSYLLÄ- konferenssin juhlan aikana.

KYLLÄ ja AAMEN kaikui joka puolella taivasta. Nämä merkit kirjaimellisesti seurasivat julistettua Sanaa.

Tämä SYKSYLLÄ TULTA TAIVAALTA on aivan erityisen merkityksellistä koko San Franciscon lahden-alueelle! Meillä sattuu ehkä pari-kolme salamanvälähdystä kerran vuodessa tässä tasaisen leudossa ilmastossa. Ukkosmyrsky on täällä aina suuri uutinen, joka saa lehdissä isot otsikot. Ilmatieteilijät sanoivat, että tunnetulta ajalta ei ole kokemusta Herran järjestämän kokoillan yllätysvaloshown kaltaisesta tapahtumasta koko San Franciscon Lahden alueelta.

Tämä uutisten arvoinen myrsky ei ollut edes nähtävissä sääkartoilta. *Yhtäkkiä* se vain saapui ja keskeytti tyypillisesti upean syyskuun päivän alueella. Tämä on vertauskuvallista: Jeesus on tulossa pian!

Matt.24:27  "Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus."

SISÄLLYSLUETTELO | EDELLINEN | SEURAAVA | TULTA!-SIVUT ALKUUN

TULTA! | www.tulta.net | seppo(piste)valimaki(at)kolumbus(piste)fi