PYHÄLLÄ HENGELLÄ TÄYTTYMINEN

Kun olet vastaanottanut Jeesuksen Pelastajanasi ja Herranasi sinä olet hengellisesti syntynyt uudesti. Olet Pyhän Hengen kautta päässyt Jumalan yhteyteen. Hengelliset silmäsi ovat avautuneet näkemään Jumalan valtakuntaan. Ellet ole ottanut upotuskastetta, et pääse täyttymään Pyhällä Hengellä niin kuin Raamattu opettaa. Voit vastaanottaa jonkin määrän, mutta et pääse voittoon lihastasi. Tie täyden Isän lupauksen vastaanottamiseksi on upotuskaste.

Ap. t. 2:38-39: Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

Elämä Jumalan valtakunnassa tarkoittaa elämää Pyhän Hengen täyteydessä ja ohjauksessa. Pyhä Henki puhuu sinulle ja sinä kuulet Hänen äänensä. Kun olet Pyhän Hengen tuntemisessa ja kosketuksessa Hän vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen sinussa ja sydämesi on täynnä vanhurskautta, iloa ja rauhaa. Pyhän Hengen läsnäolon ja vaikutuksen kautta Jeesuksen luonne toteutuu sinussa ja sinä voit olla Jeesuksen todistajana niin, että ihmeet ja merkit seuraavat palvelutyötäsi. Jeesus on sydämesi valtaistuimella ja sinä haluat mielelläsi tehdä Hänen tahtonsa elämässäsi. Tämä kaikki kuuluu Jumalan  pelastussuunnitelmaan ja toteutuu jatkuvan ja lisääntyvän Pyhällä Hengellä täyttymisen kautta.

Pyhällä Hengellä täyttyminen merkitsee lisääntyvää ja syvenevää antautumista Jeesukselle. Sinun täytyy antaa Pyhän Hengen käsitellä ja puhdistaa kaikki synnin alueet sydämessäsi. Tällaisia alueita ovat esimerkiksi ylpeys, kapinallisuus, tottelemattomuus, katkeruus, viha, kateus ja kosketukset noituuteen ja vääriin uskontoihin. Tunnusta ja irtisanoudu kaikista Pyhää Henkeä vastustavista opeista ja riivaajien kosketuksista. Rukoile Jeesusta puhdistamaan koko elämäsi niiden vaikutuksesta. Anna anteeksi niille, jotka ovat vahingoittaneet sinua. Pyydä Jeesusta täyttämään sinua Pyhällä Hengellä ja antaudu Hänen läsnäoloonsa ja palvontaansa.

Pyhä Henki täytti ihmiset Korneliuksen huoneessa, vaikka he eivät olleet juutalaisia eivätkä olleet ottaneet upotuskastetta. Kuitenkin Pietari kehotti heitä ottamaan kasteen sen jälkeen kun he olivat täyttyneet Pyhällä Hengellä. Heidän sydämensä oli antautunut ja valmis toimimaan Pietarin kehotuksen mukaan. Tämä tapahtuma nimenomaan vahvistaa sen, että upotuskaste kuuluu uskoville uskoon tulemisen jälkeen:

Ap. t. 10:44-48: Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat. Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin, sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi: "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?" Ja hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen. Silloin he pyysivät häntä viipymään siellä muutamia päiviä.

Pyhä Henki toimii ilman hallintaa, pakottamista tai kontrollia. Hän tulee silloin kun kutsut Häntä ja Hän täyttää sinut vain silloin kun sallit sen tapahtua. Pimeyden voimat käyttävät pakottamista, hallintaa ja muita vääristyneitä vaikutuskeinoja ja siksi sinun tarvitsee oppia uudenlainen seurusteluyhteys Pyhän Hengen kanssa. Hän kunnioittaa sinua ja sinun tulee kunnioittaa Häntä. Opettele toimimaan Pyhän Hengen kanssa niinkuin todella uskollisen ja kohteliaan herrasmiehen kanssa! Pyhä Henki ei koskaan pakota läsnäoloaan sinuun, vaan sinun täytyy itse janota ja kaivata Hänen kosketustaan. Hän voi kyllä tulla yllättävälläkin tavalla silloin kun olet jo avannut sydämesi kohtaamaan Häntä.

Ap. t. 2:1-4: Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla.  Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.  Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.

Pyhän Hengen vastaanottamisen periaatteita:
 • Pyhä Henki tulee jokaisen elämään täysin yksilöllisellä tavalla, eikä ole olemassa mitään sääntöä tai kaavaa. Ratkaisevaa on janosi kohdata Jeesusta ja antautua Hänelle.
 • Pyhä Henki tulee, kun olet levossa ja rauhassa Jumalan ja ihmisten kanssa. Noin 120 opetuslasta olivat YHDESSÄ KOOLLA. Kreikankielinen sana 'yhdessä' tarkoittaa 'yhtä mieltä', 'yhdestä sopimuksesta', 'samaa päämäärää janoten'. Siinä tilanteessa oli Jumalan rauha.
 • Pyhä Henki tulee yllättäen ja hämmästyttävällä tavalla. Hän yllättää aina ja Hänen kosketuksensa tulee aina menemään yli luonnollisen ymmärryksesi ja odotustesi. Voit ottaa Hänet vastaan vain yksinkertaisen sydämen uskon kautta.
 • Pyhässä Hengessä on myös tulisten kielien muoto. Yksi Pyhän Hengen tehtävistä sinussa on polttaa pois kaikki roska sydämestäsi ja sielustasi. Kun odotat vastaanottavasi lisää Pyhää Henkeä sinun täytyy olla valmis yhä syvempään sisäiseen puhdistumiseen. Pyhä Henki tulee alleviivaamaan elämässäsi ne alueet, joissa Hän haluaa sinun puhdistuvan!
 • Kun Pyhä Henki täyttää sinut, Hän valtaa sinut ylitsevuotavasi. Hän tulee ottamaan sinut valtaansa sen mukaan kuinka sinä antaudut Hänelle. Avaa sydämesi rukouksessa janoten ja kaivaten jan Hän tulee kohtaamaan sinua rakkaudellaan ja voimallaan. Ole valmis muuttumaan, sillä Pyhä Henki tulee muuttamaan sinut toiseksi ihmiseksi.
 • Pyhällä Hengellä täyttymisen todellisena merkkinä on, että uskova saa VOIMAN tehdä samoja tekoja kuin Jeesuskin teki. Kielillä puhuminen on tärkeä alku tässä prosessissa. Kun opetuslapset täyttyivät Pyhälle Hengellä he alkoivat puhua uusilla kielillä sen mukaan kuin Pyhä Henki antoi puhuttavaa. Pyhä Henki täytti heidät sellaisella taivaallisella energialla, että suuri herätys tuli Jerusalemiin ja paljon sairaita parani ja tapahtui monia muita suuria ihmeitä.
 • Pyhällä Hengellä täyttyminen vaikutti myös sen, että opetuslapset menettivät luonnollisen arvokkuutensa ja ihmiset sanoivat heidän olevan humalassa! Jumalan voima heidän yllään hämmästytti ihmisiä ja jotkut alkoivat pilkata opetuslapsia siitä. Kun etsit Pyhän Hengen täyteyttä sinun täytyy olla valmis menettämään itsekontrollisi, ylpeytesi ja arvokkuutesi. Ihmisen kunnia ja Jumalan läsnäolo eivät sovi samaan asumukseen. Nisunjyvän kuoleminen tarkoittaa luonnollisen mielesi ja sielunvoimiesi murtumista ja taipumista, jotta voit olla Hengen kuljetettavana ja täynnä Hengen voimaa.
 • Pyhällä Hengellä täyttyminen on jatkuva tapahtuma. Kielillä puhuminen on ensimmäinen näkyvä vaikutus määrätystä antautumisesta Pyhälle Hengelle. Jumalalla on paljon muuta, suurempia lahjoja ja siunauksia sinulle varattuna. Hän tulee antamaan sinulle Pyhän Hengen kautta kutsun ja voitelun erityiseen palvelutehtävään. Hän tulee täyttämään sydämesi halajamiset lahjoillaan Pyhän Hengen voimassa.
 • Vain Pyhä Henki voi parantaa ja eheyttää sinut. Pyhä Henki tekee sinut kykeneväksi evankeliumin työhön. Jumalan yliluonnolliset kosketukset, vaikutukset ja lahjat täällä maan päällä tulevat Pyhän Hengen kautta. Kaikki hengelliset palveluvirat ja voitelut tulevat Pyhän Hengen kautta. Pyhä Henki kirkastaa Jeesuksen.
 • Pyhän Hengen läsnäolo valmistaa sinua taivaallista elämää varten, kohdataksesi taivaallisen Isäsi kirkkauden valtaistuimella kasvoista kasvoihin. Kun taivutat sydämesi kuuliaiseksi Pyhän Hengen kautta Jeesukselle sinä opit kuuliaisuuden, joka on elämäntapa taivaassa! Pyhä Henki on sinun pelastuksesi sinetti ja Hänen kauttaan saat todistuksen yhteydestäsi Jumalaan.
 • Pyhä Henki toteuttaa elämässäsi kaiken, minkä Jeesus on sinulle valmistanut. Jumalan rakkaus ja siunaukset vuodatetaan sinuun Pyhän Hengen kautta. Pyhän Hengen tehtävänä on uudistaa, vapauttaa ja nostaa sinut siihen elämänmuotoon, jossa tulet synnistä vapaaksi ja voit uskon kautta parantua kaikista sairauksistasi. Pyhä Henki tekee Jeesuksen lunastuksen todelliseksi jo tässä ajassa ja kasvattaa sinut nousemaan Hengen voimassa julistaaksesi Jeesusta lähimmäisillesi.

Kielillä puhuminen

Kielillä puhuminen on merkkinä siitä, että uskova on vastaanottanut syvemmän Pyhällä Hengellä täyttymisen. Tämä ei ole vielä päätepiste, mutta se on tärkeä osatavoite, sillä sen kautta alkaa uusi hengellisen elämän ulottuvuus elämässäsi. Kielillä puhuminen on ensimmäinen askel yliluonnollisiin Pyhän Hengen lahjoihin ja siksi etsi tätä lahjaa ahkerasti. Käytännössä kielillä puhuminen tarkoittaa, että annat Pyhän Hengen vallata ja alkaa johtaa aivoissasi olevaa puhekeskusta. Silloin otat vastaan puhumisen inspiraation Pyhästä Hengestä etkä luonnollisesta järjestäsi. Et voi yrittää muodostaa Hengen antamia sanoja järjelläsi. Voit puhua kielillä vain antaen Hengen inspiraation tulla puhumiseesi. Pyhä Henki antaa inspiraation, mutta sinun tehtävänäsi on puhua.

Voit täyttyä Pyhällä Hengellä missä tahansa, mutta helpointa se on ylistyksen ja palvonnan ilmapiirissä. Voit täyttyä Pyhällä Hengellä suoraan omassa hiljentymishetkessäsi ilman että kukaan rukoilee puolestasi. Anna vain mielesi levätä Jeesuksessa. Kun tunnet Pyhän Hengen innoituksen sinun tarvitsee vain vastaanottaa Hänet. Voidaksesi puhua kielillä sinun täytyy antaa Pyhän Hengen innoittaa puhe-elimesi tuomaan julki kieltä, jota oma ymmärryksesi ei ole kehittänyt. Se on uskon askel ja tuntemattomaan hyppääminen. Silloin sinun täytyy alkaa puhua 'jotain', koska Pyhä Henki ei pakota ääntä sinusta eikä pakota huuliasi liikkumaan, vaan sinun täytyy käyttää ääntäsi. Ota uskossa vastaan ja puhu uskossa niin nopeasti, ettei järkesi kykene seuraamaan! Anna sisäisen inspiraation tulla puheeseesi ja jatka puhumista uudestaan ja uudestaan.

Järkesi ei tule tätä ymmärtämään, joten älä ota mitään epäuskoa vastaan järkesi kautta koskien sitä puhutko kielillä vai ei. Sinä tiedät tutkimalla tämän asian hengessäsi. Kun harjoittelet kielillä puhumista, Pyhän Hengen lisääntyvä kosketus alkaa virrata puheesi kautta. Harrasta paljon kielillä puhumista, sillä se vahvistaa henkeäsi ja sen kautta muut Hengen lahjat virittyvät toimintaan sinussa.

Joh. 14:16-18: Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä; mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva. En minä jätä teitä orvoiksi; minä tulen teidän tykönne.

Luuk. 11:13: Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!"

Ap. t. 1:8: vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka."

SIVUN ALKUUN