PARANTUMINEN

Parantuminen ja pysyvä terveys kuuluvat sinulle Jeesuksen sovitustyön perusteella yhtä hyvin kuin sielusikin pelastus! Jeesus kantoi ristillä kaikki sinun sairautesi ja Hänen haavojensa kautta sinä  olet parannettu. Emme tavoittele omia kaipauksiamme vaan pyrimme ottamaan vastaan sen, minkä Jumala haluaa meille antaa Jeesuksen sovitustyön kautta. Paavali sanoo efesolaiskirjeen 1. luvussa, että Jumala on MÄÄRÄNNYT meille määrätyt siunaukset ja aseman Jeesuksessa. Me otamme uskossa vastaan vain sen, minkä Jeesus on jo valmistanut.

Parantumista koskevia totuuksia:

 • Jeesus  parantaa sinut siksi, että SE ON HÄNEN HYVÄ TAHTONSA JA ISÄN RAKKAUTENSA SINUA KOHTAAN.
 • Jeesuksen parantava kosketus avautuu sinun elämässäsi SYDÄMEN LUOTTAMUKSEN kautta. Tämä luottamus ei edellytä sinulta suorituksia, mutta se voi edellyttää sinun ojentautumistasi toimimaan luottamuksesi mukaan.
 • Parantuminen tapahtuu Pyhän Hengen kosketuksen kautta. Siksi avaudu vastaanottamaan Pyhän Hengen kosketusta. Älä yritä ymmärtää kuinka tämä voi tapahtua, sillä se menee yli sinun ymmärryksesi. Luota ainoastaan Jeesuksen rakkauteen ja armoon sinua kohtaan.
 • JEESUS RAKASTAA SINUA JA TAHTOO EHDOTTOMASTI PARANTAA KAIKKI SINUN SAIRAUTESI!
 • JEESUS SOVITTI KAIKKI MEIDÄN SYNTIMME JA KANTOI KAIKKI MEIDÄN SAIRAUTEMME!

Sairauden lähde ja juuri on syntiinlankeemuksessa. Riivaajien orjuus, sairaudet, köyhyys ja muut kiroukset ovat synnin palkkaa. Sairauden henkien vaikutuksesta Jumalan luoma järjestys vääristyy, tuhoutuu tai kuolee. Nämä vaikutukset voivat olla perintötekijöiden tasolla tai ilmestyä onnettomuuksien ja muiden häiriöiden muodossa. Kaikki tämä tapahtuu siksi, että pimeyden voimat ympäröivät ihmisiä täällä maailmassa ja pääsevät tunkeutumaan ihmisten elämään synnin takia.

Kun Jeesus tuli meidän syntiemme sovittajaksi, Hän otti päälleen kaikkien meidän syntivelkamme:

Jes. 53:4-5: Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut.

PARANTUMISEEN TARVITAAN USKOA

Jokainen, joka uskoo Jeesukseen pelastuu, vaikka ei voisikaan voittaa sairauden valtaa elämässään täällä ajassa. Jeesus on valmistanut parantumisen, mutta voidakseen koskettaa parantavalla voimalla ihmistä tämän tulee tahtoa tulla terveeksi. Olemme kuulleet erään uskovan henkilökohtaisen todistuksen, kuinka Jeesus antoi hänen valita joko parantumisen vastaanottamisen tai taivaan kirkkauteen astumisen!

Parantumisen alueella kaikki tapahtuu USKON KAUTTA. Yleinen parantumisen este on se, että uskovat eivät tunne riittävästi Jumalan sanaa ja Jumalan Isän sydäntä voidakseen uskoa parantuminen itselleen. Toinen este on passiivinen odotus, että Jumala tekisi jotain. Pallo on nyt ihmisellä. Jeesus on antanut meille Taivasten valtakunnan avaimet. Meidän tehtävänämme on ottaa vastaan Jumalan Sana ja Hänen Pyhän Henkensä voitelu. Silloin Jeesus pääsee ilmestymään elämäämme tuoden terveyden, vapauden, voitelun ja siunaukset. Terve Jumalan sanan opetus ja julistus sekä toiminta Pyhän Hengen lahjojen kautta SYNNYTTÄÄ USKON PARANTUMISEEN  ja tekee parantumisten vastaanottamisen mahdolliseksi. 

Usko parantumiseen tarkoittaa uskoa ILMAN EPÄILYSTÄ Jeesukseen syntien täydellisenä sovittajana ja vapauttajana kaikesta pimeyden vallasta. Kun sinä uskot tähän voit antautua Pyhän Hengen tulen puhdistavaan. Mitä enemmän Pyhä Henki saa koskettaa ja täyttää sinua, sitä enemmän Jeesuksen elämä, voima ja terveys ilmestyy sinussa.

Parantumisen totuuksia:

 • Jeesus paransi kaikki sairaat, jotka uskoivat Häneen ja tulivat Hänen luokseen.
 • Jeesus käski opetuslasten ajaa ulos riivaajia ja parantaa sairaita.
 • Sairaus on osa pimeyden voimaa, joka vastustaa Jumalan valtakuntaa.
 • Sairaudet tekevät monet ihmiset katkeriksi ja perkele saa heidät uskomaan pahaa Jumalasta, näin vangiten sieluja kadotukseen.
 • Jeesuksen todellinen armo ja voima ilmestyy parantumisessa, joka tulee kiistämättömäksi kaikkien ihmisten silmien edessä. 
 • Kuolleista herättäminen saattaa uskonnolliset riivaajat pakokauhuun, sillä ne tietävät, että ihmiset alkavat SILLOIN uskoa JEESUKSEEN!

Kuinka voit vastaanottaa parantumisen?

 • Lue Jeesuksen parantamisihmeistä ja anna Pyhän Hengen kirkastaa sinulle se valtava rakkaus, armo ja sääli, joka vaikutti kaikessa Jeesuksen toiminnassa. Usko, että Jeesus on sama tänä päivänä sinuakin kohtaan. Sinä et ole millään tavalla erilaisessa tai vaikeammassa asemassa kuin kukaan niistä, jotka Jeesus Israelisssa paransi.
 • Luovu ja irtisanoudu sellaisesta opetuksesta, joka rajoittaa, epäilee tai kyseenalaistaa Jeesuksen halun ja kyvyn parantaa tässä ja nyt. Jeesus sanoi fariseuksille, että "perinnäissäännöillänne te teette tyhjäksi Jumalan voiman".
 • Jos Pyhä Henki osoittaa jotain erityistä puhdistettavaa elämässäsi, tunnusta ja hylkää syntisi. Ota vastaan täysi anteeksiantamus ja sovitus elämääsi uskon kautta. Torju kaikki sielunvihollisen syytökset puhuen ja eläen anteeksiantamuksessa. Jumalan täydellinen armo on sinua varten varattuna. Asetu lepäämään sen varassa, vain luottaen Jeesuksen kosketukseen elämässäsi.
 • Avaa elämäsi, sydämesi ja koko persoonasi Pyhän Hengen kosketukselle. Puhu Jeesukselle, kutsu Pyhää Henkeä tulemaan ja koskettamaan. Odota rauhassa, älä yritä ansaita, sillä kaikki Pyhän Hengen kosketus ja läsnäolo on Jumalan suurta armoa sinua kohtaan. 
 • Anna Pyhän Hengen kosketuksen syventyä ja viipyä elämässäsi. Tutki Pyhän Hengen läheisyyttä ja ilmestymistä vain hengen kautta, sillä ymmärryksellä pohtiminen vastustaa Pyhää Henkeä yleensä.
 • Kun Pyhä Henki on koskettanut sinua, Hän on myös ilmoittanut sinulle jotain. Jos olet tässä kosketuksessa saanut todistuksen sydämeesi, että nyt Jeesus on parantanut sinut, näin on varmasti myös tapahtunut riippumatta tunteistasi, olosuhteistasi tai muusta näkyvästä todisteesta. Tämän jälkeen sinä ainoastaaan kiität Jeesusta terveydestä. 
 • Jos olet käyttänyt lääkkeitä, sinun tulee lopettaa ne vasta kun lääkärisi toteaa sinut terveeksi. Lääkkeiden käyttö ei estä Pyhän Hengen kosketusta. Merkityksellistä on vain, asetatko uskosi lääketieteen kykyihin vai Jeesukseen.
 • Jos et ole vielä kokenut täydellistä parantumista, muista tämä: Jokainen Pyhän Hengen kosketus parantaa sinua, vaikka et muistaisi erityisesti rukoilla tätä nimenomaista asiaa. Etsiydy lisää Pyhän Hengen kosketukseen, sillä parantumisen viipyminen ei todista mitään Jeesuksen suhtautumisesta sinua kohtaan. Hän rakastaa sinua aina. Hän tulee parantamaan sinut, kun sinä ehyesti turvaat Häneen. 
 • Opettele elämään Herralle pyhitettyä ja nöyrää elämäää, niin pysyt terveenä. Silloin Pyhän Hengen suojamuuri peittää sinut ja varjelee KAIKELTA PAHALTA!
 • Tutki parantumisen alueita Jumalan Sanasta ja anna Jumalan hyvän tahdon sinua kohtaan voittaa kaiken epäuskon, katkeruuden, hylkäämisen, masennuksen ja itsesäälin.