HENKILÖKOHTAINEN TODISTUS JEESUKSEN KOHTAAMISESTA

Oli jo vaaleneva kevätilta maaliskuun 16.päivänä 1982. Olin ollut elokuvissa ja kävelin Helsingin Kalliossa olevaan majapaikkaani Kaisaniemen puiston ohitse. Puiston kohdalla minua vastaan tuli tuntematon, mutta ystävällinen henkilö. Tämä henkilö kysyi minulta: "Onko sinulla kiire?" Pysähdyin ja vastasin hänelle: "Ei lainkaan, kävelen tästä vaan kämpille yöksi." Olin nimittäin ensimmäistä päivää Helsingissä koulutettavana uutta työpaikkaani varten. Tämä koulutus tulisi kestämään 4 kuukautta. Varsinaisesti kotini oli Tampereella, jossa myös vaimoni ja poikani asuivat, mutta itse olisin viikot Helsingissä.

Tämän lyhyen tervehdyksen jälkeen tapaamani henkilö kysyi minulta yllättävän kysymyksen: "Tunnetko sinä Jeesuksen?" Kysymys pakotti minut ottamaan kantaa asiaan, jonka olin työntänyt syrjään silloisessa elämäntavassani. Hätäpäissäni kehitin pikavastauksen: "Olenhan minä käynyt pyhäkoulua ja olen kuullut koulussa ja olen myös joskus itse lukenut asiasta raamatustakin." Tätä vastausta antaessani tiesin, että nyt ollaan "heikoilla jäillä". Sen hetkinen elämäntapani oli pärjätä omalla tiedolla ja osaamisella ja olla, jos mahdollista, toisia parempi. Tapaamani henkilö aivan ilmeisesti aisti tilanteeni, sillä hän esitti toisen vielä kovemman kysymyksen: "Tunnetko sinä Jeesuksen sillä tavalla, että Hän on sinulle henkilökohtaisesti jotain?" Nyt ymmärsin, ettei kannata selittää. Olin kuullut Jeesuksesta ja tiesin jotain historiallista Jeesuksesta, mutta en tuntenut Häntä henkilökohtaisesti. Minulla ei ollut todellista uskoa Jeesukseen, eikä Jeesus ollut saanut mitenkään koskettaa silloisia elämäni kuvioita ja kaavailuja. Tässä omassa voimassa yrittämisessä olin kuitenkin joutunut sisäisesti hyvin tyhjään ja epävarmaan elämäntilanteeseen. En tiennyt todellista elämäni tarkoitusta, vaikka olin ajatellut sen löytyvän matkusteltuani liikeasioissa lähes 40 eri maassa ympäri maapalloa.

Nyt minua vastapäätä seisoi henkilö, josta säteili uskon voima. Hän puhui asiasta, jonka hän todella tunsi, eikä vain sitä mistä hän tiesi jotain. Tässä vaiheessa jo koin tämän henkilön ystäväkseni, sillä hänestä säteili minuun myös rakkaus. Ymmärsin, että hän halusi tarjota minulle joitain, joka on hyvää ja auttaisi minua. Tämä ystäväni sanoi minulle, että myös minä voin tulla tuntemaan Jeesuksen henkilökohtaisesti. Hän puhui muutaman raamatunjakeen Johanneksen evankeliumista ja selitti mitä ne tarkoittavat. Hänen puhuessaan pääni yläpuolella alkoi loistaa valo, joka ei tullut näkyvästä maailmasta. Tiesin että Jumala oli lähestymässä minua. Ymmärsin, että nyt on minun hetkeni vastata Jumalan kutsuun. Elämäni sisäinen tyhjyys oli jo poistanut minusta vastarinnan Jeesusta kohtaan, joten päätin ottaa kutsun vastaan. Ystäväni ehdotti, että me menisimme siihen seurakuntaan, jossa hän kävi, sillä siellä oli juuri ollut kokous ja joitakin ihmisiä oli edelleen koolla siellä. 

Astuessani sisään pieneen seurakuntasaliin, huomasin heti, että olin tullut uuteen maailmaan. Siellä näin ensimmäisen kerran elämässäni ihmisiä, jotka todella ottivat Jumalan vakavasti. Heitä oli polvillaan rukoilemassa. Oma pinnallisuuteni tuntui häpeälliseltä seurassa, jossa ihmiset rukoilivat sydämestään ja lähestyivät Jeesusta rohkeasti! Ensimmäisen kerran kuulin myös puhuttavan kielillä ja se teki minuun syvän vaikutuksen. Tajusin, että näillä ihmisillä on todellinen elävä suhde Jumalan kanssa ja että sitä myös minä kipeästi tarvitsin. Sanoin, että otan vastaan Jeesuksen henkilökohtaisena Pelastajanani ja sanoin, että haluan antaa elämäni Hänen valtaansa ja johdatukseensa. Minun puolestani rukoiltiin ja silloin minun henkeni avautui tuntemaan Jeesusta aivan uudella tavalla. Raamatun kieltä käyttäen minä uudestisynnyin sinä hetkenä ja Jeesus tuli Pyhän Henkensä kautta asumaan minun sisimpääni.

Tämä ratkaisu muutti kaiken elämässäni. Nyt en enää ollut oman voimani ja kykyjeni varassa, vaan Jeesus oli minun kanssani ja elämälläni oli todellinen perustus ja päämäärä. Jeesus oli avaava minulle aivan uudet, ennenkokemattomat mahdollisuudet, siunauksen ja johdatuksen!

Jumalan läsnäolossa Sinun käsityksesi ja asenteesi muuttuvat ja huomaat, kuinka suuri ja todellinen Hän on ja kuinka avuton ilman Jeesusta sinä todellisuudessa olet! Jos sinäkin haluat tulla tuntemaan Jeesuksen henkilökohtaisesti ja pelastua iankaikkiseen elämään, lausu ääneen tämä lyhyt rukous:

"Jeesus, minä tunnustan, että olen syntinen ja tarvitsen Sinut Pelastajanani ja Vapauttajanani. Tunnustan, että Sinä olet Jumalan Poika ja olet kuollut Golgatan ristillä minun edestäni sovittaaksesi minun syntini. Tunnustan, että Isä Jumala  on Sinut kuolleista herättänyt ja että Sinä hallitset nyt taivaallisella valtaistuimella. Anna minun syntini anteeksi ja pelasta minut. Tunnustan Sinut elämäni Herrana ja otan Sinut vastaan sydämeeni. Täytä minut Pyhällä Hengelläsi. KIITOS JEESUS!"

Jos olet näin ottanut Jeesuksen vastaan, olet uudestisyntynyt Jumalan lapseksi. Jeesus on pyyhkinyt pois sinun syntisi ja tullut  Pyhän Hengen kautta asumaan sydämeesi. Tämän ei tarvitse aiheuttaa mitään erityisiä tunteita sinussa. Pelastus on Jumalan teko,  jonka voit vastaanottaa vain uskossa. Sinun ei tule edes yrittää  ymmärtää kaikkea, mitä siihen liittyy, sillä se menee joka tapauksessa yli sinun inhimillisen käsityskykysi! Usko ainoastaan ja avaudu sydämessäsi elämään uutta elämää Pyhän Hengen yksilöllisessä johdatuksessa. Kerro tästä päätöksestäsi ihmisille, joihin koet luottamusta, sillä se on välttämätöntä ja vahvistaa sinua. Lue raamattua, sillä nyt Pyhä Henki avaa sinulle kirjoitukset, niin että myös ymmärrät  mitä luet! Kiitä Herraa joka päivä pelastuksestasi ja Hänen jatkuvasti vaikuttavasta armosta elämässäsi. Voit myös kertoa sähköpostitse (seppo.valimaki@tulta.net) ratkaisustasi minulle. Opetuskirjeessämme Uudestisyntyminen käsitellään tätä asiaa tarkemmin ja suosittelen että luet sen joka tapauksessa!

Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. (Paavalin kirje roomalaisille 10. luku jakeet 9-10)

Suhde Jeesukseen ei olekaan pelkästään ymmärryksen asia, vaan on kysymys sydämessä tuntemisesta. Voidakseni tulla tuntemaan Jeesuksen henkilökohtaisesti, minun täytyy tunnustaa ja vastaanottaa  Hänet Jumalanani ja Pelastajanani!


Jeesuksen pelastustyö johtaa sinutkin uuteen elämään Jumalan yhteydessä ja Hänen siunaustensa vastaanottamisessa. Tässä valikossa voit tutustua seuraaviin sivuihin: