HISTORIAA
10. RANDY CLARK CALISSA, COLOMBIASSA

(Huomaa: Randy Clark oli välikappaleena hengenvuodatuksessa Torontossa 20. tammikuuta 1994 - josta alkoi maailmanlaajuinen herätys. Hän oli vierailevana puhujana Toronto Airport Vineyard-seurakunnassa, nykyisin nimeltään Toronto Airport Christian Fellowship, kun Jumala ilmestyi ja aloitti sen, mikä on nyt kirkkohistoriaa!)

Oli meidän viimeisin iltamme Calissa, kokous oli Comunodad Cristiana deFe-seurakunnassa. Meillä oli ollut kolme valtavaa kokousta tässä seurakunnassa, jonka pastorina toimii Randy MacMillan. Hän on amerikkalainen kuten isäntämme Adrewkin. Randy Clark puhui "tunkeutumisesta sisään" ja aloitti jakamalla joitakin tuotteitaan. Kuvailtuaan ensin kirjasiaan hän heitti ne jollekulle seurakunnassa. Viimeisen kappaleen hän kuitenkin nosti ylös ja sanoi "Kuka haluaa tämän? Se on ilmainen. Kuka tahansa voi saada sen." Lopulta eräs mies tuli Randyn luo ja otti sen hänen kädestään.

Sitten Randy kysyi "Miksi hän sai sen etkä sinä?" "Vastaus on tämä. Te odotitte minun heittävän sen kuten tein edellisten kanssa." Jeesus on tulossa luoksemme uusilla tavoilla, mutta joskus me emme pidä siitä tai tunnista sitä, koska se tapahtuu erilailla kuin me olemme tottuneet. Randy osoitti, että mies sai kirjan, koska hän oli 'nälkäinen' ja halusi sen. Hän oli myös valmis tekemään kaiken, mikä oli välttämätöntä, jopa sen uhalla, että tulisi hylätyksi tai näyttäisi typerältä. Raamattu sanoo, että Herran silmät tarkailevat ja etsivät kaikkialta niitä, joiden sydän on uskollinen Hänelle.

Randy sanoi, että hän uskoi tänä iltana Jumalan etsiskelevän niitä, joilla olisi nälkä Hänen yhteyteensä ja olisivat valmiit "tunkeutumaan sisälle" siihen, mitä Jumalalla olisi varattuna heitä varten. Randy antoi muutamia käytännön esimerkkejä ihmisistä, jotka olivat olleet nälkäiset saamaan voitelun ja halukkaat maksamaan siitä tarvittavan hinnan. Hän kertoi, kuinka Claudio Freidzon tuli Benny Hinnin luo, ja kuinka John ja Carol Arnott olivat menneet Argentiinaan, jotta Claudio rukoilisi heidän puolestaan. Hän kertoi myös siitä, kuinka John Arnott esitteli Randyn Benny Hinnille eräällä tämän ristiretkistä, että tämä rukoilisi hänen puolestaan.

Samaan aikaan, kun Randy kertoi näitä kertomuksia miehistä ja naisista, jotka janosivat tuoretta Jumalan kosketusta ja siitä, mitä he tekivät saadakseen sen, saattoi aivan tuntea sähkön ilmassa. Pian kaikkialla auditoriossa ihmiset seisoivat ja he alkoivat tulla eteenpäin. Randylla olisi ollut vielä kaksi kertomusta kerrottavanaan tähän opetukseen liittyen, mutta hän ei koskaan päässyt loppuun. Näin on tapahtunut melkein joka kerta, kun hän on saarnannut tämän sanoman viime vuosien aikana. Nyt ihmiset olivat rynnänneet lavalle ja ympäröivät hänet. Koko etuala oli täynnä ihmisiä, jotka tärisivät ja huusivat Herran puoleen. Pyhä Henki oli vetänyt heidät luokseen ja Henki todella vuodatettiin tuona iltana. Aloitimme rukouspalvelun 9.15 ja se jatkui 12.15 asti.

Andrew sanoi, että seurakunnan johtajien keskuudessa oli ollut senkaltainen todellinen murtuneisuus, mitä hän ei ollut koskaan ennen nähnyt. Useita kertoja esirukous puhkesi esiin nuorten keskuudesta, ja Randy oli jatkuvasti sellaisten ihmisten ympäröimänä, jotka halusivat hänen rukoilevan puolestaan. "Joka seurakunnassa on Albertin kaltainen mies. Hän on vakaa kaveri, johon voit aina luottaa: ei mikään höpöttäjä, erittäin luotettava ja aina halukas auttamaan. Eikä hän ole innostunut kaikkiin Hengen yliluonnollisiin asioihin.

Minun Albertini oli avustajatiimin johtaja tässä seurakunnassa ja hän oli meidän puolestamme huolehtinut kirjapäydästä." Kun olin pakannut kirja- ja nauhalaatikkomme kotiinlähtöä varten, hän ja hänen ystävänsä pyysivät meitä vielä rukoilemaan puolestaan. Rukoilimme ensin tämän ystävän puolesta ja hän alkoi tulla "juovuksiin". Sitten Albert oli lattialla ja joku sanoi "Herra anna hänelle sinun ilosi". Muuta ei tarvittu. Hän nauroi, hän pyöri ja kun hän yritti nousta ei hän päässyt kuin pöydän reunalle. Sitten hän oli taas selällään, jalat ilmassa ja nauroi. Sillä aikaa rukoilimme vähän lisää ystävän kanssa ja hän sai todella voimakkaan kosketuksen. Hänen vaimonsa, jonka puolesta olin rukoillut aikaisemmin ja joka oli hyvin herkkä Hengelle, katsoi järkyttyneenä nähdessään puolisonsa "käännekohdassaan". Hän sanoi, että vain vähän aikaisemmin illalla mies oli kysynyt häneltä, että olikohan kaikki "aitoa". Nyt hän tiesi!

Bill Dew Ben Scofield bornagain84@yahoo.com 2.2.99 Julkaistu Global Revival News'in luvalla

HISTORIAA