HISTORIAA
15. BILLY JA ISABEL AUSTRALIASSA

(Huom.: Ken ja Lois Gott Revival Now'sta (Sunderland, UK) lähettivät Billy ja Isabel Simpson'in edustamaan itseään kiertomatkalle joihinkin Australian seurakuntiin helmi-maaliskuun aikana 1999. Ken ja Lois keskittyvät tällä hetkellä soveltamaan Bogotan soluseurakunta-periaatetta omiin seurakuntiinsa Englannissa. Simpsonit ovat aikaisemmin johtaneet ylistystä Revival Now'ssa ja ovat matkustaneet jatkuvasti Gott'ien rinnalla sekä olleet herätyksen ja uudistuksen edustajina. Isabelilta on juuri ilmestynyt uusin ylistyslevy yhdessä Pensacolan Lindel Cooleyn kanssa.)

Maitland, Sidney, Australia - Meillä on ollut uskomatomat kaksi päivää täällä Maitlandissa- ne tuovat mieliimme muistot Sunderlandin alkupäivistä. Yhteisö täällä on pieni, noin 150 henkeä, muttemme ole pitkiin aikoihin nähneet yhtä nälkäisiä ja täynnä odotuksia olevia ihmisiä. Pastori ja hänen vaimonsa muistuttavat hyvin paljon Ken ja Lois Gottia: etsivät Jumalaa - maksoi mitä maksoi - ja lauma seuraa uskollisesti perässä. Jos jotkut ihmiset 'ansaitsisivat' Herran vierailun niin juuri nämä. Mutta he tietävät, että siinä on kuitenkin aina kysymys vain Hänen armostaan ja ajoituksestaan. Mutta he ovat päättäneet omalta osaltaan valmistautuen vaikuttaa siihen, että herätys voisi tulla Maitland'iin.

Yritän kertoa ja kuvata kokouksissa tapahtunutta ja toivon, että voitte tavoittaa sydämemme tarkoituksen, sillä ollakseni rehellinen, olemme lähes peloissamme edes yrittää puhua siitä, ettei kukaan vain saisi sellaista käsitystä, että me itse olisimme saaneet jotain aikaan. Me todella tiedämme, ettei se ollut meidän aikaansaannostamme.

Ensimmäisenä iltana Herra puhui meille ja sanoi, että se mitä täällä tarvitaan on kuvattavissa sanalla LISÄÄ. Me kiitimme häntä siitä, että hän käyttää yksinkertaisia tapoja yksinkertaisten ihmisten välityksellä! Me olimme tunteneet Jumalan läsnäolon erittäin voimakkaana ylistyksen ja palvonnan aikana; tämä on ylistävä seurakunta.

Billy alkoi julistamisen ja oli suurinpiirtein puolivälissä kun huomasin, että hän alkoi tulla jotenkin ärtyneeksi, joten keskityin rukoilemaan kielillä! Sitten hän "sopivasti" sai palan kurkkuunsa ja työnsi mikrofoonin minulle! (Myöhemmin hän kertoi minulle, että Herra oli sanonut hänelle, että hänen tulisi esittää alttarikutsu juuri sillä hetkellä ja hän jänisti!!!) Herra oli muistuttanut minua siitä näystä, jonka eräs nainen sai, kun hän rukoili meidän puolestamme ennenkuin lähdimme matkalle. Siinä Herra oli valmistamassa juhlapöytää meitä varten.

Olin juuri sanonut, että tunsin Jumalan taivaallisissa suunnitelleen meidän laajennetun vierailumme ja että Hän oli valmistamassa juhlaa. Muistutin Matteuksen evankeliumiin kirjoitetusta kohdasta, joka kuvasi hääjuhlaa: Kuningas sanoi TULKAA. Nyt Billykin nopeasti toipui(!) ymmärtäessään, että tässä oli se vahvistus, jonka hän tarvitsi ja sanoi, "Herra pyytää niitä, jotka ovat kyllin nälkäisiä, tulemaan eteen juuri nyt." Jokaikinen ihminen -miehet, naiset ja lapset- juoksi eteen. Me rukoilimme rukouspalvelijoiden kanssa ja vietimme koko loppuillan rukoillen ihmisten kanssa ja heidän puolestaan. Kunnia Jumalalle! Seuraavana aamuna saimme sähköpostiviestin, joka vahvisti, että se juhlanäky oli tätä hetkeä varten.

Eilen me kokoonnuimme iltäpäivällä ylistysryhmän kanssa ja jälleen Jumalan Henki saapui paikalle, ja Herra kehoitti meitä voitelemaan heidät öljyllä, se on kaikki mitä me tarvitsimme: Hänen kallisarvoinen voitelunsa.

Eilisiltana Kirkkaus vain lisääntyi: emme voineet muuta kuin seistä, polvistua ja kumartua kunnioituksesta sekä ihmetyksestä Jumalan läsnäolossa - ajoittain täydellisen hiljaisuuden vallitessa. Ei ollut mitään tarvetta sananjulistuksellemme! Ymmärsimme, että olimme koskettaneet jo keskeisintä asiaa Jumalan sydämellä. Tunsimme Hänen sydämensä ajatukset kadotettuja kohtaan ja ihmiset alkoivat esirukoilla. Soitimme ja kuuntelimme Ken Gott'in CD-ltä "Raamattua rukoillen" osan 'Sadonkorjuun rukoukset'-rukoukset kadotettujen puolesta.

Me tiesimme, että Jumala kuunteli meitä ja siksi me vain lausuimme ääneen nimiä Hänen edessään. Erityisesti lapset saivat voimakkaan kosketuksen ja itkivät esirukouksesssa Herran edessä. Jumalan Henki oli lasten yllä ja he rukoilivat meidän puolestamme. Me olemme kaksi murtunutta ihmistä, jotka oli vallannut kunnioitus valtavaa Jumalaa kohtaan. Kuitenkin vielä muutamat jäivät edellen vain katselijoiksi. (He eivät olleet tästä seurakunnasta vaan jotakin muualta.)

Olimme molemmat kokeneet, että Herra etsi "Gideonin armeijaa"- tämä oli ollut sen perustana, mihin olimme valmistautuneet. Mutta todellisuudessa me saimme nähdä sanoman esitettynä kuvainnollisesti luonnollisessa. Ne, jotka olivat peloissaan, saivat lähteä tyhjin käsin pois ja ne, jotka olivat valmiit juomaan Jumalan kädestä, tulevat saamaan voiton ja Hänen siunauksensa. Olkaa hyvät ja jatkakaa rukousta meidän puolestamme sekä näiden Kristuksen ruumiiseen kuuluvien ihmisten puolesta. He kaipaavat ja odottavat todella puhtain motiivein, että Herra toisi herätyksen tähän kaupunkiin -ja kaikki se tapahtuisi Jumalan itsensä tähden!

Olemme nyt ymmärtäneet yhä lisää siitä etuoikeudesta, että olemme saaneet "olla" Ken'in ja Lois'in yhteydessä näinä viime vuosina. Suurin kiitos jonka olemme saaneet vastaanottaa (jos Herra sallii meille jotain) on se, että meillä on saman kaltainen sydän ja henki kuin heillä.

Isabel & Billy Isabel Simpson Julkaistu Global Revival News'in luvalla

HISTORIAA