PALVELUTYÖ
1. TEHKÄÄ KAIKISTA KANSOISTA MINUN OPETUSLAPSIANI

Olemme täyttymyksen ajan herätystä valmistelevassa kirkkauden ilmestymisessä. Pyhä Henki tulee puhdistamaan, varustamaan ja kirkastamaan seurakunnan suurta sadonkorjuuta varten. Pyhällä Hengellä täytettyjen uskovien elämässä on liian paljon sielukeskeisyyttä, kompromissielämää, maailmaan suuntautumista, uskonnollista suorittamista ja vanhan ja uuden liiton sekoitusta. Tästä johtuen seurakuntien olemus, toimintakyky ja palvelutyö on heikkoa, voimatonta ja sekavaa. Pyhän Hengen tuli tulee muuttamaan kaiken.

Jeesuksen palvelutyö on kaiken henkilökohtaisen ja seurakunnan palvelutyön perustus. Jeesus palveli ihmisiä Voideltua vanhan ja uuden liiton siirtymävaiheessa. Hän ei voinut johtaa ihmisten sieluja uudestisyntymiseen tai Pyhällä Hengellä täyttymiseen ennen kuin Hän oli suorittanut sovitustyönsä, kuollut, ylösnoussut j astunut Isän valtaistuimelle Taivaassa. Tämän vuoksi me emme voi rajoittua siihen tehtävämääritykseen, jonka me näemme Jeesuksesta Voideltuna. Kun Jeesus oli ylösnoussut ja asettunut Isän valtaistuimelle, Hän julisti yhdelletoista opetuslapselleen Galilean vuorella:

Matt. 28:18-20: Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä aikakauden täydelliseen täyttymykseen asti."

Uuden liiton palvelutehtävä on tehdä kaikista kansoista Jeesuksen opetuslapsia. Jumala Isä lähetti Poikansa Jeesuksen todistuksena, esikoisena ja esikuvana Hänen suunnitelmastaan ihmisiä kohtaan. Kun Jeesuksen pelastustyö oli tapahtunut, Isä vuodatti Pyhän Hengen täyden voiman opetuslapsia varten. Pyhän Hengen tulen päämäärä on muuttaa pelastetut Jeesuksen Voidellun kaltaisiksi. Silloin tapahtuu Jumalan tahto maan päällä.

Jumalan tavoite ihmisiä kohtaan on korkeampi kuin saada heidät pelastumaan taivaaseen rima heiluen. Jeesus opetti opetuslapsiaan anomaan Jumalan valteherruuden tulemista maan päälle. Hän opetti, että Jumalan valtaherruus ei tule ulkoisesti, vaan se on ihmisen sisimmässä hengen ja sielun maailmassa. Jeesuksen täytyi vapauttaa ihmiset sielunvihollisen vallasta, jotta Jumalan valtaherruus pääsee tulemaan Jeesuksen seuraajien kautta maan päälle.

Luuk. 11:1-4: Ja kun hän oli eräässä paikassa rukoilemassa ja oli lakannut, sanoi eräs hänen opetuslapsistansa hänelle: "Herra, opeta meitä rukoilemaan, niinkuin Johanneskin opetti opetuslapsiansa." Niin hän sanoi heille: "Kun rukoilette, sanokaa: Isä, pyhitetty olkoon sinun nimesi; tulkoon sinun valtakuntasi; tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa; anna meille joka päivä meidän jokapäiväinen leipämme; ja anna meille meidän syntimme anteeksi, sillä mekin annamme anteeksi jokaiselle velallisellemme; äläkä saata meitä kiusaukseen; vaan päästä meidät pahasta".

Ihmisen sisimmässä hallitsee syntiinlankeemuksen ja pimeyden voimien painostuksen takia sielunvihollisen pimeyttä. Vasta Jeesuksen vastaanottamisen ja uudestisyntymisen kautta ihmisen sisimmän valtaherruus alkaa muuttua. Henki tulee uudestisyntymisessä Jeesukselle kuuliaiseksi. Sen jälkeen alkaa sielun ja mielen uudistaminen ja vapauttaminen sielunvihollisen pimeydestä. Tämä tapahtuu Jumalan valtakunnan totuuksien omistamisen ja Pyhän Hengen tulella täyttymisen kautta.

Room. 5:17: Ja jos yhden ihmisen lankeemuksen tähden kuolema on hallinnut yhden kautta, niin paljoa enemmän ne, jotka vastaanottavat yltäkylläisen mielisuosion ja vanhurskauden lahjan, tulevat elämässä hallitsemaan yhden, Jeesuksen Kristuksen, kautta.

Jumalan valtakunta tulee maan päälle sinunkin muuttumisesi kautta. Sinäkin voit antautua Jeesukselle niin paljon, että tulet upotetuksi Pyhän Hengen tulessa. Silloin pimeyden hallintavalta murtuu sielustasi. Sinusta tulee Jeesuksen opetuslapsi ja sinä muutut kohti Jeesuksen Voidellun muotoa.

PALVELUTYÖ