ANTAMINEN
4. VARKAAN VALLASTA JEESUKSEN YLTÄKYLLÄISYYTEEN

Sielunvihollinen ei anna mitään, vaan hän on varas ja tuhooja. Rahan himo ja ahneus on demoninen petos ja pimeyden voima. Uskonnollinen petos ja mammonan orjuus liittoutuvat toisiinsa hämmästyttävällä tavalla. Todellinen Jeesukselle antautuminen johtaa Hänen huolenpitoonsa luottamiseen. Rahan himo on syvällä pelastettujenkin sydämissä. Tämä on monien elämän kirouksen ja sairauksien sekä stressin lähde. Liian monilla pelastetuilla on vääriä elämän arvoja ja vääriä elämän tavoitteita, jotka kuluttavat heidän terveytensä, kutsumuksensa ja voitelunsa.

1. Tim. 6:6-12: Ja suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa. Sillä me emme ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä; mutta kun meillä on elatus ja vaatteet, niin tyytykäämme niihin...
...mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen...
...Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla...
...mutta sinä, Jumalan ihminen, pakene semmoista, ja tavoita vanhurskautta, jumalisuutta, uskoa, rakkautta, kärsivällisyyttä, hiljaisuutta. Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon olet kutsuttu ja johon hyvällä tunnustuksella olet tunnustautunut monen todistajan edessä.

Todellinen antaminen tapahtuu iloisesta sydämestä, vapaasti ja siksi, että Jeesuksen mieli on vallannut sydämen. Silloin pelastettu elää Pyhän Hengen johtamana Jumalan Isän hengellisissä ja aineellisissa siunauksissa. Pyhä Henki saa aina puhua sydämeesi mihin, mitä ja kuinka paljon Hän ohjaa sinut antamaan. Sinuun eivät enää vaikuta manipuloidat ja syyllistävät uhripuheet tai muu sielullinen painostus. Et anna pelosta tai uhkailun takia, koska sydämesi luottaa Jumalaan ja on hänen viisautensa johdatuksessa. Silloin sinä annat sydämesi rakkaudesta, ilosta ja vapaudesta käsin. Silloin sinä tulet tuntemaan, kokemaan ja vastaanottamaan Isän siunaukset.

Matt. 10:40-42: Joka ottaa tykönsä teidät, se ottaa tykönsä minut; ja joka ottaa minut tykönsä, ottaa tykönsä hänet, joka on minut lähettänyt. Joka profeetan ottaa tykönsä profeetan nimen tähden, saa profeetan palkan; ja joka vanhurskaan ottaa tykönsä vanhurskaan nimen tähden, saa vanhurskaan palkan. Ja kuka hyvänsä antaa yhdelle näistä pienistä maljallisen kylmää vettä, hänen juodaksensa, opetuslapsen nimen tähden, totisesti minä sanon teille: hän ei jää palkkaansa vaille."

Erityinen siunaus on palvella ihmisiä siksi, että he ovat apostoleita, profeettoja ja opetuslapsia. Palvelemalla tällaisia ihmisiä, Jumala Isä näkee, että sinä rakastat ja kunnioitat Häntä, Hänen Poikaansa ja Hänen suunnitelmaansa. Sinä kunnioitat Jumalan suunnitelmia ihmisissä. Näin sinä toimit Jumalan valtakunnan ilmi tulemiseksi, vaikka palvelutyösi tuntuisi vain arkiselta rutiinilta.

Jumala Isä vapautti parantavan voitelun virran sadanpäämiehen palvelijaan, koska Hän näki sadanpäämiehen ja hänen palvelijansa kunnioittavan Jeesusta Isän lähettämän Voideltuna. Jumala lähetti enkeli Korneliuksen luokse ja johti hänen perhekuntansa Jeesuksen vastaanottamiseen. Korneliuksen antelias sydän ja hänen antinsa olivat kiinnittäneet Jumalan huomion.

Antamisen kautta Pyhä Henki voi johtaa sinut hyvin monenlaisiin elämäsi läpimurtoihin. Antamisen kautta sinä voit vapautua köyhyyden kirouksesta ja siitä johtuvasta demonisaatiosta. Sinulla voi olla sairauksia ja muita elämän kirouksia, jotka murtuvat vasta, kun antaudut Jumalan Isän sydämen mukaiseen antamiseen.

Et voi ostaa Jumalalta siunauksia antamalla, mutta voit kasvaa Isän rakkaudessa, ilmestystiedossa ja Jumalan uskossa antamisen kautta. Koko elämäsi Jumalan valtakunnassa on ilmentymää siitä, kuinka sydämesi on vapautunut antamaan käytännöllistä apua, huolenpitoa, taloudellista apua, hengellisiä siunauksia, parantavaa voitelua ja Pyhän Hengen tulta. Antamisesi laatu ja määrä ilmaisevat ihmisille ja Jumalalle sinun uskosi laadun ja määrän.

Luuk. 16:9-12: Ja minä sanon teille: tehkää itsellenne ystäviä väärällä mammonalla, että he, kun se loppuu, ottaisivat teidät iäisiin majoihin. Joka vähimmässä on uskollinen, on paljossakin uskollinen, ja joka vähimmässä on väärä, on paljossakin väärä. Jos siis ette ole olleet uskolliset väärässä mammonassa, kuka teille uskoo sitä, mikä oikeata on? Ja jos ette ole olleet uskolliset siinä, mikä on toisen omaa, kuka teille antaa sitä, mikä teidän omaanne on?

Pyhän Hengen voitelussa antaminen ei johda hyväksikäytetyksi tulemiseen. Mutta on olemassa uskoviakin, jotka ovat oppineet hyväksikäyttämään ihmisiä uskovaisuuden nimissä. Pyhä Henki ilmaisee sinulle, milloin tällaisesta on kysymys. Silloin sinun tulee pysäyttää hyväksikäytön pyrkimykset. Lypsämiseen suostumisen sijasta sinä opetat tekemään rehellistä työtä ja hallitsemaan elämäänsä vanhurskaudessa.

Jes. 26:10: Jos jumalaton saa armon, ei hän opi vanhurskautta; oikeuden maassa hän tekee vääryyttä eikä näe Herran korkeutta.

Mammona ja ahneus pukeutuvat valkeuden vaatteisiin. Monet haluavat miljonääreiksi, jotta he voisivat "rahoittaa lopun ajan evankelioinnin". Monet haluavat suuria kartanoita, jotta saisivat perustaa sinne raamattukoulun tai hoitopaikan sitä tarvitseville. Monet elättävät orpouden ja puutteenalaisuuden synnyttämiä sydämen hinkuja, joissa ei ole mitään Pyhän Hengen inspiraatiota.

Pyhän Hengen tulessa upottaminen puhdistaa sydämesi vääristä motiiveista elämäsi kaikilla alueilla. Etsi ensiksi Pyhän Hengen voitelun johtamaa elämää ja Jeesuksen muotoon muuttumista. Sen jälkeen Isä antaa sinulle enemmän kuin osaat anoa tai ymmärtää luonnollisessa traumaattisessa sielussasi. Antamista ja vastaannottamista hallitsevia Jumalan valtakunnan totuuksia:

 • Manipuloitu ja lainalainen antaminen turmelee uskon eikä johda siunauksiin. Siitä seuraa aina pettymys, jota vihollinen alkaa käyttää Jumalaa vastaan.

 • Jumala ei halua kenenkään antavan ottamalla velkaa, manipuloinnin tai painostuksen takia. Jumala ei halua sinun antavan seurakunnalle tai lähetystyöhön, jos oma perheesi on puutteessa.

 • Köyhyys ja puutteenalaisuus ovat synnin kirousta, josta Jeesus tulee vapauttamaan jokaisen, joka antautuu Hänelle. Pyhä Henki johtaa sydämen puhdistumisen ja Jeesuksen tahdon mukaiseen antamiseen ja vastaanottamiseen.

 • Yritys rikastua antamisen kautta on epäuskoa ja harhautumista jeesuksen yltäkylläisyydestä.

 • Jumalan siunauksien mittaaminen aineellisella menestyksellä on harhautumista ja mammonan palvontaa.

 • Jumala on antanut sinulle Jeesuksessa kaikki hengelliset siunaukset. Sinä voit vastaanottaa nämä antautumalla Pyhän Hengen tulessa upotettavaksi.

 • Jeesuksen hengelliset siunaukset tekevät sinut kykeneväksi hallitsemaan elämääsi ja palvelemaan Jumalan sinulle antamilla lahjoilla. Tämä johtaa sinut menestymään elämässäsi myös aineellisesti

 • Jumala Isä haluaa täyttää sinun sydämesi halajamiset myös aineellisella hyvyydellä. Kun Jeesuksen muoto saa sinussa sijaa, sinä astut Pyhän Hengen johtamaan antamisen ja vastaanottamisen yltäkylläisyyteen elämäsi kaikilla alueilla.

Jumalan mieli on aina antaa ja auttaa. Kun annat sydämesi pyyteettömästä vaikuttimesta, kosketat Jumalan yliluonnollista siunausta. Kun Jumala näkee sinun ojentavan lahjasi tarvitsevalle, Hän koskettaa tätä lahjaasi ja siunaa sen. Hän näkee antamisesi ja lähettää sinulle moninkertaisen siunauksen takaisin!

Et voi antaa rakkauden ja Jumalan uskon vaikuttimesta ilman että Taivas huomioi sen. Rakkauden teot kirjataan sinun elämän kirjaasi lähtemättömästi! Osoitus siitä on ilo, joka tulee sydämeesi, mutta sen lisäksi Jumala lähettää lisätyn siunauksen sinulle takaisin. Jumala tulee antamaan sinulle aina enemmän, kuin sinä annat toisille.

Tutki seuraavia alueita elämässäsi, jos rahasi loppuvat:

 • Onko kaikki, mitä hankit tai hingut, todella tarpeellista? Ylläpidätkö liian korkeaa elintasoa ja tuhlaavaista elämäntapaa? Harrastatko asioita, jotka kuluttavat elämääsi ja varojasi?

 • Onko sydämessäsi vihaa, katkeruutta tai pettymystä, jota kuta kohtaan? Oletko pettynyt Jumalaan, koska olet anonut väärällä sydämellä väärään kohteeseen?

 • Hallitseeko sisintäsi itsekkyys ja orpous? Pelkäätkö puutetta, jos annat tarvitsevalle omastasi?

 • Oletko tietoisesti tai tietämättäsi liitossa jonkin vääryyden harjoittamisen kautta? Onko jokin sielusi pimeä alue esteenä Jumalan siunauksille?

 • Elätkö lain kirouksen alla? Onko sinua syyllisestetty siitä, ettet ole maksanut ”täysiä kymmenyksiä” seurakuntaasi?

Jokaisella on jotain tarkentamista näiläl alueilla. Olet jo Jeesuksen pelastuksen sisällä ja siksi sinä voit puhdistaa sydämesi. Sinä voit korvata niille, joita olet hyväksikäyttänyt.

Luuk. 19:2-10: Ja katso, siellä oli mies, nimeltä Sakkeus; ja hän oli publikaanien päämies ja oli rikas.Ja hän koetti saada nähdä Jeesusta, kuka hän oli, mutta ei voinut kansalta, kun oli varreltansa vähäinen. Niin hän juoksi edelle ja nousi metsäviikunapuuhun nähdäkseen hänet, sillä Jeesus oli kulkeva siitä ohitse...
...Ja tultuaan sille paikalle Jeesus katsahti ylös ja sanoi hänelle: "Sakkeus, tule nopeasti alas, sillä tänään minun pitää oleman sinun huoneessasi". Ja hän tuli nopeasti alas ja otti hänet iloiten vastaan. Ja sen nähdessään kaikki nurisivat sanoen: "Syntisen miehen luokse hän meni majailemaan"...
...Mutta Sakkeus astui esiin ja sanoi Herralle: "Katso, Herra, puolet omaisuudestani minä annan köyhille, ja jos joltakulta olen jotakin petoksella ottanut, niin annan nelinkertaisesti takaisin". Niin Jeesus sanoi hänestä: "Tänään on pelastus tullut tälle huoneelle, koska hänkin on Aabrahamin poika; sillä Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on".

Sinä voit tunnustaa Jeesukselle sydämesi vääryydet. Jeesus haluaa, että sinä tulet valoon myös taloudellisilla alueilla. Vapauta itsesi näistä ongelmista seuraavalla tavalla:

 • Tuomitse, hylkää ja irtisano vanhan liiton lain alainen antaminen ja siihen liittyneet kiroukset. Antaudu Jeesuksen pelastuksen kautta Hänen kirkkautensa kosketukseen.

 • Anna Pyhän Hengen opettaa sinulle Isän rakkaus ja Jumalan usko sekä Hänen täydellinen huolenpitonsa. Hylkää orpouden trauma, huolenpidon puute, murehtiminen ja epäusko. Antaudu opetuslapseksi ja tavoittele sisäistä muuttumista Jeesuksen kaltaisuuteen.

 • Anna Pyhän Hengen näyttää sinulle köyhyyteen sitovat sielusi pimeät epäuskon ja vääryyden alueet. Erityisesti irtisanoudu yhä syvemmin ahneudesta, rahan himosta, mammonan palvelemista ja kaikesta epäuskosta.

 • Etsi Pyhän Hengen kosketusta ja tulessa puhdistumista. Anna Jeesuksen kirkkauden ilmestyä sinulle ja puhdistaa sydämesi kaikesta pimeydestä.

 • Hylkää lihan ja mammonan palvonta. Anna Pyhän Hengen tulen vapauttaa sinut vääristä arvomaailmoista ja tavoitteista. Hylkää vanha ihmisesi ja pukeudu uuteen luomukseesi Pyhässä Hengessä.

Jeesus on vapauttanut sinut Pyhän Hengen johtamaan elämään Isän rakkaudessa ja täydellisessä huolenpidossa. Älä enää pelkää köyhtymistä, tappioita tai epäonnistumisia. Ano lisää Pyhän Hengen voimaa ja viisautta. Jeesus tulee voitelemaan sinut antamaan ja vastaanottamaan yltäkylläisesti. Hän tulee tyydyttämään sinun sydämesi, fyysisen ruumiisi, ihmissuhteesi, taloutesi ja palvelutyösi hyvyydellään.

ANTAMINEN