ANTEEKSIANTAMUS
1. ANTEEKSIANTAMUS ON OIKEUDEN TOTEUTTAMISTA

Jumalan anteeksiantava rakkaus on Hänen kirkkauttaan, kaikkivaltiuttaan, totuuttaan ja oikeamielisyyttään. Jumala tietää, että jokaisen ihmisen lankeemuksen käynnistävä ja tuhoava voima tulee vihollisesta. Ihmisellä oli oma osuutensa syntiinlankeemukseen, mutta ongelman aiheutti korkea-arvoisen kerubin lankeaminen kapinaan Jumalaa kohtaan.

Ihminen joutui pimeyden valtaan kuolettavalla tavalla. Jumala voi tuhota sielunvihollisen orjuuden ja sen vaikuttaman pimeyden ihmisessä vain Jeesuksen sovitusuhrin kautta. Jumala asetti ihmisten synnin ja kaiken muun pimeyden Jeesuksen päälle. Hän tuomitsi Jeesuksen kautta kaiken pimeyden, joka oli ottanut ihmiset valtaansa. Jeesus otti päälleen meidän syntimme, sairautemme, vääryytemme, traumamme, demonien kiusan, kiroukset ja muut pimeyden vaikutukset ja joutui Jumalan tuomion alaiseksi Golgatan ristillä tämän vuoksi.

Jeesuksen sovitustyön perusteella Jumala voi nyt ilmaista oikeamielisyytensä ihmisille. Hän julistaa jokaisen Jeesuksen vastaanottavan ihmisen vanhurskaaksi, pyhäksi ja nuhteettomaksi Jeesuksen kautta. Tämän sinetiksi ja todistukseksi Hän antaa Pyhän Hengen jokaisen henkeen, joka ottaa Jeesuksen vastaan.

Jos olet liittynyt Jeesukseen, sinullakin on Jeesuksen kanssa oikeus ja tehtävä tuomita pimeyden vallat ja ajaa ne ulos omasta elämästäsi. Sinä saat toteuttaa tätä auktoriteettia Pyhän Hengen voimassa koskien omaa sieluasi, ruumistasi ja elämääsi. Saat myös yhteisen sopimuksen perusteella palvella muita. Pyhän Hengen voitelussa sinä kutsut ihmisiä Jeesuksen vastaanottamiseen ja vapautat heitä pimeyden vallasta.

Jes. 9:5-6: Sillä lapsi on meille syntynyt, (Jumalan) poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas. Hänen valtaherrautensa ja rauhansa lisääntymisellä ei ole oleva loppua Daavidin valtaistuimella (näkyvässä maailmassa) ja hänen valtakunnassaan (Taivaan maailmassa); se perustetaan ja vahvistetaan oikeuden toteuttamisella ja vanhurskaudella / oikeamielisyydellä nyt ja iankaikkisesti. Herran Sebaotin kiivaus on sen tekevä.

Jesajan ilmaisema oikeuden toteuttaminen tarkoittaa Jeesuksen pelastustyön voimaan saattamista. Siinä oikeudenkäynnissä ihminen tunnustaa orjuutensa, orjuuttaja tuomitaan ja orjalle julistetaan vapaus orjuudesta ja syyttäjästä. Vapauttava tuomio perustuu Jeesuksen anteeksiantamukseen ja Hänen vastaanottamiseen ihmisen elämään.

Jumala on antanut pelastetuilleen oikeuden hallita Jeesuksen kanssa alkeisvoimien ylitse. Se tarkoittaa sinullekin oikeutta tuomita, hyljätä ja ajaa elämästäsi ulos kaikki pimeys mitä Pyhä Henki sinulle näyttää. Palvellessasi muita sinulla on oikeus ja tehtävä toteuttaa tätä samaa uskon sopimuksessa niiden ihmisten kanssa, joita sinä palvelet Pyhän Hengen voimassa.

ANTEEKSIANTAMUS