HISTORIAA
17. KESKIYÖN AURINGON MAA PALAA KIRKKAASTI!

GEILO, NORJA

Vuonojen ja viikinkien maa oli tri Howard-Brownen ja RMI-tiimin kohde kesäkuussa -98. Nälkäiset uskovat tulivat joka puolelta Pohjoismaita ja Eurooppaa osallistuakseen viiden päivän ajan valtavaan Pyhän Hengen vuodatukseen ja Voiman kosketukseen. Kansakunnassa, jossa kesällä aurinko ei koskaan laske, nousi Aurinko ja paistoi kirkaasti niiden sydämiin, jotka kutsuvat Jeesusta Herraksi!

Tie Norjaan kehittyi ystävyydestä norjalaisen matkustavan julistajan Rolf Auken kanssa. Rolf-veli tuli kosketetuksi Moskovassa, Venäjällä, eräässä pastori Rodneyn johtamassa herätyskokouksessa. Siitä lähtien hänen elämänsä on ollut jatkuvassa muutoksessa. Herätyksestä on tullut Rolfille elämäntapa. Jopa siinä määrin, että hän on tehnyt Tampasta toisen kodin itselleen. Rolf tajusi minkä vaikutuksen pastori Rodney voisi tehdä hänen kotimaassaan, niinpä hän jokaisessa mahdollisessa tilanteessa kutsui pastori Rodneyta tulemaan.

Lopulta sekä Pyhä Henki että pastori Rodney hyväksyivät sen ja kokontuminen sovittiin kesäkuun 29. ja heinäkuun 3. 1998 väliseksi ajaksi. Kokoukset järjestettiin Geilon kaupungissa, joka on suosittu hiihtoseudun kaupunki ja sijaitsee neljän tunnin matkan päässä pääkaupungista, Oslosta. Norjan lisäksi 14 muuta maata oli edustettuna, mukaan laskettuna suuri ryhmä Suomesta. Useita julistajia Italiasta ja pieni ryhmä Ranskasta osallistui myös. Kaikenkaikkiaan 1400 henkilöä, joista 30% oli täyspäiväisiä julistajia, rekisteröityi näihin kokouksiin.

Aivan ensimmäisestä illasta päätösiltaan Geilon urheiluhalli oli ääriään myöten täynnä. Kun pastori Rodney astui lavalle tuossa ensimmäisessä iltakokouksessa, saattoi lähes kirjaimellisesti nähdä kuinka viitta Norjan maata varten laskettiin hänen ylleen. Samalla hetkellä myös Adonica tuli kosketetuksi samalla viitalla istuimellaan eturivissä. Molemmat itkivät kun Jeesuksen myötötunto tätä kansaa kohti tulvi heidän sydämessään. Ihmisten nälkä oli suunnaton. Tästä tuli selvä merkki siitä kuinka voimalliseksi viikko tulisi muodostumaan. Lähtien ylistyksestä ja palvonnasta ja Jumalan sanan runsaasta opetuksesta, jokainen kokous oli Hänen läsnäolonsa läpitunkevaa. Vapauden ilmaisu kuvastui monilla kasvoilla kun pastori Rodney opetti huoneenhaltijuudesta ja voitelusta. Ilosta juopumisen äänet olivat erityisesti läsnä siitä lähtien kun Virta alkoi virrata.

Monina iltoina yksilöitä kannettiin ulos voitelun yhä ollesa heidän päällään tai he hoipertelivat kuin juovuksissa autoilleen. Pastori Rodneyn tulkilla oli useita hetkiä, jolloin hän ei kyennyt puhumaan. Vaihtomiehen tarve oli usein lähellä. Jopa tulkin isä, jonka palvelus oli ollut erittäin merkittävää Norjan karismaattisessa uudistuksessa aikoinaan, tuli kosketetuksi ja todisti kaipauksestaan olla osa tätä herätystä.

Viimeisin aamukokous oli erityinen voitelukokous, jossa pastori Rodney laski kätensä jokaisen ylle. Joukon valtavan koon vuoksi palvelurivit muodostettiin viereiselle jalkapallokentälle ja hän rukoili ulkosalla. Ainoa tapa kuvata tuota viikkoa täsmällisesti on sana... vaikuttava! Sillä joka herätyskokouksessa kaikki julistajat, kaikki yksilöt -nuoret ja vanhat- olivat dramaattisesti Pyhän Hengen koskettamia ja kyllästettyjä Jumalan läsnäolon kirkkaudella. Se vaikutus joka tapahtuu Norjassa ja kaikissa maissa, josta oli edustajia, tulee ilmi vasta siinä kirkkaudessa, joka tulevina päivinä tulee seuraamaan.

CHRONICLES OF REVIVAL Nro 1./2. syys/lokakuu 98 www.revival.com Revival Ministries International

HISTORIAA