HISTORIAA
2. YHDYSVALTAIN ALASKASTA AFRIKAN ETIOPIAAN

Oli kuuma ilma kun suuntasimme matkamme Debra Zeyit’iin, joka sijaitsee noin 45 km etelään Addis Abebasta, Etiopian pääkaupungista. Kokoukset siellä alkoivat keskiviikkona ja jatkuivat sunnuntai-iltaan. Sunnuntaiaamuna kutsuttiin rukousta varten eteen kaikki, jotka jo olivat palvelutyössä. Kun kädet laskettiin paikallisen pastorin ylle, profetiassa lausuttiin hänelle seuraavat sanat: ”Olet useiden vuosien ajan rukoillut herätystä ja olet turhautunut, koska et ole nähnyt sitä. Sanon sinulle; juuri tänään tulet näkemään herätyksen tässä paikassa, jossa se myös tulee jatkumaan ja kasvamaan.” Sillä hetkellä meillä ei ollut aavistustakaan, mitä iltapäivä toisi tullessaan ja olimme melkein unohtaneet, mitä tuolle pastorille oli sanottu, kun Pyhä Henki ilmestyi paikalle iltapäiväkokouksen ollessa puolivälissä.

Ihmiset alkoivat yllättäen kiihtyneinä tanssia ja ylistää Jumalaa. Ihmiset nostivat kätensä ja ”halleluja” ja ”aamen” huutoja kuului joka puolelta. Useat ihmiset paranivat erilaisista heikkouksista samalla kun toiset alkoivat huutaa ja täristä ja pyöriä maassa, samalla kun Pyhä Henki täytti heidät. Monet vapautuivat riivaajista. Vasta seuraavana päivänä saimme kuulla, että he olivat rukoilleet herätystä viimeiset seitsemän vuotta. Uusimmat uutiset käyntimme jälkeen kertovat, että herätys on jatkunut siellä kasvaen ja leviten lähiseuduille.

Kaikista pelastumisista erottuu yksi, koska se on niin kallisarvoinen: Eräs musliminainen kertoi tunteneensa aivan erityistä vetoa tulla tuohon kokoukseen. Hän vain tiesi, että hänen pitäisi olla siellä mukana. Nainen päätyi pyytämään Jeesusta tulemaan elämäänsä Herraksi ja Pelastajaksi. Muistakaa, että muslimille tämänkaltaisen ratkaisun tekeminen on vakava asia, koska he inhimillisesti menettävät kaiken ja saattavat jopa joutua kohtaamaan kuoleman.

Seuraava pysähdyspaikkamme oli Zuquala, joka sijaitsee länteen Debra Zeyitistä ja on melko syrjäinen paikka. Ajoimme kilometrikaupalla pölyisiä hiekkateitä. Aina kun käännyimme tieltä toiselle, ne kapenivat kapenemistaan. Lopulta me jätimme tiet taaksemme ja ajoimme vielä useita kilometrejä polulla pensaiden keskellä. Kun olimme vielä noin 25 km päässä kokouspaikasta, aloimme ohitella ihmisiä, jotka olivat matkalla kokoukseen. Noin 15 km kohdalla ohitimme 10 miehen joukon, jotka juoksivat muodostelmassa ja lauloivat ylistystä Jumalalle juostessaan. Hetken he juoksivat meidän vierellämme, mutta sitten ohitimme heidät ja jatkoimme kokouspaikalle.

Zuqualassa telttakangaspressut oli kohotettu tankojen varaan antamaan suojaa kovassa paahteessa. Väki kokoontui tiiviisti suojan alle, kunnes siellä ei enää ollut tilaa. Monilla, jotka istuivat varjon ulkopuolella, oli sateenvarjot avattuna suojaamaan heitä auringolta. Ensimmäinen kokous pidettiin perjantai-iltapäivänä ja paikalla oli lähes 1500 henkeä.

Kokousten jälkeen ihmiset juoksivat läpi asuma-alueitten kutsuen naapureitaan tulemaan ja katsomaan, mitä Herra oli tekemässä. Joka kokouksen jälkeen joukko kasvoi kaksinkertaiseksi ja sunnuntain se oli jo aivan valtava. Sunnuntaiaamuna Chris oli julistanut, että Jumala todella on parantava Jumala. Kuinka Jeesus ei koskaan työntänyt pois ketään, joka tuli hänen luokseen, vaan Hän paransi kaikki, jotka pyysivät sitä Häneltä.

Useat tuhannet olivat kokoontuneet pienen, maa-aineksesta ja kivistä rakennetun korokkeen ympärille, kun sairasten puolesta rukoiltiin. Silloin alkoi kuulua hälinää joukon keskuudesta. Joku sanoi, ”Katsokaa, mitä tänne nyt tuodaan.” Kun väkijoukko jakaantui, nähtiin vuode, jolla makasi liikkumaton ihmishahmo kokonaan peitoilla peiteltynä. Meille kerrottiin, että tämä oli nainen, jonka he olivat kantaneet tuolla vuoteella useiden kilometrien takaa.

Hän oli täysin halvaantunut, kykenemätön puhumaan, ja vain pieniä määriä nestettä voitiin tiputtaa hänen kurkkuunsa. Chris rukoili ja voiteli hänet öljyllä ja jatkoi sitten muiden puolesta rukoilemista. Pienen ajan kuluttua hän palasi, pani kätensä hänen päälleen ja rukoili uudestaan. Tällä kertaa nainen nousi istumaan ja alkoi puhua. Jotkut auttoivat hänet seisomaan ja hänet johdettiin rukouksessa kutsumaan Jeesus elämänsä Herraksi ja Pelastajaksi. Hän irtisanoutui myös noituudesta. Meille kerrottiin, että hän oli toiminut sillä seudulla noitana. Tapahtuneen seurauksena ihmiset alkoivat riisua yltään kaikenlaisia noituuteen liittyviä taikakaluja ja heittivät ne kasaan, joka myöhemmin poltettiin. Yhtäkkiä ihmiset joka puolella joukkoa alkoivat täristä, kirkua tai sätkiä maassa, kun riivaajat lähtivät heistä ja vihollisen valta murtui tuolla alueella. Arviolta 200 henkeä vapautui pahoista hengistä tuolloin.

Jumala todellakin on vuodattamassa Henkeään kaiken lihan päälle. Toivomme, että nämä kertomukset ovat olleet teille rohkaisuksi. Muistakaa, ei mikään … kerta kaikkiaan ei mikään … ole mahdotonta Jumalalle ja me annamme kaiken kunnian, kiitoksen ja ylistyksen Hänelle!

Alaska Healing Ministries Wasilla, Alaska, USA Openheaven.com IRN News Digest 11-11-03 Chris Converse

HISTORIAA