HISTORIAA
21. MARIA WOODWORTH-ETTERIN KOKOUS

Ote kirjasta "A Diary of Signs and Wonders by Maria Woodworth-Etter"

KOKOUSSARJASTA METODISTIKIRKOSSA HARTFORD CITYSSÄ (USA) TAMMIKUUSSA 1885

... Kirkko oli kylmä ja muodollinen ja monet parhaat kaupunkilaiset olivat ajautuneet epäuskoon. Tiesin että tarvittaisiin ihmeellinen Jumalan voiman osoittaminen vakuuttamaan ihmiset. Niinpä rukoilin Jumalaa osoittamaan voimansa, että syntiset tulisivat tietämään että Jumala elää ja että on olemassa hengellinen todellisuus ja että tämä vakuuttaisi heidät kauheasta tuomiosta. Viisi johtavaa seurakunnan jäsentä sanoivat, että he yhtyisivät minun kanssani rukoukseen, jotta Herra vuodattaisi voimansa korkeudesta kunnes kaupunki ja maaseutu ympärillä vapisisi mailien säteellä. Me rukoilimme että uskovat ja syntiset kaatuisivat maahan niinkuin kuolleet; että Herran maahan kaatamia olisi monia. Herra vastasi meidän rukouksiimme merkillisellä tavalla.

Seurakunnan johtajan pikkupoika kaatui Jumalan voiman alle ensimmäisenä. Hän nousi, astui puhujakorokkeelle ja alkoi puhua Jumalan viisaudessa ja voimassa. Hän alkoi huutaa ylistystä Herralle. Hänen isänsä alkoi huutaa ja ylistää Herraa. Kun pikkupoika kehoitti ja pyysi ihmisiä tulemaan Kristuksen luokse he alkoivat itkeä kaikkialla talossa. Jotkut huusivat; toiset kaatuivat liikuntakyvyttöminä maahan. Nähtiin erilaisia Hengen toimintatapoja. Jumalan voiman osoitukset jatkuivat lisääntyen kokoussarjan loppuun asti, mikä kesti noin viisi viikkoa.

Jumalan voima pyyhki yli kaupungin niinkuin tuuli, toista katua ylös ja toista alas, pyyhkäisten läpi liikekeskusten, tehtaitten, kapakoiden ja kuppiloiden pysäyttäen syntisiä kaikista piireistä. Kirjoitukset toteutuivat. Pahat pakenivat ilman ihmisen vaikutusta. Miehiä, naisia ja lapsia tuli Jumalan voiman lyömiksi kodeissaan, liikepaikoillaan, maanteillä ja he makasivat maassa niinkuin kuolleet. Heillä oli ihmeellisiä näkyjä ja he nousivat ylös kääntyneinä antaen kunnian Jumalalle. Kun he kertoivat mitä olivat nähneet, heidän kasvonsa loistivat niinkuin enkelien.

Jumalan pelko laskeutui kaupunkiin. Poliisi sanoi, etteivät he olleet koskaan nähneet sellaista muutosta, ettei heillä ollut mitään tekemistä. He sanoivat, etteivät he tehneet yhtään pidätystä ja että Jumalan voima näytti suojelevan kaupungin. Rakkauden henki lepäsi kaikkialla kaupungissa. Ei ollut tappeluja, ei kiroilemisia kaduilla, ihmiset liikkuivat rauhallisesti ja näytti vallitsevan rakkauden henki kaikkien ihmisryhmien välillä ja he ikäänkuin tunsivat olevansa Jumalan läsnäolossa.

Kauppias vaipui transsiin kodissaan ja makasi useita tunteja. Sadat ihmiset kävivät katsomassa häntä. Herra näytti hänelle monen hänen perheenjäsenensä tilan. Hän kertoi osan näystään, mutta kieltäytyi antamasta sanomaa seurakunnalle. Hän tuli mykäksi. Hän ei voinut puhua sanaakaan, koska hän kieltäytyi kertomasta sitä, mitä Herra halusi hänen kertovan. Herra näytti hänelle, ettei hän tulisi puhumaan koskaan, ellei hän kertoisi sanomaansa. Hän nousi jaloilleen itkien kertoakseen näyn. Jumala vapautti hänen kielensä. Ne, jotka olivat läsnä tiesivät, että hän oli ollut mykkänä ja kun hän alkoi puhua ja kertoa kokemuksensa sillä oli ihmeellinen vaikutus seurakuntaan ja syntisiin.

Eräänä iltana oli kokous seitsemäntoista mailin päässä kaupungista. Jotkut nuoret naiset ajattelivat, että he voisivat pitää hauskaa. He alkoivat matkia ja näytellä transsia. Herra löi heidät alas. He makasivat siinä niinkuin heidät olisi ammuttu. Heidän pilantekonsa kääntyi pian rukouskokoukseksi ja armon pyyntöjä kuului joukosta. Ihmiset tulivat kokouksiin rekikuormittain monien mailien päästä.

Eräänä iltana kun rekikuorma miehiä ja naisia meni kokoukseen he alkoivat vitsailla transseista. He huutelivat toisilleen, että he menisivät transsiin sinä iltana. Ennen kokouksen loputtua jokainen, joka oli pilaillut, oli Jumalan voiman lyömänä ja makasivat niin kuin kuolleina ja heidät täytyi viedä kotiin siinä tilassa. Ne, jotka tulivat heidän kanssaan olivat hyvin pelästyneet kun näkivät heidät makaamassa siinä ja he kertoivat, kuinka nämä olivat tehneet pilaa Jumalan voimasta matkalla kokoukseen. Ivaajia ja pilkkaajia lyötiin maahan kaikkialla talossa.

Eräs mies pilkkasi vaimoa, jonka ruumiista Jumala oli ottanut hallinnan. Hän saarnasi eleillä. Tässä pilkkaavassa mielentilassa Jumala löi miehen mykäksi. Hän jäykistyi ja jäi seisomaan kädet ylhäällä suu pilkassa viiden tunnin ajaksi, hämmästykseksi kaikille talossa. Jumalan pelko laskeutui kaikkien ylle. Totisesti Herra toimi ihmeellisellä tavalla tässä kokouksessa...

HISTORIAA