HISTORIAA
8. JUMALA LIIKKUU VOIMALLISESTI MAALAISKAUPUNGIN NUORISORYHMÄSSÄ

COFFS HARBOUR, NWS, AUSTRALIA

Viikonloppuna 8-10. tammikuuta pidetyllä nuortenleirillä Pyhä Henki ilmestyi noin 30-henkisen ryhmän ylle ihmeellisellä voimallaan. Nämä nuoret kristityt olivat iältään 11 ja 25 vuoden väliltä ja kotoisin Coffs Harbour'in baptisti seurakunnasta. Pastori Kerry Denten Greentree Ministries'tä palveli nuorisoryhmää ja puhui heille aiheenaan herätys.

Lauantai iltana, sen jälkeen kun Kerry Denten oli opettanut erityisesti parantumisista ja Jumalan Sanan julistamista seuraavista ihmeistä ja merkeistä, sekä kertonut tositapauksia Welsh'in ja Argentiinan herätyksistä, hän haastoi nuoria alkamaan huutaa Herran puoleen oman kansakuntansa edestä.

Kun nuoret alkoivat rukoilla, aluksi arasti, Pyhä Henki saapui heidän keskuuteensa ja täytti heidät vomallisesti syvällä esirukouksen hengellä. Samalla kun muutama paikalla ollut aikuinen katseli ihaillen ja ihmetellen, nuoret ihmiset olivat äkillisesti vapautuneet kiihkeään esirukoukseen saman aikaisesti ja monet heistä heittäytyivät pitkäkseen lattialle itkien Australian, seurakunnan ja kadotettujen puolesta.

Eräs 14 vuotias tyttö huusi "Oletko nähnyt minun Jumalaani? Oletteko nähneet minun Jumalaani?" Pyhä Henki antoi meille ilmestyksen siitä että tämä kallisarvoinen nuori oli syvässä esirukouksessa seurakunnan, Kristuksen morsiamen edestä, ja itseasiassa lainasi suulemittaren sanoja Korkea Veisun 3:3:ssa, kun hän etsii sulhasta "Oletteko nähneet häntä, jota minun sieluni rakastaa?".

Toinen 11 vuotias tyttö itki voimakkaasti samalla kun hän huusi "Jeesus, Jeesus, Jeesus" uudestaan ja uudestaan. Niitä, joiden yllä Pyhä Henki selvästi liikkui hyvin voimallisesti, pyydettiin kulkemaan joukon keskuudessa ja rukoilemaan toisten puolesta. Näimme kuinka 13 ja 14 vuotiaat rukoilivat 20 vuotisten puolesta. Joka puolella koko salissa sekä nuorisojohtajat että teini-ikäiset huusivat äänekkäästi Herran puoleen silmät kyynelissä ja synnytystuskissa rukouksissa oman kaupunkinsa Coffs Harbour'in ja Australian kansan edestä. Ymmärsimme että Pyhä Henki oli tekemässä valtavaa työtä tämän nuorisoryhmän keskuudessa tuona iltana, mutta seuraava kokous sunnuntai aamuna osoittautui jopa vielä voimallisemmaksi.

Kerry antoi lujaa opetusta esirukouksesta Danielin kirjan pohjalta. Myös minä puhuin, kuvaten sitä kuinka tämä nykyinen sukupolvi on vähän saman kaltainen kuin Gideon, joka oli turhautunut kuulemaan edellisten sukupolvien kokemista ihmeistä, kun saman aikaisesti hänen kansansa avuttomana piileskeli kallioluolissa ja eli puutteessa vihollisen hyökkäyksiä peläten (Tuom.6:13). Sanoin heille, että he kuuluivat Gideonin sukupolveen, joka tulee nousemaan voimalliseen palvelutehtävään läpi koko maanpiirin eikä vain evankeliumin julistajina vaan myös ihmeiden ja merkkien seuratessa julistusta.

Sitten Kerry opetti voimallisen voitelun vallitessa auktoriteetin alueelta ja lopuksi kuvaili Tommy Tenney'n kirjaa "Jumalan metsästäjät". Kun hän luki kirjasta, ihmeellinen hiljaisuus lakeutui nuorisoryhmän ylle ja me saatoimme tuntea Pyhän Hengen liikkuvan keskuudessamme ja kypsyttävän heidät esirukoukseen uudemman kerran. Jälleen Kerry kutsui heidät rukoukseen ja Henki otti vallan. Nuoret alkoivat rukoilla ja kun luin ääneen kappaleen Korkea Veisusta, 2:8-14, alkoi äänekäs huokaus, itku ja huuto uudelleen vapautua näistä nuorista.

Tässä vaiheessa me kaikki olimme kasvoillamme maassa Herra edessä. Yksi toisensa jälkeen kukin, yhtälailla nuorisojohtajat kuin nuoretkin, vetosi Jumalaan intohimoisesti ja sydämestä lähtevin huudoin että herätys tulisi heidän kansakuntaansa. Voimallinen esirukous jatkui lounasaikaan asti, ja vaikka heitä pyydettin lähtemään syömään, he jäivät paikalleen - kukaan ei halunnut poistua siitä Jumalan läsnöolosta, joka huoneessa vallitsi. Heidän nälkänsä ei kohdistunut ruokaan vaan he halusivat mielummin lisää Hänen yhteydessään.

Nuoret palasivat Coffs Harbour'in Baptisti-seurakunnan iltakokoukseen palaen Pyhän Hengen tulta. Heitä pyydettin rukoilemaan tuona iltana läsnäolevan seurakunnan puolesta(noin 150 ihmistä). Se oli todella ihmeelinen näky, kun Jumalan voima virtasi näiden nuorten kristittyjen kautta!

Oma 14 vuotias poikani, joka on kärsinyt Asperger'in syndromasta (autismin lievä muoto) ja vakavista oppimishäiriöistä, oli niden joukossa, jotka kulkivat seurakunnan keskuudessa ja laskivat kätensä aikuisten päälle. Ennen tätä viikonloppua hän ei ollut juurikan halunnut, että hänen puolestaan rukoiltaisiin tai ollut valmis rukolemaan toisten puolesta. Kun kirjotin tätä raporttia kolme päivää edellä kuvattujen tapahtumien jälkeen, Pyhä Henki oli edelleen voimallisesti hänen yllään ja me olemme voineet nähdä, että hän muuttunut. Nuorisoleirin jälkeen hän ei ole puhunut mistään muusta kuin Jumalasta ja Hänen sanastaan.

Kun hänen isoveljensä kysyi, mitä leirillä tapahtui, hän vastasi "Me painomme kasvomme lattiaan ja rukoilimme Jumalaa". Kun hänen veljensä kysyi "Mitä hauskaa te teitte?" hän katsoi veljeään ihmeissään ja vastasi "emme me olleet siellä huvin vuoksi". Muistakaa, että nämä lausunnot antoi poika, jolla on puhevaikeuksia, hän ei osaa kirjoittaa tai ilmaista selkeästi tarkoituksiaan ja oli vasta viime hetkessä päättänyt lähteä mukaan leirille, sillä hänen oli vaikea olla mukana nuorisojoukossa!

Nuorisojohtajat kertovat huomattavasta muutoksesta sekä itsessään että nuorisoryhmässä, eikä se ole vähentynyt ollenkaan leirillä vallinneesta tilasta. Nyt on rukousta ja Jumalan sanaa kohtaan sellainen nälkä, jota he eivät ole ennen kohdanneet. On myös tehty syvä päätös mennä kaduille kertomaan evankeliumin sanomaa. On suunniteltu lisäopetusta esirukouksesta viikottaisiin nuorisosoluryhmiin, erityisesti koskien rukousta kouluissa ja muissa kaupungin merkityksellisissä paikoissa.

Tässä muutamia viikonlopussa läsnäolleitten nuorten omia kommentteja:

"Uskon että Jumala tulee liikkumaan ihmeellisellä tavalla tämän nuorisoryhmän kautta. Esirukouksen Henki on tullut heidän ylleen sellaisella tavalla jota en ole koskaan ennen nähnyt. Uskon että useita tulee Jumalan valtakuntaan heidän rukoustensa välityksellä" - nuorisojohtaja.

"Sen sijaan, että oltaisiin jouduttu vahtimaan nuoria, etteivät he saa aikaan vaikeuksia, saimme seurata kuinka he pitivät kiirettä päästäkseen rukoilemaan!" - nuorisojohtaja.

"Tiedän saaneeni kosketuksen sydämeeni. Me kaikki päätimme, että meidän on päästävä todelliseen yhteyteen Jumalan kanssa."

"Olen rukoillut sellaisella tavalla jota en ole koskaan ennen kokenut."

"Olen saanut rohkeutta." "Jumala herätti meidät kaikki ja kiinnitti itseensä."

"Minulla on uusi vapaus. Se on todella avannut minut ja antanut minulle todellisen Sanan nälän."

"Siellä tapahtui vapautuminen, joka vei minut korkeammalle tasolle Jumalan läsnäoloon ja antoi minulle syvemmän huolen toisista ihmisistä kuin minulla on koskaan ollut aikaisemmin."

Rukoilkaa kanssamme että tuo mikä tapahtui nuorisoryhmässsämme tuolla viikolla olisi vasta ensihedelmää siitä suuresta nuorisoherätyksestä Australiassa, joka tulee kirjaimellisesti kääntämään tämän kansakunnan nuoret ihmiset uuteen suuntaan ja saa heidät lähtemään liikkeelle kansakuntiin Jeesuksen evankeliumin vuoksi.

Cheryl McGrath Great South Land Ministries Coffs Harbour, NSW, Australia gslm@key.net.au http://www.key.net.au/~gslm/ Julkaistu Global Revival News'in luvalla

HISTORIAA