PELASTUS
4. UPOTUSKASTE ON TÄRKEÄ USKON TEKO

Jeesuksen läsnäolo uudestisyntyneessä hengessäsi antaa Jumalalle valtuutuksen pelastaa sinut luonnollisen kuoleman jälkeen Taivaaseen. Mutta Jeesuksen pelastustyön tarkoitus ei ole vain pelastaa sinut Taivaaseen. Hänen tarkoituksensa on antaa sinulle uusi elämä Hänen valtakunnassaan jo tässä aikakaudessa. Pyhän Hengen voitelun kautta Jumala haluaa tehdä sinut Hänen sanansaattajakseen tässä maailmassa elävien ihmisten keskuudessa.

Pyhä Henki johtaa sinua vapauteen vanhasta pimeyden orjuuttamasta ja turmelemasta elämästä. Jeesus vahvistaa sinun henkeäsi ottamaan auktoriteetin sielusi voimista. Tätä raamattu kutsuu lihan kuolettamiseksi. Se tapahtuu Jumalan valtakunnan totuuksien omistamisen, pimeyden voimista irtisanoutumisen ja lisääntyvän Pyhällä Hengellä täyttymisen kautta.

Jeesus asetti upotuskasteen uskon ja kuuliaisuuden teoksi, jonka kautta ihminen voi erotttaa elämänsä Jumalan yhteyteen ja tarkoituksiin. Upotuskasteen ottamisessa pelastettu asettaa koko elämänsä Jeesuksen ja Pyhän Hengen auktoriteetin alle. Kun uskova ottaa upotuskasteen, hänellä täytyy olla usko Jumalan toimintaan tässä tapahtumassa ja sen jälkeen.

Kun sinä teet niin kuin raamattu opettaa, sinä voit odottaa uutta Pyhän Hengen läsnäoloa ja voimaa elämässäsi. Upotuskasteen ottamisen kautta sinä valtuutat Pyhän Hengen toimimaan elämässäsi ja tekemään sinut Jeesuksen Voidellun kaltaiseksi.

Room. 6:4-7: Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut upotuskasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteen kasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa, kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi; sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä (=Jumalasta eroon harhautumisesta).

Upotuskasteen ottamisella sinä osoitat Jumalalle, ihmisille ja demoneille että sinä

  • hyväksyt Jeesuksen esikuvan ja opetukset,
  • irtisanoudut Jumalan valtakuntaa vastustavasta kapinasta ja tottelemattomuudesta,
  • astut opetuslasten ja apostolien avaamalle tielle,
  • julistat uskossa vanhalle ihmiselle kukistumista,
  • irtisanot sielussasi ja lihassasi olevat pimeyden voimat,
  • omistat uskossa uuden luomuksen nousemisen elämässäsi sekä
  • annat Pyhälle Hengelle valtuudet puhdistaa ja täyttää sinut.

Upotuskasteen ottaminen on erittäin tärkeä uskon teko. Siinä sinä tunnustaudut uskomaan Jeesukseen niin kuin Jumala Isä uskoo Häneen sinun Pelastajanasi, Parantajanasi ja Vapauttajanasi. Sinä tunnustaudut Jumalan uskossa kaikkiin Jeesuksen ja apostolien opetuksiin ja lupauksiin. Upotuskasteessa sinä sulaudut Pyhän Hengen vaikuttamaan Jumalan uskoon ja Jeesuksen opetuslapseuteen myös sielussasi ja ruumiissasi olevan kyvyn kautta.

Kol. 2:8-15: Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen. Sillä hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti, ja te olette täytetyt hänessä, joka on kaiken hallituksen ja vallan pää, ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella: ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta Jumalan toimintaan (upotuskasteessa ja sen jälkeen), Jumalan, joka herätti hänet kuolleista.

"Sydämen ympärileikkaus Hengessä tarkoittaa hengen ja sielun muuttumista ja uudistumista Pyhän Hengen työn kautta. Toisin sanoin tämä tarkoittaa sisäisen vapautumisen ja parantumisen prosessia. Uskon kautta sinä upotuskasteessa hautaat vanhan ihmisesi kuolemaan ja annat Pyhän Hengen tuoda sinusta esiin uuden ihmisen, joka on muuttunut Jeesuksen kaltaiseksi. Tämä tarkoittaa antautumista ja sitoutumista Jeesuksen opetuslapseksi. Upotuskastessa sinä teet päätöksen tulla Jeesuksen kaltaiseksi ja tehdä Hänen tekojaan tässä maailmassa. Taivaallinen Isäsi on erittäin onnellinen sinusta. Siksi Hän voitelee sinut yliluonnollisella Pyhän Hengen voimalla - ja lisääntyvästi.

Kun otat upotuskasteen tässä uskossa Jeesuksen opetuksen ja esimerkin mukaan, tämä perustus kestää läpi elämäsi. Jos tämä uskon perustus on sinulta puuttunut, sinä voit ottaa todellisen upotuksen uskon kautta uudelleen. Pyhä Henki antaa sinulle todistuksen onko se tarpeellista vai ei.

Upotuskasteessa ja sen jälkeen Jeesus on erottava sinun sisäisen ihmisesi ja ruumiisi Pyhän Hengen asumukseksi. Pyhä Henki johtaa sinut vapautumisen ja sisäisen parantumisen prosessin läpi muuttaakseen sinut Jeesuksen kaltaiseksi. Sinä antaudut Jeesukselle ja Hänen suunnitelmaansa, tuomitset ja hylkäät uskon kautta kaiken elämässäsi vaikuttavan pimeyden.

Tässä puhdistumisjaksossa sinä tulet tuntemaan taivaallisen Isäsi rakkauden ja Jeesuksen rajoittamattoman anteeksiantamuksen. Pyhä Henki parantaa särkyneen sydämesi ja sinä löydät oman ja todellisen minuutesi. Sinä tulet vastaanottamaan "Kristuksen mielen".Pyhä Henki tulee johtamaan sinut hedelmälliseen palvelutyöhön Jumalan valtakunnan ilmi tuomiseksi tässä maailmassa.

Kol. 2:12-15: Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset, ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin. Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun.

Upotuskaste ilman henkilökohtaista antautumista ja uskoa Jeesukseen on hyödytön. Sinun täytyy saada kunnollinen opetus tämän toimenpiteen tarkoituksesta. Silloin sinä saat uskon Jumalan toimintaan kasteessa ja sen jälkeen. Opeta jokaiselle upotuskastetta harkitsevalle nämä asiat. Usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan ilmoituksen vastaanottamisen kautta.

Ota upotuskaste ja usko Jumalan toimivan elämässäsi Jeesuksen ja apostolien opetuksen mukaisesti. Luota siihen, että kaikki upotuskasteen siunaukset tulevat toteutumaan elämässäsi. Oleellista ei ole se, kuka kastaa, missä se tapahtuu ja kuinka se toteutetaan. Tärkein asia on sinun uskosi Jumalaan ja upotuskasteen tarkoitukseen. Usko Jeesuksen toimivan siinä hyväksesi. Antaudu jatkuvasti kaikkeen Pyhän Hengen puhdistavaan ja uudistavaan työhön.

Apostolit opettavat että kaste tulee ottaa Jeesuksen nimeen. Tämä on ilmeistä, koska upotuskaste tarkoittaa antaumista Jeesuksen opetuslapseksi. Se tarkoittaa antautua muuttumaan Jeesuksen kaltaiseksi. Me vastaanotamme upottamisen Jeesukseen Hänen esimerkkinsä ja opetuksiensa mukaan. Jumalan uskon tulee hallita tätä toimenpidettä.

Jos olet epävarma pitääkö sinun ottaa upotuskaste Jeesuksen nimeen, kehotamme sinua lukemaan syvällisen kasteopetuksen tästä linkistä.

Upotuskaste auttaa sinua vapautumaan sukukirouksistasi, noituuden ja muun vääryyden syvimmistäkin siteistä. Henkesi vapautuu ja vahvistuu uuden luomuksen elämässä. Sinussa alkaa vaikuttaa Jumalan uskon auktoriteetti pimeyden voimia vastaan ja sinä nouset voittajan minuudessa.

Ap. t. 2:38-39: Niin Pietari sanoi heille: ”Kääntykää ja ajatelkaa toisin ja ottakoon kukin teistä upotuksen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne pois siirtämiseksi, niin te vastaanotatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.”

Kun olet ottanut upotuskasteen, Jeesus pääsee Pyhän Hengen kautta katkaisemaan kaikki pimeyden siteet elämässäsi. Sydämen ja lihan ympärileikkaus Hengessä vapauttaa sinut Jumalan valtakunnan yliluonnolliseen elämänmuotoon. Voit täyttyä Pyhällä Hengellä johonkin määrään asti ennen upotuskastettakin, mutta jos haluat täyden voiton ja täyden siunauksen, upotuskaste on välttämätön. Upotuskaste katkaisee kaikki pimeyden siteet, jotka estäisivät sinua vastaanottamasta Pyhän Hengen täyteyttä.

Lähetyskentillä pakanakansojen keskuudessa upotuskasteen vastaanottamisen jälkeen ihmiset täyttyvät välittömästi Pyhällä Hengellä ilman mitään muuta rukouspalvelua. Monet vapautuvat sairauksista ja riivaajien vallasta, kun he astuvat veteen ottaakseen upotuskasteen. Okkulttiset kiroukset katkeavat ja ihmiset täyttyvät ylitsevuotavasti Pyhällä Hengellä. Sukukirousten, noituuden voimien ja poppamiesten hallinta katkeaa ihmisten yltä ja riivaajat joutuvat luovuttamaan nämä ihmiset Jeesuksen kirkkauden kosketukseen.

Kun olet vastaanottanut Jeesuksen ja upotuskasteen Häneen, sinulla on oikeus odottaa täyttä Pyhän Hengen lahjaa itsellesi. Se kuuluu sinulle, sillä Isä on määrännyt sen sinulle Jeesuksessa Kristuksessa!

Lue syvällinen kasteopetus tästä linkistä!

PELASTUS