PELASTUS
14. KUTSUMUKSEEN LIITTYVÄ VOITELU

Jeesus varustaa sinua työtoverikseen Jumalan valtakunnan ilmi tulemiseksi tässä maailmassa. Sinulla on ainutlaatuinen olemus ja kutsumus. Älä ota ketään ihmistä malliksesi vaan anna Pyhän Hengen nostaa sinusta esiin kaiken sen yksilöllisyyteen, rikkauteen, erityisyyteen, joka sinussa on talletettu Jeesuksessa.

On monia astioita erilaisia palvelutehtäviä varten. Pyhä Henki auttaa sinua paikallistamaan ja sisäistämään oman kutsumuksesi, tehtäväsi ja voitelusi. Älä vertaa elämääsi tai voiteluasi toisiin, sillä Jumala on suunnitellut sinulle oman kutsumuksen ja palvelutyön. Vain sinä voit täyttää sen Jumalan suunnitelman, joka sinussa on!

Matt. 16:24-27: Silloin Jeesus sanoi opetuslapsillensa: ”Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen. Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon? Taikka mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi? Sillä Ihmisen Poika on tuleva Isänsä kirkkaudessa enkeliensä kanssa, ja silloin hän maksaa kullekin hänen tekojensa mukaan.

Sinun kutsumuksesi ja voitelusi on yliluonnollinen. Ensimmäinen askeleesi Jumalan suunnitelmaan astumisessa on tulla täysin tietoiseksi omasta riittämättömyydestäsi ja kyvyttömyydestäsi. Silloin Pyhä Henki laskee sisimpääsi yliluonnollisen janon saavuttaa syvempi yhteys Jeesukseen ja Isään. Pyhä Henki antaa sinulle kutsun ja janon siihen valmistautumiseen. Hän antaa myös voitelun sen toteuttamiseen.

Jeesus kutsui oman kelvottomuuden kohtaamista ahtaan portin läpi käymiseksi. Ahdas portti on ahdas vain ylpeydelle, väärälle itsevarmuudelle, lihallisuudelle ja uskonnollisuudelle. Älä pelkää kohdata ahdasta porttia, sillä sen läpi käyminen on välttämätöntä. Sinun henkesi janoaa vapauteen ja iloitsee "vanhan ihmisen" kuolettamisesta. Jeesus on valmistanut sinulle tien Hänen valtakuntansa kirkkauteen.

Matt. 7:13-14: Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.

Kaikki pelastetut eivät halua mennä ahtaan portin lävitse. Heidän uskonnollinen mielensä ei löydä sitä tietä, mikä on valmistettu Pyhän Hengen tulessa upottamisessa lihan kuolettamiseksi. Mutta Jeesuksen opetuslapseksi antautuva löytää tämän ihmeellisen vapauteen ja Jumalan valtakunnan kirkkauteen johtavan portin. Sinun uusi luomuksesi rakastaa ahtaan portin läpi käymistä, sillä jokainen pimeydestä vapautuminen vahvistaa henkeäsi, rakkauttasi, uskoasi ja koko elämääsi.

Voitelussa eläminen ja palveleminen johtaa sinut jatkuvaan lihan kuolettamiseen. Mitä suuremman voitelun haluat, sitä syvempi nöyryys ja antautuminen tarvitaan sen saamiseksi . Jeesus ei voi käyttää sinua, jos olet riippuvainen ihmissuosiosta, ihmisten mielipiteistä tai suostut muuten orjuutettavaksi elämässäsi. Valmista itsesi elämään Jumalan yliluonnollisessa maailmassa Hänen suojeluksessaan ja rakastavassa huolenpidossaan.

Jeesuksen muotoon muuttumisen jano johtaa sinut Jumalan valtakunnan elämään ja palvelutyöhön. Tämä oli apostolien kutsu ja tie. Jeesuksella on sama suunnitelma sinuakin varten. Pyhän Hengen kutsu hengessäsi on ehdoton ja kestävä. Jeesus vahvistaa sinua ja sinä tulet saavuttamaan sen, mikä luvattu on.

Seuraavat päätökset auttavat sinua saavuttamaan Jumalan kutsumuksen elämässäsi:

  • Ota Jeesus esikuvaksesi. Katso kuinka Hän voitti kaikki demoniset, yhteiskunnalliset ja uskonnolliset rajoitukset ja kasvoi täydellisessä kuuliaisuudessa ainutlaatuiseen tehtäväänsä.

  • Liity ehyellä sydämellä Jeesukseen. Hyväksy Jeesuksen päämäärät omiksi päämääriksesi. Vastaanota Pyhän Hengen vahvistavaa voimaa elämääsi, jotta muutut saavuttaaksesi korkean kutsumuksesi.

  • Laske kutsumukseesi astumisen kustannukset. Sinulla on varaa maksaa nämä kustannukset, mutta se edellyttää vanhasta ihmisestäsi luopumista.

  • Jeesus ei voi käyttää sinua jos olet riippuvainen ihmisten suosiosta tai muuten orjuutettu. Nouse Jumalan uskossa ja elä Hänen yliluonnollisessa maailmassaan ja rakkautensa huolenpidossa.

  • Anna taivaallisen näyn loistaa sinulle päivä päivältä. kirkastua päivä päivältä. Katso Jumalan pelastussuunnitelmaa ja ota vastaan lisää Hänen rakkauttaam ja mielisuosiotaan. Sinä kestät jokaisen koetuksen, kun annat Jeesuksen rakkauden ja Hänen sydämensä sykkeen hallita elämääsi.

  • Tutki, janoa ja vastaanota Pyhän Hengen läsnäoloa ja voitelua elämääsi. Keskity palvelemaan siellä, missä on ensisijainen kutsumuksesi ja voitelusi. Opi sanomaan ei sellaisille tehtäville, jotka eivät enää ole sinua varten. Etsiydy virtaan, jossa voitelusi pysyy, laajenee ja vahvistuu.

Room. 8:29-30: Sillä ne, jotka hän on edeltätuntenut, hän on myös edeltämäärännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa; mutta jotka hän on edeltämäärännyt, ne hän on myös kutsunut; ja jotka hän on kutsunut, ne hän on myös vanhurskauttanut; mutta jotka hän on vanhurskauttanut, ne hän on myös kirkastanut.

Jumala on Jeesuksen kautta valmistanut yliluonnollisen pelastuksen ja uuden luomistyön jokaiselle ihmiselle. Tie Hänen valmistamaan kirkkauteen on vanhan ihmisen kuolettaminen ja nouseminen uutena luomuksena Pyhän Hengen voimassa. Tämän suunnitelman Isä on ennalta määrännyt kaikille, jotka ottavat Jeesuksen vastaan.

Janoa hillittömästi Jeesuksen muotoon muuttumista, sillä janosi murtaa kaikki elämäsi ja sielusi vankilat. Pyhä Henki kutsuu sinua ja vaikuttaa sinussa janon Jeesuksen suunnitelman teutumiseksi. Pyhän Hengen tuli on yllässi ja sisimmässäsi ja johtaa sinut tähän. Suuri Pyhän Hengen läpimurto tulee elämääsi ja Jeesus vie sinut Hänen kirkkautensa kohtaamiseen uudestaan ja uudestaan. Älä pelkää vaan usko ainoastaan!

PELASTUS