RAAMATTU
11. KIRJOITUSTEN RISTIRIITA KOSKIEN PELASTUSTA

Kaikki raamatun kirjoitukset ovat syntyneet Pyhän Hengen inspiraatiosta. Mutta koska tämä inspiraatio on tullut julki ihmisen sielun kautta, oikean inspiraation välittämisessä voi olla virheitä. Raamatun arvoa ei ratkaisevasti vähennä se, etteivät kaikki kaanoniin liitetyt kirjoitukset eivät ole todistettavasti apostolien kirjoittamia. Kaikissa kirjoituksissa on arvokasta ja välttämätöntä opetusta. Mutta jos raamatun ilmoituksen sisällä on ristiriitaisuutta, silloin täytyy tutkia totuutta kirjoitusten auktoriteetin mukaan:

  • Jeesuksen opetukset
  • vanhimpien apostolien opetukset - Jeesuksen kutsumien ja kasvattamien apostolien opetukset
  • nuorempien apostolien opetukset – Paavali
  • muiden Jumalan palvelijoiden opetukset – raamattuun pitäytyvien Jumalan palvelijoiden opetukset kautta seurakuntahistorian

Joistain raamatun jakeista löytyy ristiriitaista ilmoitusta siitä, voiko Jeesuksen oma menettää kuitenkin pelastuksensa. Valitettavasti vieläkin on liian paljon opetusta, jossa pelotellaan ihmisiä pelastuksen menettämisellä. Monet herkät ihmiset tarttuvat tällaiseen opetukseen ja alkavat pelätä kadotukseen joutumista.

Ongelma paikallistuu muun muassa heprealaiskirjeen 6. luvun jakeisiin 4-6 ja ilmestyskirjan 3. luvun jakeisiin 14-17. Nyt selvitämme tämän kysymyksen lopullisesti.

Jeesus valitsi 12 opetuslasta olemaan palvelutyönsä alusta alkaen jatkuvassa yhteydessä Häneen. Opetuslapset saivat jatkuvasti kuulla Jeesuksen opetusta, koskettaa Hänestä virtaavaa Pyhää Henkeä, nähdä kuinka Hän julisti ja palveli ihmisiä. Jo ennen uudestisyntymistään opetuslapset saivat Jeesuksen persoonasta, sydämen asenteesta, Jumalasta Isästä aivan erilaisen ja todellisen kuvan verrattuna fariseusten ja kirjanoppineitten käsitykseen.

Vain Jeesuksen henkilökohtaisessa kasvatuksessa olleet apostolit saivat tarkimman käsityksen Jumalan valtakunnasta. Paavali tiedosti tämän ja siksi hän sanookin itseään halvimmaksi apostoliksi, vaikka olikin Jeesuksen valitsema ase johtamaan pakanakansoja uskon kuuliaisuuteen.

Hepr. 6:4-6: Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ja Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet ja maistaneet Jumalan hyvää sanaa ja tulevan maailmanajan voimia, ja sitten ovat luopuneet – taas uudistaa kääntymykseen, he kun jälleen itsellensä ristiinnaulitsevat Jumalan Pojan ja häntä julki häpäisevät.
Ilm. 3:14-17: Ja Laodikean seurakunnan (eklesia = maailmasta ulos kutsutut) enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Amen, se uskollinen ja totinen todistaja, Jumalan luomakunnan alku: Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä palava; oi, jospa olisit kylmä tai palava! Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos. Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston.

Näissä jakeissa ilmaistaan mahdollisuus siihen, että Jeesus hylkää pelastettunsa tai pelastettu voi menettää pelastuksensa niin, ettei häntä voida uudistaa Jumalan yhteyteen. Jeesus itse opettaa toisin. Hänen opetuksensa todistaa apostoli Johannes, joka oli yksi Jeesuksen lähimpiä opetuslapsia.

Joh. 10:27-30: Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. Ja minä annan heille iankaikkisen elämän, ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä minun kädestäni. Minun Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kaikkia, eikä kukaan voi ryöstää heitä minun Isäni kädestä. Minä ja Isä olemme yhtä."

Jeesus vakuuttaa, etteivät hänen lampaansa ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä Hänen kädestään. Hän on tullut kaikkivaltiaan voimalla pelastetun henkeen Pyhässä Hengessä. Ei ole voimaa tai valtaa, joka olisi Häntä korkeampi ja mitätöisi pelastuksen, jonka Jeesus on lahjoittanut.

Eräs hämmennystä aiheuttanut raamatun kohta on myös Matt. 7:21-23. Jeesus ei puhu tässä omilleen, vaan ihmisille, jotka tulevat Hänen eteensä Hänen tulemuksensa päivänä. Se on päivä, jolloin Jeesus tulee Kuninkaana Jerusalemiin ja kohtaa kaikki elossa olevat ihmiset – uskovat ja uskottomat. Se on tilinteon päivä kaikille. Tämä hetki tulee antikristuksen ajan jälkeen eikä se kosketa ylös temmattua seurakuntaa.

Matt. 7:21-23: Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

On paljon ihmisiä, jotka kuvittelevat palvelevansa "korkeampia voimia" tai "elämän voimaa", käyttäen Jeesuksen nimeä. Mutta he eivät ole ottaneet Jeesusta vastaan eivätkä uudestisyntyneet. Pyhä Henki ei ole heidän hengessään eikä Jeesus siten tunne heitä. Tällaiset ihmiset voivat olla uskollisia järkeisoppineita, ”korkeampia voimia” palvelevia spiritistejä tai muita noituuden harjoittajia. Nämä ihmiset eivät ole vastaanottaneet Jeesusta, joten Jeesuksen täytyy käskeä heidät pois kirkkautensa valtakunnasta. Jeesus ei ole koskaan heitä tuntenut.

Joh. 14:14-18: Jos te anotte minulta jotakin minun nimessäni, niin minä sen teen. Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni. Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä; mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva. En minä jätä teitä orvoiksi; minä tulen teidän tykönne.

Hylkää kaikki vihollisen valheet ja väärät opetukset siitä, että pelastettu voisi menettää pelastuksensa. Pelastus on sinetöity Pyhällä Hengellä pelastetun henkeen eikä kukaan voi sitä muuttaa. Synnytä erityisen herkkä ja jatkuva yhteys Pyhän Hengen kanssa. Luota Hänen opetukseensa, sillä voitelu opettaa sinua. Hänen opetuksensa on totta eikä valhetta.

RAAMATTU