RAAMATTU
13. RAAMATUN ILMOITUS JOHTAA JEESUKSEN VASTAANOTTAMISEEN

Raamatuissa, käännöksissä, kirjoitusten kokoelmissa on erilaisuutta, epätarkkuuksia ja ristiriitoja. Tämä ei ole meille ongelma, koska raamatun ilmoituksen tarkoitus ei ole saada ihmisiä uskomaan vain kirjoituksiin, vaan johtaa ihmiset vastaanottamaan Jeesuksen ja Hänen valtakuntansa.

Raamattu ei ole tarkoitettu historiankirjaksi tai tarkaksi dokumentiksi historiallisista tapahtumista. Raamatun kirjoitukset ovat tallentaneet ihmiskunnan ja Jumalan suhteesta ainutlaatuiset pelastavat totuudet. Mikään kirja maailmassa ei ole raamatun veroinen. Vain raamatun teksteissä on todellista Jumalan ilmoitusta ja ihmisten suhtautumista Jumalan lähestymiseen.

Vajavaisuuksistaan huolimatta Raamattu todistaa meille Jumalan täydellisyyden ja luotettavuuden. Kirjoitukset kutsuvat meitä ottamaan Jeesus vastaan, liittymään Jumalan suunnitelmaan Pyhässä Hengessä. Sen jälkeen me tulemme toteamaan, että kaikki, mitä kirjoituksissa Jumala on ilmoittanut itsestään, on totta. Pyhän Hengen vastaanottamisen kautta sinäkin tulet toteamaan, että kaikki, mitä Jeesus on luvannut, toteutuu sinunkin elämässäsi. Sinun tarvitsee vain antautua siihen Jumalan uskon elämään, jota kirjoitukset opettavat.

Raamatun kirjoitukset alusta loppuun todistavat Jumalan uskollisuudesta. Jo näkyvässä maailmassa me näemme, että Hän on toteuttanut kaiken sen, minkä Hän on ilmoittanut. Taivaan maailmasta meillä on vähän tietoa, mutta kaikki, jotka ovat vierailleet Taivaassa, vahvistavat sielläkin kaiken olevan niin kuin Jumala on meille ilmoittanut.

Jumalan vaikutus Jeesuksen kautta osoittaa mm. seuraavat toteutumiset koskien Jumalan lupauksia:

  • Jumala täytti lupauksensa Israelin kansalle koskien Voideltua. Hän täytti lupauksensa Pelastajasta, joka valmistaa pelastuksen kaikille ihmisille, jotka ottavat Hänet vastaan.

  • Raamatun ilmoituksen vastaanottaminen johtaa Jeesuksen pelastustyön toteutumiseen aivan niinkuin Raamattu lupaa.

  • Ihminen saa Jumalan lupaaman syntien anteeksiantamuksen, kun hän ottaa Jeesuksen vastaan ja uudestisyntyy.

  • Jokainen ihminen saa Pyhän Hengen lahjan, kun hän ottaa Jeesuksen vastaan. Jeesuksen kautta hänelle tulee oikeus ja kyky jatkuvaan ja lisääntyvään Pyhällä Hengellä täyttymiseen.

  • Seurakunnan historia todistaa, että Jeesus on aina ilmestynyt Hänen seuraajilleen, niin kuin Hän on luvannut kirjoituksissa.

  • Kun kuka tahansa ihminen vastaanottaa Jeesuksen, hänen henkensä uudestisyntyy Pyhän Hengen kautta Isän yhteyteen. Hänessä alkaa uusi luomistyö, jossa uusi elämä nousee ja vanha jää taakse.

  • Jeesuksen vastaanottanut ihminen paranee, kun hän antautuu Jeesuksella ja uskoo niin kuin Jeesus ja apostolit ovat opettaneet.

  • Jeesuksen vastaanottanut ihminen vapautuu kaikista pimeyden valloista, kun hän antautuu Pyhän Hengen puhdistavaan kosketukseen.

  • Jeesus varustaa jokaisen pelastetun Jumalan uskolla. Sen vaikutuksessa Jeesus ilmestyy pelastetussa lisää ja tekee lisää voimatekoja pelastetun siunaukseksi.

Jumalan uskollisuutta ei voida testata epäuskoisella ja kapinallisella mielellä. Ainoa mahdollisuus todistaa Jumalan uskollisuus omassa elämässä on astua sisälle Jumalan valtakuntaan Jeesuksen vastaanottamisen kautta.

Joh. 7:16-18: Jeesus vastasi heille ja sanoi: "Minun ohjeeni (didakhe) ei ole Minun, vaan Hänen, joka Minut lähetti. Jos joku tahtoo tehdä Hänen tahtonsa, hän tulee tästä ohjeesta (didakhe) tuntemaan, onko se Jumalasta, vai puhunko omiani. Joka omiaan puhuu, hakee omaa kunniaansa, mutta joka hakee lähettäjänsä kunniaa, on totuudellinen eikä hänessä ole vääryyttä.

Kun olet vastaanottanut Jeesuksen ehyesti sydämeesi ja tuominnut pimeyden, olet välittömästi tullut tuntemaan Jumalan valtakunnan todellisuuden. Jokainen uusi Jeesuksen ilmestyksen vastaanottaminen johtaa sinut toteamaan kuinka varma ja luja on Raamatun ilmoitus Jeesuksen valtaherruudesta.

RAAMATTU