RUKOUSELÄMÄ
8. PALVONTA JEESUKSEN KIRKKAUDESSA

Uuden liiton rukouselämän keskeinen alue on palvonta Jeesuksen kirkkauden läsnäolossa. Kun Jeesuksen kirkkaus hallitsee sisintäsi, sinä et voi olla ylistämättä jatkuvasti hengessäsi. Olet valtaistuimen edessä ja näet Jeesuksen kirkkauden. Olet Pyhän Hengen voitelun kautta asetettu taivaallisiin ja vapautettu tämän maailman alkeisvoimista.

Sinä astut palvontaan kiitoksen ja ylistyksen kautta. Mooseksen temppelissä toteutettu Jumalan palveleminen oli kolmiosainen. Esipihassa oli syntiuhrien uhraaminen, pyhäkössä oli Jumalan Hengen johtaman vaikutuksen vastaanottaminen ja kaikkein pyhimmässä oli Jumalan kirkkauden läsnäolossa lepääminen eli palvonta.

Jokainen pelastettu tarvitsee ensin esipihan ylistystä, jossa sielu tulee yhä syvemmin vakuuttuneeksi Jeesuksen täydestä pelastuksesta. Sen jälkeen pelastettu tarvitsee pyhäkön ylistystä, jossa Pyhä Henki virittää henkeä ja sielua Jumalan valtakunnan todelisuuteen. Kun henki on vallannut sielun, pelastettu siirtyy palvontaan, jossa hänen ainoa toimenpiteensä on luottamus Jeesuksen sovitustyöhön, Isän rakkauteen ja Pyhän Hengen voimaan.

Pyhän Hengen voitelussa sinä näet Jeesuksen valtaherrauden, omistat Jumalan uskossa ratkaisuja Häneltä ja välität Jeesuksen valtaherrauden siirtymistä näkyvään maailman Jumalan uskon kautta. Jumalan uskossa sisimpäsi on vapaa tämän maailman painostuksista. Sinä elät Taivaassa mutta olet suorittamassa täällä Jeesuksen tarkoittamaa tehtävää.

Palvonnan hetkessä sinä olet astunut ahtaasta portista lävitse Hänen kirkkautesnsa äärettömään avaruuteen. Olet jättänyt taaksesi ulkoisen hälinän, sielusi taistelut ja hengelliset ponnistelut. Pyhän Hengen voitelu on siirtänyt sinut luonnollisen traumaattisen ja epäuskoisen mielen orjuudesta Jeesuksen auktoriteetin ja rakkauden mielisuosion alle täydessä rauhassa ja vapaudessa.

Kun olet Jumalan valtaistuimen edessä, olet elämäsi ja Jeesuksen ilmestymisen täyttymyksen hetkessä. Pyhä Henki on siirtänyt sinut sielutietoisuudesta henkitietoisuuteen. Olet suorassa hengen yhteydessä ja vuorovaikutuksessa. Jeesuksen kanssa. Tämä on sinun voimallisin parantumisen ja ratkaisujen vastaanottamisen hetki.

Palvonnassa Pyhän Hengen ilmestystieto ja Jumalan usko johtavat sinua. Olet sulautunut Jeesuksen auktoriteettiin, jossa kaikki esteet ovat menettäneet merkityksensä. Henkesi ja sielusi lepäävät Jeesuksen suunnitelman katselemisessa ja vastaanottamisessa. Sinuun vaikuttaa kirkkauden imu, joka vetää sinua yhä suurempaan Jeesuksen tuntemiseen ja Häneen sulautumiseen. Siinä tapahtuu elämäsi täydellinen uudistuminen ja muuttuminen.

Joh. 4:23-24: Mutta tulee aika ja on jo, jolloin todelliset palvojat suudellen kumartuen palvovat Isää hengessä ja totuudessa; sillä senkaltaisia palvojia myös Isä tahtoo. Jumala on Henki; ja jotka häntä palvovat, niiden tulee palvoa suudellen kumartuen hengessä ja totuudessa."

Palvonta Isän valtaistuimen edessä voi toteutua Pyhässä Hengessä. Silloin se on Jeesuksen opetuksen mukaan palvontaa hengessä ja totuudessa. Kun olet ”hengessä ja totuudessa” et voi olla suudellen kumartuen palvomatta Jeesusta ja Isää. Heidän ihanuutensa ja kirkkautensa huumaavat sinut. Kun pääset kokemaan tällaista palvontaa, sinä haluat siinä vain syvemmälle. Niin Jeesuskin haluaa.

Palvonta on sisäisen ihmisen jatkuva olotila, joka ei riipu ulkoisista olosuhteista. Kun henkesi on vahvistunut, sinä voit palvoa sisäisessä ihmisessäsi riippumatta olosuhteista. Pyhä Henki johtaa sinut elämään sisäisesti Jumalan kirkkaudessa. Näin tapahtui Paavalille ja Siilalle Efeson vankilassa.

Ap.t. 16:22-34: Ja kansakin nousi heitä vastaan, ja päälliköt revittivät heiltä vaatteet ja käskivät lyödä heitä raipoilla. Ja kun olivat heitä paljon pieksättäneet, heittivät he heidät vankeuteen ja käskivät vanginvartijan tarkasti vartioida heitä. Sellaisen käskyn saatuaan tämä heitti heidät sisimpään vankihuoneeseen ja pani heidät jalkapuuhun...
...Mutta keskiyön aikaan Paavali ja Silas olivat rukouksissa ja veisasivat ylistystä Jumalalle; ja vangit kuuntelivat heitä. Silloin tapahtui yhtäkkiä suuri maanjäristys, niin että vankilan perustukset järkkyivät, ja samassa kaikki ovet aukenivat, ja kaikkien kahleet irtautuivat...
...Kun vanginvartija heräsi ja näki vankilan ovien olevan auki, veti hän miekkansa ja aikoi surmata itsensä, luullen vankien karanneen. Mutta Paavali huusi suurella äänellä sanoen: "Älä tee itsellesi mitään pahaa, sillä me kaikki olemme täällä". Niin hän pyysi valoa, juoksi sisälle ja lankesi vavisten Paavalin ja Silaan eteen. Ja hän vei heidät ulos ja sanoi: "Herrat, mitä minun pitää tekemän, että minä pelastuisin?"...
...Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". Ja he puhuivat Jumalan sanaa hänelle ynnä kaikille, jotka hänen kodissansa olivat. Ja hän otti heidät mukaansa samalla yön hetkellä ja pesi heidän haavansa, ja hänet ja kaikki hänen omaisensa kastettiin kohta. Ja hän vei heidät ylös asuntoonsa, laittoi heille aterian ja riemuitsi siitä, että hän ja koko hänen perheensä oli tullut Jumalaan uskovaksi.

Ylistys ja palvonta on Taivaan portti, jonka Herra opetti Israelin kansalle jo vanhassa liitossa. Pilvi täytti temppelin, kun viritettiin korkea ylistys Herralle. Ylistys ja palvonta tuovat Pyhän Hengen, Jeesuksen, Isän ja enkelien läsnäolon sisimpääsi ja yllesi. Pimeyden voimat pakenevat, koska ne eivät voi kestää kirkkautta eikä Jumalan ylistämistä.

Jumalan ylistys on vahva ase kaikkea pimeyttä vastaan. Yksikään demoni ei siedä Jumalan ylistystä jatkuvasti. Kun ylistät jatkuvasti, pimeys joutuu väistymään kokonaan sielustasi. Näin sinä vapaudut sellaisistakin ikeistä, joista on muuten vaikea vapautua.

Ps. 103:1. Ylistä / palvo / polvistu / siunaa / kiitä (barak) Herraa, minun sieluni, ja kaikki, mitä minussa on, hänen pyhää nimeänsä.

Palvonta johtaa suoraan Jeesuksen ja Isän läsnäoloon. Sillon henki, sielu ja ruumis ovat suorassa Jeesuksen läsnäolossa ja suuntautuneet Häneen vastaanottajana. Sinun sisimpääsi tulee hallita palvonnan hengen. Sydämessäsi tulee soida laulu, kiitos, ylistys ja palvonta Jumalalle. Silloin olet valmis siirtymään yhä syvempään Pyhän Hengen johtamaan tilaan ja Jeesuksen kirkkauden maailmaan.

Palvonta vie sinut elämäsi syvimpään rauhaan ja lepoon, jossa parantava voitelu koskettaa elämäsi kaikkia alueita. Siinä hetkessä sinä paranet pelkästään lepäämällä. Et tarvitse mitään rukouksia ja taistelua enää. Sielusi puhuu Jeesukselle ja vastaanottaa välittömästi Häneltä. Sinä voit joutua transsin kaltaiseen tilaan, jossa et enää ole tietoinen tästä maailmasta. Jeesus kohtaa sinua silloin kirkkautensa maailmassa ja sinä vastaanotat ainutlaatuisia siunauksia.

Ylistys ja palvonta on lihallisen ja traumaattisen elämäsi uhraamista Herralle. Silloin sinä ylistät henkesi kehotuksen, kuuliaisuuden ja uskon mukaan, etkä tutki, mitä mieltä sielusi traumat ja pimeys ovat. Näin sinä saavutat elämäsi läpimurrot ja astut suurempaan kirkkauteen Pyhän Hengen tulessa. Pyhä Henki voi temmata sinut ylistykseen ja palvontaan, jota et voi lopettaa. Silloin voi tapahtua erityisiä ihmeitä ja voimatekoja ympärilläsi.

Puhdas ylistyksesi ja palvontasi on iloista, vapaata, estotonta. Sinä asetat koko elämäsi Hänelle ylistysuhriksi. Elämääsi hallitsee ylistyksen ja palvonnan henki. Jeesus on tehnyt sinut ylistäväksi ja palvovaksi hengeksi tässä maailmassa ja Jumalan edessä.

Pyhä Henki puhdistaa ylistystäsi harjoituksen kautta – sinä ylistät Herraa Jumalan Poikana, Pelastajanasi, Parantajanasi, Vapauttajanasi, Kuninkaanasi ja Elämäsi Lähteenä ja päämääränä. Sinä ylistät Herraa, koska tiedät että Hän on valmistanut sinulle kaiken. Hänen haavojensa kautta olet parannettu, Hänen verensä kautta sinulla on pääsy Pyhän Hengen voimaan, Pyhän Hengen voimassa sinulla on vapautuminen, parantuminen, uusi luomistyö, menestys ja uusi elämä.

Jeesuksen kirkkaudessa elävä pelastettu ON ylistävä ja palvova henki. Sielullinen minuus on muuttunut hengelliseksi minuudeksi. Tästä seuraa esteetön liikkuminen ja palvelu sekä luonnollisessa maailmassa että hengen maailmassa. Antautunut ylistys ja palvonta on Pyhän Hengen täyttämän sielun tila uudessa liitossa. Jeesuksen kirkkauden näkeminen hengen kautta johtaa jatkuvaan kirkkaudessa ylistämiseen.

Pelastetun suurin kunnia ja täydellisin tehtävä on ylistää ja palvoa Herraa sisimmässään ja koko olemuksellaan. Sinä teet tätä estottomasti silloin kun sinä näet Jeesuksen valtaherruuden ja olet Hänen voimansa täyttämä. Tämä on sisäisen parantumisesi ja hengellisen kasvusi korkein päämäärä.

RUKOUSELÄMÄ