RUKOUSPALVELU
7. KIINNIOTTAJAN TÄRKEÄ OSUUS

Rukouspalvelun turvallisuus ja järjestys on erityisen tärkeää. Kun Pyhä Henki alkaa liikkua, syntyy helposti kaaosta ja vaaratilanteita. Kun olet itse rukoilemassa, sinun tulee varmistua, että Pyhän Hengen voiman alle kaatuminen on turvallista. Ota vähintään toisesta kädestä kiinni, jos ei ole kiinni ottamaan valmistautunutta avustajaa.

Kiinniottajan tehtävä on hengellisesti erittäin tärkeä. Jeesus ilmestyy voimassaan siinä, missä kaksi tai kolme on koolla Hänen nimessään. Kiinniottajana sinun tulee yhtyä samaan Pyhän Hengen ja uskon virtaan kuin rukouspalvelija. Opettele keskittymään Pyhän Hengen vaikutukseen palvellessasi. Erityisissä tilanteissa Pyhä Henki voi antaa sinulle oman julistuksen, joka sinun tulee välittää palveltavalle.

Seuraavat ohjeet vapauttavat PYhän Hengen voitelua lisää palvelutilanteessa:

  • Tarjoudu kiinniottajaksi, jos sinulla on siihen hengellistä ja fyysistä voimaa.

  • Ole varuillasi koko ajan ja seuraa mitä rukouspalvelija tekee. Pyhä Henki toimii äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti.

  • Ole riittävän lähellä ja pidä itselläsi tukeva asento, että pystyt vastaanottamaan henkilön painoa riittävästi.

  • Ota kiinni yläselän puolelta, älä kainaloista. Valmistaudu vetäytymään hiukan taaksepäin, kun henkilö alkaa kaatua. Jotkut kaatuvat jalat suorina, toiset vaan putoavat lattiaan!

  • Varo erityisesti päätä ja niskaa, kun lasket hänet lattialle. Älä yritä pitää ketään ylhäällä, vaan anna kaatua lattialle Pyhän Hengen voiman alle.

  • Jos palvelet yksin, ota molemmista käsistä kiinni ja harjoita kuntosi ja taitosi sellaiseksi, että voit varmistaa turvallisuuden missä tahansa Pyhän Hengen manifestaatiossa tai tilanteessa!

  • Älä pane käsiäsi rukoiltavan päälle tai kiinnitä muuten huomiota itseesi. Älä hiero tai tee mitään sellaista, joka aiheuttaa vaivautumista.

  • Voit rukoilla takana hiljaa ja huomaamatta, jolloin Pyhä Henki voi vahvistaa yhteistä rukouspalvelua. Ole hengessäsi sopimuksessa rukouspalvelijan kanssa, että Jeesuksen täysi kosketus tulee palveltavan elämään.

  • Kun valmistaudut ottamaan vastaan jotakuta, pidä kyynärpääsi kylkiesi lähellä ja anna käsilläsi pieni kosketus vastaanotettavan selkään. Tämä antaa henkilölle luottamuksen siitä, että olet hänen takanaan, eikä se häiritse rukoustapahtumaa. Pyri siirtymään taaksepäin henkilön kanssa kun hän kaatuu mieluummin kuin yrität ottaa koko paino itsesi päälle.

Rukouspalvelussa avustaminen on elintärkeä osuus palvelua. Keskity olemaan avustaja, ollen juuri siellä, missä sinua tarvitaan, ei hämmästellen ympärillesi huoneessa tai jutellen muiden lähellä olevien kanssa. On erittäin hämmentävää rukouspalvelijalle ja palveltavalle, jos kiinniottaja ei olekaan paikallaan kriittisellä hetkellä. Jos väsyt tai tarvitset itse rukouspalvelua, kerro silloin johtajallesi niin että voidaan ottaa toinen sinun tilallesi.

Kun palvelet kiinniottajana sinä olet Jeesuksen ilmestymisen todistajana. Sinä näet läheltä ja omin silmin kuinka voideltu julistaja toimii ja kuinka Pyhä Henki toimii. Tämä on sinulle erittäin arvokasta kokemusta ja ilmestystä. Avustajana sinä saat vastaanottaa määräosan kaikesta siitä voitelusta, mikä palvelustilanteissasi kohtaa ihmisiä.

RUKOUSPALVELU