SOAKING
1. Seppo Välimäki: PYHÄN HENGEN JA TULEN LÄPIMURTO ELÄMÄSSÄNI

Vuonna 1991 keväällä ja kesällä Pyhä Henki kutsui minua syvempään kohtaamiseen Jeesuksen kanssa. Olin monenlaisissa hengellisissä yhteyksissä ja palvelutehtävissä, mutta Pyhä Henki kutsui minua uuteen ilmestyksen ja voitelun tasoon. Tunsin Pyhän Hengen ja Hengen lahjat. Olin nähnyt monenlaisia parantumisia ja vapautumisia omassa palvelutyössäni. Mutta sisimpäni oli janoinen, koska tiesin, että Jumalalla on Jeesuksessa jokaiselle paljon enemmän kuin siihen mennessä olimme vastaanottaneet.

Tutkin monien tunnettujen herätyksen julistajien ja erityisessä voitelussa palvelleiden Jumalan miesten ja naisten elämää. Jokainen näistä (Smith Wigglesworth, John G Lake ja Maria Woodworth-Etter esimerkiksi kertoivat omana todistuksenaan syvemmästä Pyhän Hengen kosketuksesta. Englannin kielessä he käyttivät ilmaisua "liquid fire". Kun tämä nestemäinen Pyhän Hengen tuli oli läpäissyt heidät, koko heidän elämänsä ja palvelutyönsä sai uuden voitelun ja suunnan.

Olin silloin vielä liike-elämässä työssä oman pienen yritykseni puitteissa. Toimin liikkeenjohdon konsulttina ja kouluttajana. Minulla oli samanaikaisesti kutsu nousta hengelliseen kokopäivätoimiseen palvelutyöhön. Tiesin, että tarvitsen siihen suuremman voitelun ja syvemmän Jeesukselle antautumisen.

Pyhä Henki oli johtanut minut valmistelevaan askeleeseen vuonna 1987, jolloin luovuin hyväpalkkaisesta virkatoimestani pankissa ja siirryin yksityiseksi yrittäjäksi. Ajattelin näin, että jos en pärjää uskon varaisessa työssä yksityisenä yrittäjänä, kuinka minulla voisi olla uskoa selviytyä uskon varaisesti hengellisessä työssä, joka tulisi olemaan vapaaehtoisen kannatuksen varassa. Selviytymiskynnys hengellisessä työssä on korkea, koska Suomessa ei ole totuttu tukemaan hengellistä työtä.

Olin vakuuttunut, että minun tulee viettää intensiivistä ja kahdenkeskistä aikaa Pyhän Hengen kanssa, jotta saan uuden kosketuksen Jeesukseen. En siis etsinyt mitään pinnallista virvoitusta tai uutta toimintasuunnitelmaa. Etsin kokonaan uutta suhdetta ja läheisyyttä Jeesuksen ja Pyhän Hengen kanssa. Kesäkuussa 1991 olin täysin vakuuttunut, että ainoa mahdollisuuteni erottautua Pyhän Hengen läsnäoloon oli kesäloma-aika. Silloin voin hetkeksi jättää liike-elämän tehtävät, koska kaikki kuitenkin olivat kesälomalla. Syksy tulisi olemaan taas kiireinen.

Sovin vaimoni Marjan kanssa, että otamme koko heinäkuun lomaa ja sulkeudumme Pyhän Hengen läsnäoloon omassa kodissamme. Olimme juuri rakentaneet uuden omakotitalon ja siinä olisi ollut vielä paljon tekemistä juuri kesäaikana. Mutta me asetimme etusijalle Jeesuksen kohtaamisen.

Aloitin Jeesuksen läsnäolon etsimisen noin klo 8 aamulla ja pyrin viipymään yhtäjaksoisesti yksinäisyydessä makuuhuoneessamme niin paljon kuin mahdollista aina klo 22 asti. Pieniä välipaloja ja kevyitä aterioita oli päivän aikana. Minulla ei ollut ylistysmusiikkia, raamatunlukuoppaita tai päivän sanaa tutkittavana. Olin vakuuttunut siitä, että Pyhä Henki on minussa ja minun ylläni. Hän on valmis kohtaamaan minua suuremmalla voimalla, kunhan murtaudun ulos luonnollisen sieluni ja lihani vankilasta. Uskoin, että Jeesus on minun ulkopuolellani ja minulla on pääsy Hänen kirkkauteensa Hänen verensä kautta. Uskoin myös, että minun ei tarvitse rukoilla monimutkaisia rukouksia vaan Hän kuulee minun yksinkertaisen ja hartaan pyyntöni. Kaiken etsimiseni ajan minulla oli kaksi julistusta:

"JEESUKSEN VEREN KAUTTA MINULLA ON PÄÄSY PYHÄN HENGEN TULEEN" - TULE PYHÄ HENKI JA UPOTA MINUT SINUN TULESSASI!"

Ensimmäisen viikon aikana tuli käsittämättömiä ongelmia elämämme rauhoittamiseksi. Aivan kuin kaikki olisivat riehaantuneet ja vaatineet meitä osallistumaan tai tulla kyläilemään meille. Pitkäaikaisia tuttavia tuli lomalle Suomeen ja he halusivat ehdottomasti tavata meitä. Uskon ystävillä oli kaikenlaisia hankkeita, joihin meidän olisi pitänyt osallistua. Asiakasyrityksille tuli kiireellisiä ongelmia, joita he pyysivät minua hoitamaan. Mutta me pysyimme päätöksessämme ja vähitellen tilanne rauhoittui.

Toisen viikon aikana pääsin syvempään Pyhän Hengen läsnäoloon ja hiljaisuuteen. Silloin Pyhä Henki alkoi nostaa esiin koko vanhaa elämääni. En osaa sanoa kuinka paljon siinä oli sielunvihollisen vaikutusta. Joka tapauksessa käsittelin kaikki mahdolliset ja muistiin tulleet asiat ja annoin ne Jeesukselle. Tunnustin Jeesukselle kaikki syntini ja uskon kautta Jeesuksen veren täydelliseen sovitukseen otin vastaan anteeksiantamuksen kaikkeen. Tämä tuntui ajoittain tuskalliselta, mutta Pyhä Henki vahvisti uskoani. Muutamassa päivässä kaikki entinen elämäni oli käsitelty kahden kesken Jeesuksen kanssa. Tietysti olin käsitellyt näitä rukouspalvelussa vaimoni kanssa ja muissa yhteyksissä monta kertaa. Nyt käsittelin kaiken siltä kannalta, että mikään pimeys minussa ei saa olla Jeesuksen suuremman kirkkauden esteenä.

Toisen viikon lopulla henkeni alkoi herkistyä ja tunsin, kuinka sieluni puhdistui ja kirkastui yhä lisää. Aloin erottaa Pyhän Hengen liikkuvan ympärilläni, mutta se oli vielä etäistä ja tavoittamatonta. Kuitenkin olin rohkaistunut siitä, että jotain oli alkanut muuttua elämässäni hengellisellä alueella. Olin yhä päättäväisempi, koska uskoni omaan läpimurtooni kasvoi. Viikonlopun aikana aloin tuntea kuinka Pyhä Henki oli lähestymässä minua ikään kuin aaltoina.

Tunsin kuinka Pyhän Hengen aalto lähestyi minua. Samalla tiedostin kuinka minun sielustani ja lihastani nousi vaikeasti määriteltävä vastustus. Paavali sanoi että liha vastustaa henkeä. Ymmärsin sen nyt uudella tavalla hyvin todellisena. Aina kun huomasin, että lihastani tai sielustani nousi jokin vastustus Pyhää Henkeä kohtaan, tuomitsin ja irtisanoin tämän vastustuksen. Tiedostin, että voin hallita henkeni ja Jumalan uskon kautta sillä alueella ja julistaa lisää janoa ja antautumista Jeesuksen kohtaamiseksi uudella tavalla.

Aina kun olin tuominnut sisäisen vastustukseni, kutsuin Pyhää Henkeä uudestaan koskettamaan ja lähestymään minua. Jokaisella kerralla Pyhä Henki tuli lähemmäksi kuin edellisellä kerralla. Tässä vaiheessa olin jo oppinut vangitsemaan ajatukseni Voidellun kuuliaisuuteen. Pidin henkeni ja sieluni suunnattuna Jeesuksen hengelliseen todellisuuteen, joka oli vielä etäinen ja vaikeasti tavoitettava.

Kolmannen viikon maanantaina aamulla tunsin, että Pyhä Henki lähestyy minua ikään kuin voimalla. Olin saanut liikkeelle Jeesuksen vaikutuksen, joka oli nyt vyörymässä ylitseni ilman, että voin sille mitään. Tämä oli aivan uudenlainen uskon näköala ja kokemus. Jatkoin kuitenkin Pyhän Hengen tulen kutsumista elämääni, vaikka minusta alkoi tuntua, että kestänköhän kaiken sen, mitä on tulossa. En miettinyt sitä enempää, koska tiesin, että Jeesus kohtaa minua sellaisella tavalla, jonka voin kestää.

Maanantai-aamuna noin kello 10 aikaan Pyhän Hengen jatkuva myrskytuuli oli lähestymässä minua. Sitten yhtäkkiä tunsin, kuinka Pyhän Hengen tuli ja sähkövirta läpäisi minut päästä jalkoihin ja varpaista päälakeen. Näin hengessäni kuinka jokainen soluni tuli vapautetuksi jostain raskaasta ikeestä. Tämä vaikutus oli hyvin lyhytaikainen, mutta se mullisti elämäni. Nyt tiesin, että olin saavuttanut sen, mitä varten olin erottanut kesälomakuukauteni Jeesuksen uutta kohtaamista varten.

Tämän ensimmäisen läpimurron jälkeen tiesin pelisäännöt. Minun tarvitsee vain suuntautua Jeesukseen ja anoa Häneltä uutta Pyhän Hengen kosketusta. Silloin Pyhä Henki on laskeutuva ja kohtaava minua. Seuraavaan kosketukseen ei mennyt kuin noin puolen tunnin hiljentyminen ja suuntautuminen. Pyhä Henki tuli mutta nyt eri tavalla. Tunsin, kuinka Pyhän Hengen polttava vaikutus alkoi mennä minun luihini ja ytimiini. Tavallaan se oli hienoa ja valtavaa, mutta toisaalta se oli pientä kipua aiheuttava polttava tuli. Olin siitä onnellinen. Kiitos Jeesus Pyhän Hengen tulesta, joka polttaa roskat pois!

Joh. 7:37-39: Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: "Jos joku janoaa jatkuvasti, niin tulkoon minun tyköni jatkuvsti ja juokoon jatkuvasti. Joka uskoo minuun jatkuvasti niin kuin kirjoitukset opettavat, hänen sisimmästään on voimakkaasti ryöppyävä elävän veden virrat." Mutta sen hän sanoi Hengestä, joka niiden piti saaman, jotka uskoivat häneen; sillä Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesus ei vielä ollut kirkastettu.

Tästä läpimurrosta alkoi elämässäni uusi Jumalan valtakunnan ilmestymisen aika. Aina kun luin raamattua, Pyhä Henki oli ylläni ja opetti mitä kukin kohta tarkoitti. Tämän henkilökohtaisen opetuksen vaikutuksesta kirjoitin kolme mappia hengellistä opetusta Jumalan valtakunnasta. Tarjosin sitä eräälle hengelliselle kustantajalle, mutta virkailija ei ollut kiinnostunut siitä, koska siinä ei ollut elämäkerta tarinaa. Siinä oli liikaa opetusta!

Tämän jälkeen alkoi hyvin aktiivinen ilmestysten ja näkyjen aika. Pyhä Henki avasi minun henkeeni Jumalan Sanan ilmoitusta. Pyhä Henki johti minut palvelemaan hyvin erikoisissa tehtävissä, joita kukaan muu ei uskaltanut tai osannut tehdä. Nämä tehtävät tapahtuivat julkisuudelta salassa, Ne olivat hengellisiä kommando iskuja pimeyden voimien kukistamiseksi ja Jeesuksen valtaherruuden julistamiseksi ihmisten elämässä. Pyhä Henki opetti silloin jo Isän rakkauden ilmestystä ja sisäistä vapautumista ja parantumista. Myöhemmin nämä Pyhän Hengen aallot tulivat ilmi julkisissa ja suurissa seurakunnissa ja palvelutehtävissä. Koko hengellinen palvelutyöni sain kahdessa viikossa uuden tason ja lähtölaukauksen.

Suosittelen sinullekin Pyhän Hengen ja tulen läsnäolossa viipymistä tavoitteenasi Pyhän Hengen tulessa upottaminen. Tämä tavoite on edelleen sydämessäni ja janoan jälleen uutta Pyhän Hengen ja tulen läpimurtoa, joka tulee johtamaan uuteen Jeesuksen ilmestymiseen elämässäsi. Kiitos Jeesukselle ja Isälle Pyhän Hengen ja tulen lupauksesta.

SOAKING