SOAKING
3. Carol Arnott: HÄNEN RAKKAUDESSAAN TAPAHTUVA PYHÄÄN HENKEEN IMEYTYMINEN

Lähde: Spread the Fire-lehti 3/2001 - Carol Arnott: The Purpose of Soaking in His Love

Eräänä iltana rukouspalvelun aikaan olin väsynyt, siksi asetuin lepäämään lattialle ja aloin siinä ylistää Herraa. Noin viiden minuutin kuluttua ajattelin, ”On niin paljon ihmisiä vielä odottamassa rukouspalvelua, että minun on noustava rukoilemaan heidän puolestaan”. Mutta muistin kysyä ensin Herralta, tulisiko minun jo nousta. Tunsin Hänen sanovan, ”Ei.” Muutamaa minuuttia myöhemmin kysyin Häneltä uudestaan ja tunsin, että vastaus edelleen oli kielteinen, vaikka tähän mennessä ei tuntunut tapahtuneen mitään.

Sitten aloin tuntea pientä kihelmöintiä oikean käteni sormenpäissä. ”Jumala, oletko se Sinä?” ihmettelin. ”Jos olet, niin voisitko lisätä läsnäoloasi minussa?” Tuntemus laajeni rystysiini. ”Voi Herra, Sinä siis olet siinä, ole hyvä ja jatka vielä!” Seuraavien kolmen tunnin ajan tunsin kuinka vahvistuin pala palalta lisää kunnes koko ruumiini kihelmöi Pyhän Hengen voiman alla. Kysyin Herralta, miksi Hän toimi niin hitaasti – käyttäen siihen kolme tuntia – sillä tiesin, että Hän olisi kyennyt vahvistamaan minut hetkessä. Hän vastasi minulle: ”Kyllä, Carol, olet oikeassa. Olisin voinut tehdä sen välittömästi, mutta se ei ollut tällä kertaa Minun tarkoitukseni. Tein sen hitaasti, koska halusin sinun pysyvän lattialla. Halusin viettää aikaa sinun kanssasi.

ON OPITTAVA KÄYTTÄMÄÄN AIKAA JEESUKSEN KANSSA

Meillä on oltava aikaa olla Hänen kanssaan, vain rakastaaksemme Häntä ja vastaanottaaksemme Hänen rakkauttaan – ilman muita asialistoja tai ostoslistan kaltaisia rukouspyyntöjä. Niittenkin aika saattaa tulla myöhemmin, mutta meidän täytyy oppia panemaan rakkaussuhteemme Hänen kanssaan ensimmäiseksi. Ainoastaan silloin, kun olemme täytetyt Hänen rakkaudellaan, meillä on rakkautta annettavaksi toisille. Niin monet kristityt eivät osaa levätä Hänen läsnäolossaan, vaan kokevat, että heidän on jatkuvasti ’oltava virantoimituksessa’. He eivät ole vielä nähneet Pyhään Henkeen imeyttämisen arvoa.

Näiden uudistuksen vuosien aikana minua on todella ärsyttänyt joidenkin ihmisten tapa reagoida, kun Jumalan läsnäolo ilmestyy voimallisesti kokouksessa. Vaikuttaa siltä, etteivät he pysty pysähtymään ja lepäämään tuossa läsnäolossa. He tulevat rukoiltaviksi ja jo viiden minuutin kuluttua he häipyvät taas omille teilleen. Jumala haluaisi antaa paljon enemmän kuin vain paiskata maahan viideksi minuutiksi. Mikä sitten on ongelmana?

Meidät on opetettu jo varhaisesta lapsuudestamme alkaen suorittamaan, saattamaan tehtävämme päätökseen, tekemään, tekemään ja tekemään lisää. Meidät on opetettu siihen, että saamme palkkion menestyksekkään suorituksen perusteella ja jotkut meistä - erityisesti johtajista – kokevat ongelmalliseksi läheisyyden, koska olemme yrittäneet tuoda maailmallisen ajattelutavan hengelliseen elämäämme.

Kun näin tapahtuu, suhteessasi Herran kanssa ”hyvästä” tulee parhaan vihollinen. Jeesus nuhteli ihmisiä tällaisesta asenteesta. Martta, Marian sisar, oli erinomainen esimerkki tästä. Hänestä olisi ollut parempi, jos Maria olisi auttanut häntä keittämään ruokaa Jeesukselle kuin, että hän istui Jeesuksen lähellä kuuntelemassa. Jeesus sanoi, että Maria oli valinnut paremman osan eikä sitä otettaisi häneltä pois. Hän arvosti Jeesuksen läsnäoloa. Aina, kun Jeesus oli paikalla, Maria oli Hänen kanssaan, rakastaen saada olla vain Hänen lähellään. Maria asetti Jumalan suurimman käskyn ” rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ” (Matt.22:37) suuren lähetyskäskyn edelle.

Meidän tärkein kutsumuksemme on elää läheisessä suhteessa elävän Jumalan kanssa. En halua Taivaassa kuulla sanoja: ”Väistykää luotani; en koskaan tuntenut (kreikaksi: gnosko) teitä.” Haluan rakkaussuhteen alkavan jo nyt täällä.

Raamattu alkaa Aadamin ja Eevan avioliitolla ja päätyy ilmestyskirjassa siihen, kun Jeesus tulee hakemaan morsiantaan. Niiden välissä on morsiamelle kehotus valmistautumisen. Etkö menisi ennemmin naimisiin sellaisen henkilön kanssa, joka kanssa sinulla on intiimi suhde kuin sellaisen, jonka kanssa olet ollut käynyt kauppaa liikesuhteessa? Minä valitsisin kiihkeän rakkauden, molemminpuolisen tuntemisen ja sydänten yhteyden Hänen kanssaan, jonka kanssa aion viettää iankaikkisuuden.

PYHÄÄN HENKEEN IMEYTTÄMINEN KOTONA JA SEURAKUNNASSA

Maria istui Jeesuksen jalkojen juuressa ja kuunnellen tarkasti jokaista sanaa. Se oli helppoa hänelle, sillä Hän oli fyysisesti paikalla huoneessa. Meidän on päästävää Pyhän Hengen kautta kosketuksiin Hänen henkisen läsnäolonsa kanssa. Se voi tapahtua hyvin myös kotona. Laita ylistysmusiikki soimaan ja istuudu mukavaan tuoliin tai käy pitkäksesi lattialle. Liity mukaan palvontaan ja vain ”ole” Jeesuksen kanssa.

Meidän on välttämätöntä, myös seurakunnan keskuudessa, ottaa tavaksi käyttää laatuaikaa pelkästään Jeesuksen rakastamiseen. Päätä jo edeltä käsin, että kokouksen lopussa otat vastaan rukouspalvelua ja viivyt pitkän aikaa Hänen läsnäolossaan vain paistatellen Hänen rakkaudessaan. Älä ainoastaan kaadu Voiman alle ja heti minuutin kuluttua pomppaa taas pystyyn. Silloin et ole ymmärtänyt koko asian ydintä, joka on Hänen rakkautensa henkilökohtaisessa kokemisessa.

Pyhään Henkeen imeyttäminen on aivan eri asia kuin pyytää asioita rukouksessa. On aika, jolloin sinun tulee tuoda pyyntösi Jumalan tietoon, mutta tämän tulisi olla ensin. Kuvitellaan vaikka, jos mieheni John tulisi kotiin ja haluaisin viettää aikaa hänen kanssaan. Hän kuitenkin torjuisi minut kysyen vain, missä hänen päivällisensä viipyy. Se todella loukkaisi minua. Myös Jeesus, meidän sulhasemme, on samankaltainen. Kuten jokaisessa ihmissuhteessa, yhdessä vietetty aika on kaikkein arvokkainta, mitä voit tehdä.

Miksi tämä on niin tärkeää? Pyhään Henkeen imeytyminen Hänen läsnäolossaan avaa sydämen ja sielun Taivaalliseen romanssiin ja läheisyyteen. Se tekee Herralle mahdolliseksi osoittaa rakkauttaan sinulle ja samoin kuin sinä voit rakastaa Häntä. Aivan samalla tavalla kuin toisiaan rakastava pari huomaa, että heidän keskinäinen rakkautensa ja läheisyytensä syvenee, kun he viettävät yhä enemmän aikaa yhdessä. Tässä on eräs kristillisyyden kadoksissa olleista palasista, jonka Jumala on tämän Pyhän Hengen liikehdinnän aikana uudestaan herättänyt henkiin.

Toisinaan Hän täyttää sinut rakkaudellaan ja sinä vastaat Hänelle rakkaudellasi, toisinaan Hän vie sinut kohtaamaan menneisyyttäsi ja parantaa sieltä peräisin olevia haavojasi. Joskus Hän myös varustaa sinua sitä palvelutyötä varten, johon Hän on sinut kutsunut. Koko elämäsi tulee muuttumaan, kun ymmärrät, että Herra rakastaa sinua täydellisesti. Sitten kun tajuat, kuinka Herra kaipaakaan saada ”kosiskella” sinua ja kuinka ihastunut Hän on sinuun - että Hän todella pitää sinusta - sinusta on luonnollista osoittaa rakkauttasi Hänelle. Eikö Hän olekin ihana?

LÄHEISYYDEN ESTEITÄ

Toisinaan on tukoksia estämässä pääsyä läheiseen suhteeseen Jumalan kanssa. Tarkastellaan tässä muutamia niistä. Monet ihmiset, erityisesti johtajat, kokevat vaikeaksi saada mielensä hiljentymään ja keskittymään osoittaakseen rakkauttaan Jeesukselle - vain ”olemaan” Hänen kanssaan mieluummin kuin ”tekemään” Hänelle. Hellä on tapana aina analysoida kaikkea sen sijaan, että he ottaisivat vastaan sekä välittäisivät edelleen rakkautta.

Miltä se tuntuisi, jos vaimo tervehtisi miestään ovella oikein lämpöisellä suudelmalla, ja tämä sanoisi hänelle, ”Miksi ihmeessä laitat suusi minun suutani vasten? Etkö tiedä, että suussasi on tuhansittain bakteereita?” Tämän kaltainen tiedonanto aivan varmasti tekisi tyhjäksi kaikki hetkeen liittyneet odotukset. Herran kanssa asia on aivan samoin. Hän haluaa lähestyä meitä ja johtaa meidät rakkaussuhteeseen kanssaan. Voimme analysoida tapahtumaa myöhemmin, mutta nauttikaamme suudelmasta silloin, kun sen aika on!

Toinen kompastuskivi on läheisyyden pelko. Onko sinua haavoitettu ihmissuhteissasi joko lapsena tai aikuisena niin, että olet itsellesi vannonut, ettet enää koskaan anna kenenkään vahingoittaa itseäsi samalla tavalla? Jos näin on, olet vahingossa sulkenut oven rakkauden vastaanottamiselle – jopa Jumalan rakkauden vastaanottamiselle.

Kontrollin menettämisen pelko on myös suuri este. Tilastollisesti joka neljäs henkilö maassamme (= Kanada) on joutunut seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Tämänkaltaisen hyväksikäytön vuoksi ihmisten on todella vaikea luottaa toisiin ja he kokevat itsensä erityisen haavoittuviksi maatessaan lattialla. Heidän haavansa täytyy parantua ja heidän kykynsä luottaa palautua, jotta he voisivat vastaanottaa vapaasti myös Jumalan rakkautta.

Ylpeys on myös merkittävä syy. On olemassa sellaisia, jotka kerta kaikkiaan haluavat välttämättä itse hallita tilannetta. He eivät millään tavoin luota toisten kykyyn johtaa kokousta tai rukoilla ihmisten puolesta. Heidän tarpeensa valvoa asioita estää heitä siitä, että he vain vastaanottaisivat kun toiset palvelevat. Heidän mielestään se, että maataan lattialla imeytyen Pyhään Henkeen, näyttää typerältä kaikkien edessä ja on selvästi vain ajan haaskausta. Ylpeys hallitsee heidän elämäänsä, siksi heidän on välttämättä tehtävä siitä parannus ja annettava Pyhän Hengen puhdistaa itsensä. Meidän on sallittava Jumalan lähestyä meitä sillä tavalla, kun Hän itse valitsee ja tehdä meidän kanssamme, mitä Hän sillä hetkellä hyväksi näkee.

Miksi et asettuisi Herran eteen juuri nyt, vaikka olisit yksin kotonasi. Taivuta sydämesi siihen, että alat käyttää aikaasi Hänen läsnäolossaan. Etsi myös sellainen seurakunta, jossa ei pidetä kiirettä, vaan jonka kokouksissa sallitaan kunnolla käyttää aikaa Jumalan läsnäolossa viipymiseen. Käytä itse niin paljon aikaa kuin se on sinulle mahdollista siihen, että osoitat rakkauttasi Hänelle ja ylistät Häntä. Anna Hänen täyttää sinut rakkaudellaan, ilollaan ja rauhallaan. Myös Hän kaipaa sinun rakkauttasi, sillä Hän haluaa itselleen rakastavan morsiamen. Hänellä on paljon palvelijoita mutta vähän niitä, jotka todella rakastavat Häntä. Kumpaan ryhmään sinä haluaisit kuulua?

SOAKING