PELASTUS
6. PYHÄLLÄ HENGELLÄ TÄYTTYMINEN

Kun olet vastaanottanut Jeesuksen Pelastajanasi ja Herranasi, sinä olet hengellisesti syntynyt uudesti. Olet Pyhän Hengen kautta päässyt Jumalan yhteyteen. Hengelliset silmäsi ovat avautuneet näkemään Jumalan valtakuntaan. Upotuskasteen kautta sinä julistat synnin vallan kukistetuksi lihassasi ja pääset täyttymään Pyhällä Hengellä, niin kuin kirjoitukset opettavat.

Pyhällä Hengellä täyttyminen on jatkuva, syvenevä ja kirkastuva prosessi Jeesukseen sulautumiseksi. Jokainen uusi ja syvempi Pyhän Hengen kosketus lisää ilmestystäsi ja uskoasi. Tämä avaa sieluasi ja ruumistasi uudelle parantavan voiman kosketukselle. Pyhällä Hengellä täyttymiselle ei ole ylärajaa. Sinun päämääräsi Jeesuksen kanssa riippuu ainostaan janostasi ja antautumisestasi.

Kun antaudut Pyhän Hengen johdatukseen, Hän vaikuttaa sinussa tahtomisen ja tekemisen. Sinä elät Jumalan ilmestyksessä, viisaudessa, rakkaudessa ja uskossa. Sydämesi on täynnä vanhurskautta, iloa ja rauhaa. Pyhän Hengen läsnäolon ja vaikutuksen kautta Jeesuksen luonne toteutuu sinussa. Sinä tulet olemaan Jeesuksen todistajana niin, että ihmeet ja merkit seuraavat palvelutyötäsi. Jeesus on sydämesi valtaistuimella ja sinä haluat mielelläsi tehdä Hänen tahtonsa elämässäsi. Siksi sinä janoat lisääntyvää Pyhällä Hengellä täyttymistä – ja tulet vastaanottamaan yhä lisää.

Pyhällä Hengellä täyttyminen merkitsee lisääntyvää ja syvenevää antautumista Jeesukselle. Isä on määrännyt sinut täyttymään Pyhällä Hengellä ja tulella. Pyhä Henki auttaa sinua käsittelemään sisimpäsi pimeät alueet. Luovuta Jeesukselle kaikki mikä vastustaa Pyhällä Hengellä täyttymistä. Tällaisia alueita ovat esimerkiksi ylpeys, kapinallisuus, tottelemattomuus, katkeruus, viha, kateus, sielun hallinta / orjuuttaminen sekä siteet noituuteen ja vääriin uskontoihin.

Tunnusta, hylkää ja irtisanoudu kaikista Pyhää Henkeä vastustavista opeista. Irtisanoudu kaikista demonisista siteistä ja valheista Pyhän Hengen johtamana. ja riivaajien kosketuksista ja siteistä. Antaudu Jeesukselle lisää ja pyydä Häntä puhdistamaan koko elämäsi pimeyden vaikutuksista. Anna anteeksi niille, jotka ovat vahingoittaneet sinua. Pyydä Jeesusta täyttämään sinua Pyhällä Hengellä, palvo Häntä ja antaudu Hänen parantavaan läsnäoloonsa.

Luuk. 11:9-13: Niinpä minäkin sanon teille: anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan. Ja kuka teistä on se isä, joka poikansa häneltä pyytäessä kalaa antaa hänelle kalan sijasta käärmeen, taikka joka hänen pyytäessään munaa antaa hänelle skorpionin? Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!”

Pyhä Henki toimii ilman hallintaa, pakottamista tai kontrollia. Hän tulee silloin kun kutsut Häntä. Hän täyttää sinua vain silloin kun sallit sen tapahtua. Sinun tarvitsee oppia antautumaan Pyhälle Hengelle, sillä pimeyden voimat ovat totuttaneet sinut pakottamiseen, hallintaan ja muihin vääristyneisiin vaikutuksiin. Asetu rauhaan, ano, etsi ja kolkuta. Sielusi vankila murtuu ja sinä avaudut Pyhän Hengen uudelle taivaalliselle kosketukselle lisää.

Pyhä Henki kunnioittaa sinua enemmän kuin kukaan ihminen. Vastaanottaaksesi Pyhää Henkeä sinun tulee rakastaa, siunata ja kunnioittaa Häntä. Opettele toimimaan Pyhän Hengen kanssa niin kuin todella uskollisen ja kohteliaan herrasmiehen kanssa. Hän on todellinen ja väkevä Jumalan yliluonnollinen läsnäolo!

Jeesus antoi meille esikuvan Hänen seuraamisestaan opetuslasten kasvattamisen kautta. Hän opetti ja osoitti Jumalan valtakunnan todellisuuden palvellessaan Voideltuna. Hän opetti ja toi ilmi millaista on elämä Isän tahdossa ja voimassa. Tämä on Jumalan tie kaikille pelastetuille.

Joh. 20:19-23: Samana päivänä, viikon ensimmäisenä, myöhään illalla, kun opetuslapset olivat koolla lukittujen ovien takana, juutalaisten pelosta, tuli Jeesus ja seisoi heidän keskellään ja sanoi heille: ”Rauha teille!” Ja sen sanottuaan hän näytti heille kätensä ja kylkensä. Niin opetuslapset iloitsivat nähdessään Herran. Niin Jeesus sanoi heille jälleen: ”Rauha teille! Niinkuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minäkin teidät.” Ja tämän sanottuaan hän puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: ”Ottakaa Pyhä Henki. Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt.”

Opetuslasten uudestisyntymisestä alkoi heidän uusi elämänsä. Jeesus ilmestyi heille ja opetti heitä 40 päivän ajan Jumalan valtakunnasta. Opetuslapset kävivät Jeesuksen ja Pyhän Hengen opettamana sisäisen parantumisen prosessin. Kun pimeys oli puhdistunut, he kykenivät omistamaan "homotymadon" rakkauden yhteyden. Tämä rakkauden yhteys tarvittiin, jotta Jeesus voi vuodattaa apostolisen valtuutuksen opetuslasten elämään.

Ap.t. 1:14: Nämä kaikki pysyivät yksimielisesti (homotymadon = yhteinen rakkauden into yhteisen päämäärän saavuttamiseksi) rukouksessa vaimojen kanssa ja Marian, Jeesuksen äidin, kanssa ja Jeesuksen veljien kanssa.

Jeesus nousi Taivaaseen vasta sitten kun Hän oli nähnyt opetuslasten olevan riittävän ehyitä etsimään Pyhän Hengen tulessa upottamista keskenään. Opetuslasten tarvitsi olla yhdessä koolla ja etsiä Pyhän Hengen tulessa upottamisen täyttymystä vain kymmenen päivää. Sitten tuli helluntaijuhla ja Jeesus upotti opetuslapset Pyhässä Hengessä ja tulessa. Tässä tulessa Hän sulautti heidät itseensä ja Pyhän Hengen voiteluun niin, että he kykenivät toteuttamaan Jumalan valtakunnan julistamista ja palvelutyötä Pyhän Hengen voimassa.

Ap. t. 2:1-4: Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla. Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. Ja he näkivät ikään kuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itse kunkin päälle. Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.

PELASTUS