PELASTUS
8. KIELILLÄ PUHUMINEN

Pyhä Henki on tullut sinuun jo uudestisyntymisen hetkellä. Kielillä puhuminen on Pyhän Hengen vaikutusta hengessäsi, sielussasi ja ruumiissasi. Kun Pyhä Henki ottaa valtaansa sielusi puhekeskuksen, "kielillä puhumisen lahja" aktivoituu hengesässäsi ja sielussasi. Sinä tulet kykeneväksi puhumaan "salaisuuksia Hengessä” Jeesuksen ja Isän kanssa Pyhän Hengen voitelussa.

1. Kor. 14:1-5: Tavoitelkaa rakkautta ja pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja, mutta varsinkin profetoimisen lahjaa. Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä. Mutta profetoiva puhuu ihmisille rakennukseksi ja kehotukseksi ja lohdutukseksi. Kielillä puhuva rakentaa itseään, mutta profetoiva rakentaa seurakuntaa. Soisin teidän kaikkien puhuvan kielillä, mutta vielä mieluummin soisin teidän profetoivan; sillä profetoiva on suurempi kuin kielillä puhuva, ellei tämä samalla selitä, niin että seurakunta siitä rakentuu.

Vaikka kielillä puhuminen ei ole hengellisen elämäsi äärimmäinen päämäärä, se on tärkeä perusosa Jeesuksen täysien siunauksien saavuttamiseksi. Sen kautta Pyhä Henki rakentaa ja vahvistaa sinun henkeäsi, jolloin muut Hengen lahjat voivat virittyä sinussa. Kielillä puhumisessa sinuun rakentuu ”henkitietoisuus”. Henkesi olemus erottuu sielustasi. Sisäinen todistuksesi asemastasi, palvelutyöstäsi ja voitelustaisi Jeesukesn kanssa lujittuu suuresti.

Kielillä puhuminen on ensisijaisesti omaa hengellistä rakentumistasi varten. Mutta on myös tärkeää puhua kielillä julkisesti uskon yhteydessä, jossa kielten selittäminen voi myös tulla ilmi. Kielillä puhumisen kautta sinä tunnustat Jeesuksen auktoriteetin sielun voimiesi ylitse henkesi kautta. Kielillä puhumisesta avautuu aivan uusia hengen ulottuvuuksia sinulle. Tämä on ensimmäinen askel muiden yliluonnollisten Pyhän Hengen lahjojen vastaanottamiseen. Sen tähden tavoittele ja harjoita tätä lahjaa ahkerasti.

1. Kor. 14:12-15: Samoin tekin, koska tavoittelette henkilahjoja, niin pyrkikää seurakunnan rakennukseksi saamaan niitä runsaasti. Sen tähden rukoilkoon se, joka kielillä puhuu, että hän taitaisi selittää. Sillä jos minä rukoilen kielillä puhuen, niin minun henkeni kyllä rukoilee, mutta ymmärrykseni on hedelmätön. Kuinka siis on? Minun on rukoiltava hengelläni, mutta minun on rukoiltava myöskin ymmärrykselläni; minun on veisattava kiitosta hengelläni, mutta minun on veisattava myöskin ymmärrykselläni.

Kun puhut kielillä, sinä annat Pyhän Hengen vallata ja inspiroida aivoissasi olevaa puhekeskusta. Silloin otat vastaan puhumisen inspiraation Pyhästä Hengestä luonnollisen järjen sijaan. Sinä antaudut puhumaan Pyhän Hengen vaikutuksesta. Tämä on sinulle uskon askel, koska järkesi ei ymmärrä mitä on tapahtumassa. Sinä tulet erottamaan Pyhän Hengen inspiraation hengessäsi. Silloin sinä vaan kytket puheesi tähän inspiraatioon. Pyhä Henki antaa inspiraation, mutta sinun tehtävänäsi on puhua ja käyttää ääntä.

Voit alkaa puhua kielillä missä tahansa. Mutta helpointa se on ylistyksen ja palvonnan ilmapiirissä missä voit kuulla muiden puhuvan kielillä. Voit täyttyä Pyhällä Hengellä suoraan omassa hiljentymisen hetkessäsi ilman että kukaan rukoilee puolestasi. Anna vain mielesi levätä Jeesuksessa. Kun tunnet Pyhän Hengen innoituksen, sinä antaudut vain virtaan ja Pyhä Henki alkaa virrata sinuun ja sinun kauttasi uusilla kielillä.

Kielillä puhuminen on uskon askel ja tuntemattomaan Pyhän Hengen virtaan hyppääminen. Uskossa sinä avaat suusi puhuaksesi ”jotain”. Sinä annat Pyhän Hengen inspiroida sitä mitä puhut. Kun opit tämän Pyhän Hengen inspiraatioon kytkeytymisen, sinun on helppo harjoituksen kautta vahvistaa tätä lahjaa. Älä yritä analysoida mitä puhut, sillä sinä voit puhua tuntemattomilla ihmisten kielillä tai enkelten kielillä.

Pyhä Henki ei pakota ääntä sinusta eikä pakota huuliasi liikkumaan, vaan sinä käytät vapaasti ja omalla tahdollasi ääntäsi. Usein on hyvä puhua uskossa niin nopeasti, ettei järkesi kykene seuraamaan. Silloin henkesi ottaa yliotteen sielustasi. Sielusi kysymykset, epäusko ja häiriöt hiljenevät.

1. Kor. 14:1-4: Tavoitelkaa rakkautta ja pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja, mutta varsinkin profetoimisen lahjaa. Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä. Mutta profetoiva puhuu ihmisille rakennukseksi ja kehoitukseksi ja lohdutukseksi. Kielillä puhuva rakentaa itseään, mutta profetoiva rakentaa seurakuntaa.

Kielillä puhuminen on kaikkien muiden Hengen lahjojen perustus. Kielillä puhumisen kautta Pyhä Henki vahvistaa henkeäsi ja lataa sinuun Jeesuksen todellisuutta ja suunnitelmia. Jumalan rakkaus koskettaa henkeäsi ja vahvistaa sitä. Mitä enemmän sinä puhut kielillä, sitä enemmän henkesi vahvistuu johtamaan elämääsi. Sielun vastustus murtuu ja kaikki muut Pyhän Hengen lahjat vapautuvat virtaamaan sinun kauttasi.

PELASTUS