PELASTUS
9. VAPAUTUMINEN JA PARANTUMINEN

Jumala asetti luomistyössään ihmiseen vapaan ja itsenäisen tahdon. Tämä on merkittävin osoitus siitä, että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Jumala kunnioittaa ihmisen vapaata tahtoa ja toimii yhteistyössä ihmisen kanssa vain sen mukaan, kuinka ihminen suostuu siihen.

Sielunvihollinen pyrkii orjuuttamaan ihmisen tahdon turmellakseen Jumalan kuvan ihmisessä. Orjuutettu sielu ei ole vapaa omistamaan Jumalan uskoa elämässään ennen kuin henki uudestisyntyy Pyhän Hengen ja Jeesuksen yhteyteen. Pyhä Henki ei voi toimia pimeyden orjuuttaman sielun kanssa yhteistyössä. Sinä tarvitset Jeesuksen Pelastajaksesi.

Jeesuksen vastaanottamisessa Pyhä Henki vapauttaa sinun henkesi pimeyden vallasta. Sinun uudestisyntynyt henkesi yhteistyössä Pyhän Hengen kanssa tulee aloittamaan syvän vapauttavan, puhdistavan ja parantavan työn sielussasi. Pyhän Hengen päämäärä sinussa on tehdä sinut Jeesuksen Voidellun kaltaiseksi. Tämä on sinun uskon elämäsi korkein tavoite.

2 Kor. 3:18: Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin heijastamme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

Jumalan valtakunnan suuren ilosanoman julistaminen perustuu ihmisen vapaaseen tahtoon ja kykyyn vastata kuulemaansa julistukseen ja kutsuun. Sinä olet täysin vapaa valitsemaan elämäsi asioita niiden vaihtoehtojen keskellä, jossa elät. Pyhä Henki antaa sinulle vapaan ratkaisuvallan ottaa Jeesus vastaan, kun Jumala kutsuu sinua. Pyhän Hengen kutsuessa sinua sinä kohtaat sydämesi todellisen tilan haluatko antatua Jeesukselle vai et.

Luuk. 13:34-35: Jerusalem, Jerusalem, sinä, joka tapat profeetat ja kivität ne, jotka ovat sinun tykösi lähetetyt, kuinka usein minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niinkuin kana kokoaa poikansa siipiensä alle! Mutta te ette ole tahtoneet. Katso, 'teidän huoneenne on jäävä hyljätyksi'. Mutta minä sanon teille: te ette näe minua, ennen kuin se aika tulee, jolloin te sanotte: 'Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen'.”

Orjuudessa elänyt ihminen kuljettaa vanhaa orjuuden mielikuvaa ja minuutta sielussaan, vaikka olisikin henkensä kautta jo vapaa! Tämän vuoksi Pyhä Henki opettaa sielullesi syvää mielen muutosta. Kun sielusi oppii ajattelemaan niinkuin Pyhä Henki ajattelee, Pyhän Hengen voitelu voi toimia kanssasi. Jumala loi sielusi toimimaan yhteistyössä kanssaan. Sielusi iloitsee siitä. Sinun tarvitsee vain päästä eroon väärästä ohjelmoinnista sielussasi.

Kun ymmärrämme oman vastuumme oikein, me tulemme kykeneviksi toimimaan Jumalan kanssa yhteistyössä. Jeesus haluaa työskennellä sinun kanssasi enemmän kuin oletat. Pyhä Henki, Jeesuksen ja apostolien opetukset johtavat sinut uuteen asemaan, uusiin oikeuksiin ja uuteen vastuuseen Jumalan valtakunnassa. Sinä tulet ymmärtämään mikä on sinun vastuusi ja mikä Jumalan vastuu elämässäsi ja palvelutyössäsi.

Vaikka leegio riivaajia oli tullut gerasalaiseen mieheen, ne eivät kyenneet estämään miestä kumartamasta Jeesusta ja palvomasta Häntä. Riivaajat kyllä tietävät, että Jeesus on Jumalan Poika, mutta ne eivät koskaan kykene suudellen kumartumaan (proskyneo = suudellen kumartua palvomaan) palvoakseen Häntä. Muista tämä tapahtuma (Luuk. 8:22-39), kun mietit omaa vastaustasi Jeesuksen kutsuun, vapautumiseen ja parantumiseen. Sinun tulee opettaa tämä myös niille ihmisille, joita sinä olet palvelemassa.

Pyhän Hengen voimalla hengessäsi sinä voit aina pitää tahtosi vapaana. Sinä voit aina kääntyä Jeesuksen puoleen ja hyljätä minuuttasi ja elämääsi orjuuttavat valheet. Pyhän Hengen voimalla hengessäsi sinä voit aina katkaista demoniset sidokset elämästäsi. Sinulla on valta katkaista tuhoavat ihmissuhteet anteeksiantamuksen ja vääristä yhteyksistä erottautumisen kautta. Sinulla on hengessäsi ja tahdossasi vapaa tahto ja auktoriteetti Jeesuksen kanssa. Sinä olet kutsuttu hallitsemaan elämässäsi pimeyden ylitse Pyhän Hengen voimassa.

Joh. 8:36: Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi.

Kaikki Jumalan valtakunnassa on vapaaehtoista. Kaikki pimeyden valtakunnassa on pakottamista, orjuutta ja väkivaltaa. Kapina ja tottelemattomuus sinunkin sielussasi on vain pimeyden valhetta. Sinun sielusi rakastaa totella Jumalaa, koska Jumala on luonut sielusi siihen olotilaan. Sinun henkesi, sielusi ja ruumiisi rakastavat elää Jeesuksen hallinnon ja siunausten alla. Siinä on kaikki elämä ja yltäkylläisyys ikuisesti.

Jumalan valtakunnassa ei ole syntiä, sairautta, kuolemaa, heikkoutta, vihaa, pelkoa, katkeruutta, ahdistusta, himoja, yksinäisyyttä, valhetta, väkivaltaa, epäonnistumista, hylkäämistä ja niin edelleen. Taivaassa sieluilla on iankaikkinen ilo, rauha, yltäkylläisyys, valtava Jeesuksen kirkkauden ja rakkauden läsnäolo. Taivaassa on ääretön vapaus ylistää ja palvoa Jeesusta. Pyhän Hengen voimassa sinä tulet maistamaan taivaallista elämää jo täällä maailmassa.

PELASTUS