RUKOUSPALVELU
5. AUTA VASTAANOTTAMAAN PYHÄN HENGEN KAUTTA

Kun rukoilet yksilön puolesta, pidä silmäsi riittävästi auki niin, että näet, mitä on tapahtumassa. Kehota jokaista avaamaan sydäntään Jeesukselle ja vastaanottamaan päivittäin Pyhää Henkeä omassa hiljentymisessään. Jos henkilöllä on vaikeuksia saada Pyhän Hengen kosketuksen läpimurtoa, kehota häntä lepäämään Hengen läsnäolossa ja kerro, että tulet rukoilemaan hänen puolestaan uudestaan myöhemmin. Pidä kaikki lupauksesi, jotka annat rukouspalvelutilanteessa!

Näitä älä tee:

 • Älä saata henkilöä tuntemaan, että hän olisi ongelmatapaus tai että hänellä olisi vaikeuksia vastaanottamisessa.

 • Älä mittaa PYhän Hengen vaikutusta sillä, minkälaisia ulkoisia manifestaatioita sinä näet. Sinä toimit Jumalan uskon ulottuvuudessa ja julistat näkymättömiä asioita näkyviksi. Pyhä Henki on vahvistava kaiken.

 • Älä kontrolloi, palvele väkisin tai pakota asioita! Jos Pyhä Henki ei tee mitään, rentoudu itse ja auta palveltavaasi myös rentoutumaan. Etsi Isän rakkautta ja Pyhän Hengen ilmestystietoa ja julista läpimurtoa ja ratkaisuja.

 • Älä työnnä ihmisiä kumoon tai kosketa painostavasti. Sinun lihallinen voimasi estää Pyhän Hengen toimintaa ja lukkiuttaa vastaanottajan.

 • Varo yli-innostumista ja taipumusta "auttaa Jumalaa" erityisesti, kun koet voimakasta voitelua itsessäsi, tai kun olet väsynyt ja tulet hiukan kärsimättömäksi. Jos tämä tapahtuu, vedä kätesi tai sormesi pois henkilöä koskettamasta välittömästi ja anna Pyhän Hengen toimia omalla tavallaan.

 • Älä heijasta sitä, mitä Jumala on tehnyt sinun kanssasi, siihen henkilöön, jonka puolesta rukoilet. Esimerkiksi, jos olet nauranut tai huutanut älä painosta häntä tekemään samaa. Etsi, mitä Jumala on tekemässä hänelle ja siunaa sitä.

 • Älä kuvittele, että sinussa oleva manifestaatio välittyisi sinun tärinäsi kautta. Näin ei ole, vaan se estää Pyhän Hengen sisäisen vastaanottamisen hengen kautta.

Harjoita itsesi toimimaan Pyhän Hengen johdatuksessa ja anna Hänelle aikaa toimia kaikessa rauhassa. Jos et lainkaan tiedä, kuinka rukoilla jonkun puolesta, anna jonkun toisen ryhmän jäsenen ottaa tämä henkilö hoitoonsa ja mene sinä eteenpäin.

Jos henkilöllä on jatkuvasti vaikeuksia vastaanottamisessa, voit auttaa heitä seuraavilla tavoilla:

 • Auta häntä ymmärtämään paremmin tilannetta tai tyynnyttämään pelkonsa kontrollin tai arvokkuutensa ( = ylpeys! ) menettämisestä.

 • Kerro hänelle, mitä on odotettavissa - että vaikka Pyhä Henki siunaa häntä, hänellä on selvä järki ja tavallisesti hän voi pysäyttää Pyhän Hengen kosketuksen milloin tahansa haluaa.

 • Pyhä Henki usein liikkuu aaltoina samalla tavalla kuin tuuli puhaltaa. Rohkaise häntä "olemaan hiljaa ja tuntemaan, että Jumala on Jumala" ja pitämään huomion kiinnitettynä Herraan. Herra rakastaa häntä voimakkaasti kaivaten saada hänet tuntemaan Hänet itsensä läheisesti.

 • Rohkaise häntä laskemaan kädet sivulleen, rentoutumaan ja odottamaan Herraa rauhassa.

Yleensä on avuksi jos ihmiset seisovat vastaanottaessaan palvelua. Tämä näyttää sallivan Pyhälle Hengelle enemmän vapautta nimenomaan vastaanottamisen alussa. On raamatullista NOUSTA HERRAN EDESSÄ KOHTAAMAAN HÄNTÄ. Tämän vuoksi avustajan tulee seistä vastaanottavan henkilön takana ottamassa kiinni, jos he kaatuvat Hengen vaikutuksesta. Yleensä ihmiset pelkäävät kaatumista. Auta heitä istumaan, polvistumaan tai kaatumaan varovaisesti, erityisesti, jos heillä on selkäongelmia tai jos he ovat raskaana tai vanhuksia.

Jotkut ihmiset alkavat perääntyä, kun Pyhän Hengen voima tulee heidän ylleen. Pyydä häntä silloin takaisin ja rohkaise vaan antautumaan Pyhän Hengen kosketukseen. Rukoile uudestaan ja Pyhä Henki tulee uudestaan.

Kun ihmiset kaatuvat Pyhän Hengen voiman alla, jatka rukoilemista heidän puolestaan. Näyttää siltä, että jokainen haluaa nousta ylös liian nopeasti. Jumala jatkaa työtään, vaikka henkilö makaisi lattialla. Joskus se on huomattavissa ja toisinaan se saattaa olla hiljaista ja sisäistä. Näyttää siltä, että jos henkilö nousee ylös liian aikaisin, se vastustaa sitä työtä, mitä Pyhä Henki tahtoisi tehdä. Rohkaise palveltavaa viipymään Hengen läsnäolossa, vaikka hän olisi jo saanutkin kosketuksen.

Näyttää olevan parasta rukoilla ja imeyttää Pyhää Henkeä silloin kun ihmiset ovat lattialla muutaman minuutin ajan ja sitten mennä palvelemaan muita, mutta silloin tällöin tulla ensimmäisen luokse katsomaan kuinka hän voi. Monet tuntevat itsensä haavoittuviksi ollessaan tässä asennossa ja arvostavat sitä, että uskolliset ryhmän jäsenet kohdistavat heihin rakastavaa huolenpitoa. Heitä täytyy myös vartioida, etteivät muut törmäile heihin tai etteivät asiaankuulumattomat kommentit häiritse heitä.

Jos saat tiedon sanat, rukoile raamatullisia rukouksia koskien näitä sanoja. Anna suurimman osan profeetallisesta rohkaisusta, joka on aina rakennukseksi, kehotukseksi ja lohdutukseksi, virrata rukouksen muodossa. Älä koskaan anna ohjausta, korjausta, päivämääriä tai henkilöitä.

Jos kätesi tai ruumiisi vapisee, rukoile kätesi hieman erillään henkilöstä niin, ettet häiritse häntä. Jos voimakkaampia ilmentymiä alkaa sinussa tapahtua, vetäydy palvelusta joksikin aikaa ja anna Herran siunata sinua.

Kätten päälle paneminen voi tapahtua etäämpää tai kosketuksen kautta. Anna vain kevyt kosketus ja varo raskasta painamista. Kosketa otsalle, pään päälle, olkapäille tai käsiin. Ei mitään sopimatonta kosketusta (älä kosketa naisen rintakehää, vatsaa, jäseniä jne.), ei mitään hartioiden tai selän hierontaa, hankaamista tai hyväilyjä.

Jos tunnet erityistä kehotusta rukoilla kielillä, selitä se myös, niin että henkilö voi tulla siunatuksi (1. Kor. 14:6) Jotkut palveltavat rukoilevat tavan mukaisesti ääneen saman aikaisesti, kun heitä palvellaan. Rohkaise heitä olemaan hiljaa ja ainoastaan vastaanottamaan - on vaikea juoda sisään ja vuodattaa ulos samanaikaisesti.

Henkilön, jonka puolesta rukoilet, tarvitsee varmistua siitä, että juuri hän on kaikkein tärkein sillä hetkellä. Sen tähden älä anna katseen tai ajatusten harhailla muihin asioihin tai ihmisiin tai tilanteisiin huoneessa. Älä anna ulkopuolisten aiheiden häiritä rukouspalveluasi.

Henkilökohtainen hygieniasi on olennaista (hengitystä raikastavat pastillit, deodorantti, puhtaat kädet, tukka ja vaatteet). Pukeudu huomiota herättämättömästi ja niin, että voit huolettomasti ja turvallisesti liikkua ja toimia odottamattomissakin tilanteissa.

RUKOUSPALVELU