VAPAUTUMINEN
5. JOKAINEN IHMINEN VOI VAPAUTUA TÄYDELLISESTI

Vapautuminen tulee mahdolliseksi vasta uudestisyntymisen jälkeen. Pelastettu tarvitsee Pyhän Hengen voiman hengessään, jotta hän voi erottaa, tuomita ja hyljätä pimeyden valtaa sielustaan. Tämän vuoksi sellainen oppi, ettei uudestisyntynyt ihminen tarvitse vapautumista on suoraan pimeydestä. Se estää pelastettuja saavuttamasta Jeesuksen valmistamaa siunauksia ja uutta elämää, jotka Hän on valmistanut omilleen jo tässä maailmassa.

1. Piet. 1:22-23: Puhdistakaa sielunne totuuden kuuliaisuudessa vilpittömään veljenrakkauteen ja rakastakaa toisianne hartaasti puhtaasta sydämestä, te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta.

Vapautumisen ensimmäinen lähtökohta on ihmisen oma halu päästä eroon sieluvihollisen kiusaavasta ja tuhoavasta vaikutuksesta. Jeesus osoittaa monessa palvelutilanteessaan, ettei ole mitään rajaa sille, kuinka syvältä ihminen voi valita pelastua, kun hän vaan kuulee ja vastaanottaa sanoman Jeesuksesta. Jokainen ihminen, vaikka kuinka riivattuna, voi vastaanottaa pelastuksen sanan ja täysin vapautua!

Mark. 5:1-19: Ja he tulivat toiselle puolelle järveä gerasalaisten alueelle. Ja kohta kun hän lähti venheestä, tuli häntä vastaan haudoista mies, joka oli saastaisen hengen vallassa. Hän asusti haudoissa, eikä kukaan enää voinut häntä kahleillakaan sitoa; sillä hän oli monta kertaa ollut sidottuna jalkanuoriin ja kahleisiin, mutta oli särkenyt kahleet ja katkonut jalkanuorat, eikä kukaan kyennyt häntä hillitsemään…

… Ja hän oleskeli aina, yötä ja päivää, haudoissa ja vuorilla, huutaen ja runnellen itseään kivillä. Kun hän kaukaa näki Jeesuksen, juoksi hän ja kumartui maahan hänen eteensä ja huutaen suurella äänellä sanoi: "Mitä sinulla on minun kanssani tekemistä, Jeesus, Jumalan, Korkeimman, Poika? Minä vannotan sinua Jumalan kautta, älä vaivaa minua." Sillä hän oli sanomaisillaan sille: "Lähde ulos miehestä, sinä saastainen henki." Ja Jeesus kysyi siltä: "Mikä on nimesi?" Niin se sanoi hänelle: "Legio on minun nimeni, sillä meitä on monta." Ja se pyysi pyytämällä häntä, ettei hän lähettäisi niitä pois siitä seudusta…

… Niin siellä oli lähellä vuorta suuri sikalauma laitumella. Ja ne pyysivät häntä sanoen: "Lähetä meidät sikoihin, että menisimme niihin." Ja hän antoi niille luvan. Niin saastaiset henget lähtivät miehestä ja menivät sikoihin. Silloin lauma, noin kaksituhatta sikaa, syöksyi jyrkännettä alas järveen; ja ne hukkuivat järveen. Ja niiden paimentajat pakenivat ja kertoivat siitä kaupungissa ja maataloissa…

…Ja kansa lähti katsomaan, mitä oli tapahtunut. Ja he tulivat Jeesuksen luo ja näkivät riivatun, jossa leegio oli ollut, istuvan puettuna ja täydessä ymmärryksessään; ja he peljästyivät. Näille kertoivat näkijät, mitä oli tapahtunut riivatulle ja kuinka sikojen oli käynyt. Ja he alkoivat pyytää häntä poistumaan heidän alueeltaan…

… Ja hänen astuessaan venheeseen se riivattuna ollut pyysi häneltä saada olla hänen kanssaan. Mutta hän ei sitä sallinut, vaan sanoi hänelle: "Mene kotiisi omaistesi luo ja kerro heille, kuinka suuria tekoja Herra on sinulle tehnyt ja kuinka hän on sinua armahtanut."

"...kun hän kaukaa näki Jeesuksen, juoksi hän ja kumartui maahan hänen eteensä...". Jos mies oli täysin riivaajien vallassa, johdattivatko riivaajat nyt hänet pelastukseen Jeesuksen luokse? Tai tulivatko nämä riivaajat nyt Jeesukselle alamaisiksi ja tekivät parannuksen, kumartaessaan Häntä? Eivät, vaan miehen oma tahto ja halu vapautua johti hänet juoksemaan Jeesuksen luo ja kumartamaan Hänen eteensä!

Gerasalainen mies tuli omasta tahdostaan Jeesuksen eteen ja kumartui hänen eteensä. Riivaajat eivät suostu kumartamaan Jeesusta, vaan niissä on ilkeä ja katkera, loppumaton kapina Jeesusta vastaan. Riivaajat eivät johda ketään pelastukseen, vaan ne haluavat tuhota jokaisen ihmisen, kehen käsiksi pääsevät.

Riivaajat alkoivat kuitenkin puhua miehen kautta, sillä niiden oli pakko paljastaa läsnäolonsa Jeesuksen arvovallan edessä. Riivaajien puhehan ei ole harvinaista paremmissakaan perheissä! Ajattele nyt vaikka ilkeää riitelyä ja rähjäämistä! Vaikka leegio riivaajia puhui miehen kautta, mies tahdollaan osoitti valitsevansa Jeesuksen. Silloin Jeesus voi käskeä riivaajia lähtemään ja mies vapautui täysin.

Jeesus oli jo valinnut opetuslapsensa eikä gerasalainen mies kuulunut siihen suunnitelmaan. Mutta Jeesus oli vapauttanut miehen niin perusteellisesti, että Hän lähetti hänet julistamaan suurta ilosanomaa kotikaupunkiinsa. Hän oli ensimmäinen Jeesuksen lähettämä eli apostoli.

Hylkää nyt kaikki epäuskon ajatukset koskien omaa vapautumistasi. Jeesus on valmistanut täyden vapautumisen kaikille. Antaudu Jeesukselle, etsi lisää Pyhän Hengen voimaa ja astu askel kerrallaan täyteen vapauteen. Pyhän Hengen tuli on sinun kanssasi ja sinä tulet saavuttamaan uskosi päämäärän.

VAPAUTUMINEN